Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valokuvaaja Samuli Karala saa inspiraation muotikuviin tavallisia ihmisiä katsomalla – ja sarjakuvista

Korona toi vuosia maailmalla kuvanneen Karalan Suomeen ja herätti uudestaan innostuksen valokuvaan.

Harry Styles mekossa oli Amerikalle liikaa – muodin professori kummastelee: "Miehet ovat pukeutuneet aina mekkoihin"

Naisten muodin johtava raamattu, amerikkalainen Vogue on lähtenyt mukaan keskusteluun sukupuolesta ja pukeutumisesta.

Heli Mäkiranta suunnitteli valaisimen, eikä arvannut mitä yksi kuva Instagramissa saattoi saada aikaan – Vogue otti yhteyttä

Suomalaisen muotoiluviennin tuen uupuminen jättää suunnittelijat yrittämään yksin kansainvälisille markkinoille.

Äänestä, kumpi suosikkisarjoista julkaistaan Areenassa!

Kumpi voittaa, Broad City vai The Bold Type?

Sanna Marinista juttu myös Amerikan Voguessa – toimittaja tapasi myös pääministerin puolison, jonka mukaan hääpäivä pitää laittaa kalenteriin

Voguella on kymmeniä miljoonia lukijoita ja lehti lähetti kaksi toimittajaa haastattelemaan pääministeriä. Suomalainen poliitikko ei koskaan ole saanut vastaavaa julkisuutta maailmalla.

Muotiraamattu Vogue innostui suomalaismiehestä, joka löysi itsensä mummojen ompelukurssilla – Rolf Ekroth on muodin suuri lupaus

Muotisuunnittelija, kulttuurivieras Rolf Ekroth pitää kohun keskelle joutunutta Aalto-yliopiston muotikoulun opettajaa Tuomas Laitista elämänsä tärkeimpänä suunnannäyttäjänä.

Muotiraamattu Voguen konkaritoimittaja ei malta odottaa, että näkee suomalaislupausten luomukset catwalkilla – Katso loppuunmyyty näytös suorana kello 20.30 alkaen

Suora lähetys Aalto-yliopiston muotiopiskelijoiden kevätnäytöksestä alkaa kello 20.30. Se on katsottavissa tässä jutussa myös jälkikäteen.

André Leon Talleyn suuri kauneus ei sulaudu tapettiin

Uusi dokumentti kertoo tyylitaiturin voimauttavan tarinan.

Torstai 9.3.2017 (radio)

Vuokrat ovat nousseet. Finnair peruu lentoja perjantaina. Uuden puhelinnumeron omistaja voi saada viestejä, jotka on tarkoitettu numeron edelliselle omistajalle. Suomeen rakennetaan uusia hotelleja. Muotilehti Vogue kirjoittaa suomalaisista kalsarikänneistä.

Vogue: Kalsarikännit on kiehtovin pohjoismainen trendi juuri nyt – hygge on jo vanha juttu

Voguen kalsarikännikuvat eivät muistuta lainkaan Suomea, nauraa ulkoministeriön Suomi-kuvasta vastaava päällikkö.

Selfie Merkelin kanssa muuttui painajaiseksi

Syyrialainen pakolainen otti liittokansleri Angela Merkelin kanssa selfien ja joutui valeuutisten mustamaalaamaksi. Nyt hän on vienyt Facebookin oikeuteen.

Vogue – muotitoimittajien mahti

Voguen muotitoimittajat päättävät, miltä Vogue näyttää

Muotisuunnittelija Sonia Rykiel on kuollut

Värikkäistä neuleistaan tunnettu ranskalainen muotisuunnittelija Sonia Rykiel on kuollut. Rykiel syntyi Pariisissa vuonna 1930. Hän sairasti pitkään Parkinsonin tautia.

Trumpin salainen ase on säkenöivä Ivanka-tytär

Donald Trumpin tytär Ivanka käyttäytyy aina korrektisti, hymyilee entisen mallin itsevarmuudella ja puolustaa isäänsä sydämellisin sanoin. Vaikeat kysymykset hän kiertää helposti.

Näin tyylikkäänä Cambridgen herttuatar Kate kiertää Intiassa – video

Muotilehtien ihasteleman herttuatar Katen matkapuvusto koostuu pääosin värikkäistä, puoleen sääreen ulottuvista, pitkähihaisista mekoista.

Suomalaisesta vaatesuunnittelusta nousemassa kansainvälinen ilmiö

Aalto-yliopiston nuoret suunnittelijat ovat vuosi toisensa perään pärjänneet kansainvälisissä kilpailuissa. Helmikuussa Italian Vogue listasi maailman kiinnostavimpien nuorten merkkien listalle neljä suomalaista.

Suomi-muoti kohahduttaa maailmalla – arvostetun Hyères-muotifestivaalin finaalissa jälleen suomalaisia

Finaaliin pääsi kolme suomalaismallistoa. Kymmenestä finalistista peräti neljä on Aalto-yliopiston kasvatteja. Suomalaisen muodin vahva nousu herätti huomiota maailmalla jo viime vuonna.

Kouluikäiset yhä kriittisempiä ulkonäköään kohtaan – lastenvaateliikkeillä iso rooli

Lasten ja nuorten ulkonäköpaineet eivät vaatekaupoissa kulkemalla tai muotilehtien sivuja selailemalla ainakaan helpota. Muoti on lastenvaateliikkeen omistajan mielestä muuttunut vuosien aikana yhä aikuismaisempaan suuntaan. Joillain liikkeillä on kuitenkin vielä mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, mitä vaatteita kauppojen hyllyiltä löytyy.

Näillä luomuksilla suomalaisfinalistit yrittävät hurmata muotikilpailun gurut – video ja kuvagalleria

Huhtikuun lopussa järjestettävän Hyères-festivaalin muotikilpailussa on tänä vuonna kolme finalistia Suomesta. Suomalaissuunnittelijat lähtevät kisaan hyvin erilaisilla mallistoilla mutta yksi heitä yhdistää: nämä eivät ole mitään skandinaavista yksinkertaisuutta korostavia mallistoja.

72-vuotias malli: Muoti on niitä varten, joilla ei ole tyyliä

Kokkolalaisen Pirkko Stenman valittiin toissa syksynä yhdeksi SuomiStyle-finalisteista. Galleristin työstä eläköitynyt Stenman korostaa tyylin löytyvän persoonasta. Hän kannustaa kuuntelemaan, millaisissa vaatteissa viihtyy. Hyvin pukeutuminen ei hänen mukaansa myöskään maksa paljon.

Ulkomaiset designvaikuttajat: Suomalaisen muotoilun pitäisi uudistautua rohkeammin

Suomessa on vieraillut tällä viikolla tunnettujen eurooppalaisten designlehtien edustajia. Heidän mielestään suomalaisten nuorten suunnittelijoiden pitäisi irtautua Suomen designin kulta-ajasta ja tehdä rohkeammin uutta. Kansainvälisesti designin suurimmaksi uhkaksi he nimeävät kopioinnin.

Muotilehden päätoimittaja twiittaa ensin – sitten kätellään

Sosiaalinen media on oleellinen osa Costumen päätoimittajan Sanna Sierilän työtä. Muotilehti tehdään yhdessä nettiyhteisön kanssa.

Keskiajan vaatemuoti oli kansainvälistä

Suomi ei keskiajalla ollut olemassa maana, mutta kansainväliset muotivirtaukset kulkivat ympäri Eurooppaa. Kirkkojen seinämaalaukset toimivat aikansa muotilehtinä.

Yrittäjäkaksikko neuloo vanhoista muotilehdistä muotituotteita

Yrittäjäkaksikko Hanna Väinölä ja Ulla Harju miettivät mitä tehdä vanhoille muoti- ja naistenlehdille, joita alkoi olla joka paikassa. Me päättivät kierrättää ne muoti- ja käyttötuotteiksi. Ensimmäisestä käsilaukusta on kasvanut kierrätystuotteiden design-valikoima.

Simon Nygård: "Malliksi yhdessä yössä"

Vaasalaisen Simon Nygårdin nimi tunnetaan monissa maailman muotitaloissa ja muotilehdissä. Mallin ura on vielä lyhyt, mutta sitäkin vauhdikkaampi: vaatemyyjästä sukeutui yhdessä yössä malli, ja se tie on vienyt Simonia Pariisista, New Yorkiin, Tokioon ja ensi vuonna Berliiniin.

Suomalaisturkis on maailmalla huippumuotia mutta Suomessa ei – miksi?

Muotimaailman turkisbuumi on vetänyt suomalaisten turkisnahkojen viennin ennätyslukuihin. Suomalaisturkiksia käyttävät johtavat muotimerkit kuten Chanel, Fendi, Oscar de la Renta ja Michael Kors. Suomalaiset vaatesuunnittelijat eivät kuitenkaan ole päässeet buumiin käsiksi. Suomessa turkismuotia ei haluta edes esitellä muotilehdissä. Kokosimme tälle sivulle kuusi näkökulmaa turkiskeskusteluun.

Turkisbuumi ei ole hyödyttänyt suomalaissuunnittelijoita

Suomalainen vaatesuunnittelu ei ole päässyt käsiksi maailmalla näkyvään turkismuotibuumiin. Turkista jalostetaan vaatteiksi Suomessa vain vähän. Kaikki turkista käyttävät yritykset eivät halua edes puhua turkiksista.

New Yorkin muotiviikko suomalaiskuvaajan silmin – kurkista kulisseihin!

New Yorkin muotiviikko tarjosi kurkistuksen tulevan vuoden muotiin. Joensuulainen valokuvaaja Jussi Ratilainen hakee tapahtumasta nostetta omalle uralleen. Kaikki halukkaat eivät pääse näytöksiä ja takahuoneita ikuistamaan, järjestäjät seulovat kuvaajat portfolioiden perusteella. Katso Jussi Ratilaisen kuvia tapahtumasta!

Kuva pääsi Voguen nettisivuille - nuorelle kuvaajalle asiakasvirta

Kun valokuvaaja saa työnsä esille tunnetussa kansainvälisessä muotijulkaisussa, kalenteri alkaa täyttyä töistä. Näin kävi Jussi Ratilaiselle, jonka New Yorkin muotiviikoilla ottama kuva julkaistiin Italian Voguen nettilehdessä.

Suomi-muodilla tulee nipin napin toimeen

Kotimaisen vaatesuunnittelijan palkkapussi on usein pienempi kuin runsas julkisuus voi antaa ymmärtää.

Lasten muoti - Aikuisen vastuu

Suomalainen lastenmuoti saa vaikutteita ennen kaikkea meren takaa Yhdysvalloista. Suomessa lasten muoti herättää isoja kysymyksiä. Viekö muoti lapsen viattomuuden?

Kokkolan mallikoulusta Milanon muotilehtiin

Kannuslainen Natalie Roiko inhosi pienenä kameraa, mutta päätyi Helsingin mallitoimiston listoille. Kymmenen vuoden uraan on mahtunut paljon.

Aki Choklat ylistää luovuutta: Opiskelija, unohda loppukäyttäjä!

Rikotaanpa yksi myytti heti alkuun: jalkinesuunnittelijan työ ei olekaan samppanjaa ja muotilehtien selailua pilvenpiirtäjässä New Yorkissa. Mutta ilman luovuutta ja intohimoa suunnittelijaksi ei kannata ryhtyä. Kansainvälisesti menestynyt suunnittelija Aki Choklat painottaa luovuuden merkitystä kouluttaessaan nuoria jalkinesuunnittelijoita, kuten Niina Turusta.

Vogue häätää liian laihat ja nuoret

Maailman johtava muotilehti Vogue on päättänyt käyttää jatkossa muotikuvissaan ainoastaan yli 16-vuotiaita, terveitä malleja. Suomalaisen mallitoimiston johtajan mukaan mallien välinen kilpailu on johtanut ääri-ilmiöihin.

Islamilainen muotilehti huiveja käyttäville menestys Turkissa

Islamilaisia arvoja noudattava muotilehti Ala on noussut myyntimenestykseksi Turkissa. Puolet naisista Turkissa käyttää islamilaista päähuivia, mutta heille suunnattuja muotilehtiä ei ole ollut.

Rautarouvasta tyyli-ikoniksi

Maryl Streepin tähdittämä elokuva The Iron Lady on nostanut britannian entisen pääministerin, rautarouvana tunnetun oikeistopoliitikon, Margaret Thatcherin konservatiivisen tyylin muotilehtien kuumaksi aiheeksi. Brittilehti Telegraphin kolumnisti ihmettelee ilmiötä, joka velloo erityisesti amerikkalaisessa muotimaailmassa.

Pokat pokasin Uutisvuodosta

Silmälasiliikkeen asiakas on nykyään kovin muotitietoinen. Siitä pitää huolen monipuolinen media - muotilehdet, televisio ja tietysti netti. Toimitusjohtaja Tuomas Varonen Cazze-optikko Kaakiselta Kemistä lupaa hankkia asiakkaalleen vaikka retrot Urkki-rillit, jos asiakas niin tahtoo.

Finns learn to strike a pose

Voguing is the latest craze to hit Finnish dance schools. Women, in particular, are drawn to the dance form's glamorous moves.

Mallitoimiston pomo toppuuttelee suomalaismallien hehkutusta

Maailmalla menestyvät suomalaismallit ovat nousseet viime aikoina tiuhaan otsikoihin, mutta alan yrittäjä torjuu puheet buumista. YLE:n Aamu-tv:ssä vieraillut mallitoimiston johtaja Laila Snellman laskee, että ulkomailla tekee töitä vain kymmenkunta suomalaismallia.

Lasten muotilehti huolestuttaa vanhempia

Alakouluikäisille suunnattu Top Model -lehti tuo Suomeen uudenlaista lastenkulttuuria. Askarteluohjeiden ja sarjakuvien kylkiäisenä 6-12-vuotiaille tytöille esitellään meikkien käyttöä ja uusimpia muotivirtauksia.

30-luku näkyy nyt niin muodissa kuin elokuvissakin

1930-luku näkyy nyt niin elokuvissa, muodissa kuin tanssissa ja kampauksissakin, väittää brittiläinen Independent-lehti.

Muotibloggaaja istuu nyt muodin eturivissä

Muotiblogien suosio on lisääntynyt valtavasti viime vuosina. Myös muotibloggareiden vaikutusvalta on lisääntynyt. Muotiblogi voi olla monelle suunnittelijalle helppo ja tärkeä tapa saada näkyvyyttä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle