Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Geolämpö kiinnostaa Oulun Energiaa, joka selvittää uuden energiamuodon kaukolämpömahdollisuuksia

Oululaisyhtiö on mukana Tampereella alkaneessa kokeilussa, jossa porataan kolme kilometriä syvä koekaivo. Mukana on kaikkiaan 15 energiayhtiötä eri puolilta Suomea. Niitä kiinnostaa ympäristöystävällisen geolämmön soveltuvuus kaukolämmön tuotantoon.

Oulussa koronatartuntaluvut hienoisessa nousussa – joukkoaltistumisia useissa baareissa

Uutta vuotta pyydetään juhlimaan ottamalla huomioon koronarajoitukset ja -suositukset.

Ranta-Toppilan uuteen vierasvenesatamaan halutaan elämyskeskus – toiminnan pyörittäjä haussa

Venesataman alueelle on suunniteltu muun muassa saunaa, talviuintipaikkaa ja vesiliikuntakeskusta.

Oulusta halutaan hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä – vaatii 300 miljoonan euron investoinnit

Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja arvioi, että hiilineutraaliuden tavoittelussa ollaan jo urakan puolivälissä.

200 miljoonan euron biovoimalaitoksen rakentaminen aloitetaan Oulussa ensi kesänä

Oulun Energian toimitusjohtaja kertoo, että uuden voimalaitoksen päästöt tulevat pienentymään merkittävästi verrattuna vanhaan Toppila 1 -voimalaitosyksikköön.

Medical watchdog: Doctors too lax with opioid prescriptions

Finland's Supervisory Authority for Welfare and Health (Valvira) says that some doctors are not careful enough about prescribing highly-addictive pharmaceuticals. Meanwhile police say that such drugs are also widely available on city streets.

"Ei kannata tehdä, ei voida käyttää" – sähkön tuottaminen turpeella on nyt kallista, voimalat käyvät säästöliekillä

Myös hakeella tuotettu lähisähkö häviää muulle sähköntuotannolle. Oulun Energian Toppilan voimalayksikössä mietitään kuumeisesti turve-energian tulevaisuutta.

Toppilansalmeen nousee tuhannen asukkaan asuinalue – maansiirtotyöt halvaannuttavat läheisen frisbeegolf-radan

Mikäli Meri-Toppilan radalle ei rakenneta korvaavia väyliä, voidaan isojen kisojen järjestäminen Oulun Frisbeeseuran puheenjohtajan mukaan unohtaa.

Supistuvat turvemarkkinat pienyritysten huolena

Pohjoisen turvemarkkinat supistuvat lähivuosina nykyisestä, kun Toppila 1 korvataan uudella monipolttoainelaitoksella. Oulu Energian turvevoimalaitokset työllistävät Oulun seudulla alihankkijoineen yhä noin 750 ihmistä.

Ruoka-avun tarve on kasvanut Oulun seudulla

Oulun seudulla useat tahot antavat ilmaista ruoka-apua vähäosaisille. SPR jakoi tänään ruokatarvikkeita Oulussa Toppilassa, jossa jonoon kertyi lähes parisataa ihmistä. Ruoka-avun tarve on lisääntynyt.

Vaatelahjoituksista jopa ylitarjontaa Oulussa – apua kuitenkin tarvitaan vielä pitkään

Turvapaikanhakijoiden auttaminen on aktivoinut oululaisia niin voimakkaasti, että vaatelahjoitukset ruuhkauttavat keräyspisteitä.

Vastaanottokeskuksille tukiyhdistys Ouluun

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset ovat saaneet tukiyhdistyksen Ouluun. Torstai-iltana perustettu yhdistys toimii linkkinä aktiivisten kansalaisten ja vastaanottokeskusten välillä.

Virtanen on pakkoraossa keksitty kopionimi – sukunimi kertoo paljon suvun historiasta

Sukunimi tuli pakolliseksi vasta 1920-luvulla. Etenkin länsisuomalaisilta sukunimet puuttuivat, joten monelle kehitettiin -nen-päätteinen sukunimi. Itäsuomalaiset -nen-päätteiset sukunimet ovat niitä vanhempia.

