Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuomaan markkinat pidetään sittenkin – mutta tällä kertaa vain verkossa

Tavallisesti Tuomaan markkinat kokoaa Senaatintorille noin sata yrittäjää.

Valotapahtumista on tullut ilmiö niin kotimaassa kuin maailmalla – Olavinlinna hehkuu elämysvalaistuksen hohteessa

Asukkaita ilahduttavia valotapahtumia järjestetään nykyään ympäri Suomea. Savonlinnassa vuoden pimeimpään aikaan Olavinlinnan linnanpihojen muurit on herätetty eloon joulu- ja talviaiheisilla valaistuksilla.

Hämeen linna valaistaan joulun seudulla – kaupunkilaisilla mahdollisuus osallistua valosuunnitteluun

Valaisusuunnittelijoiksi arvotaan viisi henkilöä, joista jokainen saa oman teoksensa näkyviin noin viidentoista tunnin ajaksi.

Video: "Olen ollut kiltti ja halannut äitiä" – pienet tontut lauloivat Tuomaan markkinat käyntiin

Helsinki tähtää tulevaisuuden joulukaupungiksi. Perjantaina avautuneilla Tuomaan markkinoilla joulupukki sai raikuvan vastaanoton päiväkotilaisilta ja karuselli pyöritti rohkeimpia.

Joulusauna lämpiää Helsingin keskustassa

Perinteiset Tuomaan markkinat aukeavat Helsingin Senaatintorilla. Kaupunkilaiset voivat myös piipahtaa joulusaunan löylyissä Helsingin kaupungintalon takana.

Jouluvalmistelut aloitettiin jo Porissa: Joulupukki nähty Eetunaukiolla

Porissa tullaan tänä vuonna sukeltamaan jouluhumuun yhdeksän päivää kestävillä joulumarkkinoilla. Satakuntalainen Joulutori on kaupungissa uudenlainen konsepti, jota varten on suunniteltu varta vasten jouluiset myyntikojut. 14. joulukuuta alkavat joulumarkkinat huipentuvat perinteisiin Tuomaan markkinoihin.

Pori saa joulutorinsa

Yhdeksän päivää kestävä tapahtuma alkaa joulukuun puolivälissä ja huipentuu perinteisiin Tuomaan markkinoihin.

Joulumarkkinat kisaavat lahjarahoista Helsingin keskustassa

Helsingin ydinkeskustassa järjestetään tänä vuonna kolmet joulumarkkinat alle kilometrin säteellä. Kauppiaat eivät kilpailua kavahda ja myös asiakkaat ovat kuhinaan tyytyväisiä.

Tuomaan markkinat tähtää eurooppalaiseen tunnelmaan

Musiikki, valojen lisääminen ja kuumat totit olisivat askeleita oikeaan suuntaan.

Helsingin perinteiset joulumarkkinat kaipaa lunta

Viime vuonna pääkaupungin perinteiset Tuomaan markkinat meni osin penkin alle, kun uusi paikka Senaatintorilla ei vetänyt ja taivaalta vihmoi vettä.

Tuomaan markkinat pysyy Senaatintorilla

Helsingin jouluiset Tuomaan markkinat järjestetään jatkossakin Senaatintorilla. Markkinat pidettiin viime jouluna ensimmäistä kertaa Senaatintorilla, ja paikan vaihto Esplanadin puistosta torille on jakanut voimakkaasti mielipiteitä.

Tuomaan markkinoiden kauppiaat tyytymättömiä Senaatintoriin

Suomalaiset kävijät eivät ole löytäneet Tuomaan markkinoiden uutta paikkaa toivotulla tavalla. Kauppiaat haluaisivatkin yksimielisesti siirtää tapahtuman takaisin Esplanadin puistoon. Kaupunki ei suoralta kädeltä taivu toivomukseen.

Joulukuuselle kelpaa märkä joulu

Vaikka joulunodotus sujuu tällä hetkellä Kymenlaaksossa ilman lunta tai pakkasia, on sää otollinen joulukuusikauppiaille. Kuuset ovat hyvissä kuosissa ja niitä on helppo käsitellä, kun oksat eivät jäädy eikä katkeile.

Tuomaanristit valmistuvat jouluksi

Hiljaisesti puukko kulkee taitavissa käsissä mäntypuisen riman pintaa myöten koristellen siihen lastukiehkuroita. Tekeillä on perinteikäs tuomaanristi, joka on monen kodin joulukoriste.