Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruoka-annos lautasella ravintolassa.

Asiantuntija pitää ongelmaa laajana – HS: Useissa nepalilaisissa ravintoloissa poljetaan räikeästi työntekijöiden oikeuksia

Viranomaisvalvontaa voisi kohdentaa ravintoloihin, joissa arvioidaan olevan ongelmia, alan etujärjestö MaRa toivoo.

Tarjoilija viinilaseja kädessään.

Etnisen ravintolan pitäjä sai ehdollista vankeutta ihmiskaupasta Kuopiossa: uhrit olivat lähes aina töissä, mutta palkat olivat olemattomia

Oikeus säästi päätekijän ehdottomalta vankeudelta, koska katsoi hänen sittemmin parantaneen tapansa.

Kuvituskuva

Analyysi: Miksi irakilaista ruokaa ei arvosteta lompakolla mutta japanilaiskeittiötä kyllä?

Asenteemme eri ihmisiä kohtaan vaikuttavat suoraan siihen, miten suhtaudumme heidän ruokiinsa.

Poliisiauto.

Poliisi selvitti ulkomaalaisten oleskelupia Itä-Suomessa: kiinni jäi muun muassa kaksi etsintäkuulutettua

Poliisilla oli marraskuun puolivälissä ulkomaalaisvalvontaviikko, jossa tarkastettiin ennakolta valittuja etnisiä ravintoloita, thaihierontapaikkoja ja rakennustyömaita.

Mies työskentelee ravintolan keittiössä.

Pizzerioiden ja etnisten ravintoloiden palkat surkeita – ylityöt ja yöt paiskitaan usein ilman korvausta

Eteläsuomalaisten etnisten ravintoloiden ja pizzerioiden työntekijöiden palkkauksesta löytyi viime vuonna selvästi muita ravintoloita enemmän ongelmia. Usein ylityötunnit, yövuorot ja sunnuntait jäivät korvaamatta. Näissä ravintoloissa työskenteli usein ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Myös työaikojen kirjauksessa ja työvuoroluetteloissa oli paljon ongelmia.

Koira

Keskiviikko 21.10.2015

Ravintoloiden palkassa paljon ongelmia. Hätäkokous pakolaistilanteesta. Koiran koulutuksessa on vieläkin väkivaltaa. Uutiset venäjän kielellä täyttää 25 vuotta. Suomessa on ollut usein punainen taivas.

Samruai -ravintolan omistajat ravintolan keittiössä.

Kuopion uuden thairavintolan perustaja yllättyi: "Osa asiakkaista syö tulisempaa ruokaa kuin minä"

Uusia makuja testataan aiempaa enemmän, sanoo Maran Itä-Suomen puheenjohtaja Mika Moisander. Matkustelu näkyy myös savolaisten ravintolamieltymyksissä.

Kannaphat Mahasing ja Sami Torvela pyörittävät omaa ravintolaansa Oulun Tuirassa.

Rakkaudesta ruokaan – yrittäjyys on ravintoloitsijalle elämäntapa

Oulun lähialueella vaikuttaa kaupungin ympäristöterveyshuollon mukaan lähes 100 etnistä ravintolaa. Ravintolayrittäjän elämään ei monta vapaapäivää ehdi kertyä. Itsensä toteuttaminen ja asiakkaiden kiitos palkitsevat kun työpäivät venyvät kellon ympäri.

Bistro Vileen ravintoloitsija Ilkka Arvola

"Yleensä sitä huomaa vaan Amarillon" – ketjuravintoloiden keskellä pärjää vain persoonalla

Ravintolaruuassa arvostetaan aiempaa enemmän paikallisuutta, luomua ja terveellisyyttä, mutta yhä useammin myös edullista hintaa.

