Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yöllinen herätys hämäläiskylässä jatkosodan alkupäivinä: Tässä on kahdeksan juutalaista, ne majoitetaan teille

Pieniin hämäläiskyliin majoitettiin sodan aikana lähes sata saksalaisten valtaamilta alueilta paennutta juutalaista. Asukkailta ei lupaa kysytty.

Viljo Kinnunen: Sotaorvot

Uuden kirjavuoden voi hyvin aloittaa omakustanteella, vaikka ilman kustantajan ennakkokritiikkiä tai ohjausta julkaistavalla kirjalla on aina vaaransa latistua sekä kerronnaltaan että kieleltään keskeneräiseksi, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Lammastilallinen kaipaa Kainuuseen teurastamoa

Kustannuspaineet ja inhimilliset tekijät puoltavat teurastamon perustamista Kainuuseen, sanoo suomussalmelainen lammastilallinen.

Kemijärven tuulivoimakaava jäihin

Kemijärven kaupunginhallitus äänesti Kangaslamminvaaran, Paloselän ja Kuusivaara-Mömmövaaran tuulivoimapuistojen yleiskaavan pöydälle tiistai-iltana.

Kuluttajan on vaikea varmistaa ruuan alkuperä

Ruuan alkuperämerkinnät ovat pakkauksissa epäselviä tai hyvin pienillä kirjaimilla merkitty. Kuluttajan on vaikea tietää, mistä maasta ostettu ruoka on peräisin. MTK:n väki tempaisi tänään kotimaisen ruuan puolesta.

Jalankulkija jäi auton alle Sallassa

Jalankulkija jäi auton alle ja loukkaantui Sallan Kuusivaarassa perjantaiaamuna. Auton alle jäänyt nainen kuljetettiin hoidettavaksi Lapin keskussairaalaan, mutta hänellä ei ole poliisin mukaan hengenvaaraa.

25.2.1940: Reuhkavaaran motti kukistuu Kuhmossa

Kuhmossa suomalaiset kukistavat Reuhkavaaran motin. Taistelualueelle jää 174 kaatunutta venäläistä. Omat tappiot ovat kolme kaatunutta ja viisi haavoittunutta. Sotasaalista saadaan runsaasti, mm. kaksi panssarivaunua, neljä autoa ja yli 200 käsiasetta.

24.2.1940: Sallassa tuhotaan suuri huoltokeskus

Vihollisen paineen hetkeksi hellittäessä Suomen 23. divisioonan joukot yrittävät vastahyökkäyksellä parantaa puolustusasemiaan Näykkijärven itäpuolella Karjalan kannaksella. Vastahyökkäys alkaa klo 2.30, mutta tyrehtyy miltei heti.