Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sami Hyypiän kasvattajaseura joutui lähtemään kotikentältään, koska kaupunki lopetti sen ylläpidon: "Meillä ei yksin ole rahkeita hoitaa sitä"

Kouvolan kaupunki on säästösyistä lopettanut joidenkin nurmikenttiensä ylläpidon. Yksi näistä kentistä on jalkapallolegenda Sami Hyypiän kasvattiseuran kotikenttä, joka kasvaa nyt korkeaa heinää.

Joensuun jäähalli syttyi tuleen aamupäivällä: hallista nousi liekkejä ja savua – katso videolta, miltä paikalla näytti savun hälvennyttyä

Joensuun Mehtimäen jäähallissa syttyi tulipalo aamupäivällä. Jäähallin sähkökaapeleissa levinnyt palo saatiin sammutettua nopeasti. Jäähalli pysyy suljettuna kaksi päivää.

Jalkapallolegendan lapsuuden kenttä on päästetty kasvamaan korkeaa heinää – Sami Hyypiä: "Karmiva näky"

Kouvolan kaupunki ei ole enää tänä vuonna huolehtinut Voikkaan pallokentän ylläpidosta, joten kenttä kasvaa nyt korkeaa heinää. Sami Hyypiän entinen kotikenttä "Voikkaan Wembley" on saanut nimekkäitä kannattajia.

Ristiinan urheilutalo Kisakaari halutaan säilyttää säätiön avulla – pääomasta puuttuu vielä puolet

Kisakaari-säätiö ottaisi Urheilutalon hoitaakseen ja näin säilyttäisi ja lisäisi Ristiinassa harrastumahdollisuuksia. 50 000 euron pääomatavoite on tarkoitus saavuttaa alkusyksyn aikana.

Entinen hiekkaerämaa on nyt Tampereen hienoin liikuntapuisto, joka kerää käyttäjiltään kehuja

Sorsapuiston kentästä Tampere-talon kupeessa on kehkeytynyt ympärivuotinen liikunta-alue. Kesäksi rakennetut koripallo- ja ulkosalibandykentät väistyvät talvella tekojääradalla viilettävien tieltä.

Nina Karisalo muutti arvometsän ääreen, mutta sai pian yllättyä aiemmin laadituista rakennussuunnitelmista – pikaluisteluhalli on jyräämässä lähiluonnon

Helsinkiin ollaan rakentamassa Suomen ensimmäistä kansainväliset mitat täyttävää pikaluisteluhallia. Osa lähiseudun asukkaista vaatii viime hetkellä hallin sijoittamista toisaalle.

Katso kuvat Kangasalan uudistetusta jäähallista – tältä halli 3,5 miljoonan euron remontin jälkeen näyttää

Jään alla kiertää 19 kilometriä jäähdytysputkea. Remotti mahdollistaa 500 tuntia lisäaikaa harjoituksiin.

Oulun Heinäpään kuntoportaat valmistuivat

Portaiden alaosa on yläosaa jyrkempi ja leveämpi. Osien välissä on viiden metrin pituinen maatasanne.

Pois rullatun Kemin Karihaaran tekonurmen paikasta päätetään elokuussa – siirron hintalappu jopa 250 000 euroa

Nurmi jouduttiin poistamaan entiseltä paikaltaan Metsä Groupin uuden tehtaan liikennejärjestelyjen vuoksi. Yhtiö ei ole ilmoittanut aikeesta osallistua kustannuksiin.

KuPS pelaa europelinsä kotikentällään, vaikka se täyttää Uefan vaatimukset nipin napin – seura toivoo nopeutusta stadionremontille

KuPS toivoo kotistadioninsa remontille nopeampaa aikataulua. Muun muassa Euroopan tason peleissä Uefa vaatii olosuhteita, jotka stadion täyttää tänä kesänä kahden ensimmäisen ottelun verran.

Helsinki cup pyörähti käyntiin maanantaina – helteestä ja koronasta huolimatta turnauksessa on mukana lähes ennätysmäärä joukkueita

Turnauksen finaalit pelataan lauantaina Olympiastadionilla, ensi kertaa sitten vuoden 2015.

Katso sykähdyttävät ratkaisuhetket! Italia voitti EM-kultaa rangaistuspotkuilla – asiantuntija hämmästeli Englannin valmentajan ratkaisua

Italia löi Englannin EM-finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Italia oli voittanut edellisen Euroopan mestaruuden 53 vuotta sitten.

Jalkapallon EM-kisat huipentuvat tänään! Lue asiantuntijan tärpit odotettuun finaaliin – "En osaa edes kuvitella, millaisen mylläkän se aiheuttaisi"

Koko Eurooppa odottaa illalla koittavaa EM-finaalia. Yle Urheilun asiantuntija Erkka V. Lehtola näkee, että Italian ja Englannin menestys kuvastaa laajemmin maiden jalkapallon kehittymistä lähivuosina.

Nuoret jalkapalloilijat saapuvat Vaasaan

Perinteinen Wasa Footballcup käynnistyy tänään perjantaina ja jatkuu sunnuntaihin.

Interille mielekäs tasuri, Honka nyhjäsi färsaarelaisten kanssa – "Olimme valitettavan tehottomia maalipaikoissa"

Suomalaisjoukkueille ei herunut voittoja Euroopan konferenssiliigan karsintojen ensimmäisistä peleistä.

Kainuun ensimmäiset padelkentät avattiin Kajaaniin – kenttiä suunnitteilla myös Vuokattiin

Padel on mailapeli, jossa yhdistyvät tenniksen ja squashin kentät. Peliä pelataan tennispallolla, ja se saa esimerkiksi osua seinään tietyin ehdoin.

Katso Suomen syksyn vastuksen upea ele – asiantuntija ihasteli toimintaa täydellisen EM-selkäsaunan jälkeen: "Melkein silmäkulmat kostuivat"

Ukraina päätti EM-kisat tyylikkäästi, vaikka esitys pelikentällä jätti paljon toivomisen varaa.

Kokkolan uusi tapahtumapuisto valmistuu lähiviikkoina – konserttien ja näyttelyjen keskus saa tulikokeensa heinäkuussa

Uuden tapahtumapuiston toimivuus testataan heinäkuun lopulla, jolloin siellä järjestetään Kokkolan Viinijuhlat.

Rovaniemen uuden monitoimitalon yhteyteen rakennetaan liikuntahalli – kustannukset kasvavat 1,25 miljoonaa euroa

Monitoimitalohankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt reilut 39 miljoonaa euroa. Lisäksi monitoimitalon vuokrakustannukset ovat noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Huomasitko tätä hienoa oivallusta? Ylen video paljastaa, miten Englannin kritisoidun sankarin tähtihetki oli vain 0,7 sekunnin päässä epäonnistumisesta

Ylen havainnollistava video osoittaa, kuinka lähellä Raheem Sterlingin avausmaalin hylkääminen oli Englannin ja Saksan klassikkokohtaamisessa EM-kisoissa. Ylen asiantuntijat hehkuttivat Sterlingin erinomaista ratkaisua.

Tekonurmi on parasta Fifa-laatua: Kalevankankaan uusi kuplahalli luovutetaan keskiviikkona mikkeliläisten käyttöön

Hallin rakennuskustannukset olivat yli 3,5 miljoonaa euroa, mutta kaupungin mukaan halli on nyt tekniikaltaan huippumoderni ja kaikin puolin parasta laatua.

Pystyykö Englanti vihdoin nujertamaan Saksa-peikkonsa? Asiantuntija odottaa klassikkoa vesi kielellä: "Niitä pelejä, joissa legendat syntyvät"

Yle Urheilun asiantuntijan Juho Rantalan mukaan Englanti ja Saksa lähtevät illan neljännesvälierään tasaisista asetelmista. Rantala odottaa mielenkiinnolla, miten kotijoukkue lähtee pysäyttämään Saksan huippuvireistä Robin Gosensia.

Koronatartuntojen uhka huolettaa EM-kisoissa – Saksa vaatii yleisömäärän rajoittamista Wembleyllä ja syyttää järjestäjiä vastuuttomuudesta

Saksan sisäministerin mukaan on vastuutonta päästää katsomoihin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Illan Englanti–Saksa -otteluun pääsee tänään 45 000 katsojaa.

Tammelan uuden jalkapallostadionin rakennustyöt alkavat – luvassa muutoksia liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin

Rakennustyöt alkoivat alueen aitauksella sekä työmaatilojen rakentamisella. Heinäkuussa alkavat maanrakennustyöt. Uuden stadionin on määrä valmistua vuoden 2023 marraskuussa.

Nurmeksen liikuntapalvelut löytyvät jäähallin siirtymisen jälkeen yhä enemmän Hyvärilästä

Hyvärilän kaupunginosaan rakennetaan muutaman vuoden kuluttua uusi jäähalli. Jo nyt sieltä löytyvät Nurmeksen liikuntahalli, golf-kenttä, valaistu kuntorata ja Bomban uimahalli. Koululaiset aiotaan edelleen kuljettaa liikuntapaikoille tilausbusseilla.

Osa Kuopio-hallista avataan elokuussa takaisin liikuntakäyttöön – myös massarokotukset hallissa jatkuvat

Kaksi kolmasosaa Kuopio-hallista avataan elokuussa liikuntakäyttöön ja rokotuskeskusta varten varataan kolmasosa hallista. Rokotuskeskuksen tilat tiivistetään Hatsalan koulun puoleiseen päätyyn, mutta rokotuspaikkojen määrä pysyy edelleen samana.

Tshekki yllätysvoittoon EM-kisoissa! Hollannin punainen kortti käsivirheestä oli käännekohta – hämmentävä tilasto sai jatkoa

Tshekki voitti Hollannin 2–0 EM-kisojen neljännesvälierissä. Ottelun voimasuhteet muuttuivat, kun Hollannin Matthijs de Ligt sai punaisen kertoin, kun hän käsivirheellään esti Tshekin maalipaikan.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien kuntosalit aukeavat ensi viikolla myös aikuisille – puolet normaalista asiakasmäärästä pääsee sisään

Pääkaupunkiseudun kaupunkien aikuisten sisäliikuntatilat voidaan avata 1. heinäkuuta alkaen rajoitetusti. Koordinaatioryhmä patistaa myös Venäjältä tulevia ihmisiä testeihin.

Uefa vaihtoi logonsa sateenkaaren väriseksi ja lähetti tiedotteen, jossa kohua nostattanutta kieltoa perustellaan

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vastasi keskiviikkona puhuttaneeseen sateenkaaristadionin kieltoon tiedotteella.

Avin avustuksella rakennetaan lähiliikuntapaikka Forssaan ja parannetaan harrastajien turvallisuutta Ypäjän Hevosopistolla

Aluehallintovirasto avustaa tällä kertaa kolmea kuntaa sekä Hevosopistoa. Rahaa kantahämäläiskohteille tulee yhteensä 201 000 euroa.

Tokion olympiakatsomossa istutaan maltillisesti hiljaa – "Ihmiset voivat tuntea ilon sydämessään, mutta eivät saa tuoda sitä voimakkaasti esiin"

Tokion olympialaisissa ei saa käyttää alkoholia, halata toista, metelöidä tai villitä toisia kannustamaan urheilijoita.

Kuopion kaupunginvaltuusto hyväksyi keskuskentän jalkapallostadionin suunnitelman

Kuopioon tulee 6000 istumapaikan stadion. Keskuskentälle rakennetaan myös uusi toimisto- ja ravintolarakennus.

Lappiin yli puoli miljoonaa euroa valtion tukea liikuntapaikkojen rakentamiseen: 12 kohdetta yhdeksän kunnan alueella

Rovaniemellä tukea saavat Ounasvaaran mäkikeskuksen ja Toramon 50 metrin radan peruskorjaus. Torniossa tuetaan kolmea kohdetta. Myös esimerkiksi Kemin skeittiparkki saa avustusta.

Vieremälle saadaan tekojää ja Lapinlahdelle tekonurmi – aluehallintovirasto jakoi avustuksia liikuntapaikkahankkeisiin

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Pohjois-Savoon yhteensä 405 000 euroa, joista suurimmat summat menivät Vieremälle ja Lapinlahdelle. Kuopioon ei tällä kertaa tullut avustusrahaa.

Tanskalaispelaaja Eriksenin sydänpysähdys vavahdutti jalkapallonuoria – seuroissa luvassa ensiapukoulutusta, Palloliitto pohtii ohjeistusta

Poikkeukselinen tapaus on herättänyt keskustelua siitä, ovatko seurojen ohjeistukset ja toimintatavat ajan tasalla. Pääsarjoissa pelaavien terveyttä seurataan vuosittain, mutta juniori- ja amatööriotteluissa samanlaisia käytäntöjä ei ole.

Venäjälle etulyöntiasema Huuhkajia vastaan – Ylen asiantuntija yllättyi Uefan ratkaisusta: "Nyt ollaan kuitenkin EM-kisoissa"

Huuhkajat kohtaa tänään kello 16 alkavassa ottelussa kisaisäntä Venäjän. Kotijoukkueella on etulyöntiasema, sillä Suomi ei ole saanut harjoitella kertaakaan ottelustadionilla.

Kotkan jalkapallostadion vaatii lähes 5 miljoonan euron remontin – jos Arto Tolsa -areenaa ei kunnosteta, Veikkausliigan vaatimukset eivät enää täyty

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut Arto Tolsa -areenan tekonurmelle käyttöaikaa joulukuun puoliväliin saakka. Tästä syystä Veikkausliigassa pelaavan FC KTP:n kotikentän tekonurmi pitäisi uusia kiireellisesti.