Oulun uusi biovoimala nousee Laanilaan

Oulun Energia Oy hakee Toppila 1 -voimalan seuraajalle ympäristölupaa Laanilan teollisuusalueelle. Alueella sijaitsee jo ennestään jätteestä energiaa jalostava ekovoimalaitos.

Kaivosopiskelijat löytävät kultaa vaikka jätemaasta

Meri-Lapin kaivosalan opiskelijat onnistuvat löytämään kultaa maasta, josta kaivosteollisuus on ottanut irti mitä kykenee. Uudella tekniikalla päästään entistä lähemmäs sadan prosentin talteenottoa.

Man dies after Oulu stabbing

Police say they have arrested two people in connection with the death of a 44-year-old man from knife wounds early on Tuesday morning. Meanwhile Oulu police also say they have detained another man on suspicion of a shooting incident which left one person seriously injured.

Oulun Meri-Toppilassa jaetaan ruoka-apua huutelijoista huolimatta

Ruokajonossa on esiintynyt rasistista huutelua, mutta vapaaehtoiset luottavat asioiden järjestyvän. Kerran viikossa jaettavia ruokakasseja hakee parisensataa henkilöä.

Teatteri Rion kevätkausi oli suurmenestys

Teatteri Rion käyttöaste ylitti kevätkaudella maagisen 90 prosentin rajan. Kevään suosituin näytelmä oli Irwin-musikaali.

Oulun Energian vaihtoehdot uudeksi voimalaitokseksi selvillä

Päävaihtoehtona on korvata tuotantokäytöstä poistuva Toppila ykkönen uudella voimalaitoksella, joka rakennettaisiin joko Oulun Toppilan nykyiselle voimalaitosalueelle tai Laanilaan Kemiran tehtaiden alueelle. Uusi voimalaitos on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2019.

Kansalaiset tarkistavat ahkerasti valelääkäriepäilyjään - myös terveydenhuoltoalan työnantajat entistä valppaampia

Niin kansalaiset kuin terveydenhuollon ammattilaisia palkkaavat työnantajat ovat varpaillaan valelääkärikohun jäljiltä. Valviran Terhikki-rekisteriä käytetään aktiivisesti terveydenhuoltohenkilökunnan laillisuuden varmistamiseen.

Toppilan turvevoimala sai uuden savupiipun - video

Uusi 130 metriä korkea piippu on saatu valmiiksi. Pystytystyö vei pari viikkoa.

Under 30s at most risk of defaulting on rent

People under 30 are the most likely demographic to gain a blot on their credit rating as a result of unpaid rent.

Retretin kesänäyttely ojasta allikkoon – taas kosteusongelma vastassa

Taideosuuskunta ehti jo valmistella näyttelyn ja jättää hakemuksen ministeriöön. Näyttelytilaksi Savonlinnasta tarjottu entinen taidemuseo osoittautui kuitenkin käyttökelvottomaksi.

Remontin epäonnistuminen harmittaa Eskolanmäen koulussa

Eskolanmäen koulun rehtori toivoo, että koulurakennuksen kattovuodot saadaan pian kuriin. Sekä opettajat että oppilaat olivat ihmeissään syksyllä 2010, kun päättynyt suurkorjaus ei ollutkaan tuottanut täysin toivottua tulosta.

SPR jakaa ruoka-apua Oulussa

Ruokaa jaetaan vähävaraisille perheille ja yksinasuville. Toiminta alkaa maaliskuun alussa.

Ouluun omat meripäivät

Ensimmäiset Toppilan meripäivät järjestetään Oulun päivien yhteydessä syyskuun alussa. Meripäivien tiimoilta Ouluun saapuu paljon vierailevia aluksia ympäri Suomea.

Taiteilijan arkistossa sydämenlyönnistä tulee ikuinen

Ihmisten sydänääniä kerätään arkistoksi osana nykytaideteosta. Suomessa parhaillaan vierailevaan taiteilija Christian Boltanskin Sydänarkisto-teokseen on tallennettu kymmenientuhansien ihmisten sydämenlyönnit ympäri maailmaa.

Oululaisista paikannimistä on moneksi

Oululainen ei aina käytä puheessaan virallisia paikannimiä, vaan esimerkiksi Kaukovainio lyhentyy Kaketsuksi ja Puolivälinkangas Puokkariksi. Nuorison suussa Lämsänjärvi saattaa vääntyä Lämykäksi tai keskustan alue Kapeksi.

Savu ei nouse Toppilasta huoltoseisokin vuoksi

Oulun Toppilan kaukolämpölaitokset on ajettu alas huoltoseisokin vuoksi. Molemmat Toppilan turvevoimalat ovat poissa tuotannosta kolmen lähiviikon ajan. Parin miljoonan euron vuosihuollot tehdään kesällä, jolloin kaukolämpökuorma putoaa kymmenenteen osaan talven huipuista.

Suomen Laulun Matteus-passio soi jo sadannen kerran

Kiirastorstaina Helsingissä esitettävä Bachin Matteus-passio on Suomen Laulun sadas esitys tästä Bachin suurteoksesta. Passio esitetään nykyään alkukielellään saksaksi.

Oulun pursiseuroja riivaa tilanahtaus

Oulun veneilyseurat kaipaavat lisää tilaa. Oulun Työväen Pursiseuran Seelari ja Oulun Pursiseuran ja Merenkävijöiden yhteinen Johteenpooki ovat nykyisin niin täynnä, että uusia satamapaikkoja kaivataan. Purjehtijoiden ongelman on kuitenkin sopivien laajentumisalueiden puute.

TV:stä tuttu maalaiskomedia vetää väkeä Suomen suurimpaan kesäteatteriin

Suomen suurin kesäteatteri luottaa Yleisradion tv-komedioiden voimaan myös näyttämöllä. Meri Oulun kesäteatteri houkuttelee katsojia jo kolmatta kesää TV 2:sta tutulla maalaiskomedialla. Tänä vuonna se on Vain muutaman huijarin tähden. Teatterin katsomoon mahtuu yli 2 600 ihmistä, mikä asettaa haasteita ohjaajalle ja näyttelijöille.

Meritähti avustaa veneilijöitä juhannuksena

Suomen Meripelastusseuran juhannuspäivystys, Operaatio Meritähti, auttaa juhannuksena veneilijöitä rannikolla ja sisävesillä ympäri maata.

Villit vuodet testaa vetovoimaansa Oulussa

Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri käynnistää syksyn näytäntökautensa Oulussa. Vexi Salmen elämästä kertovaa Villit vuodet -musikaalia esitetään elokuussa Meri Oulun kesäteatterissa.

Mökkiympäristö virittää tehokkaaseen työntekoon

Mökkietätyön määrä on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Osa suomalaisista haluaa pitää mökin rentoutumispaikkana, mutta yhä usemmat viihtyvät mökillä myös ansiotyön ääressä. Etätyön yleistymistä jarruttavat kuitenkin työnantajan asenteet.

Kesäteatterille kohoaa uusi katto

Meri Oulun kesäteatteri saa uudet kattorakenteet raskaan kevätlumen romahduttamien tilalle. Kesäteatterin lippumyynti on ollut vilkasta - pelkästään Turvetta ja Timantteja -maalaiskomediaan on mennyt yli 20 000 lippua.

Oulun Energia haluaa kivihiiltä

Toppilan voimalaitos haluaa polttaa turpeen lisänä kivihiiltä ja koksia. Oulun energia on jättänyt kivihiiltä koskevan ympäristölupahakemuksen.

Länsi-Toppilan asuinalueen kilpailuehdotukset nähtävänä

Oulun Länsi-Toppilan suunnittelukilpailun ehdotukset ovat viikon ajan nähtävänä Raksilan uimahallilla ja internetissä. Yleisöllä on mahdollisuus antaa ehdotuksista palautetta. Parhaiten perusteltu vastaus palkitaan.

Möljän siltaa aletaan rakentaa loppuvuodesta

Toppilansalmen ylittävä silta rakennetaan kiinteäksi. Rakennustyöt aloitetaan loppuvuodesta

Toppilan voimalaitos ajetaan alas toukokuussa

Turvepula koettelee Oulun Toppilan voimalaitosta. Turpeen korvaavia polttoaineita tuodaan Toppilaan jopa Amerikkaa ja Etelä-Afrikkaa myöten, mutta silti voimalaitokset joudutaan ajamaan alas toukokuussa.