Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alpeilla lämpötila nousee ja jäätiköt kutistuvat – muuttuvatko laskettelulomat vaellusreissuiksi?

Alppien hiihtokeskukset ovat jo joutuneet sopeutumaan muutoksiin ilmastossa, mutta myös asiakkaiden käytös on muuttunut.

Suomalaiset hiihtoturistit pääsevät Ischgliin

Tie Ischglin hiihtokeskukseen Itävallan Alpeilla on avattu ja suomalaisturistit pääsevät jatkamaan matkaansa lomakohteeseensa tänään maanantaina, kertoo STS Alppimatkojen toimitusjohtaja Harri Kaijanto. Viikonlopun runsaiden lumisateiden vuoksi tie Tirolin osavaltiossa sijaitsevaan Ischgliin oli kiinni eilen sunnuntaina, kun suomalaisturistit saapuivat Itävaltaan.

Uusia lumiongelmia Alpeilla

Alpeilla on sunnuntaina satanut jälleen voimakkaasti lunta. Lumivyöryjen vaara aiheuttaa ongelmia tie- ja junaliikenteelle. Laskettelijoiden ei näissä olosuhteissa pidä missään tapauksessa mennä merkittyjen rinteiden ulkopuolelle, muistuttaa suomalainen matkanjärjestäjä.

Alpeilla tiet auki - vain Ischgliin ei pääse

Alpeilla lumentulo ei toistaiseksi ole aiheuttanut suurempia liikenneongelmia, mutta rinteet ovat pysyneet kiinni. Eilen illalla alkanut uusi lumisade on tuonut vajaat puoli metriä uutta lunta. Tie Ischglin hiiihtokeskukseen pysyy suljettuna ainakin maanantaihin.

Mukava koti jää taakse

Kaksi viikkoa olen saanut nyt nauttia hienoista poluista, hyvästä kelistä ja onnellisesta olotilasta kotona. Luulen, että tuo onnellinen olotila on melkeinpä tärkein asia niin treeneissä, kuin elämässä muutenkin.

Suomalaisturistien bussi paloi Alpeilla

Suomalaisia hiihtoturisteja kuljettanut bussi roihahti tuleen lauantaina Itävallassa. Bussi oli matkalla Salzburgin lentokentälle, kun auton takaosa alkoi savuttaa voimakkaasti. Ryhmän mukana olleet oppaat evakuoivat matkustajat tien sivuun, eikä kukaan loukkaantunut.