Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapin käräjäoikeuden rakennus, talon seinässä teksti OIKEUSTALO.

Käräjäoikeudessa kuultiin torstaina ristiriitaisia todistajanlausuntoja Rovaniemen kaupungin sijoituspäätöksistä

Sijoituksia tarjonneen yhtiön edustaja kehui konserniasiamies Heli Välikangasta osaavaksi ja aktiiviseksi. Kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan mielestä hänen olisi pitänyt jäävätä itsensä.

Lapin käräjäoikeudessa käsitellään Rovaniemen kaupungin sijoituksia.

Vastaajat käräjäoikeudessa: Rovaniemen miljoonasijoitukset olivat kaupungin ohjeiden mukaisia ja perusteltuja

Konserniasiamies Heli Välikankaan mukaan sijoitukset olivat kaupungin ohjeiden mukaisia. Myös entinen kaupunginkamreeri Jussi Päkkilä piti kiistanalaisia sijoituksia perusteltuina.

Valokuva öisestä Frankfurtista

Euroopan suurin veropetosvyyhti avautuu pala palalta – veroja kierretty jopa 150 miljardin euron edestä

Osinkokikkailua harjoitettu vuosikausia joka puolella Eurooppaa monimutkaisen lainsäädännön aukkoja hyödyntäen.

Verohallinnon pääkonttori, jonka seinässä lukee "Vero".

Verottaja löysi epäilyttäviä osakekauppoja yhdeksän miljardin euron edestä – iskujoukko tutki verokikkailua osingoilla

Verohallinto arvioi, että kikkailulla kierretään 80 miljoonan euron verot vuosittain. Iskuryhmä perustettiin MOT:n uutisoinnin jälkeen.

Oulun kaupunginsairaala

Oulun kaupunki myy keskeisiä hyvinvointikeskuksia eQ Yhteiskuntakiinteistöille – taustalla hyvinvointialueisiin siirtyminen

Kauppahinta on noin 165,6 miljoonaa euroa. Omistajaa vaihtavat muun muassa Oulun kaupunginsairaalan sekä Kontinkankaan, Kiimingin ja Tuiran hyvinvointikeskuksien kiinteistöt.

Kuvakollaasi jossa etualalla Grete Faremo ja Vitaly Vanshelboim. Taustalla Helsingin senaatintori.

Ministeri sai houkuttelevan tarjouksen, ja Suomi lupasi 20 miljoonaa toimistolle, jonka suunnitelmat olivat epäselvät – nyt Suomi on keskellä YK-skandaalia

Suomi alkoi isännöidä uutta YK-toimistoa suurella innolla. Samaan aikaan Suomelta oli salattu käynnissä oleva sisäinen tutkinta toimiston hankkeista.

Target-kauppaketjun punaisia ostoskärryjä jonossa.

Wall Streetillä ruma laskupäivä, keskeiset indeksit sukelsivat eniten lähes kahteen vuoteen

Laskun takana oli erityisesti vähittäiskauppaketju Targetin odotettua heikompi tulos. Ketjun kilpailija Walmart julkaisi oman vaisun tuloksensa tiistaina.

Stadshuset i Kaskö.

Kaskisten kaupunginhallitus päättää vuoden 2021 tilinpäätöksen hyväksymisestä

Alijäämä tulee olemaan suurempi kuin aikaisemmin talousarviossa varauduttiin. Edellisvuoteen verrattuna kaupungin verotulot ovat lisääntyneet.

Oulun oikeustalon sisäänkäynti Raksilassa.

Oulun tapahtuma-areenan oikeus- ja poliisitalo -vaihtoehto haluttaisiin markkinoiden arvioitavaksi – kaupunginhallitus käsittelee asiaa tänään

Lisäksi on olemassa toinen vaihtoehto, jossa areena sijoitettaisiin Raksilan urheilupuiston alueelle. Kaupungin tarkoitus on vertailla kahta vaihtoehtoa, kun tarvittavat selvitystyöt ovat kaikilta osin valmiina.

Tampereen oikeustalon kyltti ja pääovi

Rakennusyhtiö lupasi sijoittajille kovat tuotot Helsingin ydinkeskustan asunnoista, sitten rahat loppuivat: epäiltyjen miljoonapetosten oikeuskäsittely voi kestää kuukausia

Syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin. Heidän mielestään rakennusyhtiöllä oli kaikki syy uskoa käynnissä olleiden ja tulevien projektien menestykseen.

Lasisia vesipulloja kulkemassa linjastossa.

Lahtelaista pullottamoyritystä haetaan konkurssiin – kovasti hypetetty yritys ei ole tuottanut markkinoille vielä pulloakaan vettä

Yrityksen piti pullottaa jopa miljoona litraa vettä päivässä toimitettavaksi eri puolille maailmaa. Viennin piti käynnistyä jo keväällä 2020. Nyt velkojat vaativat yritystä konkurssiin maksukyvyttömyyden perusteella.

Eduskunnan täysistuntosali 20. huhtikuuta 2022.

Eduskunnan talousvaliokunnan mielestä Nato-jäsenyys vahvistaisi sijoittajien luottamusta Suomeen

Talousvaliokunta keskittyi lausunnossaan taloudellisen toimintaympäristön, huoltovarmuuden ja energian kysymyksiin.

Varman varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Eläkeyhtiöiden sijoitukset tuottivat alkuvuonna järjestään tappiota – miljardisalkun vartija: "Pörssissä ei ole nopeaa toipumista näkyvissä”

Piensijoittajan ei tarvitse hävetä, vaikka salkku on alkuvuoden jälkeen pakkasella. Tappioita tuli suuremmillekin.

Havainnekuva koulukampuksesta sisältä

Mustasaaren kouluihin kohdistuu lähivuosina suuria investointeja

Investointiohjelma menee nyt jatkokäsittelyyn ja lopulta valtuuston päätettäväksi. Investointiohjelman uusia hankkeita ovat Korsholms gymnasiumin ja Kvevlaxlärcenterin laajennukset

Uros-yhtiön logo talon katolla.

Uros-omistaja Hallikainen sai yli 20 miljoonaa euroa myymällä osia yhtiöstä ennen kulissien romahtamista

Viime vuoden alussa Hallikainen siirsi valtaosan Suomen-omaisuudestaan silloisen vaimonsa nimiin. Hallikaiselta miljoonia velkovan Nordean mukaan tarkoituksena oli siirtää omaisuutta velkojien ulottumattomiin.

puhelin kädessä jossa Ouran app

Pohjois-Pohjanmaa pärjää hyvin startup-yritysten rahoitusvertailussa

Maakuntaan suunnattiin viime vuonna yli 50 miljoonan euron alkuvaiheen pääomasijoitukset 15 yritykselle. Pohjois-Pohjanmaa on aluevertailun toisena Uudenmaan jälkeen, mutta selvästi edellä Pirkanmaata.

Pienoismallin oloinen ilmakuva kaupunkinäkymästä. Töölöläisiä kerrostaloja.

Korona tyhjensi asunnot Helsingin kantakaupungissa, nyt niihin asutetaan ilmaiseksi ukrainalaisia pakolaisia

Ruotsinkielinen kulttuuriseura on varannut pakolaisten majoittamiseen parikymmentä asuntoa Helsingin Töölöstä.

Helsingin pörssi, Pörssitalo-teksti ikkunassa

Haamuraja rikkoutui: Suomessa on nyt miljoona osakkeenomistajaa ja heillä on kolmensadan miljardin edestä suomalaisia pörssiosakkeita

Osakesäästötilit ovat rohkaisseet suomalaisia hajauttamaan sijoituksiaan. Osakesäästötilit tulivat käyttöön vuonna 2020.

OP:n johtaja Kai Kalajainen yllään valkoinen kauluspaita ja sinertävä puvun takki, jonka rintataskussa taskunenäliina

Inflaation kiihtyminen ajaa rahaa talletuksista sijoituksiin

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on heikentänyt talousnäkymiä.  Samaan aikaan myös kiihtynyt inflaatio tuntuu olevan keskeinen sijoituskäyttäytymisen ohjaaja. 

Kultaharkko, Voima

Epävarmat ajat saavat jotkut ostamaan jopa miljoonien arvoisia kultaharkkoja – "Ihmiset hakevat turvaa", sanoo kultakaupan johtaja

Nordean päästrategi suosittelee kuitenkin harkkojen sijaan osakesijoituksia niille, jotka havittelevat voittoja.

Nainen seisoo ammattikorkeakoulun käytävällä kasvomaski kasvoillaan.

Ukrainan kriisi romahdutti kurssit, mutta pelkkää tuottoa ei tavoitella – finanssilehtori: "Sijoittajat haluavat toimia myös vastuullisesti"

Sijoittajat ovat jo jonkin aikaa miettineet sijoituksia tehdessään vastuullisuutta, mutta se on noussut pintaan myös Ukrainan kriisin aikana.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Rovaniemen talous 12 miljoonaa euroa ylijäämäinen – Lapin sairaanhoitopiirin palautukset ja valtion korona-avustukset paransivat tulosta

Rovaniemen kaupunki on tehnyt miljoonia euroa ylijäämäisen tuloksen toisin kuin vielä talousarvion perusteella ennakoitiin.

Opiskelijat Maria Nurminen ja Arttu Pyykönen ovat molemmat sijoittaneet opintolainaansa.

Kurssit ovat punaisella, mutta sijoittamista ei kannata arastella, sanovat Arttu Pyykönen, 22, ja Maria Nurminen, 25, ja antavat neuvonsa kriisiin

Ukrainan sota on viimeisin suuri pörssikursseja heilutellut kriisi, ja sijoittajat välttävät nyt äkkinäisiä liikkeitä. Mutta mitä kannattaa tehdä, jos haluaisit aloittaa sijoittamisen nyt?

Saimaan Taideluola Retretti Punkaharjulla

Saimaan Taideluola Retretti keskeyttää peruskorjauksen – toiminnanjohtaja: "Ensi kesän näyttelyä ei ole vielä peruttu"

Peruskorjauksen valmistuminen Taideluola Retretissä tarvitsee viiden miljoonan euron lisäinvestoinnin digitaalisen elämysalueeseen sekä Kalliosaliin ja ravintola-alueeseen Punkaharjulla.

Moskovalaisia kävelee kadulla, taustalla Venäjän lippu ja dollarin merkki.

Venäjä historiallisella kynnyksellä: Luottamus voi romuttua vuosikymmeniksi, jos Putin maksaa velat ruplilla – eräpäivä tänään

Lähiviikkoina Venäjän pitäisi maksaa 2,3 miljardin euron verran valtionlainojen takaisinmaksueriä ja lainojen korkoja. Samalla selviää, lyhentääkö Venäjä enää lainkaan velkojaan.

Lulu Moilanen

Osa ihmisistä voi hyötyä maailman epävakaudesta – Etu-Töölössä opetetaan lukiolaisille, miten siinä onnistuu parhaiten sijoittamalla

Asiantuntijan mukaan kriisitilanteissa voi piillä mahdollisuuksia osakesijoittajalle, jos osaa pitää pään kylmänä.

Auton nastarengas.

Venäjä-riski kurittaa Helsingin pörssiä – esimerkkisalkut näyttävät, miten kävi Venäjä-yhtiöihin sijoittaneelle ja salkkunsa hajauttaneelle

Pörssisäätiön Sari Lounasmeren mukaan hajauttamista tulisi miettiä nyt uudesta näkökulmasta. Moskovan pörssin suoria osakkeita suomalaisilla ei juurikaan ole.

Moskovan pörssin logo ja pääovi.

Moskovaan on luvassa pörssin jättiromahdus – pelko pääomapaosta on pitänyt pörssin kiinni jo pidempään kuin koskaan Neuvostoliiton jälkeen

Sodassa luvuilla tehdään myös politiikkaa. Mutta osakkeiden hinta on fakta, jota on vaikea muuksi puhua, sanoo Nordean rahastojohtaja.

Moskovan pörssin logo ja pääovi.

Valtionlainat roskaluokassa, sijoittajat pakenevat – Suomalaisilla jumissa satojen miljoonien pörssisijoitukset Venäjällä, eläkeyhtiöt lähtivät jo

Venäjälle sijoitetun varallisuuden arvo on pyyhkiytynyt lähes kokonaan. Esimerkiksi suomalaisten sijoitusrahasto-osuuksien tappiot ovat noin 600 miljoonaa euroa. Eläkeyhtiöt taas hakeutuivat maasta ulos jo ennen sotaa.

Henkilökuvassa Ari Kaperi, eläkkeellä oleva pankkiiri.

Pankkikonkari Ari Kaperi jäi ihmeissään eläkkeelle: Talouden lait vapisevat, korkoase ei toimi ja omaisuusarvot ovat "höttöisellä pohjalla"

Edessä on kauaskantoiset seuraukset, kun rahan määrää aletaan vähentää ja korkoja nostaa, sanoo Suomen Nordean ykkösjohtajana toistakymmentä vuotta toiminut Ari Kaperi. Hän jäi eläkkeelle toivoen, että Suomi ottaa paalupaikan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Eläkeyhtiö Varman logo yhtiön puolivuosituloksen mediatilaisuudessa Helsingissä.

Varman sijoitusten tuotto nousi yhtiön historian parhaaksi, Ilmarisen sijoitukset tuottivat yli 15 prosenttia

Tilinpäätöksensä julkistivat perjantaina eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen.

kauppakirja asunnon pöydällä

Moni asuntovelallinen ottaa nyt korkosuojan, kun euribor kipuaa kohti nollaa – huomioi ainakin nämä 4 seikkaa, jos harkitset korkosuojausta

Korkosuojausten hinnat kohoavat tällä hetkellä, kun markkinat odottavat korkojen nousevan. Monissa tilanteissa korkosuoja ei ole paras tapa koronnousuun varautumisessa.

Relexin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen.

"Säästämme niin paljon ruokahävikkiä, että sillä ruokkisi koko Kanadan" – viiden miljardin euron Relex teki kasvuyhtiöiden historiaa

Ruokahävikin poistajat, kännyköiden kierrättäjät ja ryöstökalastuksen torjujat saivat helmikuussa satojen miljoonien eurojen sijoitukset.

Pystykuvassa tuhansia pakasterasioita pinottuna suureen pakkauslaatikkoon.

Alexander Rosenlew vei pakasterasiat pörssiin, jotta niitä saisivat saksalaisetkin – katso, miten kävi ennätysvilkkaan pörssivuoden tulokkaille

Osakesäästäjien Ylelle tekemästä listauksesta käy ilmi, että 27 listautumisannin tehneestä yrityksestä peräti 16 yrityksen osakekurssi on pudonnut tai jopa romahtanut, kun sitä verrataan ensimmäisen pörssipäivän hintaan.

Macroniksi, Scholziksi ja von der Leyeniksi naamioituneet mielenosoittajat EU-komission edessä. Heillä on muun muassa hautakivi, jossa lukee "Lepää rauhassa EU:n Green Deal".

Sijoittajat varoittavat, että EU:n ei kannattaisi väittää maakaasua "vihreäksi" energiamuodoksi – se vie uskottavuuden uudelta luokittelulta

Suomalaisten suursijoittajien mielestä kestävän rahoituksen luokittelun eli ilmastotaksonomian pitäisi pohjautua tieteeseen. EU:n uuden luokittelun hyöty rahoittajalle on se, että yritysten on raportoitava tietoja kestävyydestä tilinpäätöksessään.

19-vuotias hämeenlinnalainen naisgolfari Kerttu Hiltunen harjoittelee lyöntejä Pullerin harjoitushallissa.

Golfaaja Kerttu Hiltunen, 19, tähtää menestykseen enkelisijoittajien tuella – entiset huippu-urheilijat sijoittavat nyt nuoriin lupauksiin

Enkelisijoittajilta on kerätty 1,8 miljoonan euron pääoma sijoitettavaksi nuoriin yksilöurheilijoihin. Sijoituksen odotetaan palautuvan sijoittajalle vuonna 2030 neljän prosentin tuotolla.

 Helsingin pörssi sisäänkäynti.

Pörssit romahtavat, mutta talousennusteet povaavat yhtä aikaa Suomen kultakautta – tässä selitykset erikoiseen tilanteeseen

Pörssit ympäri maailmaa painuivat alkuviikolla jyrkästi miinukselle. Samaan aikaan ennustajat odottavat runsasta talouskasvua maailman ja Suomen talouteen.

Nuori nainen katsoo kameraan ja nauraa.

Kahden lapsen äiti laski kotiin jäämisen hinnan ja kompensoi tappiot sijoituksilla: "Parisuhteessa ei voi olla kahta eri varallisuusluokkaa"

Hyvinkääläinen Jenna Mattila pitää tasa-arvon vuoksi tärkeänä, että perheissä puhutaan rahasta. Lasten vuoksi kotiin jääminen ei vähennä vain sen hetken tuloja, vaan vaikuttaa jopa eläkkeeseen ja urakehitykseen.

Henkilö katselee monitoreja pörssissä.

Kaisa Vanha-Perttula puhuu sijoituksistaan avoimesti kavereilleen ja kannustaa siihen muitakin: "Kurssilaskussa ei kannata hötkyillä"

Pörssit ovat viime aikoina painuneet syvästi miinukselle. Nuorten osakesäästäjien valiokunnan puheenjohtaja Kaisa Vanha-Perttula kehottaa muita nuoria sijoittajia suhtautumaan tilanteeseen rauhallisesti.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin OMXHCap-indeksin osakekohtaisen tuloksen vuosina 2018-2021. Suomen pörssiyhtiöt tekevät huipputulosta.

Analyytikot tuloskaudesta: Valtaosa yhtiöistä tekee tulosennätyksiä ja tämän vuoden näkymiäkin korotetaan pian

Inderesin Sauli Vilénin mukaan tuotantokustannusten nousu jakaa pörssiyhtiöt voittajiin ja häviäjiin. Nordean Antti Saari ei ole eurooppalaisesta inflaatiosta vielä kovin huolissaan.

Rovaniemen kaupungintalo lumisessa maisemassa, vasemmalla puolella iso joulukuusi

LK: Rovaniemen sijoituksia valmistellut konserniasiamies saattoi hyötyä omissa sijoituksissaan – asiamiehen toimi kylien säätiössä päättyy

Kuntaliitto ja selvityksen tehnyt asianajotoimisto arvioivat, että konserniasiamies oli jäävi valmistelemaan sijoituksia. Rovaniemen kylien kehittämissäätiössä tiedettiin asiamiehen sijoituksista jo pitkään.

Koronarokotetta valmistavien yhtiöiden osakkeen arvon muutos

Pieni firma keksi, miten koronarokotetta voi valmistaa ja tienaa nyt miljardeja

Yle vertaili, miten rokotevalmistajat ovat hyötyneet koronasta. Eniten tiliä ovat tehneet täysin koronarokotteeseen erikoistuneet valmistajat, arvioivat Ylen haastattelemat talousasiantuntijat.

Tampereen oikeustalo

Jopa 70 asianomistajaa: Syyttäjä nosti petossyytteet Lapis-vyyhtiin liittyen

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin. Useat suomalaiset sijoittivat rahojaan myöhemmin konkurssiin menneeseen yhtiöön.

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Mies otti miljoonavakuutuksen loppuelämän turvaksi vaimolleen – leskirouva jätti tulot ilmoittamatta verottajalle ja tuomittiin ehdolliseen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan nainen jätti yli 600 000 euron tulot ilmoittamatta verottajalle. Hän sai tuotot miehensä lahjaksi antamasta yli miljoonan arvoisesta säästöhenkivakuutuksesta.

Sähköauton latauspiste lahtelaisen Kempower yhtiön pihassa. Laturin näyttötaulu.

Kempowerin osakekauppa pörssissä on alkamassa pian

Yhtiö arvioi, että osakekauppa Helsingin pörssin kasvuyritysten markkinapaikalla käynnistyy tiistaina 14. joulukuuta.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokous

Yle Lappeenranta seuraa: Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta ja sisäliikuntahallin suunnittelun jatkosta

Yle Lappeenranta seuraa Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kello 15 alkavaa kokousta, jossa päätetään muun muassa ensi vuoden talousarviosta sekä sisäliikuntahallin suunnittelun jatkosta.

Aini Palomo katsoo ulos ikkunasta.

Aini Palomo, 32, laittaa joka kuukausi viidenneksen tuloistaan eläkesäästöön – se tuo turvaa, jota hän ei usko tulevaisuuden työeläkkeestä saavansa

Eläkesäästäminen on lisääntynyt 2000-luvulla ja eläkejärjestelmän kestävyys puhuttaa. Taloustieteen professorin mielestä eläkkeistä huolehtimista ei silti tarvitse aloittaa heti työuran alussa.

Kiertotalouden testielementtejä.

Betolarin ensimmäinen päivä pörssissä sujui vauhdikkaasti – osakehinta nousi selvästi

Kannonkoskelaisen Betolarin osakkeilla käydään kauppaa Helsingin pörssissä First North-markkinapaikalla.

Ratamon sairaalan työmaa-alue.

Kymsote selvittää, voisiko tuliterän Ratamo-keskuksen myydä taloustilanteen parantamiseksi – myyntilistalla myös muita rakennuksia

Valmistumaisillaan olevan Ratamo-keskuksen voisi kenties ostaa suursijoituksia tekevä sijoittaja. Myynti ei vaikuttaisi sairaalan toimintaan, sillä Kymsote jäisi tiloihin vuokralaiseksi.

Slush 2021

Analyysi: "Rovio, Supercell ja Wolt ovat näyttäneet, että Suomesta voi tulla mitä vaan", sanoo Slushissa uusia yrityksiä etsivä sijoittaja

Woltin miljardikauppa on tuonut uutta virtaa suomalaisten kasvuyritysten piiriin. Tänä vuonna startup-tapahtuma Slushissa on paikalla yhtä paljon sijoittajia kuin yrittäjiä. "Pöhinäturistit" puuttuvat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle