Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jani Halmeen kolumni: Monopoli ei olekaan leppoisa koko perheen peli vaan oppitunti, joka näyttää kapitalismin kylmimmät kasvot

Monopolin unohdetun keksijän tavoitteena oli näyttää mitä tapahtuu, jos yritysten kasvua ei rajoiteta. Aihe on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, kirjoittaa Jani Halme.

Yhdysvallat aikoo lisätä Facebookin, Googlen ja muiden teknologiajättien valvontaa

Uusiin tutkintoihin liittyvät huolet painoivat yritysten osakekursseja.

Price caps on cross-EU phone calls, texts go into effect

From Wednesday, calling from Finland to another EU country will cost no more than 19 cents per minute.

SaiPa on Suomen kärkeä somen hyödyntämisessä

Eteläkarjalaiset joukkueet ovat ottaneet sosiaalisen median hyvin haltuunsa.

Miljardisakkoja ja sähköshokkeja – EU haluaa teknologiajättien verokikkailun kuriin

Googlen, Amazonin ja Facebookin kaltaiset teknologiajätit ovat pitkään saaneet luovia analogisessa maailmassa digitaalisin säännöin.

Helsingin seutu talouden johtotähti – Kasvuyritys palkkaa työntekijöitä muualta, koska Kehä III:n sisältä loppuvat osaajat

Helsingin seutu on viime vuodet vetänyt muun maan taloutta suosta. Nyt tilanne on tasaantunut. Kasvuyrityksen johtaja uskoo, että markkinat ovat rajattomat.

Very Finnish Problems -sarjan luoja juhannuskolumnissa: Sisukasta sekoilua satoi tai paistoi

Kylmän ja lyhyen kesän huippuhetkellä, juhannuksena, Suomessa asuvat ulkomaalaiset saavat maistiaisen suomalaisesta sisusta, kirjoittaa Joel Willans.

EU haluaisi yhtenäistää netin vihapuheen poistamisen

Yhtenäisiä digimarkkinoita miettivä EU toivoo, että yritykset ottavat entistä aktiivisemman roolin esimerkiksi vihapuheen poistamisessa.

Verkkokauppa kasvaa: Veken Kaluste laajensi logistiikkakeskusta Ranualla

Ranualainen Veken Kaluste vahvistaa asemaansa verkossa toimivana huonekalukauppana. Perheyritys avasi uuden logistiikkakeskuksen Ranualla maanantaina.

Katainen: Vastuullisten puolueiden ei kannata flirttailla populistien kanssa

Populististen ja nationalististen puolueiden nousu Euroopassa pirstaloittaa poliittista kenttää ja vaikeuttaa päätöksentekoa, arvioi EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Paluu duuriin: Musiikin suoratoisto elvytti äänitemyynnin jo plussalle

Suoratoistopalveluiden kasvanut suosio on kääntänyt musiikkiäänitteiden myyntitulot taas hienoiseen nousuun.

EU haluaa verkkokaupalle yhteiset pelisäännöt – puuttumassa postimaksuihin

EU tavoittelee yhtenäisiä digitaalisia sisämarkkinoita. Markkinat koskisivat muun muassa verkkokauppaa ja digitaalisia sisältöjä, kuten tv-sarjoja ja elokuvia. Nyt esimerkiksi vaihtelevat toimituskulut hankaloittavat verkkokaupan toimintaa, sanoo verkkokauppa Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm.

Tutkimus pyrkii 50+ -sukupolven kukkaroille

Jyväskylän yliopistossa on alkanut laaja tutkimus yli viisikymppisten arjesta ja kuluttamisesta. Tavoitteena on auttaa elinkeinoelämää hyödyntämään 50-vuotta täyttäneiden potentiaalia digitaalisten markkinoiden asiakkaina.

Juontaja Aki Linnanahde muutti puoliksi Turkuun: "Mielestäni Turulla on vääränlainen maine"

Muun muassa MTV:n ja Radio Novan ohjelmista tuttu Aki Linnanahde osti toisen asunnon Turusta ja perusti Turkuun uuden yrityksen. Turkulaistuminen herättää lähipiirissä kevyttä ivaa, mutta Linnanahteen mukaan kuittailu kuihtuu, kun kaupungista jutellaan vähän vakavammin.

Lautapelivalmistajan haettava kasvua mobiilimaailmasta

Porilaisen pelivalmistajan mukaan lautapeli pitää edelleen hyvin pintansa digitaalisessa maailmassa. Suurin kasvupotentiaali on kuitenkin mobiilissa.

Kataisen valtaoikeudet vielä hämärän peitossa – naisten osuus pysyi ennallaan Junckerin komissiossa

Jean-Claude Juncker onnistui saamaan komissioonsa enemmän naisia, kuin jäsenmaat alunperin tarjosivat. Salkkujako ei sisältänyt isoja yllätyksiä, sanoo asiantuntija.

Hallituksen tulevaisuusselonteko: talouden täytyy kasvaa, jotta hyvinvointi säilyy

Kokoomusministerit Jyrki Katainen ja Jan Vapaavuori toivovat, että tulevaisuusselonteko löytyy seuraavien hallitusneuvottelijoiden käsistä.

Suomi yrittää murtautua etulinjaan digitaalisten palveluiden kehittäjänä

Kajaanin CSC Datakeskukseen perustettava avoimen lähdekoodin palvelunkehityslaboratorio on ainutlaatuinen askel digiteollisuudessa. Kehitystyöhön on tarkoitus kerätä erilaisia yhteisöjä, joiden innovaatiot päätyvät usean yrityksen käyttöön.

PM backs moderation in EU integration

Prime Minister Jyrki Katainen said Tuesday that it would be worthwhile for Finland to follow a moderate middle-of-the road policy in European Union integration. He told a gathering of politicians and foreign affairs experts in Helsinki that as a small country, Finland benefits from making its voice heard within the EU.

Katainen and Hollande discuss financial transaction tax

The tax proposed by France and Germany the previous week was one of the topics discussed during Katainen’s visit to Paris on Tuesday.

Plácido Domingo johtamaan maailman musiikkituottajia

Maailmankuulu tenori Plácido Domingo on valittu IFPI:n puheenjohtajaksi. Musiikkituottajien etujärjestö painii muun muassa tekijänoikeuksien sekä musiikin digitaalisten markkinoiden kanssa. Domingo johtaa myös Los Angelesin oopperaa.