Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yrityskauppojen määrä vähentynyt – pudotus näkyy erityisesti pohjoisessa

Yrityskauppojen määrä on vähentynyt alkuvuonna Pohjois-Suomessa aiemmista vuosista. Tämä näkyy erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Finnvera on huolissaan investointien vähyydestä Kanta-Hämeessä

Vaikka investointeja on tehty maakunnassa harvakseltaan, on yrityksille erilaisia laina- ja rahoitusvälineitä tarjoava Finnvera auttanut aiempaa useammassa omistajanvaihdoksessa.

Tuulivoimaloita toimii Lilla Båtskärin saarella Ahvenanmaalla.

Noussut korkotaso jarruttaa investointeja Pohjois-Suomessa – Finnveran yrityksille myöntämä rahoitus laski selvästi

Rahoitusta myönnettiin tänä vuonna tammi-kesäkuun aikana 54 miljoonaa euroa. Viime vuonna samalla ajanjaksolla rahoitusta myönnettiin Pohjois-Suomen kolmessa maakunnassa 84 miljoonaa euroa.

Två personer svetsar på två olika aluminiumbåtar.

Finnveran rahoitus laski vuonna 2022 alle korona-ajan tason – yritysten omistajanvaihdokset laahaavat pohjalaismaakunnissa perässä

Rahoituksen kysyntä lähti laskuun vuoden 2022 loppupuoliskolla. Ilmiö on samankaltainen kaikissa kolmessa pohjalaismaakunnassa.

Kalle Alatalo entisellä metsätilallaan Tervolassa.

Metsätilan sukupolvenvaihdos kannattaa tehdä ajoissa – Kalle Alatalo: “Vaikka en sitä metsää enää omista, niin voin käydä siellä edelleen”

Metsäkeskuksesta kerrotaan, että neuvonnalle on ollut kasvava tarve. Pohdintaa aiheuttaa paljon se, millä tavalla metsäomaisuus siirretään jälkipolville.

Entinen Pohjois-Kymen sairaala Kouvolan Kuusankoskella.

Nyt puhuu yrittäjä, jonka nenän edestä kaupunki aikoo viedä 17 rakennusta yhdellä eurolla: ”Vähän varastamiselta tämä tuntuu”

T&T Invest odottaa Kouvolan päätöstä Sairaalanmäen kohtalosta ensi viikolla ja ilmoittaa tämän jälkeen toimenpiteistään.

Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo katsoo kameraan hymyillen työhuoneessaan.

Yrityksen omistajanvaihdos on hankalaa monille yrittäjille – vaikeinta on löytää yritystoiminnalle jatkaja

Moni yrittäjä lykkää omistajanvaihdokseen liittyviä toimenpiteitä muun muassa työläiden lakiteknisten seikkojen vuoksi.

Tamperelainen seppä lämmitää rautaa ahjossa.

Kun yritys pitäisi myydä, alkaakin vitkuttelu: lopputulema on se, ettei ole enää paljon myytävää

Liian moni pienyrittäjä lykkää yrityksensä myyntiä. Viivyttelyn takia yritys voi menettää myyntikuntonsa. Ostajan etsinnässä ja kaupanteossa voi käyttää apuna maksullista yritysvälittäjää.

Kerrostaloja Helsingissä Jätkäsaaressa.

Suomessa selvitettiin ensimmäistä kertaa, kuinka moni yritys vaihtaa omistajaa: lähes 4 000 ja määrä laskenut

Suomessa on arvioiden mukaan lähes 50 000 yritystä omistajanvaihdoksen edessä lähimmän 10 vuoden sisällä.

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelija Aada Sivonen katsoo kameraan.

Täysin terveet yritykset voivat joutua lopettamaan, kun jatkajaa ei löydy – ratkaisu voisi olla opiskelijat: ”Todellakin voisin olla yrittäjä”

Liiketoiminnastaan luopumassa olevat yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat kohtasivat toisensa Lappeenrannassa tiistaina.

Vesa Palokari, Hilla-Rina Palokari ja Ollis Leppänen hotelli Kajanuksen pihalla.

Hotel Kajanus palaa omistajanvaihdoksen myötä juurilleen – kuuntele: entinen nimi säilyy, mutta muutoksiakin on luvassa

Hotel Kajanus on jatkossa osa perheyritys Peerâ Hotels & Cottagesin hotelliketjua. Suunnitelmissa on ottaa hotellilla aiempaa suurempaa roolia Kajaanin ja Kainuun matkailun kehittämisessä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun rakennus, jonka etualalla on liikuntapaikka.

