Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Runsaista sateista aiheutunut tulva katkaisi moottoritiellä liikenteen

Kiinan tulvista raportoivat ulkomaiset toimittajat ovat joutuneet ahdistelun uhreiksi – vihainen väkijoukko piiritti ja syytti heitä Kiinan lokaamisesta

Ulkomaiset toimittajat olivat Zhengzhoussa raportoimassa aluetta piinaavista tulvista. BBC:n mukaan ahdistelu on säännöllistä ja ylhäältä johdettua. Kiina on viime kuukausina karkottanut maasta lukuisia länsimaisten medioiden toimittajia.

Ihmiset kahlaavat kadulla tulvavedessä.

Kiinassa ainakin satatuhatta ihmistä on evakuoitu Henanin maakunnassa – Tulvat ovat vaatineet ainakin 25 kuolonuhria

Henanin pääkaupungissa Zhengzhoussa tulvavedet syöksyivät metrotunneleihin. Satoja pelastettiin metrosta, mutta ainakin 12 ihmistä kuoli. Rankkasateita on luonnehdittu pahimmiksi jopa tuhanteen vuoteen.

Ihmisiä pelastettiin tulvan valtaamasta metrotunnelista Kiinassa

Rankkasateen dramaattiset seuraukset Kiinassa: ihmisiä pelastettiin vedellä täyttyneestä metrosta, pato voi murtua koska tahansa

Henanin maakunnassa on satanut paikoin enemmän kuin kertaakaan aiemmin 60 vuotta sitten aloitetun tilastoinnin aikana. Ainakin 12 ihmistä on kuollut maakunnan pääkaupungissa Zhengzhoussa.

Algoritmeilla koronavirusta vastaan – Kiina avasi älysairaalan koronan nurjertamiseksi

Algoritmeilla koronavirusta vastaan – Kiina avasi älysairaalan koronan nurjertamiseksi

Koronaviruksen nujertaminen alkaa käydä jo epätoivoiseksi Kiinassa. Uusia ratkaisuja keksitään, mutta suurin puute on hoitotiloista ja hapesta.

Kouvolan ratapiha.

Konttijuna rullaa pian Kiinasta Kouvolaan – pohjoisen solmukohta sopisi Tornioon

Junayhteys Suomesta Kiinaan voittaa merireitin nopeudessa ja hinnassa, joten uudeksi Silkkitieksi kutsutun ratayhteyden kehittämisessä nähdään isoja mahdollisuuksia.

Kouvolan ratapiha.

Junayhteys Suomesta Kiinaan nopeuttaa kuljetuksia monella päivällä

Idän kuljetuskäytävän ensimmäisen testijunan on määrä saapua Kiinasta Kouvolaan ensi vuoden alkupuolella. Myös säännöllinen liikenne alkanee jo ensi vuonna.

Aasialaiset ovat Pajakylän vakiovieraita

Kiinalaisturistien suosima maksukortti kelpaa aniharvoissa kaupoissa

Kiinalaisten käyttämä UnionPay on maailman kolmanneksi käytetyin maksukortti ostosmäärillä mitattuna. Suomessa ensimmäiset yritykset hyväksyivät kiinalaisen maksukortin marraskuussa. Tällä hetkellä kiinalaiset voivat maksaa omalla kortillaan muutamassa kymmenessä yrityksessä.

Hirsirakennus

Rovaniemeläinen hirsitaloyritys sai miljoonakaupat Kiinaan

Rovaniemi Hirsitalot Oy toimittaa noin puolen miljoonan euron arvoisen klubirakennuksen Changchunin golf-keskukseen Kiinaan. Aikaisemmin keväällä Zhengzhoun kaupungin ekopuistoon toimitettiin kolme hirsitaloa, yhteisarvoltaan noin 400 000 euroa.

Tulvivaa katua Kiinassa.

Koillis-Kiinassa tulvii pahiten vuosikymmeniin

Raju tulva ulottuu myös Venäjän puolelle. Samaan aikaan osassa Kiinaa helleaalto on nostanut lämpötilan jopa 45 asteeseen.

Kone-yhtiön testihissikuilu Lohjalla.

Koneelta yli 100 hissiä Kiinan korkeimpaan kaksoistorniin

Kiinassa myydään yli 60 prosenttia maailman liukuportaista ja hisseistä. Aasian ja Tyynenmeren alueen osuus hissiyhtiö Koneen liikevaihdosta on kolminkertaistunut seitsemässä vuodessa.

Valokuva Foxconnin tehtaasta Jiagsussa, Kiinassa, maaliskuulta 2012.

Foxconnissa uusia itsemurhia

Surullisen kuuluisalla kiinalaistehtaalla kootaan Nokian, Applen ja Sonyn tuotteita.

Ilmakuva kymmenistä varikolla seisovista luotijunista.

Kiinassa aukesi maailman pisin luotijunarata

Kiinassa on käynnistynyt luotijunaliikenne yli 2 000 kilometriä pitkällä reitillä. Yhteys lyhentää junamatka-ajan Pekingistä eteläiseen Guangzhouhun kolmannekseen.

Valokuva Foxconnin tehtaasta Jiagsussa, Kiinassa, maaliskuulta 2012.

Applen alihankkija kiistää työntekijöiden lakkoilun

Kiinalaisten työntekijöiden oikeuksia ajava järjestö China Labor Watch väitti, että tuhannet Foxconnin tehtaan työntekijät olisivat menneet lakkoon ja Applen uuden iPhone 5:n valmistus olisi kärsinyt.

Kiinassa tuhoisa hiilikaivospalo

25 ihmistä on kuollut hiilikaivoksen palossa Keski-Kiinassa, kertovat paikalliset tiedotusvälineet. Tulipalo sattui myöhään maanantaina Zhengzhoun kaivoksessa, Henanin maakunnan pääkaupungissa.

Kiinalaiskaupunki kielsi houkuttelevat avioliittomainokset

Kiinassa Henanin maakunnassa sijaitseva Zhengzhoun kaupunki on puuttunut avioliittoja järjestävien yritysten mainontaan.

Kiinassa opiskelijamellakka

Useat sadat opiskelijat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa Keski-Kiinassa. Yhteenotto alkoi sen jälkeen, kun kaupungin tarkastajat pahoinpitelivät naisopiskelijan Henanin maakunnan pääkaupungissa Zhengzhoussa.