Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Urbaani pumptrack valtaa Suomea jo maaseutukunnissakin – nopeasti kasvavaa trendilajia verrataan skeittaukseen

Suomen pumptrack-ratojen määrä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa. Omaehtoisessa lajissa ei toistaiseksi kilpailla kansallisesti lainkaan. Pohjois-Karjala sai tänä vuonna kaksi ensimmäistä rataansa – kummankin niistä maaseutukuntaan.

Vuokatissa ratkotaan jälleen rullahiihdon SM-mitalit – Risto-Matti Hakola: "Miehet laitetaan jonoon ja katsotaan, kuka on kunnossa"

Mukana kilpailuissa on Suomen kärkihiihtäjät Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen johdolla. Myös nuorten sarjoissa nähdään Suomen kovimmat hiihtäjälupaukset.

Oulu rahoittaa kahdeksaa kaupunkilaisten ideoimaa kohdetta: esimerkiksi Kaakkurin liikuntamaahan saadaan rakennettua skeitti- ja skoottirataa

Kaupunki myöntää yhteensä 50 000 euroa osallistuvan budjetoinnin rahaa eri puolille Oulua. Äänestys oli 21 kohteesta, eniten ääniä keräsi ehdotus Hiukkavaaran nuotiopaikan perustamisesta.

Vaasassa Onkilahden rakenteilla olevan skeittipuiston työmaalle on tunkeuduttu ja työmaan aitoja rikottu

Rakenteilla olevassa skeittipuistossa oleskelu on turvallisuusriski. Alueella tehdään mm. sähkötöitä ja liikuntasaumojen kittaukset eivät ole vielä kuivuneet.

Suomen ensimmäinen lukion skeittilinja aloitti Tampereella – oppilaista ei valmenneta huippuskeittaajia vaan skeittikulttuurin moniosaajia

Valmennus on skeittauksessa uusi ja vieras asia eikä laji ole valmennettavissa samoin kuin yleisurheilu. Skeittilinjan valmentajat mieltävät itsensä enemmän mentoreiksi tai tutoreiksi.

Vaasan Onkilahteen kaavaillun Portti tulevaisuuteen -maamerkin rakennustyöt siirtyvät ensi vuodelle kustannussyistä

Raaka-aineiden hinnanousu on pakottanut Vaasan kaupungin ottamaan aikalisän uuden maamerkin rakentamisen suhteen. Portti tulevaisuuteen -hanke palautetaan suunnittelupöydälle ja kustannustehokkaamman version rakennustöiden on määrä alkaa ensi keväänä.

Lapsena Jaakko Pesosen kallo puristi hänen aivonsa kasaan – nyt hän on 24-vuotias eläkeläinen, mutta myös Euroopan huippuja amatööriskeittauksessa

Jaakko Pesosen päätä on leikattu kahdesti jo pikkupoikana. Hänen kallonsa saumat olivat luutuneet yhteen, eivätkä aivot kehittyneet normaalisti. Hoidon saaminen kesti pitkään. Harvinaisten sairauksien diagnosointia yritetään parantaa koko maassa, jotta apu ei viivästyisi.

Rullasuksihiihto kasvattaa suosiota ja lumituntumaa haetaan rullia vaihtamalla – Iivo Niskanen: "Ei kuitenkaan mennä ihan formuloiden tasolle"

Rullasuksia on myyty tänä vuonna enemmän kuin vuosi sitten. Vauhdikasta lajia ei kannata aloittaa ilman hiihtokokemusta.

Olympialaisten tuomarilinja ei sopinut Suomen mitalitoivolle – Ylen asiantuntija avaa, miksi teinit pyyhälsivät voimalla Lizzie Armannon ohi

Lizzie Armannolle ladattiin Suomessa suuria menetystoiveita, mutta ne eivät täyttyneet. Armanto jäi ulos kahdeksan parhaan finaalista. Selvitämme tässä jutussa, miksi näin kävi.

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto karsiutui – kertoi karmean loukkaantumisensa pitkäkestoisista vaikutuksista: "Skeittaaminen on vaarallista"

Suomea edustanut Lizzie Armanto jäi skeittauksen karsinnassa kahdeksan parhaan ulkopuolelle. Armanto kertoi, että oli silti tyytyväinen suoritukseensa.

Teinitähti aikoo saavuttaa ensimmäisen olympiamitalinsa jo 13-vuotiaana – edes kallomurtuma ei hetkauttanut skeittauksen ihmelasta

Somehitti Sky Brown on muun muassa Suomen Lizzie Armannon merkittävimpiä kilpakumppaneja taistelussa skeittikullasta.

Tony Hawk kertoo Yle Urheilulle, miksi Lizzie Armannon tarina on olympialaisten hienoimpia – “Jos ihmiset tietäisivät, mistä hän on selvinnyt”

Lizzie Armanto on paljon muutakin kuin Suomen olympiatoivo. Amerikansuomalainen on lajinsa tienraivaaja, joka onnistui uhmaamaan todennäköisyyksiä myös matkalla Tokioon.

Skeittaajalegenda Tony Hawk arvioi Tokion kultasuosikit – mainitsi Suomen Lizzie Armannon nimen

Maailman tunnetuin rullalautailija Tony Hawk on Tokiossa paikalla seuraamassa lajinsa ensiesiintymistä olympialaisissa. Legendaarinen skeittaaja uskoo, että Lizzie Armanto yltää mitaleille.

Olympiakultaa vain 13-vuotiaana! Nuoret skeittarit hurmasivat Tokion historiallisessa kisassa – "Skeittaus kuuluu kaikille"

Naisskeittarit pääsevät ennennäkemättömään valokeilaan Tokion olympialaisissa. Streetissä voittajaksi nousi vain 13-vuotias Momiji Nishiya, joka toivoo yhä useamman tytön kokeilevan lajia.

Nämä pysäytyskuvat ja hidastukset paljastavat uusien olympiatähtien huimat taidot – pilkoimme skeittauksen silmiä hivelevät temput osiin

Miesten streetin kärkikolmikko Horigome, Hoefler ja Eaton latasivat skeittauksen finaalissa taululle liudan järisyttäviä temppuja. Yle Urheilu purki mitalistien kolme parasta temppua osiin.

Tokion uutuuslajin kultasuosikki eli lapsuutensa eristyksissä ja elämä valui sivuraiteille – yksi voitto muutti perheen suunnan: "Pelasti henkemme"

Tokion olympialaisten kultasuosikki Nyjah Huston sai rastafarilaisen kasvatuksen. Hän ei pidä nykyisin yhteyttä kontrolloivaan isäänsä.

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto varmisti paikan Tokioon

Lizzie Armanto sijoittui tällä viikolla sulkeutuneessa olympiarankingissa viidenneksi.

Vaasaan rakentuu ulkoskeittipuisto

Rakentaminen alkaa heinäkuun loppupuolella, ja valmista pyritään saamaan viimeistään syyskuun lopussa. Puiston suunnittelussa on ollut aktiivisesti mukana myös paikallisen skeittiseuran jäseniä.

Rovaniemen skeittareilta vietiin harjoittelupaikka – kaupunki on luvannut uuden paikan Antinpuiston tilalle

Rovaniemeläiset skeittarit ovat vedonneet kaupunkiin, että he saisivat pitää 'epävirallisen' skeittipaikkansa Antinpuistossa, sillä Rovaniemen 'virallinen' skeittipuisto Ounasvaaralla on ruuhkainen.

Hengästyttävää temppujen ilotulitusta ja villejä voitonjuhlia – katso näyttävät kuvat ja videot skeittauksen SM-kisoista

Rullalautailun eli skeittauksen SM-mitalit ratkottiin kuluvana viikonloppuna Tampereella. Mukana nähtiin niin lajin vanhoja konkareita kuin tulevaisuuden tähtiä.

Katso parhaat palat skeittauksen SM-kisojen streetin finaaleista

Yle näytti skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Tästä jutusta löydät parhaat palat ja kokonaiset lähetykset skeittauksen SM-tapahtumasta.

Katso tallenne: Skeittauksen SM-finaalit alkoivat Tampereella

Yle välittää skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Perjantain naisten parkin finaalin voi katsoa uusintana oheisesta videosta.

Skuuttaajat ja skeittaajat rullaavat sovussa Kajaanissa – lämmin sää toi skeittiparkkiin vilskettä

Kesäsää on saanut skuuttaajat ja skeittaajat skeittiparkkiin. Vaikka eri ikäistä ja kokoista väkeä on paikalla paljon, niin harrastaminen sujuu mutkattomasti. Skeittiparkissa nuori polvi skuuttaa ja hieman vanhemmat skeittaavat.

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai alkaa seurata skeittausta? Lähes kuka tahansa voi oppia uuden olympialajin termit ja perustemput

Rullalautailu eli skeittaus on tuhansien mahdollisuuksien laji, joka sopii nuorisoimagostaan huolimatta kaiken ikäisten harrastukseksi.

Suomen olympiatoivo on toipunut vaikeasta vammasta – huippuskeittari Lizzie Armannolla ennätystähtäin Tokioon

Lizzie Armanto on potenut reisiluun murtumaa viisi kuukautta kotonaan Long Beachissa, Kaliforniassa. Suomalais-amerikkalainen on edelleen Suomen kirkkain mitalitoivo Tokion olympialaisissa.

Jyväskylän uusi skeittihalli on nyt valmis – Avoimeen käyttöön heti, kun korona suo

Koronatilanteen takia halliin pääsee aluksi vain alaikäisten suljetuilla seuravuoroilla.

Kuopion toriparkkiin pääsee skeittaamaan ja skuuttaamaan hiihtolomaviikolla

Keskustasta puuttuu luvallinen skeittialue nuorille. Nyt testataan, miten skeittailu toimisi toriparkissa.

Suunnitelma Kemin skeittiparkista on asetettu nähtäville

Suunnitelman mukaan skeittiparkki sijoittuisi Jope Ruonansuun puistoksi nimettävään puistoon.

Heinolan skeittipaikan sijainnista päätös – Urheilukadun ja Ratakadun kulmauksessa oleva puisto voitti

Skeittipaikkaa esitettiin yhä myös lukiolle, mutta lautakunnan enemmistö kannatti perhepuistoa.

Heinolan lintuhoitola vastustaa skeittipaikan sijoittumista entisen linja-autoaseman lähettyville – Haittaavatko äänet enemmän ihmisiä vai lintuja?

Heinolan entisen linja-autoaseman alueelle aiotaan rakentaa vaiheittain perhepuisto, jonne tulisi muun muassa pumptrack-rata ja skeittipaikka.

Skeittipaikkaa sovitellaan nyt perhepuistoon Heinolassa

Naapurusto vastusti skeittipaikan sijoittamista lukion ja nuorisopalvelujen pihalle.

Tanssilaji breikki hyväksyttiin uutena lajina vuoden 2024 olympialaisiin

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) hyväksyi maanantaina järjestetyssä kokouksessaan breikin, rullalautailun, surffauksen ja kiipeilyn Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisten urheilulajeiksi.

Huhtiniemessä pääsee taas skeittailemaan – uudella skeittipaikalla on myös pump track -rata

Lappeenrannan uusin skeittipaikka suunniteltiin yhdessä käyttäjien kanssa.

Katso uusin Yle Mix: Huippuskeittaaja Lizzie Armanto ja ammattiskuuttaaja Helmeri Pirinen haastattelussa

Entä mitä temppuja lautailevat lapset haluavat seuraavana ottaa haltuun?

Skeittaajille kaivattua sisätilaa yllättävästä paikasta – kauppakeskus Redin parkkihallissa rullalautaillaan ja skuutataan pian vuoropäivin

Kauppakeskusjohtajan mukaan parkkiluolan peränurkka on ollut syrjäinen ja sopii skeittiparkiksi hyvin.

Urheilijasopimuksen Hiihtoliiton kanssa solminut Krista Pärmäkoski mukaan maajoukkueleirille ja rullahiihdon SM-kisoihin: "Eihän näissä sopimusasioissa mitään draamaa ollut"

Pärmäkoski osallistuu Vuokatissa maajoukkueleirin lisäksi alustavan suunnitelman mukaan vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuun.

Mikkelin skeittipuistoa rakennetaan harrastajaporukalla – puskaradio houkuttelee jopa suomenmestarin paikalle töihin

Mikkelin Rokkalassa on kehitetty omaehtoisesti skeittihallia ja -puistoa vuosia.

Vaasan skeittipuiston puolesta kerätään nimiä adressit.comissa

Skeittipuistoa vauhditetaan nimilistalla Vaasassa. Puiston paikaksi haaveillaan Laivapuistoa.

Brittien 11-vuotias skeittisensaatio Sky Brown oli hurjassa onnettomuudessa – "Aion tehdä vieläkin kovemmin töitä"

Brown tähtää vuodella siirtyneisiin Tokion olympialaisiin, jossa rullalautailu on ensi kertaa mukana.

Luistelulajeissa paljastuneet vakavat epäkohdat saivat entisen suomalaishuipun mietteliääksi: "Huumori oli välillä aika villiä"

Entinen pikaluistelija Mika Poutala ei itse havainnut kiusaamista urheilu-uransa aikana.

Kuopion Savilahden skeittiparkki purettiin rakennushankkeen tieltä

Uusi skeittiparkki tulee aikanaan Lippumäkeen.

Kuopion hiihtokausi alkoi tänään ja uutuuksia on luvassa: Rullahiihtäjät pääsevät pian suihkimaan Puijolla

Kuopion Tahkon ensilumenladulla hiihtäminen on maksullista, kunnes alueelle avataan luonnonlumiladut.

Finland’s first skateboarding high school to open in 2021

Architects of the programme say the skateboarding curriculum will give students many real-life skills.

Lappeenrannan skeittipaikka sijoitetaan Paasikivenpuistoon

Nurmikko väistyy skeittaamiseen soveltuvan alueen tieltä.

Roope Tonteri jää sivuun lumilautailun maajoukkueesta – keskittyy täysin rullalautailuun ja tähtää Tokion olympialaisiin

Roope Tonteri jättää lumilautailumaajoukkueen ja keskittyy täysin Tokion olympiakarsintoihin rullalautailussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle