Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaupunginhallitus: Jyväskylästä on nyt tehty koirille entistä parempi kaupunki – koirapuistoja, kakkapusseja, jäteastioita, ulkoilureittejä

30 valtuutettua vaati kesällä 2019 lemmikkikoirien huomioimista kaupunkisuunnittelussa. Kaupunginhallituksen mukaan toiveeseen on vastattu.

Jyväskylään lisää koirankakkapussien jakelupisteitä

Jyväskylä on lisännyt koirankakkapussien jakelupaikkoja kymmenellä. Jakopisteitä on nyt 36.

Kaupunki tarjoaa oululaisille koiranomistajille kakkapusseja ilmaiseksi

Kakkapussiautomaatteja tulee ympäri kaupunkia yhteensä 25.

Turku pyytää ehdotuksia: Minne uusia koirapuistoja?

Turku suunnittelee uusia koirapuistoja ja pyytää kaupunkilaisilta ehdotuksia puistojen sijaintiin.

Sanon lopettavani lentämisen, vaikken lopetakaan – Professori Pekka Mattila: Kulutuskäyttäytymisen muutos alkaa valehtelemalla

Ihminen sanoo syövänsä kasviksia jo ennen kuin hän alkaa syödä kasviksia. Siksi kuluttajien käyttäytymistä on helppo ennustaa.

Lämpenevä sää sulattaa esiin ikuisen jätösriesan: "Ei se koiran syy ole, vaan vika on narun toisessa päässä"

Koiranomistaja uskoo, että koiravihalta vältyttäisiin, jos koirankakat kerättäisiin pois.

Koirankakkapussi päätyy usein metsään: "Ei ihminen pitkään pitele kädessään lämmintä tuotetta"

Koirankakkapussin materiaalilla on merkitystä, samoin sillä, mihin koko tuotoksen voi laittaa.

Jätösongelma kuriin? Ilmaiset koirankakkapussit tulevat taas pääkaupunkiin

Helsingin kaupunki ojentaa auttavan kätensä koiranulkoiluttajille. Sponsoroituja pusseja on määrä tuoda eri puolille kaupunkia tänä syksynä.

Turku tarjoaa ilmaiset kakkapussit koiranulkoiluttajille

Biohajoavia kakkapusseja on tarjolla 15 puistossa ja viheralueella.

Pussita kakka ilmaiseksi – Vaasa ja Mustasaari haluavat koirankakkaongelman kuriin

Koira tekee tarpeensa silloin, kun siltä tuntuu, mutta omistajan on huolehdittava pökäleet pois. Vaasassa ulkoilureittien varsille on ilmestynyt koirankakkapussitelineitä. Mustasaari seuraa pian perässä.

Kavereiden jakamat selfiet jylhistä maisemista vetävät kansallispuistoihin väkeä – roskapusseja jätetään puistoon

Repoveden kansallispuistossa on kävijöitä enemmän kuin koskaan. Roskaaminen ja ihmissumput kohteissa haittaavat kuitenkin osaltaan luontokokemusta.

Kyllikin siskoille törkypostia rakkauden viesteistä – "Kipeitä ihmisiä on maailma täynnä"

Kyllikin siskot -ryhmän jäsenet ovat saaneet törkypostia hyvän mielen jakamisesta. Sosiaalisessa mediassa kyllejä on solvattu alatyylisesti. Yhden naisen miestä jopa uhattiin väkivallalla.

Koirankakka ei saisi olla varma kevään merkki

Tamperelainen Riikka Hietala jatkaa taistelua inhoamaansa ilmiötä vastaan. Hän ei voi käsittää, miksi osa koiranomistajista jättää koirankakat noukkimatta.

Loppu jokakeväiselle kauhunäytelmälle? Sipoolaiset saavat maksuttomia koirankakkapusseja

Tänä keväänä Sipoon hankien alta saattaa paljastua iloinen yllätys: koirankakattomampi asfaltti. Koiranjätöksille tarkoitettuja pusseja voi poimia mukaansa kymmenestä eri paikasta ympäri Sipoota.

Koirankakkapussi maatuu kakkaa hitaammin

Lumien alta paljastuneet koirien jätökset hajoavat eteläisessä Suomessa kesän alkuun mennessä. Ruokavalio näyttelee myös isoa roolia kakan maatumisessa.

Porissa on jo lähes 300 koirankakka-aktivistia

YLE Satakunta haastoi Porin kaupungin ympäristötoimen mukaan Koirankakkaroskis-kampanjaan helmikuussa. Pientalojen ulkoroskiksiin kiinnitettäviä koirankakkatarroja on tähän mennessä haettu ympäristötoimistosta vajaat 300 kappaletta. Määrä on kiitettävä verrattuna muihin suurempiin kaupunkeihin.

Ympäristön tuhrijalle ei heru ymmärrystä

Roskaajat, tuhrijat ja metelijöitsijät saavat toimittaja Hanna Lumpeen heristämään sormeaan. Suunvuorossaan hän kummastelee, eikö omat roskat olisi kadulle ja luontoon jättämisen sijaan paljon helpompi viedä sinne, minne ne oikeasti kuuluvat.

Kakkatarrat saapuivat ympäristötoimistoon

YLE Satakunta haastoi Porin kaupungin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemen kaksi viikkoa sitten mukaan Koirankakkaroskis-kampanjaan. Ympäristötoimistosta kerrotaan, että tarrat saapuivat perjantaina, ja niitä voi noutaa viraston aukioloaikoina ma-pe 8-16.15 osoitteesta Valtakatu 11.

Tarralla eroon katujen koirankakoista

Kahden nokialaisen koiraihmisen perustama koirankakkaroskis -aate leviää Satakunnassa. Aatteen edelläkävijäkaupunki on ollut Rauma, missä kaupungin jätehuolto on hoitanut tarkoitukseen varattujen tarrojen jaon. Keskiviikkona kampanjaan lähti mukaan Pori.

Omakotitaloasukkaiden toivotaan avaavan roskapönttönsä koirankakalle

Riihimäki toivoo omakotiasujia mukaan koirankakkatalkoisiin. Kaupunki pohtii maksuttomien koirankakkaroskistarrojen tilaamista. Tarra roskiksessa olisi näkyvä viesti ohitse kulkeville koiranomistajille, että merkittyyn roska-astiaan saa kuka tahansa pudottaa pökälepussin.

Koirankakkaroskikset vähentävät ohikulkijoiden haukut

Jokavuotiset valitukset koirien jätöksistä voivat vihdoin hävitä mielipidepalstoilta, mikäli Koirankakkaroskis-tarrat yleistyvät. Koirankakkaroskis-tarralla roska-astian omistaja antaa luvan pudottaa koirankakkapussin roskikseen ja edistää siten osaltaan katujen siisteyttä.

Kasa siellä, toinen täällä

Kevättä ilmassa, joten Petra Ristola aloittaa joka vuosi esillä olevan keskustelun.