Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ajatko sinäkin pimeällä pyörällä? Poliisin ratsia puuttuu pyöräilijöiden valoihin alkuillasta Jyväskylässä

Liikenneturvan ja Poliisin ratsiassa Jyväskylässä seurataan pyöräilijoiden lisäksi sähköpotkulautailijoita ja jalankulkijoita.

Varkaudessa tapon yritys – poliisi pyytää havaintoja aiemmin lokakuussa tapahtuneeseen väkivallantekoon

Varkautelaismiestä vahingoitettiin reilu viikko sitten lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ampuma-aseella Varkauden keskustassa. Poliisi tutkii väkivallantekoa tapon yrityksenä.

Yöhoitaja raiskasi vaikeavammaisen potilaan asumispalveluyksikössä Helsingissä – tuomittiin lähes viideksi vuodeksi vankeuteen

Törkeästä raiskauksesta tänään tuomittu hoitaja oli mennyt vaikeasti vammaisen naisen huoneeseen kahtena peräkkäisenä yönä ja raiskannut tämän. Uhri ei ollut kyennyt puolustautumaan mitenkään sairautensa vuoksi.

Sidottu ja pahoinpidelty mies löytyi ulkovarastosta Outokummussa lokakuun puolivälissä

Poliisi tutkii tapausta törkeänä ihmisen henkeen ja terveyteen sekä henkilökohtaiseen vapauteen kohdistettuna rikoskokonaisuutena. Useita ihmisiä on vangittu

Poliisi: Prisman epäilty puukottaja ja uhri tunsivat toisena ja olivat kantasuomalaisia

Keski-ikäistä miestä puukotettiin Joensuun Prisman infoa vastapäätä olevan kahvion läheisyydessä perjantaina alkuiltapäivästä.

Helsingin poliisilaitos irtisanoi poliisin sopimattoman käytöksen takia – henkilö oli "kyseenalaisessa yhteydessä" rikoksen uhriin

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina tapauksesta, jossa Helsingin poliisin seksuaalirikostutkinnassa työskennellyt poliisi oli aloittanut suhteen tutkimansa rikoksen uhrin kanssa.

Joensuulaisessa automarketissa on puukotettu miestä – poliisi on ottanut epäillyn tekijän kiinni

Poliisi mukaan puukotuksen uhrilla ei ole hengenvaaraa. Myöskään muut asiakkaat eivät ole olleet vaarassa.

Poliisille tuli vastaan kunnon viritys: partio pysäytti itse rakennetun sähköpotkulaudan – virittämiset ja tuunaukset yleistyneet

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että virkavalta tapaa ajoittain itse rakennettuja tai tuunattuja menopelejä. Tuunaaminen ei rajaudu vain mopoihin, vaan yhä useammin myös sähköpotkulautoja ja sähköpyöriä muunnellaan.

Poliisin esitutkinta kiuruvetisen hoivakodin koronakuolemista on valmistunut – 12 asukasta kuoli keväällä 2020

Tapauksen esitutkinta on ollut pitkä ja poikkeuksellisen laaja. Asiaa on tutkittu epäiltynä työturvallisuusrikoksena, virkavelvollisuuden rikkomisena, kuolemantuottamuksena, vamman tuottamuksena ja vaaran aiheuttamisena.

Tapon yrityksestä epäilty vangittiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut nuoren miehen liittyen Hämeenlinnan sunnuntaiseen puukotukseen.

Poliisi: Raskaan liikenteen ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa on edelleen puutteita

Poliisi valvoi raskasta liikennettä viime viikolla eli viikolla 41. Valvontaan osallistui myös Hämeen poliisilaitos tehden valvontaa sekä Kanta- että Päijät-Hämeessä.

Suomi ja Ruotsi laajentavat rajan poliisiyhteistyötä – "Kyse on siitä, että ihminen saa apua kriittisessä ja erittäin vakavassa tilanteessa mahdollisimman pian"

Poliisiyhteistyön tiivistämisestä Suomen ja Ruotsin rajakunnissa on keskusteltu jo pitkään. Nyt sopimus maiden välillä on allekirjoitettu ja lainsäädäntötyö käynnistyy.