Poliisin teki valvontaiskun yrityksiin Pohjois-Karjalassa: lukuisia ulkomaalais- ja työaikarikkomuksia

Poliisin valvontaisku ulkomaalaistaustaisten pitämiin ravintoloihin, kauppoihin ja työmaakkohteisiin tuotti tulosta Pohjois-Karjalassa. Sakkoja työaikarikkomuksista kirjoitettiin yhteensä 11 kappaletta ja ulkomaalaisrikkomuksista viisi kappaletta

Minorities ombudsman raps police for raids on “ethnic restaurants”

Police say they targeted "restaurants that do not serve Finnish food". Most were found to have violated some sort of labour law.

Vladimir Putin.

Monday's papers: Doing business in "Novorossiya", oligarch sanctions squeeze, over-the-counter drugs control, college choices and bedbugs

Ukraine is still in the news viewfinder Monday morning, with dailies also examining how one oligarch is bearing up under the weight of western sanctions. Proposed restrictions on over-the-counter-drugs, raids on "ethnic restaurants" and bedbugs are also on the breakfast menu.

Mikko Maasola työnsä ääressä Yle Keski-Suomessa.

Sananen – Takaisin perusasioihin

Maailma on mennyt liian pitkälle. Nyt pitää alkaa pakittaa. Itella näyttää tietä.

Prostituiotu nainen nojaa autoon.

Expert says over 600 slaves in Finland

Internationally-recognized slavery expert and anti-slavery activist Kevin Bales estimates that there may be more than 600 people in Finland, deprived of their freedom, living and working under conditions that allowed them to be classed as modern-day slaves.

Oulun etnisissä ravintoloissa puutteita asiakirjoissa

Oulun poliisin ulkomaalaisvalvonta on paljastanut runsaasti puutteita Oulussa toimivien etnisten ravintoloiden toiminnassa. Puutteita oli työehtoihin liittyvissä asiakirjoissa. Työpaikoilla ei ollut nähtävillä esimerkiksi pakollisia työvuoroluetteloita eikä todistuksia tapaturmavakuutuksista ja työterveyshuollosta.

pitsa

Espoossa ratsattiin etnisiä ravintoloita

Poliisin ja rajavartiolaitoksen ratsiassa löydettiin muun muassa laittomasti maassa oleva työntekijä.

Valvontaisku Espoon etnisiin ravintoloihin - osa ravintoloista rikkoo työlakeja

Iskussa löydettiin yksi laittomasti maassa oleva henkilö.

pitsa

"Liian halpa hinta on huutomerkki" – Järjestö: Etnisissä ravintoloissa ongelmia

Harmaan talouden osuus ravintola-alasta on noin kymmenen prosenttia.

Piia Jyrinki ja Faiza Hassan.

Keniasta hoivavoimaa kokkolalaisvanhuksille

Ulkomaalaisten perustamat yritykset, erityisesti monet etniset ravintolat alkavat olla melko yleisiä. Sen sijaan kotipalveluja vanhuksille tarjoavat kenialaissyntyiset yrittäjät eivät ole kovin tavanomaisia. Kokkolassa ensimmäinen kenialaisten perustama hoivayritys aloittaa toimintansa joulukuussa.

Kauppias Tarja Vesala

Rovakadulle kaivataan elämää

Rovaniemen entinen elämänlinja Rovakatu ei ole enää kaupungin kaupallinen vetonaula. Eteläpään vieläkin tyhjänä ammottavat uudet liiketilat antavat ankean kuvan ennen niin vilkkaasta Rovaniemen pääkadusta.

Ihmiskauppaepäillyt oikeudessa

Tampereella ja Lempäälän Ideaparkissa sijaitsevien etnisten ravintoloiden ihmiskauppaepäilyjen vangitsemisoikeudenkäyntejä on käyty perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeus istui suljettujen ovien takana.

Torivalvoja Riitta Laasonen.

Tunteet kuumenivat ruokakojuissa – valvoja joutui erotuomariksi

Joensuun kauppatorilla joudutaan selvittelemään yrittäjien välisiä kärhämiä vuosittain. Tänä kesänä torivalvoja on sovitellut kahden etnisen ravintolan välisiä kiistoja.

