Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

IkiDigi-hanke alkaa Hausjärvellä

Hausjärvi haluaa kohentaa ikäihmisten digilukutaitoa.

Varttuneempikin väki mielii tietomasiinan kaveriksi

Tornion Järjestätalon kellarissa käy kuhina. Seniorikansalaiset tahtovat kovasti ujuttaa itsensä "datalaitteiden" mielikuvitukselliseen maailmaan. Kolmisenkymmentä rohkeaa kertyy koolle.

Ystävät netin takana

Maa- ja kotitalousnaisten järjestämä ikäihmisten nettikoulutus on lähtenyt hyvin käyntiin. Yhdistys on kouluttanut jo noin 150 tukihenkilöä, jotka käyvät ihmisten kotona opastamassa tietokoneen käyttöä. Tavoitteena on maaseudulla asuvien ikäihmisten syrjäytymisen ehkäiseminen.

Netti pelastaa tosiaikuisen yksinäisyydeltä

Yli 50-vuotiaat käyttäjät on netin käyttäjien vilkkaimmin kasvava ryhmä. Nettiin tosiaikuisia ajaa usein viihdekäyttö, kuten yhteydenpito läheisiin. Internetiin uinnin kynnyksen muodostavat pelko omasta tietoturvasta, huijatuksi tulemisesta ja siitä, että saa koneen sekoamaan. Kynnyksen tuolla puolen odottaa kuitenkin maailma, joka estää monen tosiaikuisen yksinäisyyden.

Tämä on näppäimistö ja tämä on hiiri

Kun työikäiset ovat vähentyneet kansalaisopiston tietokonekursseilta, vanhemmat ihmiset ovat tulleet tilalle. Atk-kurssilla pääsee nopeasti irti tietokonepeloistaan ja löytää uuden maailman.

Sosiaalinen media kiinnostaa senioreita

Varttuneempien kansalaisten toivotaan innostuvan muun muassa bloggaamisesta. Tietokone on edullinen tapa pitää yhteyttä esimerkiksi yhdistystoimintaan.

Ikäihminen tippuu rattailta ilman tietokonetta

Onkohan sellaista asiaa, jota ei olisi viety internetiin? Mikäli ikäihmiseltä puutuvat riittävät atk-taidot, putoaa hän helposti tietoyhteiskunnan rattailta. Leila Kaustinen on saanut apua senioreiden tietokonekurssilta.

Arjen aparaatit kiinnostavat ikäihmisiä

Ikäihmiset ovat innokkaita opettelemaan ja käyttämään tietokoneita ja muita teknisiä laitteita. Arjen aparaatit -niminen tilaisuus kiinnosti Vaasassa lähes viittäkymmentä ikäihmistä.

Lain tulkinta vei vanhukselta harrastusmahdollisuudet

Kun 80-vuotias Helvi Hakala asui Laukaassa, taksi vei hänet 18 kertaa kuukaudessa harrastusten pariin. Ja niitähän riitti: Hakala kävi runopiirissä, eläkeläisten piirissä tuttuja tapaamassa, teatterissakin joskus. Muutto Jyväskylään muutti kuitenkin kaiken. Kaupungin tulkinnan mukaan kaksi halvausta kokenut Hakala ei ole oikeutettu vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuksiin. Päätöksen myötä Hakalan elinpiiri kutistui puolen kilometrin säteelle ja tietokonekurssi jää haaveeksi.

Kännykän salat auki kurssilla

Ikäihmisten kännykänkäyttökurssit ovat kiinnostaneet kuntayhtymä Kaksineuvosen alueella. Kurssilla on opeteltu soittamista, tekstiviestien kirjoittamista ja lähettämistä sekä puhelimen näppäinten lukitusta.

Nettimaailma avautui Salon senioreille

Kyllä vanhanakin oppii. Näin tuumivat ne seniorisalolaiset, jotka ovat tietokonekurssin jälkeen saaneet aivan uudenlaista sisältöä elämään. Lisää vastaavia kursseja on tulossa jatkossakin.