Poliisi toivoo edelleen vihjeitä Enontekiön autiotuvan tapahtumista

Asia etenee ampuma-aserikoksen ja vaaran aiheuttamisen tutkintana.

Nuorten riita johti puukotukseen Hämeenlinnassa – poliisi kaipaa havaintoja

Puukotus tapahtui sunnuntain vastaisena yönä puoli kahden aikaan Palokunnankadun ja Saaristenkadun risteyksessä. Paikalla oli joukko nuoria.

Syyttäjä ei aloita esitutkintaa poliisin ampuma-aseen käytöstä Hämeenlinnan Kettumäessä – luoti raapaisi poliisia otsaan

Poliisipartio sai syyskuun lopulla tehtävän kerrostaloon Hämeenlinnassa. Talon pihalla mies ampui poliisia. Esiselvityksen perusteella tuleen vastanneet poliisit toimivat hätävarjelutilanteessa.

Kaksi henkilöä löytyi kuolleena vedestä Rovaniemellä – asiassa ei epäillä rikosta

Omaiset ja poliisi löysivät veneilijät vedestä. Kumpikin henkilö oli kuollut.

Katujengiläiset suunnittelivat väkivaltaa Helsingin Kaivohuoneella – poliisi otti 10 kiinni, kaksi vangittu

Helsingin poliisin mukaan Helsingin Kaivohuoneella järjestettävässä tapahtumassa oli joukkotappelun uhka viime perjantaina.

Epäily: Vieras nainen tönäisi 12-vuotiaan tytön skootterin nurin ja repi korun tämän kaulasta Kotkassa – poistui sitten paikalta

Karhuvuoren urheilutalon luona keskiviikkona sattuneesta välikohtauksesta on tehty rikosilmoitus Kaakkois-Suomen poliisille.

Parikymppisten miesten katujengien toiminta kovenee pääkaupunkiseudulla – Poliisi: Useita ampumistapauksia, joista vaaraa myös sivullisille

Poliisin mukaan pääkaupunkiseudulla havaittujen katujengien nokittelu gangsta rapissa ja sosiaalisessa mediassa on johtanut väkivaltaisiin yhteenottoihin.

Poliisi etsi varastettua tavaraa Kotkan Karhuvuoressa – iso operaatio herätti huomiota, mutta ei tuottanut tulosta

Useamman poliisin operaatio kiinnitti huomiota asuinkerrostalossa Karhuvuoressa. Taustalla on omaisuusrikos, mutta lauantai-iltana kiinniotetut henkilöt eivät liittyneetkään tapaukseen.

Yle selvitti: Näin Elokapina kerää rahaa aktivistien sakkojen maksamista varten – tapa voi rikkoa lakia, arvioi poliisi

Jos keräyksellä tähdätään sakkojen maksamiseen, rahoitetaan epäsuorasti laitonta toimintaa, sanoo Poliisihallituksen ylitarkastaja. Elokapinasta ei haluta kommentoida käytäntöä.

Poliisi: Lohjalle kerääntyi satoja nuoria mopomiittiin − osallistujat keulivat väkijoukon keskellä ja sylkivät poliisiauton päälle

Mopomiiteissä vaarallisen ajokäyttäytymisen rinnalle on uutena ilmiönä tullut poliisin toiminnan vakava ja tahallinen häirintä, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo.

Poliisi epäilee käytöstä poistetun Tornion Miukin päiväkodin tulipaloa tahallaan sytytetyksi – havaintoja alueella liikkuneista kaivataan

Poliisi pyytää havaintoja henkilöistä ja ajoneuvoista Miukin päiväkodin lähettyviltä Tornion keskustan tuntumasta sunnuntain ja maanantain väliseltä yöltä, kello 24.00 ja 05.30 väliseltä ajalta.

Kaavilla ammuttiin joutsen perjantaina aamupäivällä

Itä-Suomen poliisi tutkii joutsenen ampumista luonnonsuojelu- ja eläinsuojelurikoksena. Poliisi pyytää tapauksesta mahdollisia havaintoja.

Oulun poliisin entiseen ja nykyiseen päällystöön kohdistuneet syytteet työsyrjinnästä hylättiin käräjäoikeudessa

Asia koski Oulun poliisilaitoksella 2019 avoinna ollutta ylikomisarion määräaikaista virkasuhdetta. Käräjäoikeuden mukaan vaikeavammainen ylikomisario ei joutunut syrjinnän kohteeksi tehtävää täytettäessä.

Poliisihallitus aloittaa selvityksen poliisin toiminnasta Elokapinan mielenilmauksessa

Poliisihallitus kertoo seuranneensa asiasta käytyä keskustelua ja ottavansa asian oma-aloitteisena sisäisenä laillisuusvalvonta-asiana selvitettäväkseen.

Oikeusoppinut: "Törkeä julkisrauhan rikkominen on raflaava rikosnimike" – poliisi vahvistaa pidättäneensä yhden Elokapinan mielenosoittajan

Poliisin toiminta perjantain mielenosoituksessa Valtioneuvoston linnalla on poikinut paljon kritiikkiä.

MOT:n selvitys paljastaa ongelmia Viking Sallyn poliisitutkinnassa – murhasta epäillyn tunnustus kirjattiin ylös erikoisessa "kuulustelussa" vasta neljä vuotta myöhemmin

Tanskalaisrikollinen houkutteli suomalaispoliisit erikoiseen peliin ja joutui syytteeseen Viking Sallyn murhajutussa. Poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviltä vaikuttavia ratkaisuja.

Poliisi myöntää epäonnistuneensa Elokapinan mielenilmauksen tilannearviossa – mielenosoittaja sanoo tulleensa pidätetyksi väärin perustein

Apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoisen mukaan poliisin ristiriitainen viestintä johtuu väärinymmärryksistä.

Pahoinpitelyt työllistivät poliisia Meri-Lapissa viime yönä

Poliisi pyytää havaintoja Kemin ja Tornion viimeöisistä pahoinpitelyistä. Kemissä mies pahoinpideltiin Keskuspuistokadulla ja Torniossa ravintolassa.

Enon rautakarhun lopetusmääräys on purettu – poliisi yrittää sittenkin emon nukutusta ja pienpetoraudan poistamista

Pienpetorauta käpälässään kulkevaa karhua ryhdytään jäljittämään maanantaina ja aikaa operaatiolle on varattu 21 päivää.

Poliisi antoi kymmenille pyöräilijöille sakkoja tai huomautuksia kahdessa maakunnassa tehovalvonnan aikana – Oulussa pysäytettiin myös kaksi sähköpotkulautailijaa

Poliisi huomautti paria kymmentä pyöräilijää ajovalojen puutteesta Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella keskiviikkona. Oulussa pyöräilijöitä jopa sakotettiin, rikkomuksia oli yli 20 henkilöllä.

Poliisi on tavoittanut Jyväskylässä etsityn miekkamiehen

Miehen kerrottiin uhanneen sivullista Jyväs-Golfin päärakennuksen lähellä illalla ennen yhtätoista.

Vanhat aseet ja räjähteet varmaan talteen Etelä-Karjalassa – poliisi ja puolustusvoimat suorittavat keräyksen ensi viikolla

Tähän mennessä poliisi on saanut noutopyynnön noin 200 kerättävästä aseesta tai räjähteestä. Ilmoitusaika päättyy 8.10.

Poliisi tarkasti anniskeluravintoloita Itä-Suomessa – asiat pääosin kunnossa mutta selvitettävääkin löytyi

Poliisin Itä-Suomessa tekemässä tarkastuksessa löytyi muun muassa viitteitä laittomasta työnteosta. Kaikilta ravintoloiden edustajilta ei myöskään löytynyt kaikkia tarvittavia anniskelulupaan liittyviä asiakirjoja.

Poliisi: FBI-huumetutkinnalla tuskin on pitkäaikaista vaikutusta huumeiden saatavuuteen Jyväskylässä

Huumeiden tuontikanavia on tukittu kansainvälisessä rikostorjuntaoperaatiossa yhteistyössä Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n kanssa. Poliisin mukaan Jyväskylässä toiminut rikollisryhmä on toiminut osana Euroopassa toimivaa rikollisryhmää, jossa ulkomailla oleskelevia suomalaisia on merkittävissä asemissa.