Perheyritykset ovat aktiivisia kehittämään liiketoimintaansa, mutta yllättäen Etelä-Pohjanmaalla vähemmän kuin muualla

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekemä selvitys kertoo, että perheyritykset ovat kovia kehittämään ja lisäksi ne ovat vastustuskykyisiä kriisitilanteissa.

Alanyassa Jenni Katajiston oveen kiinnitetty lappu, jossa vaaditaan maksua huoneesta.

Matkanjärjestäjä Deturin asiakkaita vaikeuksissa Alanyassa – hotellit vaativat asiakkailta maksuja jo maksetuista huoneista

Osa Deturin asiakkaista kertoo sosiaalisessa mediassa, että hotellit ovat vaatineet heitä maksamaan majoituksesta toiseen kertaan, koska Deturilla on maksuvaikeuksia.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Talouden epävarmuus heijastuu nyt yrityksien lainanottointoon Lounais-Suomessa – Finnveran rahoitusmäärät laskussa

Valtion erityisrahoittaja Finnvera on rahoittanut alkuvuonna yrityksiä Varsinais-Suomessa 51 miljoonalla eurolla ja Satakunnassa 19 miljoonalla eurolla. Laskua on kummassakin maakunnassa.

Lähikuva maalarin pensselistä.

Ukrainan sota luo epävarmuutta – moni yrityskauppa on kaatunut kalkkiviivoilla Kainuussa

Yritysten omistajanvaihdoksiin on Kainuussa kova tarve, sillä jopa 1 500 yrittäjää arvelee lopettavansa tai myyvänsä toimintansa seuraavan 10 vuoden kuluessa.

Vanhempi työntekijä toimistossa.

"Yrityskauppa on täynnä tunteita" – asiantuntija kannustaa yrittäjiä pohtimaan ja valmistelemaan kauppaa riittävän ajoissa

Pohjois-Pohjanmaalla joka kolmas pk-yrittäjä kertoo arvioivansa omistajanvaihdosta seuraavan viiden vuoden aikana. Tilanne koskee tuhansia yrittäjiä, jotka miettivät liiketoimintansa tulevaisuutta.

Näkymä Tehdassaareen Emäkosken sillalta Nokialla huhtikuussa 2020.

Nokia-yhtiön entisen kotisaaren kiistat palaavat taas oikeuteen: uusi omistaja ja vuokralainen eivät päässeet sovintoon

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän Tehdassaaren käytöstä on noussut kiista Nokialla.

Yrittäjä Janette Salminen kahden koiran kanssa eläintarvikeliikkeessä.

Yrittäjillä on vaikeuksia löytää toiminnalleen jatkajaa – yritys pitää laittaa myyntikuntoon kuten asunto: "Jokainen siivoaa nurkkia ja komeroita tarkemmin"

Joka kolmas pieni ja keskisuuri yrittäjä suunnittelee omistajanvaihdosta. Haminalainen Janette Salminen sai arvokasta oppia aiemmalta eläintarvikeliikkeen omistajalta.

Kauniala sjukhus.

Vantaan kaupunki myy Kaunialan sairaalan Attendolle

Vantaan kaupungin mukaan omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta asiakkaiden hoitoon Kaunialassa, eikä henkilöstön asemaan.

Luminen Kajaanin keskusta.

Kainuulaisten pk-yritysten kasvuhakuisuus on nousussa, mutta samaan aikaan työvoimapula pahenee

Kevään yritysbarometrin mukaan kainuulaisten pienten ja keskisuurten yritysten odotukset etenkin kannattavuuden kehityksestä ovat muuta maata kielteisempiä.

Kristiinankaupungin Metsälän baari ja sen omistajat.

Tuhat yritystä ja joka kolmas yrittäjä eläkeiässä – kahdeksankymppiset Sevónit ovat etsineet jatkajaa baarilleen jo neljä vuotta Kristiinankaupungissa

Etenkin pienemmillä paikkakunnilla olisi välttämätöntä löytää yrityksille jatkajia, jotta palvelut saataisiin taattua ja verotulot kunnalle säilyisivät. Kristiinankaupungin tilanne ei ole vieras muuallakaan Suomessa.

Tina Dang-Vo valmistaa ruoka-annosta grillikioskissa.

Maahanmuuttajien yritysten elinkaari on yleensä lyhyt – 24-vuotias Timin Grilli on tilastokummajainen, sillä se siirtyy nyt äidiltä pojalle

Vietnamista Suomeen kotiutunut Tiem Dang perusti grillinsä 1990-luvulla. Maahanmuuttajien yritykset eivät usein pääse sukupolvenvaihdosvaiheeseen asti, mutta kokkolalaisgrilli on poikkeus.

Kokkolanseudun Kehityksen yrityskehittäjä Janne Vähäkangas Kokkolan kaupungintalon edustalla.

Pienten yritysten hallitustyöskentely on vielä lapsenkengissä – ulkopuolinen tuki puuttuu kokonaan

Lisäosaamista kaivataan erityisesti tilanteissa, joissa yritys kasvaa tai lähitulevaisuudessa odottaa omistajanvaihdos.

Miki Kuusi.

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi ei olisi ennustanut Doordash-kauppaa vielä muutama kuukausi sitten: "Henkilökohtaisella tasollakin aika vaikea päätös"

Woltin ja Doordashin yrityskauppa on yksi historian suurimmista Suomessa. Jo yrityksen perustamisvaiheessa tavoitteena oli "miljardin keissi", kertoo perustajaosakas.

Sirkusvaatturi Riikka Manni viimeistelemässä nuorallatanssijan asua

Yrityksen perustamisen suosio on kasvussa – samaan aikaan 25 000 yritystä uhkaa alasajo

Yritystoiminnan jatkaminen ei ole Suomessa yhtä suosittua kuin uuden yrityksen perustaminen. Samalla kun yritysten perustaminen on valtakunnallisesti kasvussa, uhkaa monen yrittäjän toiminta loppua muutaman vuoden kuluttua.

Katso miten paljon untuvaa kouraan mahtuu

Omistajanvaihdokset ovat vaikeutuneet, alasajo uhkaa tuhansia yrityksiä – "Se olisi hirveää haaskausta", sanoo untuvafirman ex-keulakuva

Omistajanvaihdosbarometrin mukaan yrittäjien ikääntyminen on johtamassa omistajanvaihdossumaan. Kyselyn mukaan lähes 40 000 yrittäjää olisi luopumassa yrityksestään jo parin vuoden aikana.

Joutsen tehtaan omistaajat. Eero (vas.) ja Matias Kotkasaari.

Omistajanvaihdokset ovat vaikeutuneet, alasajo uhkaa tuhansia yrityksiä – "Se olisi hirveää haaskausta", sanoo untuvafirman ex-keulakuva

Omistajanvaihdosbarometrin mukaan yrittäjien ikääntyminen on johtamassa omistajanvaihdossumaan. Kyselyn mukaan lähes 40 000 yrittäjää olisi luopumassa yrityksestään jo parin vuoden aikana.

Valtteri Bottas, 2014

Valtteri Bottas sai taas lähtöruuturangaistuksen – tykitti Yhdysvaltojen avausharjoitusten kärkiajan

Neljästä edellisestä kisaviikonlopusta Bottas on kärsinyt kolmessa lähtöruuturangaistuksista. Uusi voimayksikkö kiidätti Bottaksen ajamaan ensimmäisten harjoitusten kärkiajan.

Valtteri Bottas Mercedeksen lippis päässään.

Alfa Romeon mahdollinen omistajanvaihdos tuli talliin siirtyvälle Bottakselle täysin yllätyksenä – huhut alkoivat liikkua vasta allekirjoituksen jälkeen

Tiedot yhdysvaltalaisen Michael Andrettin suunnitelmista hankkia Alfa Romeon F1-talli omistukseensa tulivat Valtteri Bottakselle yllätyksenä.

Läheltä

Runnin kylpylähotelli avattu uudelleen omistajanvaihdoksen jälkeen

Uudet omistajat ovat remontoineet hotellia. Se painottaa toimintaansa tapahtumien järjestämiseen sekä viikonloppuisin tanssimusiikkiin.

Keminmaalaisen Kodin Rautakeskuksen yrittäjä Jouko Ylimaunu.

Jopa 80 000 työntekijää tarvitsee uuden yrittäjän ikääntyvän tilalle – Jouko Ylimaunu, 69, pohtii kannattavan rautakaupan lopettamista

Monissa yrityksissä lupaava kasvu törmää työntekijöiden ja yrittäjien puuttumiseen. Lappilainen rautakauppayrittäjä on etsinyt aktiivisesti jatkajaa jo viisi vuotta. Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan uutta omistajaa etsii noin 10 000 yritystä.

Team Finland Tekes Finnvera Finpro pääkonttori

Finnvera rahoittanut Pohjois-Karjalassa eniten omistajanvaihdoksia koko Itä-Suomessa

Erityisrahoittaja Finnveran lainat ja takaukset pienille ja keskisuurille yrityksille palasivat alkuvuonna normaalitasolle Itä-Suomessa. Pohjois-Karjala erottui omistajanvaihdosten osalta.

Matti Sallinen ajaa kauppa-autoa.

Matti Sallinen, 83, on jatkanut yrittäjänä vuosikymmenen kauemmin kuin toivoi – lähes joka toinen pienyritys ei löydä uutta omistajaa

Suomalaisilla pienyrityksillä on vaikeuksia löytää toiminnalleen jatkajaa. Lähes joka toinen ei saa omistajanvaihdosta toteutettua. Outokumpulainen Matti Sallinen on etsinyt yritykselleen uutta vetäjää jo kymmenkunta vuotta.

joulupukin pajakylän aukio

Matkailuyrityksissä omistajanvaihdoksia Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä

Useampi matkailuyritys on vaihtanut omistajaa Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä. Luksusmatkailujärjestäjänä tunnettu Luxury Action Oy hakee jalansijaa myös edullisemman luksuksen matkailussa.

Verhoilija poistaa huonekalusta vanhaa kangasta.

Etelä-Karjalassa on omistajanvaihdosta suunnittelevia yrittäjiä eniten Suomessa – yrittäjät ovat myös vanhempia kuin muualla Suomessa

Jopa 37 prosenttia eteläkarjalaisista yrittäjistä suunnittelee omistajanvaihdosta seuraavan viiden vuoden kuluessa. Yrittäjille on tarjolla maksuttomia omistajanvaihdospalveluja.

Tarjoilija täyttää kylmäkaappia juomilla ravintolassa.

Yritysbarometri: Yli puolet Kymenlaakson yrityksistä pohtii omistajanvaihdosta

Kymenlaaksossa tulevien omistajanvaihdosten määrä näyttäisi olevan valtakunnallista tasoa korkeammalla.

Etelä-Pohjanmaan maanviljelysseura jakoi tunnustuspalkinnot

Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. 

Mia Mantsinen

Mantsinen Group valittu vuoden perheyritykseksi

Perheyritysten liiton tunnustus tuli Mantsinen Groupille omistajaperheen sitoutuneisuudesta.

Läheltä

Peurungan jäähalli vaihtaa omistajaa – velkojat hyväksyivät ostotarjouksen

Konkurssipesä löysi Peurungan jäähallille ostajan huutokaupalla.

Iso-Syöte Kide-hotelli

Iso-Syötteen hiihtokeskuksessa sukupolvenvaihdos – Jorma Terentjeff jatkaa kuitenkin Kide-hotellin toimitusjohtajana

Jorma ja Tarja Terentjeff ovat keväästä lähtien vetäytyneet keskuksen päivittäisjohdosta ja ohjissa on perheen nuorempi polvi.

COVID-19 BAR ulkoapäin.

Tämän paikan nimeksi tuli COVID-19 BAR, kun Hotbar96 tai Korona88 ei kelvannut – eikä nimi ole vitsi, vaan se symboloi omistajalleen monia asioita

Nimi herättää pahennusta, aivan kuten aiempi natsi-ideologiaan yhdistetty nimi. Kumpaakaan ei tarkoitettu pahalla.

Anna Ollanketo ja Ida Kähkönen.

Isän kuolema pakotti tyttäret pyörittämään peltifirmaa – yrittäjävaihdoksia suunnitellaan liian vähän ja liian myöhään 

Kolme sisarusta eivät tienneet edes yrityksen sähköyhtiötä, kun joutuivat yrittäjiksi vasten tahtoaan.

Joman uudet omistajat Harri Broman ja Ari Mononen

Motonet-miljonääristä tulee yksi Joensuun Mailan mestarijoukkueen omistajista – pesäpalloyhtiön talous halutaan turvata

Harri Bromanin edustama Motonet on muun muassa Palloliiton pääyhteistyökumppani. Sidos Super-JoMaan on henkilökohtainen.

Vanhempi työntekijä toimistossa.

Yritysten omistajanvaihdospalvelut ovat tuottaneet toivottua tulosta Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalan yrittäjäjärjestö on neuvonut ja auttanut yrittäjiä omistajanvaihdoksissa jo kolmisen vuotta.

Seagullsin Antti Kanervo ja Uran Marius van Andringa Korisliigan ottelussa Seagulls vs Ura Basket Helsingissä 27. syyskuuta 2019.

TS: Pahoissa talousvaikeuksissa olevalle Ura Basketille uusi omistaja – 23-vuotias luxemburgilainen pelastaa seuran

Omistajan vaihdoksesta huolimatta Ura Basket ry hallinnoi nyt ja jatkossa liigalisenssiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle