Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vasaloppetin kisa 2021.

Björgen lykki toiseksi Vasaloppetissa, Luusua viidenneksi miesten sarjassa

Maastohiihdon takavuosien arvokisamitalirohmu Marit Björgen palasi kansainvälisille kilpaladuille perinteisessä pitkän matkan kilpailu Vasaloppetissa ja ylsi toiseksi naisten sarjassa.

Damåkare tävlar i Tour de Ski.

Katso suorana talviurheilupäivää: Vuorossa alppihiihdon maailmancupia ja kello 13.55 miesten viidenkympin yhteislähtö

Ylen kanavilta voi sunnuntaina jännittää muutakin kuin MM-hiihtoa. Ohjelmassa on myös perinteinen Vasaloppet-hiihto, ampumahiihdon maailmancupia, EM-halliyleisurheilua ja alppihiihdon maailmancupia.

Marit Björgen

Therese Johaug näytti Marit Björgenille kaapin paikan intervalliharjoituksessa – "Tarvittiin kaksi vuotta ja kaksi lasta"

Kilpaladuille palaava Marit Björgen tavoittelee ikonisen Vasaloppet-kisan voittoa ensi talvena.

Marit Björgen

Sami Jauhojärvi yllättyi Marit Björgenin ratkaisusta – kiinnitti huomiota tärkeään asiaan paluupäätöksessä: "Näköjään kaihertanut sen verran"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi näkee, että laduille palaava Marit Björgen voi voittaa Vasaloppetin, mutta ilmassa leijuu myös uhkakuvia.

Marit Björgen

Kaikkien aikojen talviurheilija Marit Björgen jysäytti yllätyksen – palaa hiihtoladuille: "Olen kaivannut tiettyä tavoitetta"

Norjalainen hiihdon supertähti Marit Björgen palaa hiihtoladuilla maratonmatkoille keskittyen erityisesti Vasaloppetiin.

Hans Mäenpää i skidspåret i Jakobstad.

Huume- ja alkoholiriippuvuudesta hiihdon maailmanennätysmieheksi – Hans Mäenpää näkee urheilun pelastuksenaan: “Se pitää minut poissa päihteistä”

Hans Mäenpää aloitti urheilun vasta 30-vuotiaana. Sitä ennen hän oli kapinoinut lestadiolaisuutta vastaan, joutunut huumeiden ja alkoholin väärinkäytön kouriin Norjassa, ja palannut Pietarsaareen. Kahdeksan vuotta myöhemmin neljän lapsen isä rikkoi hiihdon 24 tunnin maailmanennätyksen.

Hiihdon Ski Classics, Livigno Pro Team Tempo

Hiihdon kuninkuussarja Ski Classics pysyy Ylen kanavilla – ensimmäinen suora lähetys heti perjantaina

Kausi alkaa tänään perjantaina Italian Livignon joukkueaika-ajolla, joka on katsottavissa Yle Areenassa kello 12.50.

Matias Strandvall

Sprinttiuransa lopettanut Strandvall ei potki suksia jaloistaan, vaan kääntää uuden suunnan – "Pääsen hiihtämään kaikki kisat"

Matias Strandvall ei saanut himoitsemaansa viidettä sprinttimestaruutta. Uransa sprintissä sekä maailmancupissa päättävä hiihtäjä rakentaa nyt pitkiin matkoihin erikoistuvaa hiihtotallia.

Lunta tuiskuttaa, mies kävelee lumisessa kaupungissa sauvojen kanssa.

SVT: 20 vuoteen ei Sundsvallissa ole ollut näin paljon lunta – Myös Vaasahiihdon reitiltä joudutaan ajamaan lunta pois

Vaasahiihdon laduille on yleensä jouduttu ajamaan lunta viime vuosina, nyt sitä joudutaan sen sijaan auraamaan rutkasti pois.

Johan Olsson

Ruotsalainen hiihtotähti lopettaa huipputasolla

Ruotsalaishiihtäjä Johan Olsson keskittyy ensi kaudella enää kotimaansa Vasaloppetiin.

Yleiskuvaa hiihdosta

Ski Classics -maratonsarja rantautuu Suomeen - "Emme sano ei tasatyönnölle"

Hiihdon Ski Classics -maratonsarja rantautuu Suomeen huhtikuussa, jolloin tasatyöntöä nähdään koko matka Ylläkseltä Leville.

Hiihtäjien jalkoja.

Hiihdon ”Tour de France” Ylen kanaville – Ylläs-Levi isännöi maratonsarjan kisaa

Yleisradio on tehnyt monivuotisen sopimuksen maratonhiihtosarja Visma Ski Classicin kanssa. Yhteistyösopimus koskee hiihtosarjan osakilpailujen televisiointia Suomessa.

Hiihtokuvaa

Ylläs-Levi-hiihto nousemassa Vasaloppetin rinnalle

Ylläs-Levi-hiihto on nousemassa tulevalla kaudella kansainvälisen Ski Classics -kiertueen päätöskilpailuksi. Kiertueen muita tapahtumia ovat Vasaloppet (Ruotsi) ja Birkebeinerrennet (Norja).

Johannes Dürr

Dopingpannan kärsinyt hiihtäjä palaa ladulle Ruotsissa - "Emme voi valitettavasti vaikuttaa"

Itävaltalainen Johannes Dürr sai kahden vuoden kilpailukiellon Sotshin olympialaisissa jäätyään kiinni epon käytöstä.

Kuvaa vuoden 2015 Vasaloppetilta

Vasaloppet myytiin loppuun 83 sekunnissa

Maailman suurimman yksittäisen maastohiihtokilpailun suosio on edelleen vankkumaton Ruotsissa.

Iivo

Iivo Niskanen neljäs Norjan maratonmatkalla

Kerttu Niskanen sijoittui 54 kilometrillä viidenneksi.

Justyna Kowalczyk

Kowalczyk toipui painajaismaisesta Vasaloppetin alusta - "Olin välillä varmaan 9000:s"

Puolan hiihtotähti Justyna Kowalczyk porhalsi 90 kilometrin mittaisella Vasaloppetilla ylivoimaiseen voittoon sunnuntaina.

Tervahiihto Oulussa 1960

Oulun Tervahiihto uudistuu täysin

Oulun Tervahiihdot muuttuu maaliskuussa etappihiihdoksi. Oulujokivarteen valmistunutta Tervareittiä kulkeva 70 kilometrin hiihto alkaa Utajärveltä ja päättyy Oulun Sankivaaraan. Mallia haetaan menestyvistä kansainvälisistä massahiihdoista.

Martti Jylhä ja Iivo Niskanen

Vuokatti ei anna lipsahduksen toistua - "Joka vuosi voittaminen on iso juttu"

Vuokatti Ski Team otti seitsemännen mestaruutensa kahdeksan vuoden sisään. Martti Jylhän mukaan menestyksen salaisuus on ammattimaisuudessa ja hyvässä itseluottamuksessa

Sami Jauhojärvi vauhdissa.

Vasaloppetissa norjalaisjuhlat, Jauhojärvi simahti

Salpausselän kisoissa kamppailtiin Lahdessa, mutta samaan aikaan hiihdettiin Vasaloppet Ruotsin puolella.

Sami Jauhojärvi vauhdissa.

Legendaarinen hiihtokisa sään armoilla - vesi lainehtii Vasaloppetin laduilla

Vasalopet on järjestetty vuosittain aina vuodesta 1922. Lisää tietoa kisan kohtalosta saadaan keskiviikkona.

Pitkän matkan hiihtäjillä tavallista enemmän rytmihäiriöitä

Kova ja pitkään kestänyt fyysinen harjoittelu ja ponnistelu voi joskus olla haitaksi sydämen toiminnalle. Riski ei kuitenkaan ole suuren suuri.

Finlandia-hiihto.

"Finlandia-hiihdon pitää hakea oppia Vasaloppetista"

Finlandia-hiihdon on tulevaisuudessa noustava maailman arvostetuimpien massahiihtotapahtumien joukkoon, sanoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori. Finlandiaan tarvitaan aiempaa enemmän osallistujia ja kansaa vetäviä oheistapahtumia. Myös reitin pidentämistä pitää Vuoren mielestä harkita.

Jörgen Brink

Vasaloppetissa tehtailtiin ennätyksiä

Jörgen Brink otti jo kolmannen perättäisen mestaruuden maastohiihdon legendaarisimpiin maratonkilpailuihin kuuluvassa Vasaloppetissa. Ruotsalainen teki samalla kisan ennätysajan. Naisten kilpailun voitti Norjan Vibeke Skofterud.

Petter Northug kuvassa

Northug sairastelee - Vasaloppet jää väliin

Norjalainen hiihdon supertähti Petter Northug on vetäytynyt tulevan sunnuntain Vasaloppetista. Northug kärsii terveysongelmista eikä osallistu Ruotsissa järjestettävään klassikkokilpailuun.

Juha Lind toimii nykyisin Ylen jääkiekkoasiantuntijana

BLOGI: Rohkeutta

Australialainen saattohoitaja Bronnie Ware on kirjoittanut kirjan kokemuksistaan työssään. Tarkemmin sanottuna siitä, mitä ihmiset katuvat kuolinvuoteellaan. Yleisin asia, jota ihmiset maalisuoralla harmittelevat on se, että moni haave on jäänyt toteuttamatta.

Petter Northug.

Vasaloppet tärkeämpi, Northug jättää maailmancupeja väliin

Norjan hiihtotähti Petter Northug kertoi jo ennen kauden alkua, että yksi hänen tämän talven päätavoitteistaan on voittaa perinteikäs Vasaloppet-kilpailu. Tämän takia Northug jättää kilpailukalenteristaan maailmancup-kisojakin väliin.

Pia Sundstedt

Ruotsin Daniel petti

Ihan kiva oli käydä naapureita moikkaamassa. Käväsin tässä viikonlopun aikana Ruotsissa ja sympaattista sakkiahan se on, ei muuta voi sanoa. Heidän seurassaan on helppo olla ja jutut eivät kyllä lopu kesken. Aina jollakin on jotain kerrottavaa ja vitsejä kerrotaan puolin ja toisin.

Petter Northug

Northugille uusi aluevaltaus hiihtoladuilla

Norjalainen hiihtokuningas Petter Northug aikoo käyttää arvokisojen välivuoden hyväkseen ja testata jotain uutta. Hän aikoo nimittäin hiihtää normaalin maailmancupin lisäksi ainakin yhden maratoncupin kilpailun, Vasaloppetin.

HIIHTO: Vasaloppetin voitto Ruotsiin

Ruotsalainen Jörgen Brink on voittanut perinteisen Vasaloppetin, joka hiihdettiin Sälenistä Moraan. Brink kukisti loppukirissä tshekki Stanislav Rezacin. Naisten sarjan voitto meni ruotsalaiselle Jenny Hanssonille.

Brink kiri Vasaloppetin voittoon

Ruotsalainen Jörgen Brink päihitti 90 kilometrin pituisen Vasaloppet-hiihdon loppukirissä maanmiehensä ja ennakkosuosikin Daniel Tynellin. Kolmanneksi sijoittui Tshekin Stanislav Rezac.

Marcus Grönholm

Marcus Grönholm vaihtaa rallipolut hiihtolatuihin

Viime viikonloppuna paluun MM-ralleihin tehnyt kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm on tekemässä uutta aluevaltausta. Grönholm ei ole tahtonut paljastaa rallisuunnitelmiaan, mutta hiihtämisen suhteen hänellä on selvät suunnitelmat.

Finlandia-hiihto osaksi FIS:n maratoncupia

Finlandia-hiihto on tehnyt päätöksen osallistumisesta vuonna 2011 kansainvälisen hiihtoliiton - FIS:n - pitkien matkojen maailmancupiin yhtenä osakilpailuna. Finlandia-hiihto tulee maratoncupiin Amerikan Birkebeinerin tilalle.

Grönholm: Ajaminen kiinnostaa vähän

Ralliuransa kauteen 2007 päättänyt Marcus Grönholm, 40, on viime aikoina saanut vastata kyllästymiseen asti kysymyksiin omasta tulevaisuudestaan. Inkoolainen painottaa, ettei hänellä ole tällä hetkellä mitään suunnitelmia ajamisen suhteen.

Saarinen juhlisti vahvaa kauttaan SM-kullalla

Naisten 30 kilometrin voittaja Aino-Kaisa Saarinen iloitsi Kotkan SM-laduilla paitsi ylivoimaisesta mestaruudesta, myös hyvin sujuneesta hiihtokaudesta.

Maastohiihto etsii cup-muotoaan

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n maastohiihdon maailmancupin järjestelyt vaikuttavat juuri tällä hetkellä yllättävän valmistelemattomilta.

Salpausselän kisoissa 50 000 katsojaa

Kahden päivän tapahtumaksi ilman ainuttakaan hiihtokilpailua kutistuneet Salpausselän kisat vetivät 50 000 katsojaa. Määrä jäi alle järjestäjien tavoitteen.

Tynell sivakoi Vasaloppetin voittoon

Isäntämaa Ruotsi otti kaksoisvoiton maastohiihdon miesten maailmancupin kisassa Morassa sunnuntaina. Daniel Tynell sivakoi Vasaloppetin 90 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun voittoon ajalla 4.34.09. Jerry Ahrlin jäi hänestä kaksi sekuntia.

Björgen hallitsi Vasaloppetia

Olympialaisissa sairastelujen takia epäonnistunut Norjan Marit Björgen palasi voittotahtiin, kun maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Ruotsin Morassa. Björgen voitti 45 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun 1.22:n erolla maannaiseensa Hilde G. Pederseniin. Kolmas oli Slovenian Petra Majdic.

Björgen hallitsi Vasaloppetia

Olympialaisissa sairastelujen takia epäonnistunut Norjan Marit Björgen palasi voittotahtiin, kun maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Ruotsin Morassa. Björgen voitti 45 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun 1.22:n erolla maannaiseensa Hilde G. Pederseniin. Kolmas oli Slovenian Petra Majdic.

Tampereen SM-sprintit peruttiin

Tampereen SM-hiihdoissa ei päästy ladulle lauantainakaan. Tampereella oli määrä hiihtää sprinttien SM-kilpailut, mutta kylmä sää sotki suunnitelmat. - Päätös kisojen perumisesta oli yksimielinen, kilpailujen johtaja Leo Karjaluoto sanoi.

Malvalehto ainoana suomalaisena A-finaalissa Vuokatissa

Mona-Liisa Malvalehto selvisi ainoana suomalaisena A-finaaliin maastohiihdon Skandinavia-cupin sprinteissä Vuokatissa lauantaina. Malvalehto sijoittui perinteisen hiihtotavan kilpailussa neljänneksi.

Päättyvätkö mc-hiihdot Lahdessa?

Lahdessa kamppaillaan loppuviikolla maastohiihdon maailmancupin pisteistä toistaiseksi viimeistä kertaa. FIS:n suomalaisjäsen Marjo Matikainen-Kallström kommentoi Lahden ongelmallista tilannetta Ylen Radiouutisille.

Finlandia-hiihdon voitto Viroon

Viron Meelis Aasmäe oli nopein Lahdessa ja Hollolassa hiihdetyn Finlandia-hiihdon 60 kilometrin lenkillä. Aasmäen voittoaika oli 2.53.38 eli kuutisen minuuttia parempi kuin viime vuoden voittajan Mika Myllylän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle