Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maailman vanhin pariskunta löytyy Japanista – "Me olemme pärjänneet näin pitkään, koska olin kärsivällinen"

Masao Matsumoto (108 vuotta) ja Miyako Matsumoto (100 vuotta) ovat yhdessä maailman vanhin elossa oleva aviopari. Japanissa elää kaikkiaan 69 000 yli satavuotiasta.

Sunnuntai 22.4.2018 (radio)

Vanhusten kotihoidon yleistyminen aiheuttaa vaaratilanteita. Suomeen tulee tulorekisteri eli uusi tietokanta. Maailman vanhin ihminen on kuollut. Korvasieniä on löydetty jo eri puolilla maata.

Maailman tiettävästi vanhin ihminen kuoli Japanissa 117-vuotiaana

Nabi Tajimalla kerrotaan olevan yli 160 jälkeläistä.

Lauantai 16.9.2017 (radio)

Britannian poliisi on ottanut kiinni nuoren miehen perjantain pommi-iskun takia. Ministeri Paula Risikko sanoo, että poliisi on estänyt monta iskua Suomessa viime vuosina. Suurin osa suomalaisista haluaa, että presidentti Sauli Niinistö jatkaa presidenttinä. Ruotsin kruununprinsessa Victoria vierailee Suomessa. Maailman vanhin ihminen, jamaikalainen Violet Moss-Brown, on kuollut.

Sunnuntai 16.4.2017 (radio)

Pohjois-Korea teki ohjuskokeen. Turkki äänesti presidentin valtaoikeuksista. Paavi vaati loppua Syyrian sodalle. Ylivieska muisti viime pääsiäisen kirkkopaloa. Maailman vanhin ihminen kuoli.

Viimeinen 1800-luvulla syntynyt ihminen kuoli

Italialainen Emma Morano kuoli 117-vuotiaana Verbanian kaupungissa Piemontessa.

Maailman vanhin juhlii 117-vuotispäiväänsä Italiassa

Pohjoisitalialainen Emma Morano on syntynyt 29. marraskuuta 1899.

Uusi tutkimus torjuu ajatuksen ikuisesta elämästä: Ihmisen ikä venyy enintään 115 vuoteen

Joitakin yksilöitä lukuun ottamatta ihmisen iällä on 115 vuoden katto, sanoo tuore tutkimus. Aihe on omiaan saamaan tiedeyhteisön melkein tukkanuottasille.

Maailman vanhin mies vastaanotti diplomin hymyillen – video

Maailman vanhin mies Israel Kristal ei osaa sanoa syytä pitkäikäisyydelleen. 112-vuotias Kristal on kokenut elämässään erittäin kovia.

Maailman vanhin mies kuoli 112-vuotiaana

Japanilainen Sakari Momoi oli syntynyt helmikuussa 1903 Fukushimassa. Hän itse arveli pitkäikäisyytensä johtuvan terveellisestä ruoasta ja pitkistä yöunista.

Perjantai 19.6.2015

Oikeisto voitti Tanskan vaalit. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on tyytyväinen Tanskan vaalitulokseen. Maailman vanhin ihminen kuoli 116-vuotiaana. Sauna kuuluu juhannukseen.

Maailman vanhin ihminen on kuollut – keilaili vielä 104-vuotiaana

Maailman vanhimman titteli siirtyy nyt 115-vuotiaalle Susannah Mushatt Jonesille. Hän on syntynyt 6. heinäkuuta 1899.

Lauantai 23.5.2015

Vaarallisen voimakas tuuli puhaltaa maan keskiosissa. Omistajat vanhenevat - kesämökeistä tulee ongelma. SPR etsii maahanmuuttajia verenluovuttajiksi viikonlopun festivaalilla. Maailman vanhin ihminen täytti 116 vuotta.

Katso video: maailman vanhin ihminen täyttää tänään 116 vuotta hyvissä voimissa

Yhdysvaltalaisella Jeralean Talleylla on tänään 116. syntymäpäivä. Maailman vanhin elossa oleva ihminen on hyväkuntoinen rouva, joka asuu Detroitin lähiössä omassa kodissaan.

Sananen – Uudet lenkkarit (kyllä nyt hävettää)

Kuntourheilu on muuttunut niin överiksi, että tavallinen tennarinkuluttaja ei uskalla ostaa enää hyvännäköisiä lenkkareita. Vaatimus maratonista seuraa, ehkä jopa hautaan asti.

Maailman vanhin ihminen on kuollut – ehti olla vanhin vain vajaan viikon

116-vuotias yhdysvaltalainen Gertrude Weaver piti pitkän ikänsä salaisuutena sitä, että hän suhtautui muihin ihmisiin ystävällisesti.

Maailman vanhin ihminen kuoli 117-vuotiaana

Japanilainen Misao Okawa oli menettänyt ruokahalunsa jo noin kymmenen päivää sitten.

Torstai 5.3.2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus ei vielä valmistu. Ruotsin kuningaspari vieraili Lappeenrannassa. Suomalaiset suhtautuvat maahanmuuttajiin kielteisemmin, kun taloustilanne on huono. Helsingissä järjestettiin eri uskontojen ystävyyskävely. Maailman vanhin ihminen täytti 117 vuotta.

Maailman vanhin täyttää 117 vuotta

Maailman vanhin, japanilainen Misao Okawa täyttää huomenna 117 vuotta. Syntymäpäiviä juhlittiin jo päivää ennen virallista merkkipäivää.

Näkökulma: Onneksi olkoon, rouva Okawa!

Joukossamme elää enää seitsemän ihmistä, jotka ovat syntyneet 1800-luvulla. Historia ja tulevaisuus eivät ole kaukana meistä, kirjoittaa Ilpo Pajunen.

Historian vanhin mies kuoli 116-vuotiaana

Japanilaisen Jiroemon Kimuran kotikaupunki oli iäkkäistä asukkaistaan tunnettu Kyotango, jossa tutkitaankin parhaillaan pitkän iän salaisuutta.

Maailman vanhin ihminen kuoli 115-vuotiaana

Vanhimman ihmisen tittelin peri japanilainen mies, joka on niin ikään 115-vuotias.

Ranskan vanhin nainen kuoli

Viime vuosisadan alussa syntynyt Maria Richard kuoli 111-vuotiaana.

Euroopan vanhin asukas kuoli

Ranskalainen Marie-Thérèse Bardet ehti juuri täyttää 114 vuotta.

Australia kartoittaa ikiaikaiset taideaarteensa

Australian alkuasukkaiden laajin taideteosten alue tutkitaan ensi kertaa perin pohjin. Länsi-Australian yliopisto ja kaivosyhtiö Rio Tinto ovat solmineet sopimuksen Pilbaran kenguruiden, kilpikonnien ja muiden kallioon kaiverrettujen kuvien kartoittamisesta. Kaikkiaan niitä on Pilbarassa kymmeniä tuhansia.

Guinness hylkäsi 100-vuotiaan maratoonarin ennätyksen

Todellinen veteraanijuoksija Fauja Singh ei pääse Guinnessin ennätysten kirjaan. 100-vuotias Singh juoksi maailman vanhimpana ihmisenä Torontossa maratonin, mutta Guinness ei kelpuuta ennätystä syntymätodistuksen puuttuessa.

Maailman vanhin ihminen kuoli

Maailman vanhin ihminen on kuollut tiistaina Brasiliassa. 114-vuotias Maria Gomes Valentim olisi viettänyt ensi kuussa seuraavaa syntymäpäiväänsä. Maailman vanhimman titteli siirtyy brasilialaisnaiselta nyt Yhdysvaltoihin.

Maailman vanhin nainen kuoli 115 vuoden ikäisenä

Maailman vanhin nainen Eunice Sandborn on kuollut 115 vuoden ikäisenä Teksasissa Yhdysvalloissa.

Maailman vanhin ihminen kuoli 114-vuotiaana

Maailman vanhimpana ihmisenä tunnettu ranskalainen nunna Eugenie Blanchard on kuollut torstaina 114 vuoden ikäisenä Saint Barthélemyn saarella Karibianmerellä.

Maailman vanhin ihminen kuoli

Maailman vanhimpana ihmisenä pidetty japanilaisnainen Kama Chinen on kuollut viikkoa ennen 115. syntymäpäiväänsä. Chinen syntyi toukokuun 10. päivänä vuonna 1895. Hän vietti elämänsä viime vuodet kotisaarellaan Okinawalla sijaitsevassa hoivakodissa.

Maailman vanhin ihminen kuoli 115-vuotiaana

Maailman tiettävästi vanhin ihminen, Los Angelesissä asunut Gertrude Baines, on kuollut 115-vuotiaana. Baines oli syntynyt vuonna 1894.

Britannian tosiveteraani kuoli

Britannian viimeinen ensimmäisen maailmansodan veteraani Harry Patch on kuollut. Patch kuoli 111-vuotiaana hoitokodissa Wellsissä, Somersetissa. Ensimmäisen maailmansodan veteraaneja on maailmassa jäljellä nyt kolme.

Maailman vanhin ihminen kuollut

Maailman vanhimmaksi ihmiseksi listattu portugalilaisnainen on kuollut 115-vuotiaana. Maria de Jesus kuoli perjantaiaamuna Portugalissa tarkalleen 115 vuoden ja 114 päivän ikäisenä.

Maailman vanhin ihminen kuoli 115 vuoden iässä

Maailman vanhimman ihmisen tittelin haltija, yhdysvaltalainen Edna Parker on kuollut. Vuonna 1893 syntynyt Parker oli kuollessaan 115 vuoden ja 220 päivän ikäinen. Parker eli yksin maatalossaan satavuotiaaksi asti. Tämän jälkeen Parker muutti poikansa luokse ja sittemmin hoitokotiin.

Maailman vanhin ihminen "löytyi" Israelista

Maailman vanhin ihminen elää Israelissa ja on 120-vuotias, mikäli vanhoja turkkilaisia viranomaistietoja on uskominen.

Maailman vanhin ihminen kuoli

Maailman vanhin ihminen, japanilainen Yone Minagawa on kuollut. Rouva Minagawa menehtyi hoitolaitoksessa Fukuchissa Lounais-Japanissa 114 vuoden ikäisenä maanantaina, laitoksen viranomaiset kertoivat tiistaina.

Maailman vanhin ihminen kuoli

Maailman vanhin ihminen, 114-vuotias japanilaisnainen, on kuollut.