Uusimmat artikkelit
Miten tuoda ranskalainen luola Äänekoskelle – pulmaa ratkotaan taas Aura-juustotehtaalla
Valion Äänekosken tehtaalle rakennetaan uutta juustojen kypsytyskellaria. Kellari valmistuu vuoden päästä kesällä ja sen sisällä jäljitellään Roquefortin kuuluisan kalkkikiviluolan olosuhteita.
Camembertin synnyinsijoilla kevään maistaa juustossa – Ranskassa koronapandemia on lisännyt kotikokkausta ja samalla laatujuustojen menekkiä
Muutkin kuin ranskalaiset kulinaristit huomaavat, että keväällä juusto maistuu erilaiselta. Maitotilallisilla on syytä iloon koronakurjimuksen keskellä.
Strömsön nopeatekoiset jouluherkut – värikkäät juuresnyytit, omenajälkiruoka lasissa ja raikas glögicooler
Yksinkertainen ruoka maistuu useimmiten parhaalta.

The Cranberries-yhtye raivasi tilaa naisrokkareille mutta Dolores O’Riordanin laulutyyli jakoi mielipiteitä: “Joillekin se oli kuin homejuustoa”
The Cranberriesin pyrähdys hittilistoilla oli lyhyt ja se perustui pitkälti yhtyeen solistin persoonalliseen ääneen.

"Maistajat näyttävät siltä kuin heidät olisi yllätetty piilokamerasta" – Keittiömestari kehitteli kummallisen jäätelömaun
Jäätelömarkkinoille on putkahdellut viime aikoina pienten tuottajien omintakeisia makuelämyksiä. Keski-Suomessa italialainen kone jauhaa homejuustojäätelöä.

Eikö mämmi kelvannut lapsena? Aikuisen elämänkokemuksella se voi hyvinkin maistua
Suomalaistenkin ruokatottumukset kansainvälistyvät, haetaan uusia ruokia ja makuja. Samalla saattavat kotimaiset herkut, kuten vaikkapa lapsena inhottu mämmi jäädä maistamatta. Asiantuntijan mukaan aikaihmisen kokemuspohja saattaisi auttaa perinneruuan makusteluun.

Ravitsemusterapeutti: Täytetyt patongit ovat mainettaan huonompaa ruokaa
Täytetyt patongit ja baagelit ovat suosittuja lounasvaihtoehtoja ja moni pitääkin niitä terveellisempänä vaihtoehtona kuin esimerkiksi hampurilaista. Ravitsemusterapeutin mukaan tilanne voi olla jopa päinvastoin.

Partiolaisten taidoilla sinihomejuustostakin tulee hyvää eräevästä
Vaeltaminen vaatii kunnon eväät, että jaksaa. Partiolaiset taitavat vaeltamisen jalon taidon ja eräeväiden niksit. Hämeenlinnassa Syöksynsuun leirikeskuksessa opetellaan viikonlopun ajan erilaisia erätaitoja. Eräeväät syntyvät kuivaamalla.

Näkökulma: Homejuustonmakuinen vallankumous
Runsaat neljä kuukautta sitten aloitimme Somerolla yhdessä hoitajien kanssa uudistustyön, jota on seurattu Ylen Hoivakoti kuntoon -sarjassa. Miten voi tunnistaa, onko mikään muuttunut sarjan aikana? Vanhustyön vallankumous on jotakin, joka näkyy, kuuluu, tuoksuu, maistuu ja tuntuu, kirjoittaa Anna Pylkkänen, yksi sarjan kolmesta valmentajasta.

Unohda chilit ja aurajuustot – Makkaramestarikisassa luotetaan nyt perinteisiin makuihin
Yksi tykkää jauhoisesta, toinen lihaisasta, kolmas mausteisesta, neljäs juustoisesta – sinapilla tai ilman. Mutta mikä on paras makkara, ja sille paras sinappi? Se selviää arvovaltaisen raadin makustelu-urakan jälkeen, kun vuoden makkara- ja sinappimestarit seulotaan lauantaina Tammelan Makkaramarkkinoilla.

Rakas Power Cup, paljon pelejä ja discoa – vähemmän ananassalaattia ja aurinkoa
Raahen loppuviikon ajaksi valtaavaan maailman suurimpaan lasten ja nuorten lentopallotapahtumaan on leimattu liki 6 500 kisapassia. Valtaosa vieraista on 6-18 -vuotiaita, mutta aikuinenkin pysyy menossa mukana ainakin "pohojaalaisella topakkuudella".

Kolumni: Kilpikonnaa ulkoiluttamassa
Kilpikonnan karu ulkomuoto ei laukaise miehessä lässytysrefleksiä. Konnalle voi sanoa niin kuin asia on.

Mustamakkara on myös raaka-aine
Peritamperelaisen herkun uusi tuleminen nostaa mustanmakkaran arvostusta jatkojalosteena. Santeri "Chef Santeri" Vuosaran ja valokuvaaja Anna-Liisa Nikuksen julkaisema keittokirja yhdistelee mustaa ennakkoluulottomasti muun muassa sinihomejuustoon.

Viritä jäätelösi itse!
Makuelämykset ovat rajattomat, jos luo ihan itse oman jäätelönsä. Helpoimmin se käy ostamalla kaupasta vaniljajäätelöä, johon voi oman maun mukaan lisätä melkein mitä vaan homejuustosta makeisiin herkkuihin.

Juustotarjotin sopii talvi-illan tarjottavaksi
Talvisena iltana - miksei myös juuri pikkujoulujen aikaan - sopii vallan hyvin laittaa vieraille pöytään juustotarjotin. Seuraksi sopivat niin leipä kuin hedelmät.

Juustotehtaassa jo joulukiireet
Valion Äänekosken tehtaalla valmistaudutaan jo täyttä vauhtia jouluun. Varastot ovat liki täynnä kypsymistä odottavaa Aura-juustoa. Valion tunnetun sinihomejuuston menekki jopa tuplaantuu joulun aikaan.

Keltajuuri-sinihomejuustosalaattia ja hunaja-pähkinäkastiketta
Timon kolmen ruokalajin kokonaisuus aloitetaan alkuruokasalaatilla. Kuvauspäivänä keltajuurta ei löytynyt, joten Timo käytti salaatissaan punajuurta.

Eväsreppu: Jänispataa karpalokastikkeella
Vähärasvaista jäniksenlihaa kannattaa paistaa varovasti ettei se kuivu. Uunissa paistettu jänis saa seurakseen pirteän kastikkeen.

Ahlmanille oma meijeri
Ahlmanin maa- ja kotitaloustalousoppilaitos Tampereen Koivistonkylässä saa oman meijerin. Omassa meijerissä tilan maitoa voidaan jalostaa entistä monipuolisemmin.

Suolaiset ja makeat muffinssit
Anu Braskin reseptillä voi kätevästi valmistaa sekä suolaisia että makeita muffinsseja. Suolaiseen versioon on käytetty punajuurta ja homejuustoa. Makeat muffinssit saavat makunsa valkoisesta suklaasta ja puolukoista.

Makeaa leipää, runotehtaan puksutusta ja kirjakuhinaa
Makea leipä on Lounais-Suomen oma juttu. Se tuli selväksi Ruokamessuilla. Mutta mihin kattilaan laitetaan sinisiä perunoita? Lauantaina selvisi myös, että Turun Radion kuuntelijoista löytyy runoniekkoja. Kirjamessuilla treffattiin muun muassa Mauri Kunnas.