Pekka Seppäsen kolumni: Parhaita myyjiä ovat poliisi ja puolustusvoimat

Suomalaiset ovat valtavan hyviä myyjiä, mutta kieltäytyvät tunnustamasta sitä. Parhaita ovat poliisi ja puolustusvoimat, kirjoittaa Seppänen. Kolumnin voi myös kuunnella.

Juristijärjestö vaatii Joensuun karhuemon lopetuspäätöksen kumoamista – Itä-Suomen poliisi: päätös ei muutu

Suomen eläinoikeusjuristit ry katsoo, että Enossa loukkaantuneena liikkuvaa karhuemoa ei pitäisi lopettaa. Itä-Suomen poliisi ei aio kumota lopetusmääräystä. Poliisin mukaan karhua yritettiin auttaa.

Poliisi tutkii tapon yritystä Jyväskylässä – teosta epäilty nainen on vangittu

Ilmoitus vakavasta väkivallanteosta tuli poliisille hätäkeskuksen kautta lauantaina yöllä.

Poliisi välttää yt-neuvottelut: hallitus esittää poliisille 30 miljoonaa euroa lisärahaa – poliisien määrä ensi vuonna 7 500

Poliisi peruu suunnitelmansa yt-neuvotteluista, joissa olisi päätetty 200-250 poliisin vähennyksistä. Poliisihallitus ilmoitti asiasta kun valtiovarainministeriö julkisti lisäbudjettiehdotuksensa.

Pohjanmaan poliisilla viikonloppuna 700 tehtävää

Kiinniottoja viikonlopun aikana tehtiin vajaa 30. Liikenteessä oli useita päihtyneitä kuljettajia.

Poliisi kaipaa havaintoja Enontekiön Kuonjarjoen autiotuvalla sattuneesta vaaratilanteesta

Poliisi haluaa kuulla paikalla olleilta vaeltajilta ja mönkijällä liikkuneilta miehiltä, mitä autiotuvalla tapahtui 6. syyskuuta.

Meri-Lapin poliisia työllistivät viikonloppuna pahoinpitelyt

Torniolaisessa ravintolassa sattui sunnuntain vastaisena yönä tapaus, jossa keski-ikäinen mies suihkutti oc-kaasua altistaen sille useita henkilöitä.

"Kansa on jälleen löytänyt yöelämän" – Jyväskylän MM-ralliviikonloppu työllisti kuitenkin poliisia tavallista vähemmän

Yhteensä poliisilla oli tehtäviä perjantaiaamun ja sunnuntaiaamun välisenä aikana noin 500. Ralliviikonloppua rauhoitti tavallista myöhäisempi ajankohta.

Miestä ammuttiin perjantai-iltana Helsingin Meri-Rastilassa – tekijä edelleen kadoksissa

Uhrilla ei perjantai-iltana ollut välitöntä hengenvaaraa. Poliisin alustava käsitys on, että ampumista on edeltänyt tekijän ja uhrin välinen riitatilanne.

Lapin poliisille tullut useita ilmoituksia lasten ja nuorten tekemistä tihutöistä – uusin villitys ovat pullopommit

Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa siitä, kuinka vaarallisia seuraamukset voivat olla, jos peukaloi leikkipuiston keinua tai jättää kaivonkansia auki.

Poliiseja saatetaan yhä vähentää – rikosoikeuden professori ihmettelee luottamuspulaa poliisijohdon ja ministerien välillä

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan poliisi saa ensi vuodelle enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin Suomen historiassa. Poliisijohdon mielestä ensi vuodelta puuttuu vielä noin 30 miljoonaa euroa, jotta toiminta pysyisi tasaisena.

Muistisairas ja ampuma-ase ovat huono yhdistelmä, sanoo poliisi – läheisestä voi tehdä huoli-ilmoituksen, jos aseen hallussapito huolettaa

Terveydellisten ongelmien kanssa kamppaileva tai muistisairaudesta kärsivä ei välttämättä ymmärrä, miten aseen kanssa tulee toimia. Myös aseen vääränlainen säilyttäminen voi aiheuttaa vaaratilanteita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle