Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulla Järvi

Ulla Järven kolumni: Kirjoitin piilottelevaa tappajaa ulos itsestäni

Hoida itseäsi kirjoittamalla, mutta älä satuta muita, sanoo Järvi.

Laminaattikone Exel Compositesin tehtaalla

Mäntyharjulainen pörssiyhtiö Exel Composites laajentaa Kiinassa – tehtaat Mäntyharjussa ja Kiihtelysvaarassa edelleen tärkeitä

Muun muassa hiilikuituputkia ja laminaatteja valmistava yhtiö pitää monialaisuuttaan vahvuutena, koska se vähentää riippuvuutta yksittäisen toimialan suhdanteista.

Ihmisiä kävelee kadulla.

"Paleltuu helmikuussa, amputoidaan heinäkuussa” – pakkaset ja humala ovat vaarallinen yhdistelmä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on hoidettu vakavia kylmettymisiä tavallista enemmän tänä talvena. Paleltuminen voi johtaa jopa amputaatioon, mutta tänä talvena niiltä on vältytty uuden hoitomuodon ansiosta.

 Laura Lindstedt, Kari Hotakainen, Markku Pääskynen, Panu Rajala ja Selja Ahava

Perjantai 6.11.2015

Suomen hallituksessa on riitaa. Rajapoliisi selvittää laitonta maahantuloa. Ilmastonmuutos huolestuttaa kiinalaisia ja yhdysvaltalaisia vähemmän kuin muita. Perjantaina kerrottiin, mitkä kirjat kilpailevat tänä vuonna Finlandia-palkinnosta.

Leena Lehtolainen, Jari Tervo ja Reijo Mäki

Kirjailijoiden tienestikärjessä tuttuja nimiä

Leena Lehtolainen, Jari Tervo ja Reijo Mäki ovat yhä kirjallisuuden veroaatelia. Jokaisen ansiotulot ylittivät viime vuonna 200 000 euron rajapyykin. Edellisvuoden huippuansioihin ei tällä kertaa ylletty.

Teemu Selänne kunniakierros

Teemu-kirja teki taas historiaa – vuoden myydyin

Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilijan uraa käsittelevä tietokirja oli vuoden 2014 myydyin kirja.

Jussi Valtonen.

Eläinkokeet ja eläinaktivistit vastakkain

Finlandia-palkittu Jussi Valtonen sanoo olevansa hämmentynyt saamastaan huomiosta. Hänen mielestään kirjailijana on hyvä olla hieman sivussa tarkkailijana.

Kruununprinsessa Victoria vierailee Hanasaaressa.

Torstai 27.11.2014

Eduskunnassa keskustellaan homoliitoista. Jussi Valtonen on voittanut Finlandia-palkinnon. Suomessa on käynyt kuninkaallisia vieraita.

Jussi Valtonen

Finlandia-voittaja Jussi Valtonen: Ihmiset ovat kirjallisuudessa kaikkein tärkeintä

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2014 voittanut kirjailija-psykologi Jussi Valtonen on tehnyt yhteiskunnallisen aikalaisromaanin täynnä tieteen maailmaa ja teknologiaa. Silti hän sanoo ihmisten olevan kaunokirjallisuuden kovaa ydintä. Voittajaromaanissaan "He eivät tiedä mitä tekevät" kirjailija kertoo purkaneensa omaa hämmennystään muuttuvassa maailmassa.

Jussi Valtonen

Jussi Valtonen’s fourth novel cops Finlandia Prize

The prestigious Finlandia Prize for literature has been awarded to psychologist and novelist Jussi Valtonen for his title, “They know not what they do”. The winner was selected from six finalists by business leader and academic Professor Anne Brunila.

Jussi Valtonen

Jussi Valtosen "He eivät tiedä mitä tekevät" voitti Finlandia-palkinnon

Vuoden 2014 kirjallisuuden Finlandia-palkinnon sai Jussi Valtosen moniaalle kurkottava, hyytäväksikin kuvattu, aikalaisromaani "He eivät tiedä mitä tekevät". Kuuden ehdokkaan joukosta voittajan valitsi maamme vaikutusvaltaisimpiin naisiin kuuluva professori Anne Brunila. Hän sanoo voittajaromaania tajunnan räjäyttäväksi teokseksi.

Olli Jalonen lukee kirjaansa Miehiä ja ihmisiä

Moninkertainen Finlandia-ehdokas Olli Jalonen kritisoi palkintoa hetkeä ennen jakotilaisuutta

Neljättä kertaa Finlandia-ehdokkaana oleva hämeenlinnalaiskirjailija Olli Jalonen arvostelee yhteen kirjaan keskittyvää vuotuista huomiota. Jalosen mukaan Finlandia-palkinnon saama julkisuus nostaa esiin vain puoli tusinaa kirjaa ja jättää varjoonsa satoja muita.

Grafiikka.

Kirjallisuuden Finlandia-palkinto jaetaan tänään

Kuusi kirjailijaa jännittää tänään, kuka heistä saa Finlandia-palkinnon.

Tommi Kinnunen (vas), Olli Jalonen, Anni Kytömäki, Heidi Jaatinen, Jussi Valtonen ja Sirpa Kähkönen.

Six novelists vie for Finland’s top fiction prize

None of the writers are well-known outside of Finland, nor have apparently published any works in English so far. The winner will be picked by "Finland’s most influential woman".

Tommi Kinnunen

Finlandia-ehdokas Tommi Kinnunen äimistelee hullua vuotta

Kuusamolaistaustaisen kirjailijan esikoisromaani pääsi Finlandia-ehdokkaaksi. Uusi romaani on jo valmistumassa.

Tommi Kinnunen (vas), Olli Jalonen, Anni Kytömäki, Heidi Jaatinen, Jussi Valtonen ja Sirpa Kähkönen.

Finlandia-ehdokkaat – kirjallisuutta koko kansalle vai korkeakulttuuria?

Vuoden 2014 Finlandia-palkinnosta kisaa kuusi teosta. Finlandia-palkinnon voittanut teos päätyy helposti myyntilistan kärkeen, mutta onko Finlandia-kirjallisuus koko kansan huvia vai korkeampaa kulttuuria?

Tommi Kinnunen (vas), Olli Jalonen, Anni Kytömäki, Heidi Jaatinen, Jussi Valtonen ja Sirpa Kähkönen.

Tässä ovat tämän vuoden Finlandia-palkintoehdokkaat

Vuoden 2014 kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokasteokset ovat varsinaisia tiiliskiviä, useimmissa sivuja on viitisensataa tai yli. Kuuden ehdolla olevan romaanikirjailijan joukossa on kolme miestä ja kolme naista, esikoiskirjailijoita ja konkareita. Finlandia-palkinnon voittajan valitsee professori Anne Brunila 27.11.

Aalto-yliopiston logo

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan lahjoituskiista näkyy jo toiminnassa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta jatkaa selvitystä kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan 42 miljoonan euron lahjoituksesta. Uuden ylioppilaskunnan toimintaa on jouduttu supistamaan rahojen puuttumisen takia.

Pysy mökillä

YLE Radio 1:n Ykkösaamun kolumnisti Virpi Kalakoski pohtii kuinka psykologit voisivat osallistua ilmastotalkoisiin. Haasteena on saada ihmiset muuttamaan energiankulutustaan, ja tässä käyttäytymistieteilijöillä voi olla tärkeä tehtävä.

Ruokolahti houkuttaa viiden kylän asukkaita Puumalassa

Ruokolahti ei todennäköisesti vastustele Puumalan kylien liittymistä kuntaansa. Kunnanjohtaja Vesa Jäppinen ei kuitenkaan halua ottaa asiaan kantaa tarkemmin ennen kuin Puumala tekee päätöksen mahdollisesta liittymisestä Mikkeliin.

Ruokolahti ottaisi viisi Puumalan kylää syliinsä

Puumalan viisi kylää Pytärä, Lieviskä, Muuramäki, Karkia ja Kukonharju haluavat liittyä Ruokolahteen, mikäli Puumalan kuntaliitos Mikkeliin kanssa toteutuu. Jos Puumala liittyy Mikkeliin, tulisi Kukonharjusta matkaa kuntakeskus Mikkeliin 110 km.

Tv-sarjat saivat kokeeksi käsikirjoitustukea

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus Avek on jakanut kokeiluluontoisesti 60 000 euroa käsikirjoitustukea televisiosarjoille. Hakemuksia tuli 40, joista yhdeksän valittiin tuen saajiksi.