Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lukio keksi keinon saada kaikille vanhojentanssipuku – opiskelijajärjestö: "Olisi lohduton tilanne, jos kaikkien olisi pakko ostaa uusi mekko"

Imatran yhteislukio valmistelee somekampanjaa, jossa kaikki Suomen lukiot haastetaan kierrättämään vanhojentanssipuvut.

Lappeenrannassa lukion vanhimmat tanssivat tänään – suurin osa Etelä-Karjalan vanhoista juhlii viikon kuluttua

Lukiot voivat päättää nyt myös vanhojenpäivätanssien ajankohdasta itsenäisesti, joten Lappeenrannan Kimpisen ja Lyseon lukioiden vanhat tanssivat tänään perjantaina.

Nyt on jo kiire pukuostoksille – vanhojen tansseihin valmistaudutaan hyvissä ajoin

Nuoren tytön elämän yksi kohokohdista on lukion vanhojen tanssiaiset. Juhlapuku ostetaan kuukausia ennen tapahtumaa.

Lukiolaistyttö teki itse oman vanhojentanssipukunsa

Lukiolainen Mila Kuosmanen on jo yhdeksänneltä luokalta asti halunnut haastaa itsensä tekemällä oman vanhojentanssimekkonsa.

Lukiolaistyttö ompeli itse vanhojentanssipukunsa – video

Joensuulainen Mila Kuosmanen pukee ylleen perjantaina 13.2. juuri sellaisen vanhojentanssipuvun, josta on haaveillut. Normaalikoulussa opiskeleva lukiolainen ompeli itse merenneitomallisen tanssiaispukunsa.

Vanhojentanssipukuja muokataan ylioppilasjuhliin

Helmikuinen vanhojenpäivä tekee melkoisen loven tanssijoiden vanhempien lompakoihin. Tarkan euron tyttö valitsee tanssiaispuvukseen sellaisen, josta voidaan seuraavana vuonna muokata mekko lakkiaisjuhliin.

Torihäissä ei ole kuokkavieraita

Taija Pynnönen ja Toni Hakkarainen sanovat lauantaina toisillensa "tahdon". Perinteisiä häitä on kuitenkaan turha odottaa, sillä morsian pukeutuu pinkkiin ja vihkiminen tapahtuu Lahden torilla, kaiken kansan keskellä.

Rottatyyliä ja betonivalaisimia nuorten turkulaismuotoilijoiden näyttelyssä

Kalenteri voi toimia kellon lailla ja betoni valaista, kun asialla ovat versoillaan olevat muotoilijat! Turun AMK:n muotoilun opiskelijoiden näyttelyssä on niin rottatyyliä kuin klassista pukuloistoakin.

Valta vaihtui lukioissa

Torstai oli abien päivä, mutta perjantaina on Suomen lukioissa valta vaihtunut. Koulujen uudet vanhimmat pukeutuvat parhaimpiinsa ja juhlasalit eri puolilla maata kimaltelevat ja kahisevat pukuloisteessa.