Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pakolaisleiri Thistedissä.

Tanska torjuu kiintiöpakolaiset – "Tanska on täynnä"

Tanska lopettaa toistaiseksi 500 vuosittaisen kiintiöpakolaisen vastaanottamisen. Samalla se torjuu vaikeasti sairaiden ja kehitysvammaisten pakolaisten pääsyn maahan.

Poika katsoo kännykkää, jonka näytöllä on tekstiä.

Tanskan poliisi takavarikoi yksin tulevien pakolaislasten puhelimia

Tanskan poliisi vahvistaa Politiken-lehden tiedon, että monilta yksin maahan saapuneilta lapsilta on takavarikoitu puhelimet. Ihmisoikeusjärjestöt pitävät käytäntöä hyvin ongelmallisena, sillä lapset voivat eristyä omaisistaan entistäkin pahemmin.

Morgan Johansson

Ruotsin maahanmuuttoministeri: Jos Tanska kiristää Saksan rajan valvontaa, Ruotsi voi höllentää rajatarkastuksia

Morgan Johansson sanoo Politiken-lehden haastattelussa, että Tanskan hallituksella on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka kauan ruotsalaiset vaativat henkilöllisyystodistuksia Juutinrauman rajoilla.

Turvapaikanhakijat kävelivät Tanskan ja Ruotsin välisellä moottoritiellä maanantaina.

Linja muuttui Tanskassa: Poliisi päästääkin turvapaikanhakijat kohti Ruotsia

Vielä keskiviikkona poliisi vaati maahantulleita rekisteröitymään turvapaikanhakijoiksi Tanskassa.

Kastrupin lentoaseman passintarkastuspiste.

Useita valituksia seksuaalisesta häirinnästä Kastrupin kentällä – turvatarkastajien kädet naismatkustajan alushousuissa

Kööpenhaminan lentoasema on tuominnut seksuaalisen härinnän loukkaavana ja sanoo ottavansa syytökset vakavasti.

Nils Smedegaard Andersen.

Öljypomo: Öljyn halpeneminen saattaa pakottaa tuotannon leikkauksiin

Möller-Maersk-konsernin öljy-yksikön toimitusjohtaja Nils Smedegaard Andersen sanoi tiistaina tanskalaisen Politiken-lehden haastattelussa, että jos öljybarrelin hinta pysyttelee noin 60 dollarissa, heidän liikevaihtonsa pienenee noin kolmanneksella viime vuoteen verrattuna.

Mielenosoitukseen osallistuva nainen imettää lastaan kadulla Kööpenhaminassa.

Naiset järjestivät imetysprotestin Tanskassa

Protestin järjestäneen Trine Maria Larsenin mukaan jotkut ovat rinnastaneet julkisen imettämisen "käyntiin vessassa ruokailun aikana".

Timo Kivimäki

Tanskalaislehti: Tanskan ulkoministeriö vaatii vakoiluoikeudenkäyntiä suljettujen ovien taakse

Tanskan ulkoministeri Villy Søvndal vaatii, että professori Timo Kivimäen oikeudenkäynti toukokuussa käydään suljetuin ovin, kertoo tanskalainen Politiken-lehti. Kivimäkeä syytetään oppilaitaan koskevien tietojen antamisesta Venäjän tiedustelupalvelulle.

Tanskan ulkoministeri: Venäläiset ovat poistuneet maasta

Vakoilusta epäillyn suomalaisprofessorin kanssa yhteydessä olleet venäläisdiplomaatit ovat jo poistuneet maasta, sanoo Tanskan ulkoministeri Villy Søvndal. Søvndal sanoo lisäksi, ettei voi hyväksyä sitä, jos venäläisten todetaan syyllistyneen vakoiluun Tanskassa.

Bahrain ei taivu luovuttamaan hengenvaarassa olevaa aktivistia Tanskaan

Bahrain on toistaiseksi kieltäytynyt luovuttamasta syömälakossa olevaa aktivistia Tanskaan. Tanska on pyytänyt kaksi kuukautta syömälakossa olleen aktivistin Abdulhadi al-Khawajan luovuttamista koska tällä on maiden kaksoiskansalaisuus.

Virkavalta pyrkii pitämään mielenosoittajien ryhmät erillään toisistaan.

Kahakoita puhkesi äärioikeiston mielenosoituksessa Tanskassa - kymmeniä pidätettiin

Århusissa äärioikeistolaisten mielenosoituksen ja sen vastamielenosoituksen yhteydessä on puhjennut kahakoita, kertoo Tanskan yleisradio DR. Poliisi pidätti 83 ihmistä ja keskeytti äärioikeistolaisten mielenosoituksen etuajassa antifasistien vastamielenosoituksen vuoksi.

Kynttilä.

Kynttilän polttaminen saastuttaa huoneilman

Kynttilän liekki saastuttaa huoneilmaa merkittävästi. Tanskalaisen Politiken-lehden teettämän tutkimuksen mukaan kynttilän polttamisesta syntyvät nokihiukkaset vahingoittavat keuhkoja ja verenkiertoa samaan tapaan kuin pakokaasut tai ruoankäry.

Tanskalaisten terrorismipelko hälventynyt

Tanskalaisten terrorismin pelko on hälventynyt. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan terrori-iskun kohteeksi joutumista pitää todennäköisenä tai melko todennäköisenä 14 prosenttia tanskalaisista, kun Mohammed-pilapiirrosten jälkimainingeissa reilu neljä vuotta sitten terrori-iskua pelkäsi lähes joka toinen tanskalainen.

Hollywood-kirjaimiin halutaan rakentaa hotelli

Tanskalainen arkkitehti on esittänyt idean kasvattaa Hollywood-kirjainten koko kaksinkertaiseksi ja rakentaa kirjainten sisään hotelli. Näin saataisiin varoja symbolin kalliiseen ylläpitoon.

Tanskan kuningatar Margareeta II

Tanskan kuningattaren taide herättää kritiikkiä

70-vuotta täyttävän Tanskan kuningattaren, Margareeta II:n, maalaukset saavat ihmiset jonottamaan näyttelyihin, mutta kriitikoiden mielestä kuningatar on enemmänkin sunnuntaitaiteilija.

Tanskasta anteeksipyyntö Muhammed-kuvien vuoksi

Tanskalaisen Politiken-lehden anteeksipyyntö herättää kuitenkin monilla tahoilla ärtymystä. Muun muassa Muhammed-pilakuvat ensimmäisenä julkaissut Jyllands-Posten pitää Politikenia petturina.

Tanskasta anteeksipyyntö Muhammed-kuvien vuoksi

Politiken-lehti on pyytänyt anteeksi muslimien loukkaamista Muhammed-pilakuvien julkaisemisella vuonna 2008. Anteeksipyyntö herättää monilla tahoilla ärtymystä. Muun muassa Muhammed-pilakuvat ensimmäisenä julkaissut Jyllands-Posten pitää Politikenia petturina.

Per Stig Möller Euroopan unionin ulkoministerien kokouksessa Brysselissä.

Tanskan kulttuuriministeri vaihtui - oppositio kiittää

Tanskan kulttuuriministerinä toiminut konservatiivien Carina Christensen on joutunut jättämään tehtävänsä. Uusi kulttuuriministeri on aiemmin ulkoministerinä toiminut Per Stig Møller. Oppositio on tyytyväinen vaihdokseen.

Pilapiirtäjä Westergaard: En piirtänyt Muhammedia vaan terroristin

Muhammed-pilakuvakohun piirros miehestä, jolla on pommi turbaanissaan, ei esitä profeetta Muhammedia, sanoo kuvan piirtänyt Kurt Westergaard tanskalaisessa Politiken-lehdessä.

Tanskalainen toimittaja Jakob Sheikh pääsi huskyjen vedettäväksi.

Etelä-Karjala näyttäytyy seikkailijan paikkana

Maakunnassa vierailevat toimittajat Tanskasta ja Itävallasta tutustuvat kolmen päivän ajan maakunnan matkailutarjontaan. Lentoyhtiö Air Baltic ja matkailuyhtiö Go Saimaa esittelevät talvimatkailun erikoisuuksia.

Tanskassa pidätettyä epäiltiin aikeesta murhata Clinton

Tanskassa Muhammed-pilapiirtäjän murhaa yrittänyttä miestä on aiemmin epäilty salaliitosta, jossa suunniteltiin Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin murhaa. Asiasta kertoo tanskalainen Politiken-lehti.

Politiken-lehden etusivu

Tanskalaislehti julkaisi kohutun sotakirjan - omin luvin

Tanskassa on noussut kohu sanomalehden omin luvin julkaisemasta kirjasta. Vasemmistolainen Politiken-lehti tarjosi lukijoilleen keskiviikon numeronsa ohessa kirjan, jonka julkaisun maan armeija on yrittänyt estää.

Tanskan terveysministeri erosi yllättäen

Tanskan sosiaali- ja terveysministeri Karen Jespersen on ilmoittanut jättävänsä virkansa. Jespersenin mukaan ministeriön odotetaan käsittelevän asioita liian monella alalla.

Tanskassa mellakoinut nuoriso syyttää poliisia rasismista

Tanskassa mellakoineet nuoret ovat ensi kertaa kertoneet syitä väkivaltaiseen käytökseensä. Joukko nuoria sanoo Politiken-lehteen lähettämässään kirjeessä, että mellakointi alkoi vastalauseena poliisin rasistiselle, raa'alle ja loukkaavalle käytökselle.

"SAS lentänyt vuosia vaarallisilla koneilla"

Pohjoismaisen lentoyhtiön SAS:n lentokoneissa havaitut viat ovat vaarantaneet lentoturvallisuuden useiden vuosien ajan, kertoo tanskalainen Politiken-lehti.

Yhdysvallat haluaa siirtää Guantanamon vankeja Eurooppaan

Yhdysvallat haluaa siirtää Guantanamon tukikohdassa Kuubassa pidettäviä vankeja eurooppalaisiin liittolaismaihinsa. Yhdysvallat on tiedustellut mahdollisuutta siirtää vankeja muun muassa Tanskalta, kertoo tanskalainen Politiken-lehti.

Rasmussen aikoo jatkaa uraansa

Tanskalaispyöräilijä Michael Rasmussen, joka sai lähtöpassit talliltaan kesken Ranskan ympäriajon, aikoo jatkaa kilpailu-uraansa.

Tanskan kansanpuolue: Ruotsalaissiirtolaiset ovat aikapommi

Siirtolaisvastaisuudestaan tunnetun Tanskan kansanpuolueen mielestä Ruotsin siirtolaiset ovat Tanskalle tikittävä aikapommi, jonka vuoksi pohjoismaisen yhteistyön sääntöjä tulisi muuttaa.

Lars von Trier sairastui masennukseen

Tanskalainen elokuvaohjaaja Lars von Trier kertoo sairastuneensa vakavaan masennukseen. Politiken-lehdelle antamassaan haastattelussa von Trier epäilee, voiko hän enää palata elokuvaohjauksen pariin.

Kööpenhaminalaisnuoret osoittivat jälleen mieltään

Kööpenhaminassa nuorisojoukko on osoittanut jälleen lauantaina mieltään kaupungin keskustassa.

Tanska huolissaan Afganistanin-operaatiosta

Tanskan puolustusministeri Peter Gade on ilmaissut huolensa länsivaltojen strategiasta Afganistanissa.