Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Finnish pension funds linked to alcohol, weapons and tax havens

Finnish pension funds have not purged so-called sin stocks from their portfolios.

Institutionaalinen raha puskee kryptomarkkinoille: Joka viides rahoituslaitos harkitsee kaupankäyntiä virtuaalivaluutoilla

Suurin osa kryptovaluutoista kiinnostuneista rahoituslaitoksista suunnittelee aloittavansa kaupankäynnin seuraavan puolen vuoden sisällä.

Elon sijoituksille 4,9 prosentin tuotto – fuusio teettää yhä töitä

Yhtiö maksoi alkuvuoden aikana eläkkeitä yhteensä noin 1,4 miljardilla eurolla.

Britanniassa ennätyskallis avioero

Sijoittaja maksaa vaimolleen 425 miljoonaa euroa.

Keva: Sijoitukset tuottivat 2,5 miljardia euroa

Johtajansa erokohun keskellä elänyt Keva on pitänyt tuottonsa suhteellisen korkealla.

Miljardöörin rahastoyhtiötä vastaan uusia syytteitä Yhdysvalloissa

Alle viikko sitten Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova SEC nosti siviilikanteen miljardööri Steven A. Cohenia vastaan. Hänen perustamaansa hedgerahastoyhtiötä epäillään sisäpiiritiedon väärinkäytöstä.

Yhdysvaltain markkinaviranomainen hakee ökypankkiiria tuomiolle

Arvopaperimarkkinoita valvova SEC on nostanut kanteen yhtä maailman rikkainta miestä vastaan. Hedge-rahastoyhtiön omistajaa syytetään siitä, että hän ummisti silmänsä alaistensa sisäpiirikaupoilta.

Rahastoyhtiölle 600 miljoonan dollarin sakot sisäpiirikaupoista

Sakot ovat suurimmat koskaan sisäpiirikaupoista aiheutuneet, markkinavalvoja kuvaa.

Italian kriisi räjähti yhtäkkiä

Italia on on yksi velkaisimmista euromaista, mutta on viime aikoina näyttänyt olevan turvassa velkakriisin tartunnalta. Kunnes viime perjantaina kriisi kärjistyi, kun pääministeri Silvio Berlusconi antoi yhden epäonnisen lehtihaastattelun.

Hedge-rahastojen valvonnasta sopu

EU:n valtiovarainministerit ovat päässeet sopuun keinoista, joilla aletaan valvoa korkean riskin sijoitusrahastoja eli hedge-rahastoja.

Työeläkesijoitusten arvo notkahti

Työeläkesijoitusten arvo supistui huhti-kesäkuussa 1,5 miljardia euroa maaliskuun loppuun verrattuna. Työeläkevakuuttajat TELAn mukaan laskua maaliskuusta oli noin 1,2 prosenttia. Työeläkevakuuttajien sijoituskanta ol kesäkuun lopussa noin 129 miljardia euroa. Eniten laski joukkovelkakirjojen arvo.

Goldman Sachs syytteeseen sijoituspetoksesta

Yhdysvaltain finanssivalvontavirasto SEC on nostanut syytteen investointipankki Goldman Sachsia vastaan. Pankkia syytetään asiakkaiden harhauttamisesta sijoitustuotteella, jonka arvon alentumisesta yhtiö itse hyötyi.

Riskirahastojen johtajat tienasivat tähtitieteellisesti

Maailman suurimpien hedge-rahastojen yhdysvaltalaiset johtajat tienasivat huippuhyvin viime vuonna. 25 suurimman rahaston johtajat käärivät yhteensä 25,3 miljardin dollarin eli 18,6 miljardin euron palkkiot, kertoo talouslehti AR.

Yksi nuorimmista väittelee Vaasan yliopistossa

Jarkko Peltomäki suoritti kauppatieteiden maisterin tutkinnon Vaasan yliopistossa vuonna 2005. Peltomäen väitöskirja laskentatoimen ja rahoituksen alalta tarkistetaan perjantaina.

Hedge-rahastoille eettinen normisto

Hedge-rahastoille ajetaan nykyistä tiukempaa valvontaa. Rahastojen etujärjestö esittää, että tulevaisuudessa rahastojen on nimitettävä valvoja, joka valvoo rahastojen toimintaa. Uudistuksella yritetään parantaa rahastojen läpinäkyvyyttä.

Maailman suurimman listatun hedge-yhtiön tulos liki puolittui

Maailman suurimman listatun hedge-rahastoyhtiön Man Groupin tulos liki puolittui. Yhtiön tulos ennen veroja ja tilinpäätössiirtoja oli 1,2 miljardia dollaria, kun viime vuonna tulos oli 2,1 miljardia.

Rahastohuijari iski suomalaisiin

Myös suomalainen rahasto on joutunut Englannissa paljastuneen rahastohuijauksen uhriksi. Carnegie Rahastoyhtiön Ambassador-rahasto päätetty lopettaa. Yhtiön nettisivuilla olevassa tiedotteessa kuitenkin vaietaan Englannin rahastopetoksesta.

Riskisijoittajat tienasivat talouskriisistä huolimatta

Riskirahastoja hallinnoivat sijoittajat tienasivat talouskriisistä huolimatta satoja miljoonia viime vuonna. Rahoitusalaa seuraavan yhdysvaltalaisen Alpha-lehden mukaan maailman 25:n eniten tienaavan hedge- eli suojarahastojen johtajan keskiansio oli 464 miljoonaa dollaria.

Ranska ja Saksa tyrmäävät USA:n elvytysvaatimukset

Ranskan ja Saksan johtajat tyrmäävät Yhdysvaltain vaatimukset uusista elvytyspaketeista ja tarjoavat sen sijaan rahoitusmarkkinoiden tiukempaa valvontaa.

Saksan ministerit ehdottavat EU:n kattavaa osakekauppaveroa

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier ja valtionvarainministeri Peer Steinbrück ehdottavat, että Euroopassa otettaisiin käyttöön vero, joka perustuisi osakekauppoihin.

Stubb suomii EU:n suuria maita

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb arvostelee voimakkaasti Euroopan unionin suuria jäsenvaltioita. Stubb kritisoi EU:ssa yleistynyttä käytäntöä järjestää kaikkia koskevista asioista kuten talouskriisistä erilaisia kokouksia, joissa kaikki EU-maat eivät ole edustettuina.

Suomen pankkivalvojat kiittelevät tiukennuksia

Suomessa pankkeja valvovat viranomaiset pitävät suunnitelmia rahoitusvalvonnan tiukentamisesta oikeansuuntaisina. Eilen EU-johtajat sopivat yhteisistä linjauksista, joilla torjuttaisiin uudet finanssikriisit.

EU:n suuret: Riskirahastot pantava kuriin

Euroopan unionin suurimpien talousmaiden johtajat haluavat valvoa kansainvälisiä talousmarkkinoita aiempaa enemmän. EU-johtajat ovat sopineet kokouksessaan Berliinissä, että myös korkean riskin rahastoja, niin sanottuja hedge-rahastoja, olisi säänneltävä, sanoo Saksan liittokansleri Angela Merkel.

EU-johtajat haluavat säännellä rahoitusmarkkinoita

Euroopan Unionin suurimpien talousmaiden johtajat haluavat säännellä kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita aiempaa enemmän. EU-johtajat ovat sopineet kokouksessaan Berliinissä, että myös korkean riskin rahastoja, ns. hedge-rahastoja, olisi säänneltävä, kertoo kokousta isännöivän Saksan edustaja

Ministeriö turvaisi työllisyyden eläkevaroilla

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa suomalaiset työeläkevarat turvaamaan laman uhkaamaa työllisyyttä. Ministeriössä pohditaankin jopa järjestelmän suurremonttia ja kurssinmuutosta koko laman uhkaaman Suomen hyväksi.

Suojarahastojen kieltäminen ei saa tukea eläkeyhtiöissä

Eläkeyhtiöt vierastavat ajatusta niin sanottujen hedge-rahastojen kieltämisestä eläkesijoittamisessa.

Hedge-rahastojen eläkemiljardien puolesta pelätään

Yhdysvaltain rahoituskriisi ei heijastu suoraan Suomeen, mutta täälläkin pelätään niin sanottuihin Hedge-rahastoihin sijoitettujen eläkemiljardien puolesta. Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä sanoo, että harkinnassa on jopa kieltää tai rajoittaa eläkerahojen sijoittamista korkealla riskillä.

Kuntien eläkevakuutuksen sijoitustuotot tappiolle

Osakemarkkinoiden jyrkkä maailmanlaajuinen alamäki painoi vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla Kuntien eläkevakuutuksen sijoitustuotot tappiolle. Sijoitusten markkina-arvoinen tuotto vähentyi tammi-kesäkuussa 7,5 prosenttia.

Kuntien eläkevakuutuksen sijoitustuotot tappiolle

Osakemarkkinoiden jyrkkä maailmanlaajuinen alamäki painoi vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla Kuntien eläkevakuutuksen sijoitustuotot tappiolle. Sijoitusten markkina-arvoinen tuotto vähentyi tammi-kesäkuussa 7,5 prosenttia.

Eläkkeiden sijoittaminen suojarahastoihin riskialtista

Vakuutusvalvontaviranomaiset ovat huolissaan työeläkevakuutusyhtiöiden sijoituksista niin sanotuissa hedge- eli suojarahastoissa. Vakuutusvalvontaviraston mukaan eläkeyhtiöiden suojarahastosijoituksiin liittyy yhtiöiden omia arvioita suurempi riski menettää suomalaisten eläkerahoja.

Raakaöljyn hinta on edelleen nousussa

Raakaöljyn hinta on ollut nousussa toista perättäistä päivää New Yorkissa tuotannon keskeytysten ja heikentyneen dollarin tukemana. Hinta liikkuu edelleen 130 dollarin yläpuolella.

Rata: USA:n asuntoluottokriisillä ei suoria vaikutuksia

Yhdysvaltain asuntoluottokriisin suorat vaikutukset Suomeen jäävät Rahoitustarkastuksen mukaan vähäisiksi.

Nordean ohjelmointivirhe aiheutti ongelmia kymmenille asiakkaille

Rahastovaihdot Nordea Fixed Income Hedge ja Nordea Equity Hedge -rahastoissa ovat aiheuttaneet ongelmia muutamille kymmenille Nordean asiakkaille.