Euran tekojäärata auki joulukuussa?

Kunnanhallituksen käsittelyyn tulevan suunnitelman mukaan tekojääradan kustantaisivat yhdessä Euran kunta ja Raumalaiskiekkoilun Tuki ry.

Arto Tolsa -areenan tekonurmi sai FIFA:lta käyttöaikaa joulukuuhun saakka – nyt Kotkassa pohditaan jalkapallostadionin pikaista kunnostusta

Veikkausliigassa pelaavan FC KTP:n kotikenttä on heikossa kunnossa. Ensisijaisesti uusimista kaipaa kentän tekonurmi, jolle kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut käyttöaikaa joulukuun puoliväliin saakka.

Kuopion Siikarantaan suunnitellaan hotellin lisäksi maisemasviittejä

Maisemasviitit rakennettaisiin osittain järven päälle. Hankkeen takana on Bella-veneiden perustaja ja yrityksensä myynyt Raimo Sonninen. Aiemmin hän on kertonut alueelle rakennettavista hotellista ja liikuntahallista.

Poliisi pyytää lisätietoja Rovaniemen keskuskentällä keskiviikkona syttyneeseen tulipaloon liittyen

Palosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille tai lähistön rakennuksille.

Kasvattaako kaistojen lisääminen ruuhkia? Yle teki faktantarkistusta poliitikkojen väitteille

Tarkistimme helsinkiläisten poliitikkojen väitteitä muun muassa koulutukseen käytetyistä rahoista, liikuntapaikoista ja lisäkaistojen vaikutuksesta autoiluun. Voit testata jutussa myös itse, arvioitko väitteiden totuusarvoa oikein.

Keskustelu Hippoksen tulevan pesäpallostadionin nimestä ottaa kierroksia: tulevaa pyhättöä ei ainakaan vielä nimetä Nalle Viljanen -stadioniksi

Viljanen on voittanut Suomen mestaruuden neljällä eri vuosikymmenellä, ja kaikkiaan Suomen mestaruuksia on miehellä yhdeksän. Jyväskylän liikuntalautakunnan mukaan on hyvä, että liikuntapaikkojen nimestä käydään keskustelua.

Salit ovat taas auki: Elli Lahtisen ja Anni Rauhalan unelmien tavoittelu jatkuu – kymmenettuhannet muut lapset ja nuoret katosivat harrastuksista

Kuvallinen tarina kertoo kahden nuoren arvaamattomasta vuodesta, jolloin treenit siirtyivät kerrostaloasuntoon ja telineet jäivät lukkojen taa.

Heinäpään jalkapallostadionille vihreää valoa Oulun kaupungilta – suunnitteluvaraus myönnettiin

Nyt suunnitteluvarauksen Heinäpäähän saanut OTC Stadion Oy aikoo heti hakea asemakaavamuutosta alueelle, johon stadion olisi sijoittumassa. Myös rahoitusneuvottelut voivat edetä.

Karhulan uuden alakoulun suunnittelu etenee Kotkassa – lautakunta hyväksyi suunnitelmat

Uuden koulun rakentaminen aiotaan aloittaa ensi vuoden kesällä ja sen on määrä valmistua keväällä 2024.

Tampere avaa maanantaina uuden massarokotuspisteen Messu- ja urheilukeskukseen

A-hallissa rokotetaan alle 65-vuotiaita tamperelaisia. Rokotuspaikka on käytössä ainakin elokuun loppuun asti.

Kuopion kaupunginhallitus hyväksyi keskuskentän stadionin hankesuunnitelman

Suunnitelma etenee seuraavaksi kaupunginvaltuustoon. Stadionista on tulossa 6000 istumapaikan areena.

Mistä uusi paikka tivolille ? Huvipuisto haluaa viipyä Oulussa pitkään myös jatkossa, mutta sopivaa paikkaa ei ole löytynyt

Suomen Tivoli on vieraillut Oulun Hietasaaressa jo useiden vuosien ajan. Viimeistään ensi kesän jälkeen sille pitäisi löytyä uusi paikka, mutta tarpeeksi isot alueet ovat vähissä.

Porvooseen on tulossa ensilumenlatu Kokonniemeen

Kokonniemen liikuntakeskuksen yhteyteen on tarkoitus rakentaa lähes kilometrin pituinen latu nykyistä kuntoratapohjaa hyödyntäen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle