Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tunnistatko tämän rakennuksen? Tv-sarja Ivalon komea hotelli on "pelkkä" digiluomus niin kuin yhä useampi miljöö ruuduilla ja valkokankailla

Tv-sarjojen ja elokuvien aina suuremmat tuotantobudjetit ovat lisänneet visuaalisten tehosteiden määrää.

Seinäjoella pääsee jälleen teatteriin

Kaupunginteatterin esityksiin voi osallistua kerralla 20 katsojaa.

Korona eristi myös kirjailijat lukijoistaan – nyt vierailut kouluihin ja työpaikoille tehdään virtuaalisesti

Vierailut ovat merkittävä tulonlähde monille kirjailijoille. Poikkeusolojen takia satoja kirjailijavierailuja on jouduttu perumaan.

Koulu jännittää jo uusia koululaisia – älä jyrää lasta aikuisratkaisuilla, muistuttaa uutuuselokuva

Lastenelokuva Puluboin ja Ponin leffa käsittelee koulujännitystä ja sen voittamista. Elokuva muistuttaa, miksi vanhemman pitää huomioida lapsen näkökulma.

Prinsessaa saa leikkiä kuka tahansa ja poikia houkutellaan keppihevoskurssille – kulttuuriala kannustaa sukupuolineutraaliin harrastamiseen

Suomen suurimmilla lasten taidefestareilla monsterikin on sukupuoleton. Ero tyttöjen ja poikien leikeissä ja taideharrastuksissa on hälvenemässä, uskoo tutkijakoulutettava.

Supermarsu-lastenelokuva palkittiin Italiassa – "Ympäristöasioista kannattaa kertoa hienovaraisesti, eikä saarnaten"

Giffonin elokuvafestivaali on maailman vanhimpia ja arvostetuimpia lastenelokuvafestivaaleja.

Supermarsu-elokuva asettaa vanhemman peilin eteen – miten lapsen edessä oikein puhutaan

Paula Norosen Supermarsu-kirjoihin perustuva elokuva opettaa lapsille luonnonsuojelua, mutta herättelee myös aikuisia näyttämällä vanhemman mallia.

Ensikertalainen pääsi näyttelemään idolinsa kanssa – Ella Jäppinen muuttuu elokuvassa supertytöksi

Supermarsusta odotetaan seuraavaa kotimaisen elokuvan suurmenestystä. Pääosassa nähdään ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä lahtelainen Ella Jäppinen.

Paula Noronen on oikeasti ujo – rääväsuinen kaupankassa Tarja Kulho ja muut legendaariset radiohahmot syntyivät pelosta kohdata ihmisiä

Kulttuurivieras käsikirjoittaja, kirjailija Paula Noronen on hakeutunut rohkeasti epämukaviin tilanteisiin ja voittanut pelkonsa.

Vapiskaa Tatu ja Patu, täältä tulevat Heinähattu ja Vilttitossu – kotimaisella lastenelokuvalla menee nyt lujaa

Kotimaiset lastenelokuvat keräsivät viime vuonna eniten katsojia. Niitä myös tehdään tuplasti aiempaa enemmän. Kävimme seuraamassa Heinähatun ja Vilttitossun kuvauksia.

Suomalainen elokuvasäveltäjä menestyy maailmalla

Elokuvasäveltäjä Panu Aaltio palkittiin vastikään jo toistamiseen maailman arvostetuimman elokuvamusiikkipalkinnon dokumentti-sarjassa.

Tuotantoyhtiö haki marsunäyttelijää töihin: Vilpuri-marsusta tulee elokuvatähti – video

Vilpuri-marsu nähdään Essi Hellénin ja Esko Salmisen rinnalla uudessa lastenelokuvassa. Valkokankaille elokuva saadaan vuonna 2018.

Lasten raadilla seitsemän palkintoehdokasta kirjakisassa

Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnosta kilpailevat teokset julkistettiin tänään. Aikuisista koostuva esiraati valitsi lapsiraadin arvioitavaksi seitsemän uutuuskirjaa. LukuVarkaus-palkinto jaetaan tänä vuonna kymmenennen kerran.

Finlandia Junior -palkinnosta kilpaillaan fantasialla ja ympäristökysymyksillä

Finlandia Junior -palkintoraati on valinnut vuoden runsaasta 150 lasten- ja nuortenkirjasta kuusi ehdokasta tämän vuoden voittajaksi. Ehdolla ovat Siiri Enoranta, Antti Halme, Juba, Mari Kujanpää, Paula Noronen ja Maria Turtschaninoff.

Suomalainen Supermarsu käännetään kiinaksi

Kiinalaisten kiinnostus Suomen lastenkirjoihin leviää. Paula Norosen ja Pauliina Mäkelän Supermarsu-sarjan ensimmäinen osa käännetään kiinaksi, ja vain viikko sitten kerrottiin Mauri Kunnaksen koirakirjojen myymisestä Kiinaan.

Outolan sankarit Tatu ja Patu ehdolla Finlandia Junior -voittajiksi

Ehdokkaat tämän vuoden Finlandia Junior -palkinnon saajaksi on julkistettu.