Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Altia aloittaa kaikkia toimintojaan koskevat yhteistoimintaneuvottelut

Alkoholin myynti ja vienti on vähentynyt rajusti. Altian Koskenkorvan tislaamossa tehdään nyt käsidesiä.

Kiista EU:n kanssa kurittaa USA:n viskintuottajia: "Kauppasodissa ei ole voittajia, me häviämme tässä nyt"

EU:n asettamien 25 prosentin tullien vuoksi yhdysvaltalaisen viskin tuonti Eurooppaan on vähentynyt.

Kotkan kaupunkistrategia on ehdolla Vuoden Strategiateoksi

Kotka saa kiitosta siitä, että kaupunkilaiset otettiin mukaan ideoimaan uutta strategiaa.

Suomen suurimpaan viskivarastoon Isossakyrössä mahtuu 5000 tynnyriä eli 800 000 litraa ruisviskiä

Isokyröläisen Kyrö Distilleryn ruisviski kypsyy tarkasti valvottuna uudessa varastorakennuksessa. Amerikkalaiset kierrätystynnyrit haluttaisiin korvata kotimaisilla, jos tekijä löytyy.

Palkittu tislaamo uskoo, että suomalaisviskille on tilaa amerikkalaisten pöydissä – tunnustus kansainvälisessä kisassa voi vauhdittaa vientiä

Lahtelainen panimoyhtiö myöntää, ettei amerikkalaisilta viskimarkkinoilta ole helppo saada jalansijaa. Toisaalta ostovoima Yhdysvalloissa on niin suuri, että sinne kannattaa pyrkiä.

Plagioinnilta on vaikea suojautua 100-prosenttisesti – alkoholiyrityksen brändi kelpasi kopioijille Portugalissa

Eteläpohjalainen Kyrö Distillery odottaa vastausta portugalilaiselta tislaamolta ja pohtii mahdollisia jatkotoimia. Muotoilun asiantuntijoiden mukaan joissakin tapauksissa tietoinen kopiointi voi toimia tehokeinona.

Ohran huono satotilanne luo juomateollisuudelle hintapaineita ja on saanut Koskenkorvan tislaamon kokeilemaan vehnää

Satomenetyksistä huolimatta mallasvarastojen uskotaan riittävän kotimaan tarpeisiin.

Olvi hankki enemmistön helsinkiläistislaamosta: "Toimii voimakkaasti kasvavilla markkinoilla"

Iisalmelaisyhtiö hankki 67 prosenttia The Helsinki Distilling Companyn osakekannasta.

Vientihanat on nyt avattu – torniolaista olutta menee Ruotsiin

Aluksi tuotteita tulee Pohjois-Ruotsin myymälöihin, mutta muuten ne ovat tilattavia.

Tornion Panimo järjestää uuden osakeannin – tavoitteena rakentaa oma tölkityslinja ja käynnistää vienti ulkomaille

Sangen Oy käynnisti Tornion Panimon toiminnan viime vuonna. Nyt panimon tuotantokapasiteetti on yli 2 miljoonaa litraa olutta vuodessa.

Kolmen vuoden odotus päättyi: Suomen ensimmäinen ruisviski on valmistunut

Tislaamo uskoo, että suomalaiselle ruisviskille on kysyntää myös ulkomailla. Kyrö Distillery Company aloitti nyt pullotetun viskin valmistamisen vuonna 2014.

Lignell & Piispaselle jättipotti maailman arvostetuimpiin kuuluvassa alkoholikilpailussa – "Käsittämättömän hyvä fiilis"

Kuopiolaisyrityksessä uskotaan, että palkinnot näkyvät tärkeäksi vientituotteeksi nousseen vodkan myynnissä.

Osuuskunta odotteli viskiään kahdeksan vuotta, nyt toiveissa on oma tislaamo – alkoholin valmistuslupia haettiin viime vuonna ennätysmäärä

Ohran poltto lämpökattiloissa suivaannutti viskiharrastajat runsaan 4000 asukkaan Karstulassa. Syntyi osuuskunta, joka tähtää oman viskin kaupalliseen tuotantoon.

Vuosikausiksi suljettu viinamuseo avataan uudestaan: Harvinainen video

Rajamäen tehdasmuseoon määrättiin yleisökielto sen avajaispäivänä vuonna 1963.

Mitä Valkoisen talon jälkeen? Entisillä presidenteillä harrastuksia leijalautailusta viskintislaukseen

Kun Yhdysvaltain presidenttien paineet helpottavat, on aikaa harrastuksille. Presidentti Barack Obama lautailee, George W. Bush maalasi muotokuvia.

Euroopan tiettävästi ainoa luostariviski tulee myyntiin keväällä Suomessa – "Meillä on valmiit suunnitelmat kansainvälisille markkinoille"

Pieni erä Valamon luostarissa tehtyä mallasviskiä tulee Alkon valikoimaan kevään aikana. Jatkossa luostari tavoittelee viskeilleen markkinoita myös maailmalta.

Mekö huonoja markkinoimaan tuotteitamme? Monella alalla opittavaa alkoholiviennistä

Alkoholissa tiivistyvät elintarvikevientituotteen tärkeimmät ominaisuudet. Ne ovat brändättyjä korkean jalostusarvon tuotteita ja valmiiksi tehty kansainvälisille markkinoille.

Villiruoan myynti ja hinnoittelu tarvitsee rohkeutta

Pohjoisen lähi- ja villiruokaa kannattaa tuotteistaa myös vientimarkkinoille. Paikallisten ostajien tuki on kuitenkin avainasemassa.

Suomen elintarvikevienti kasvaa alkoholi edellä – Venäjän pakotteet voivat olla jopa siunaus

Finpron mukaan Suomen elintarvikeala voi lopulta hyötyä tilanteesta, jossa Venäjän-viennin hyytyminen on pakottanut etsimään maailmalta uusia markkinoita. Elintarvikeviennin ykkösartikkeli ovat alkoholituotteet.

Pohjalainen tislaamo ei ujostele Kova talous -kesähaastattelussa: James Bondkin juo Napue Giniä

Tätä ei Sipilän hallitus varmasti odottanut nostaessaan biotalouden strategiseksi kärkihankkeeksi. Suomalaisesta maaperästä ja viljasta ammentavat pienet alkoholitislaamot ja panimot ovat maan uusia vientitoivoja.

Sangen ylitti miljoonan osakeannissa – Tornion Panimon vuosikapasiteetti kasvaa

Sangen Oy:n perjantaina viimeistä päivää käynnissä oleva joukkorahoitus on kerännyt yli miljoona euroa Tornion Panimon käynnistämiseksi.

Ginillä ja viskillä vuoden uusyrittäjiksi – Kyrö Distillery palkittiin jälleen

Pohjanmaan ginillä maailmanmaineeseen ponnistaneen tislaamoyritys Kyrö Distilleryn menestystarina jatkuu. Suomen Uusyrityskeskukset ry on valinnut isokyröläisyrittäjät vuoden uusyrittäjiksi. Valinnassa painoi yrityksen houkutteleva tarina ja onnistunut brändäys.

Sangen jatkaa Tornion panimon osakeantia juhannukseen saakka

Sangen Oy:n hallitus on päättänyt jatkaa meneillään olevaa Tornion panimon osakeantia 24.6.2016 asti.

Sangenin oluet Restelin pohjoisen ravintoloihin ja hotelleihin

Torniossa panimotoimintaa käynnistelevä Sangen ja hotelli- ja ravintolaketju Restel ovat sopineet yhteistyöstä.

Tornion Panimolle 10 vuoden vuokrasopimus

Tammikuussa esisopimuksen solmineet Sangen Oy ja panimoalueen omistava Arctic Property Oy ovat allekirjoittaneet 10 vuoden vuokrasopimuksen tuhannen neliön tilan vuokraamisesta entisistä Lapin Kullan tiloista Tornion keskustassa.

Sangen haluaa elvyttää humalanviljelyä Suomessa

Aikanaan humalaa viljeltiin oluenpanoa varten laajalti pitkin Suomea. Nyttemmin se on jäänyt koristekasviksi. Tämän asiantilan Sangen pyrkii muuttamaan saadakseen paikallista raaka-ainetta Torniossa pantavaan olueen.

Suomeen ensimmäinen joukkorahoitteinen tislaamo

Fiskarsin Ruukkiin perusteilla oleva Ägräs Distillery on ylittänyt minimitavoitteensa joukkorahoituskampanjassa. Sen on tarkoitus aloittaa toimintansa todenteolla ensi syksynä.

Pientuottajien gineistä ja viskeistä vientihittejä? – Tislaamot tähtäävät maailmalle

Suomalaisten pientuottajien ginit ja viskit herättävät laajaa kiinnostusta sekä kotimaassa että ulkomailla. Valmistajia on toistaiseksi vähän, mutta tislaamot ennakoivat alalle pienpanimoiden veroista buumia lähivuosina.

Tornioon tulossa panimo ja tislaamo – oululainen Sangen aloittanee tuotannon jo keväällä

Panimotoiminta saa jatkoa Torniossa entisissä Lapin Kullan tiloissa. Oululainen Sangen Oy on perustamassa entisen oluttehtaan tiloihin pienpanimotoimintaa ja suunnitelmissa on myös tislaamo.

Viskiharrastaja korkkaa arvopullon vain erityisen painavista syistä

Viskiharrastus kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Maailmalla viski on jo sijoituskohde muiden joukossa ja pullollisesta harvinaista arvojuomaa voidaan huutokaupassa pulittaa jopa satojatuhansia euroja.

Suomalaisvodka maistui sokkotestissä – Cannesissa korkein mahdollinen palkinto

Tyrnävällä valmistetut vodkat menestyivät alkoholialan vuosittaisessa kilpailussa. Yksi tuotteista voitti korkeimman mahdollisen palkinnon.

Luostarissa kypsynyt viski on harvinaisuus – Valamo ei silti odota turistiryntäystä

Valamossa toimii kenties maailman ainoa luostarin yhteydessä oleva viskitislaamo. Ensimmäiset siellä kypsyneet viskit ovat nyt asiakkaiden maisteltavissa. Viski voi toimia matkailuvalttina turismista elävälle luostarille, odotukset eivät kuitenkaan ole kovin korkealla.

"Jalasjärvellä pontikankeitto oli vähän sama kuin pesäpallo Vimpelissä"

Keskioluen tulo kauppoihin vähensi pontikankeittoa, mutta silti siihen törmättiin vielä 1970-luvullakin. Jalasjärvellä tuolloin poliisina toiminut Matti Käkelä muistaa, että pontikkatehtaita oli metsässä, tuvissa ja jopa saunalla.

Kiinalaisten tislaamojen epäillään lisänneen suosittuun viinaan Viagraa

Kiinassa hyvin tunnettu baijiu-viina on väkevä durrasta valmistettava alkoholijuoma.

Tyrni, mesiangervo, karpalo ja koivunlehdet – maailman parhaaksi valittu gini saa makunsa Suomen luonnosta

Kotimainen Kyrö Distillery on huimassa nousukiidossa. Tislaamon gineistä kaksi valittiin viime viikolla kansainvälisessä kilpailussa maailman terävimpään kärkeen. Maailman parhaaksi valitun Napue-ginin maku syntyy monimutkaisen prosessin päätteeksi.

Suomalainen Napue-gin voitokas kansainvälisessä kilpailussa

Isokyröläisen tislaamon gini valittiin maailman parhaimmistoon 150 ginin joukosta.

"Viski on kulttuuriteko"

Ylen aamu-tv:ssä maisteltiin tänään viskejä. Viski on alan harrastajien mukaan sosiaalinen ja trendikäs ajanviete.

Teerenpelille uusia tislauspannuja – lahtelainen viski tekee kauppansa ulkomailla

Lahtelainen Teerenpeli Panimo & Tislaamo aikoo lisätä voimakkaasti mallasviskin valmistusta. Viskin vienti kasvoi viime vuonna huimasti, joten yhtiö investoi nyt uusiin tislauslaitteisiin.

Entisaikana yhdistettiin viski ja sikari – nyt viski maistuu ruoankin kyytipoikana

– Viskikulttuuri voi Suomessa nyt paremmin kuin koskaan aiemmin, sanoo asiantuntija. Uusia tuulia tuovat perinteikkään juoman tuominen ruokapöytään sekä erityiset viskidrinkit.

Viskitislaamon perustaminen Teurastamolle vaati vuoden luparumban

Raskas byrokratia ei estänyt helsinkiläiskolmikkoa perustamasta omaa tislaamoa Teurastamon alueelle. Oman hankaluutensa tuo se, ettei viskistä saa puhua.

Skotlannin itsenäisyys voisi iskeä erityisesti skottilaiseen - saarivaltion mallasaarteen valmistajat ovat huolissaan

Valuutan heilahdukset ja menetetyt tulliedut uhkaisivat Skotlannin toiseksi suurinta vientiteollisuutta itsenäistymisen myötä.

Pontikka tippuu Kiteellä nyt laillisesti ja luomuna

Suomen legendaarisimmalla pontikkapaikkakunnalla Kiteellä laittomat keittomiehet ovat kuolleet lähes sukupuuttoon, mutta ilmiantajia elää yhä. Suomen Pontikkakeskus Oy:sta on tehty useita ilmiantoja valvovalle viranomaiselle Valviralle. Toiminta on kuitenkin laillista.

Venäjälle kotiutunut Depardieu ryhtyy valmistamaan luomuvodkaa

Veroja paennut näyttelijä suunnittelee myös ravintoloiden avaamista Venäjällä.

Valamon luostari aloittaa luostariviskin valmistamisen

Alkon valikoimiin mallasohrasta valmistetun luostariviskin on määrä tulla vuonna 2018.

Ruisviskitehdas käyntiin Pohjanmaalla – ensimmäinen erä valmistuu kolmen vuoden kuluttua

Kyrön viskitehtaan tuotanto on päässyt käyntiin, sillä nyt Isonkyrön vanhan meijerin uumenissa tislataan ruisviskiä. Pohjalaista ruisviskiä aiotaan myydä ravintoloissa ja Alkossa. Vientiä Kyrö Distillery Company valmistelee Lontooseen, Berliiniin, Hongkongiin ja Tokioon. Ensimmäinen viskierä kypsyy kolmessa vuodessa.

Teerenpeli panee oluensa aiempaa vihreämmin

Suomalainen pienpanimo ja ravintolaketju satsaa energiaa säästäviin tuotantomenetelmiin. Panimo on muun muassa ottanut käyttöön uusiutuvalla energialla toimivan prosessienergialaitoksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle