Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaalaklovnit pääsivät pitkästä aikaa ilahduttamaan lapsia nosturin avulla – katso video kuplakylvystä

Tampereen yliopistollisen sairaalan ulkopuolella saippuakuplia puhalsi kymmenkunta klovnia.

Joona Lindberg on sairaalaklovni – ja monen lapsen valona elämän pimeimpänä hetkenä

Taiteella ja kulttuurilla on tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Sairaalaklovnitoiminnan vaikutuksia on tutkittu Suomessa vielä toistaiseksi vähän.

Jani Kaaron kolumni: Painakaa lisää rahaa!

Köyhälle raha on kuin ahdistusta lievittävä lääke, joka leviää hitaasti elimistöön, pohtii Jani Kaaro.

Ministeriö: Sairaala maksakoon klovnin palkan – Hyvinvointitaide osaksi sosiaali- ja terveysbudjetteja?

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Riitta Kaivosoja lisäisi taiteen ja kulttuurin osaksi sairaaloiden toimintabudjettia.

“Lääkärit oli varmoja ettei Topi enää kävele”

Elossa24h 1. jaksossa helikoptereita ja aivokasvain.

Oikeat klovnit toivovat: Kirjoittakaa pelottelijoista termillä "valeklovni"

Viikonloppuna koettava halloween herättää huolta pelleasuisten pelottelijoiden joukkoliikehdinnästä. Sairaalaklovnit vetoavat mediaan, ettei säikyttelijöistä puhuttaisi klovneina.

Espoo police fine teens for 'creepy clown' incident

In a first for Finland, police have apprehended two boys for trying to scare people while wearing clown attire. Meanwhile the Finnish Hospital Clowns Association is worried about how the fad will affect patients whom they try to entertain at paediatric wards.

Poliisi otti kiinni pelleksi pukeutuneita Espoossa – sakot pelottelijoille

Poliisi otti kiinni kaksi klovniksi naamoitunutta 15-vuotiasta poikaa Espoossa. Poliisi arvelee, että klovni-ilmiö jatkuu viikonloppuna.

Sairaalaklovnit keskittyvät lapseen sairauden takana – Turkuun viisi uutta klovnitohtoria

Jatkossa sairaalaklovnit vierailevat Tyksissä kahtena päivänä viikossa. Klovnit hauskuuttavat lastenklinikan lapsia ja muistuttavat, että lapsi on lapsi myös sairaalassa.

Lastenkulttuurin valtionpalkinto Inger-Mari Aikiolle

Taiteilija Inger-Mari (Ima) Aikio on saanut lastenkulttuurin valtionpalkinnon. Ivalossa asuva Aikio on kirjoittanut lastenkirjoja ja lastenlauluja pohjoissaameksi sekä tehnyt myös elokuvia ja tv-ohjelmia lapsille.

Lastenkulttuurin valtionpalkinto sairaalaklovneille

Sairaalaklovnit ovat piristäneet sairaaloiden pienimpiä potilaita pian 15 vuoden ajan. Myös saamelaiskirjailija Inger-Mari Aikiolle myönnettiin lastenkulttuurin valtion palkinto.

Sairaalaklovnit tuovat iloa pienten potilaiden elämään – video

Suomalaiset sairaalaklovnit saavat parhaillaan vinkkejä työhönsä alan kansainväliseltä kattojärjestöltä. Uuden lastensairaalan eli klovnienkin tulevan työpaikan rakentaminen puolestaan etenee aikataulussa. Videolla sairaalaklovnit Tohtori Matkimus ja Tohtori Fideliina Tittityy kiertävät Lastenklinikalla.

Uusi läänintaiteilija valjastetaan viemään hyvinvointia laitoksiin

Keski-Suomen läänintaiteilijaksi on jätetty ennätysmäärä hakemuksia. Vielä tänä vuonna valittavan uuden läänintaiteilijan toivotaan vakiinnuttavan taiteen roolin sosiaali- ja terveysalan laitoksissa.

Pikkuveli piirsi Annalle mekon Linnan itsenäisyysjuhliin

Tasavallan presidentiltä saapunut kutsu itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle pisti 18-vuotiaan Anna Rukon elämään uudenlaista vauhtia kesken lukion koeviikkojen. Samaan aikaan, kun olisi pitänyt pinnistellä muun muassa ruotsin, uskonnon, äidinkielen ja matematiikan kirjojen kimpussa, piti ratkaista, miten pukeutuisi Linnan juhliin.

Uimahallihygieenikko tulee intiimille alueelle hassussa asussa – V. Vähäkloorinen komentaa suihkuun ennen allasta

Kangasalan uimahalli Kuohussa on otettu käyttöön huumoriase. Ilolla ja keveällä otteella lähestyvä uimahallihygieenikko V. Vähäkloorinen kannustaa uimarit pesukuntoon ennen pulahtamista uima-altaaseen.

Seinäjoen kaupunginteatterilta tuntuva lahjoitus keskussairaalalle

Seinäjoen kaupunginteatterin Sata kesää, tuhat yötä-revyyn artistivieraat lahjoittavat tuntuvan summan Seinäjoen keskussairaalalle. Lahjoitus menee sairaalaklovnitoimintaan.

Klovnitohtori ei aina naurata

Pieniä potilaita viihdyttävät sairaalaklovnit aloittivat työnsä Keski-Suomen keskussairaalassa maanantaina. Jatkossa klovnitohtorit vierailevat lastenosastoilla kerran kuussa.

Sairaalaklovni tuo iloa sairaalan arkeen

Sairaalaklovnitoiminta on vakiinnuttanut asemansa Suomessa. Helsingistä alkanut toiminta on levinnyt jo neljään muuhun yliopistolliseen sairaalaan.

Suosikkinäyttelijä saa voimaa arjesta

Teatterialan Thalia-gaalassa yleisön suosikkinäyttelijänä palkittu Tatja Hirvenmäki on nähty monissa rooleissa kotiteateatterissaan Kemissä. Vapaapäivinään Hirvenmäki tekee työtä sairaalaklovnina.

Sairaalaklovnitoiminta saa Päijät-Hämeessä jatkoa

Laukusta löytyy erikoisia työvarusteita: on iloisen värinen paita, hyvät tennarit, klovnin nenä ja meikit sekä älytön hattu. Kassin syövereissä on taikatemppuvarusteita, käsinukkeja, kortteja ja tarroja. Tohtori Ilona Poks on valmis työpäiväänsä Päijät-Hämeen keskussairaalassa.

Taiteen taustatukijoina Lipponen ja Haavisto

Paavo Lipponen ja Pekka Haavisto ovat eniten mukana erilaisissa taideorganisaatioissa tai -yhdistyksissä. Kulttuuriministeri Arhinmäki joutuu viran puolesta pitämään pöydän puhtaana. Asia selviää YLE Uutisten presidenttiehdokkaille tekemästä kulttuurikyselystä.

Sairaalaklovneille Tiitus on kuningas

- Ne sanoo mua vähän kuninkaaksi, nauraa pieni Tiitus, jonka luona sairaalaklovnit vierailevat säännöllisesti. Tiitus ja muut TAYSin pikkupotilaat saavat jatkossa nauttia yhä useammista visiiteistä sekä kahdesta uudesta klovnituttavuudesta.

Sairaalaklovnit lauloivat ilon lastenosastolle

Sairaalaklovnien puolivuotinen pilotti saattaa saada jatkoa Oulun Yliopistollisen sairaalan lastenosastolla. Kokeilua pidetään onnistuneena ja se on piristänyt pikku potilaita ja heidän vanhempiaan. Klovnit aloittavat säännölliset käynnit OYS:ssa tammikuussa, jos vain rahoitus onnistuu.

"Oli jännittävää kuulla oma juttu radiosta"

Hämeenlinnan Hauholta yhteinäiskoulun 8-luokkalaiset Sina Heikkilä ja Essi Stenberg onnistuivat päästä YLE Hämeeseen työelämään tutustumisjakson ajaksi. Helpolla eivät nuoret päässeet vaan joutuivat tekemään viikon ajan juttuja siinä kuin muutkin toimittajat. Työviikko opetti paljon, tilittävät Sini ja Essi päiväkirjassaan.

Sairaalaklovnit ovat osa lasten sairaanhoitoa - haava ei parane mutta helpottuu

Sairaalaklovnit halutaan osaksi lastenosaston arkea myös Hämeenlinnassa. Kymmenen vuotta sairaalaklovneriaa on lämmittänyt sairaalat sirkushuveihin.

Sairaalaklovneja koulutetaan lisää

Turkuun on kesän jälkeen tulossa kaksi uutta sairaalaklovnia. Tällä hetkellä heitä on Turussa neljä. Sairaalaklovnitoimintaa Suomessa pyörittävä yhdistys toivoo myös, että vierailukertojen määrää voitaisiin nostaa nykyisestä yhdestä päivästä viikossa.

Rovaniemeläinen taideprojekti sai kunniaa

Rovaniemen terveyskeskuksissa järjestetty taidenäyttelyiden sarja on saanut valtakunnallista huomiota. Rovaniemeläinen Taide hoitaa -projekti sai Suomen Messusäätiön Terveyttä taiteesta -kunniamaininnan Terveysmessuilla Helsingissä lokakuun puolivälissä

Sairaalaklovnit tuottavat iloa myös viittoen

Sairaalaklovnit piristävät myös viittomakielisiä lapsia ja aikuisia. Juuri nyt klovnit osallistuvat Lääkäriliiton järjestämään juhlakiertueeseen maan suurimmissa kaupungeissä. Konserttikiertueella kerätään varoja muun muassa sairaalaklovnien toimintaan.

Sairaalaklovneille terveyspalkinto

Sairaalaklovnit ovat saaneet ensimmäisen Terveyttä taiteesta -palkinnon. Tunnustuspalkinto myönnettiin klovneille pitkäjänteisestä työstä pienten lapsipotilaiden hyväksi. Arkkiatri Risto Pelkonen valitsi palkinnonsaajat yli 40:n hakemuksen joukosta.

Lapista tuhkapilven alla sairaalaan

Lahden Radion toimittaja Miia Lahti on elänyt pysäyttäviä hetkiä viime aikoina muun muassa sairaalassa ja Lapissa. Hän muistelee niitä Suunvuorossaan päätyen lopulta tuhkapilveen.

Sairaalaklovni on kuin mansikka kakussa

Pikkuisen potilaan arki sairaalassa voi muodostua pitkäksi ja tylsäksi, mutta myös raskaaksi ja kivuliaaksi. Iloa ja piristystä arkeen tuovat sairaalaklovnit eli klovnitohtorit vierailivat tiistaina ensimmäisen kerran Päijät-Hämeen keskussairaalan lastenosastoilla. Heidän vierailunsa ilahdutti paitsi potilaita myös henkilökuntaa.

Sairaalaklovni ei kyyneliään piilottele

Sairaalaklovnien hymy hyytyy, kun maailmanlaajuinen taantuma vähentää klovnitohtoreiden vierailuja sairaaloiden lastenosastoilla. Pitkälti julkisen rahoituksen ja hyväntekeväisyyden varassa toimivat sairaalaklovnit ovat vaikeasti sairaiden lapsien lisäksi myös hoitohenkilökunnan päivien piristys.

Porvoon sairaalan lastenosasto juhlii

Porvoon sairaalan lastenyksikössä on tänään lauantaina avoimet ovet. Avoimilla ovilla lastenyksikkö juhlistaa sairaalan 40-vuotisjuhlia ja lastenpoliklinikan uusia tiloja.