Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Naisen tehtävä on synnyttää kuusi lasta ja hoitaa kotiliettä" – sota-ajan ankarin propaganda syntyi naistenlehdessä

Kotiliesi-lehti oli sotavuosina tehokas mielipiteenmuokkaaja. Sen naiskuva oli hyvin ahdas, sanoo lehdestä väitöstutkimuksen tehnyt Seija Aunila.

HS: Otavamedia irtisanoo 47 ja ulkoistaa asiakaspalvelunsa

Otavamediassa työskentelee runsaat 400 ihmistä.

KMT: Terveysaiheiset lehdet haalivat lähes 80 000 lukijaa lisää viime vuonna

lukijamäärältään viime vuoden suurimmat aikakauslehdet olivat Yhteishyvä, Pirkka ja OP Lehti.

”Kotirouvaa arvostavat vain mainostajat” - Rouva Koiviston päiväkirja loi Tellervo-ilmiön

Anne Mattssonin kirjoittama Tellervo Koiviston elämäkerta paljastaa, miten Suomen Kuvalehti pohjusti jo 1960-luvun lopulla Mauno Koiviston tietä presidentiksi.

Martta Wendelinin kuvat ovat syöpyneet muistiin – perheetön kaupunkilaisnainen loi suomalaisen perheidyllin

Taidemaalarin ammattiin valmistunut Martta Wendelin tunnetaan ensisijaisesti kuvittajana. Ja millaisena kuvittajana; lähes kaikille Wendelinin kuvat ovat tuttuja. Wendelinin maailma on lohduttava, mutta samalla tiukkoihin rajoihin suljettu.

Muotilehden päätoimittaja twiittaa ensin – sitten kätellään

Sosiaalinen media on oleellinen osa Costumen päätoimittajan Sanna Sierilän työtä. Muotilehti tehdään yhdessä nettiyhteisön kanssa.

Tutkija: Sota-ajan naiset olivat uhrautuvaisia rautanaisia

Lapin Yliopiston lehtori Merja Paksuniemi on tutkinut naisiin kohdistuneita odotuksia sota-aikana ja jälleenrakennusvuosina. Hyvän naisen mallia tarjosi Kotiliesi-lehti. Kirjoituksissa neuvottiin naisia vaikenemaan ongelmistaan ja tekemään ruokaa sekä vaatteita niukoista raaka-aineista.

Keittokirjat auttoivat masennuksen yli

Raahelainen Paula Pirinen on ollut kiinnostunut keittokirjoista ja ruokaresepteistä jo teini-ikäisenä. Nyt vuosikymmeniä myöhemmin naisen kotoa löytyy yli 700 keittokirjaa. Laaja kokoelma on auttanut Piristä selviämään rahapulan kourista sekä masennuksesta.

Naistenlehden joulu alkaa kesälomien jälkeen

Kotiliedessä joulunumeroiden teko alkoi heti kesälomien jälkeen syyskuussa. Osa lehden jouluisista kuvista on otettu jo viime vuonna. Joka jouluksi lehdessä kehitellään uusia versioita perinteisistä jouluruuista.

Rudolf Koivun kuvitukset ihastuttavat yhä

Rudolf Koivun teokset ovat kiinnostaneet jo lähes sadan vuoden ajan. Koivun kuvittamat vanhat aapiset ja sadut ovatkin tuulahdus menneestä monelle suomalaiselle. Niitä halutaan ostaa ja katsella yhä.

Valtion journalistipalkinnot neljälle

Valtion journalistipalkinnot on myönnetty Tapani Lepolalle, Cay Sandelinille, Elina Simoselle ja Raija Uljakselle. Suuruudeltaan 8 500 euron palkinto myönnetään pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta.

Uppo-Nallen luoja Karjalainen kuollut

Uppo-Nalle-kirjoistaan tunnettu kirjailija Elina Karjalainen on kuollut pitkän sairauden jälkeen. Useilla palkinnoilla palkittu kirjailija kirjoitti uransa aikana peräti 22 Uppo-Nalle-kirjaa ja useita elämäkertoja. Lisäksi hän teki mittavan uran toimittajana mm. Uudessa-Suomessa.