Hämeenkatu 10:n muistotilaisuus

Etniset ravintolat muistavat Voiman talon uhreja

Valtaosa Tampereen etnisistä ravintoloista on tänään suljettuna Hämeenkadun tulipalon uhrien muistoksi. Mukaan surupäivään on ilmoittautunut yli 30 ravintolaa.

Etniset ravintolat sulkivat ovensa Kouvolassa

Suurin osa kouvolalaisista etnisistä ravintoloista pysyy kiinni maanantaina. Ravintoloitsijat haluavat kunnioittaa viikon takaisen Tampereen pizzeriapalon uhreja ja heidän omaisiaan.

Savua nousee liikehuoneiston ikkunoista.

Poliisi ymmärtää ihmisten ahdistuksen

Ihmiset ovat seuranneet Tampereen maanantaisen tulipalon tutkintaa ristiriitaisin ja osin vihamielisinkin tuntein. Mielipiteet näkyvät ja kuuluvat muun muassa erilaisilla nettifoorumeilla. Värikäs sananvaihto on havaittu myös Tampereen poliisissa.

Äärioikeistolaiset aiheuttivat järjestyshäiriöitä Turussa

Kahdenkymmenen äärioikeistolaisen ns. skinheadin ryhmä aiheutti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä järjestyshäiriöitä Turussa. Poliisi seurasi ryhmän liikkeitä ja otti lopulta kiinni kymmenen ryhmän jäsentä.

Poliisipäällikkö Kai Markkula.

Poliisi kaipaa yhä havaintoja rasismirikoksista

Poliisi sanoo edistyneensä pääsiäisenä Joensuun seudulla tapahtuneiden rasististen rikosten selvittämisessä. Poliisipäällikkö Kai Markkulan mukaan rikostutkintaa tehdään suurella väkimäärällä ja keskittyneesti. Kuitenkin silminnäkijähavainnot ovat edelleen tarpeen.

Reilua etnoruokaa?

Toimittaja Kati Juurus ryhtyi tutkimaan työoloja Helsingin nepalilaisissa ravintoloissa. Edessä oli kuitenkin Himalajan korkuinen muuri: kukaan ei halunnut valittaa tylyä kohteluaan julkisuudessa. Mutta tilalle löytyi kiinalaisia ja muita aasialaisia ravintolatyöntekijöitä, joiden mitta on täysi. Suomalaisella työlainsäädännöllä pyyhitään monissa ravintoloissa lattiaa.

Kunnianloukkaussyyte nettikeskustelusta Kotkassa

Vihamielinen ja loukkaava nettiteskustelu kotkalaista etnistä ravintolaa vastaan johti kunnianloukkaussyytteeseen

Viini on pääkaupunkiseudun ruokajuoma

Pääkaupunkiseudun ravintoloissa ja kahviloissa syödään selvästi useammin kuin 20 vuotta sitten.

Suomalaiset syövät yhä useammin ravintoloissa

Suomalaiset syövät yhä useammin ravintoloissa ja kahviloissa. Matkailija- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n tutkimus kertoo, että ruokailujen määrä on kaksinkertaistunut parissakymmenessä vuodessa.

Rasististen rikosten määrä laskussa

Poliisin tietoon tulleiden rasististen rikosten kokonaismäärä on laskussa. Vuonna 2006 rasistisia rikoksia tehtiin kaikkiaan 748, mutta määrä viime vuonna laski 698:een, kerrotaan poliisiammattikorkeakoulun tekemästä rikollisuuden vuosiselvityksestä.

Ulkomaalaisten ravintolapalkat retuperällä

Reilusti yli puolet ulkomaalaisia työllistävistä ravintoloista rikkoo työehtosopimusta.

Ulkomaalaisten ravintolapalkat retuperällä

Reilusti yli puolet ulkomaalaisia työllistävistä ravintoloista rikkoo työehtosopimusta.

Pietarsaaressa epäillään ihmiskauppaa

Pietarsaaressa paikallisen etnisen ravintolan epäillään sekaantuneen työntekijöidensä hankinnassa ihmiskauppaan. Työoloissa epäillään puolestaan täyttyneen kiskonnan tunnusmerkit.