Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Koulun hiihtopäivä (!!)

Näin riivaa Saatana meitä, opinahjojen avulla.

Alexander von Zemlinskyn ooppera Der Zwerg Berliinin Deutsche Operissa 2019.

Zemlinskyn riipaiseva Kääpiö-ooppera Berliinissä

Terveiset musiikkimatkalta Berliinin Deutsche Operista.

Taikinakattiloita, joita taikina on kohonnut yli ja valunut ulos.

Epäonnistumisen päivänä saa herkutella mehevillä mokilla – kerro mikä on pahin epäonnistumisesi!

Yle Uutiset kokoaa tänään tarinoita pahimmista epäonnistumisen kokemuksista. Mikä on oman elämäsi pahin epäonnistuminen?

Kirjailija Antti Nylén

Antti Nylén: Jokainen taiteilija on marttyyri ja Kristus

#kulttuurinvälikysymys -hankkeessa kirjailija Antti Nylén sai tunnetun suomalaispoliitikon taidevastauksen, jonka mukaan "taide tekee sielulle hyvää kuten liikunta keholle". Lauseen innoittamana syntyi runomuotoinen essee, jossa hän hyvin poliittisesti epäkorrektisti puolustaa marttyyritaiteilijuutta. "Taiteilijoiden usuttaminen yrittäjyyteen on ristillä riippuvan Kristuksen pilkkaamista: autahan nyt itseäsi!", Nylén kirjoittaa.

Maaninkavaarassa näyttelevät isänä Marko Syysmaa ja tyttärenä Paula Miettinen

Rovaniemen Teatterin katsojamäärä nousi hieman

Rovaniemen Teatteri sai katsojamäärät pieneen nousuun tänä vuonna. Teatteri keräsi yhteensä 19 300 katsojaa, kun viime vuonna katsojia oli 18 700. Kasvua on kolme prosenttia.

Oscar Wilden hauta suojattiin suudelmilta

Irlantilaisen kirjailijan Oscar Wilden hauta Pariisissa on suojeltu innokkailta ihailijoilta lasiseinillä. Wilden hautakiven suuteleminen ehti yltyä niin yleiseksi tavaksi, että kivi uhkasi tuhoutua, kun kaiverrukset kuluivat ja huulipunan rasva painui syvälle kiven uurteisiin.

Oscar Wilden "säädyttömät" kirjeet myytiin huutokaupassa

Viisi kirjailija Oscar Wilden kirjoittamaa kirjettä on myyty huutokaupassa Britanniassa. Huutokaupan järjestäjien mukaan Wilde vaikuttaa tekevän kirjeissä säädyttömiä ehdotuksia miestoimittajalle aikana, jolloin homoseksuaalisuus oli laitonta.

Peter Zadek

Teatteriohjaaja Peter Zadek on kuollut

Tunnettu saksalainen teatteriohjaaja Peter Zadek on kuollut. Hän kuoli pitkän sairauden jälkeen Hampurissa 83 vuoden ikäisenä.

British Libraryn punatiilinen rakennus

British Library hukkasi Hitlerin Taisteluni ja 9 000 muuta kirjaa

Britannian kansalliskirjasto ei tiedä, mitä on tapahtunut yli 9 000 kirjalle, jotka sillä pitäisi olla kokoelmissaan. Kadoksissa on muun muassa Adolf Hitlerin 50-vuotispäivän kunniaksi julkaistu Taisteluni- eli Mein Kampf -kirjan juhlapainos, keskiaikainen opus tähtitieteestä sekä useita 1800- ja 1900-lukujen romaanien ensipainoksia.

Oscar Wilde on kaikkien aikojen brittiälykkö

Kirjailija Oscar Wilde on valittu Britannian kaikkien aikojen terävimmäksi älyköksi.