Uusimmat artikkelit
Haluatko tarjota todellisen makuelämyksen? Suosittelemme silakkalaatikkoa sinihomejuustolla ja mustikoilla höystettynä
Maukasta lämpimänä, vielä parempaa kylmänä.
Kati Kelolan kolumni: Ahdasmieliselle nationalismille ei ole pakko alistua
Kun nationalismin nousu Euroopassa ahdistaa, on lohdullista muistaa, että on kyse ihmisen luomasta rakennelmasta, jota voi muuttaa, kirjoittaa Kati Kelola.

Rohkea rokan syö, mutta entä maksalaatikkoa mansikkajogurtilla? – Katso tästä yleisön huikeimmat makuyhdistelmät
Makuasioista ei kannata kiistellä. Tutkijoille on edelleen suuri mysteeri, miksi joku makuyhdistelmä on toiselle herkkua, mutta toinen ei voi sitä sietää.

Brexitin uhrit: Skottiviski ja Cornwallin pasteijat
Brittiläiset elintarviketuottajat pelkäävät, että skotlantilaisen viskin, Stilton-sinihomejuuston ja suosittujen Cornwallin pasteijoiden tuotesuoja häviää EU-eron myötä. Niitä voisi sen jälkeen valmistaa missä hyvänsä.

"Maistajat näyttävät siltä kuin heidät olisi yllätetty piilokamerasta" – Keittiömestari kehitteli kummallisen jäätelömaun
Jäätelömarkkinoille on putkahdellut viime aikoina pienten tuottajien omintakeisia makuelämyksiä. Keski-Suomessa italialainen kone jauhaa homejuustojäätelöä.

Navetan takana kasvaa jopa 6-kiloinen sieni – pihasta löytyi myös Suomen ennätys
Ulla Toropaisen tilan pihassa Kiteellä on jotain erityistä, josta sienet pitävät. Vuonna 2011 tilalla näki päivänvalonsa yli 11-kiloinen jättikuukunen ja tänä syksynäkin nousi valtava mollukka maan päälle.

Partiolaisten taidoilla sinihomejuustostakin tulee hyvää eräevästä
Vaeltaminen vaatii kunnon eväät, että jaksaa. Partiolaiset taitavat vaeltamisen jalon taidon ja eräeväiden niksit. Hämeenlinnassa Syöksynsuun leirikeskuksessa opetellaan viikonlopun ajan erilaisia erätaitoja. Eräeväät syntyvät kuivaamalla.

Unohda chilit ja aurajuustot – Makkaramestarikisassa luotetaan nyt perinteisiin makuihin
Yksi tykkää jauhoisesta, toinen lihaisasta, kolmas mausteisesta, neljäs juustoisesta – sinapilla tai ilman. Mutta mikä on paras makkara, ja sille paras sinappi? Se selviää arvovaltaisen raadin makustelu-urakan jälkeen, kun vuoden makkara- ja sinappimestarit seulotaan lauantaina Tammelan Makkaramarkkinoilla.

Hyytelö on helppotekoinen, mutta näyttävä jouluherkku
Punajuurihyytelö on vaihtoehto perinteiselle rosollille, savuporohyytelö tuo ripauksen Lapin lumoa. Kummankin kyytipojaksi käy sinihomejuustokastike.

Jänkäkoirasta jäämedaljonkeja Posiolla
Posion Kitkajärveltä nousee niin suuria kaloja, että ne pitää sahata jäisinä suupaloiksi. Posiolainen Kalle Mattila käytti sahaa itsenäisyyspäivän aterialle pyydystettyyn haukeen.

Mustamakkara on myös raaka-aine
Peritamperelaisen herkun uusi tuleminen nostaa mustanmakkaran arvostusta jatkojalosteena. Santeri "Chef Santeri" Vuosaran ja valokuvaaja Anna-Liisa Nikuksen julkaisema keittokirja yhdistelee mustaa ennakkoluulottomasti muun muassa sinihomejuustoon.
Valion Äänekosken tehtaalle uusi johtaja
Valion Äänekosken tehtaan tehtaanjohtajaksi on nimitetty lokakuun alusta alkaen Lauri Kivirinne. Kivirinne on työskennellyt pitkään Valion myynnissä eri tehtävissä, viimeksi asiakkuusjohtajana.

Viritä jäätelösi itse!
Makuelämykset ovat rajattomat, jos luo ihan itse oman jäätelönsä. Helpoimmin se käy ostamalla kaupasta vaniljajäätelöä, johon voi oman maun mukaan lisätä melkein mitä vaan homejuustosta makeisiin herkkuihin.

Juustotehtaassa jo joulukiireet
Valion Äänekosken tehtaalla valmistaudutaan jo täyttä vauhtia jouluun. Varastot ovat liki täynnä kypsymistä odottavaa Aura-juustoa. Valion tunnetun sinihomejuuston menekki jopa tuplaantuu joulun aikaan.

Keltajuuri-sinihomejuustosalaattia ja hunaja-pähkinäkastiketta
Timon kolmen ruokalajin kokonaisuus aloitetaan alkuruokasalaatilla. Kuvauspäivänä keltajuurta ei löytynyt, joten Timo käytti salaatissaan punajuurta.