Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

punaviinipulloja

Alko runs afoul of law, ends wine tasting courses

State alcohol monopoly retailer Alko has organised up to 200 of the wine sampling sessions annually.

Viinipulloja pöydällä.

Alko lopettaa yleisölle suunnatut viininmaistelutilaisuudet – alkoholilainsäädäntö teki toiminnan mahdottomaksi

Uuden lain mukaan jokaisen osallistujan pitäisi ostaa ja hakea maisteluviinit itse Alkosta ja tuoda ne sitten takaisin Alkoon maisteltaviksi.

Taina Vilkuna.

Tämä nainen päättää, mitä viiniä sinä juot – katso videolta, miten viinimaisteri Vilkuna maistaa viiniä

Alkon viestintäpäällikkö Taina Vilkuna saa kokovartalokiksit hyvästä samppanjasta. Alkoholi oli harvinaista luksusta tamperelaisen työläisperheen tyttären lapsuudenkodissa, mutta nyt Vilkuna on kansainvälisesti tunnustettu viinimaisteri.

Prisma Studion viiniraati kemisti Veli-Matti Ikävalko, toimittaja Henna-Leena Kallio ja viiniasiantuntija Ilkka Sirén

Viini kuntoon viiden sentin kolikolla?

Selvitämme, hävittääkö kuparikolikko viinistä pahoja hajuja.

Toimittaja Antti karhumäki ja viiniasiantuntija Anttti Rinta-Huumo keskustelevat viineistä

Näin valitset oikean viinin

Vinkit sopivan viinin valintaan

Toni Kemppinen

Absolutisti ei välttämättä yöelämää välttele

Vaikka mies ei ole elämänsä aikana juonut kuin rippikoulun ehtoollisviinin, ravintolat ja tanssipaikat ovat tulleet matkan varrella tutuiksi kajaanilaiselle Toni Kemppiselle. Hänellä on hauskaa ilman viinaa riippumatta siitä, kuinka paljon muut juovat.

Piimäviikset naisella

Piimää voi maistella kuten viiniä – mutta monille tuttu tapa on pahaksi piimälle

Tiesitkö, että piimääkin voi juoda väärin? Se tavallinen tapa juoda piimää on tarttua piimäpurkkiin, hölskyttää kunnolla ja kaataa sitten hieman kupliva juoma lasiin. Ei näin, toruu piimämestari.

Porosipsejä, olkaa hyvä

Poronliha-chipsi syntyi vahingossa

Helsinkiläinen ravintola Savoy tilasi sallalaiselta yrittäjältä Hannu Lahtelalta eksoottista porosnacksia asiakkaittensa viininmaistelun lomaan. Lahtela leikkeli porosalamista siivuja, mutta valmista ei tahtonut tulla. Sattumalta yksi salamisiivu tipahti lattialle. Aamulla poromies löysi sen ja maistoi. Lattialämmitys Lahtelan keittiössä oli kuivattanut salamisiivun juuri oikeanlaiseksi. Poronliha-chipsin idea oli syntynyt.

Tsunamialueille tarkoitettuja varoja käytettiin kilpikonnien laskemiseen ja juuston markkinointiin

Japanin hallitus tunnustaa, että osa tsunamista kärsineen alueen kunnostamiseen tarkoitetusta 1,5 miljardista eurosta on käytetty katastrofialueen ulkopuolella.

Keskenkasvuisia viinirypäleitä

Viininviljelyä käynnistellään Etelä-Karjalassa

Viinirypäleiden viljely on Suomessa harvinaista, koska viinirypäleet ovat melko herkkiä kylmälle säälle. Niiden viljelyn suosio on kuitenkin kasvussa. Lappeenrantalainen Timo Taskinen on 15 vuoden aikana koeviljellyt noin 150 lajiketta ja löytänyt mielestään Suomen suveen parhaiten sopivat lajikkeet.

Patricia Davalos sovittaa morsiuspukua ystäviensä kanssa vaateliikkeessä.

Manhattanin morsiamet maksavat eniten häistään

New York on Yhdysvaltain kallein kaupunki mennä naimisiin. Newyorkilaishäät maksavat keskimäärin vajaat 66 000 dollaria eli noin 50 000 euroa. Alueelliset erot amerikkalaishäissä ovat kuitenkin suuret: keskimäärin koko Yhdysvalloissa häihin kuluu noin 27 000 dollaria eli noin 20 000 euroa.

Alkot ottavat nykyään huomioon oluen harrastajien tarpeet.

Oluen eksotiikka kiehtoo maistelijoita

Suomessa oluen maistelu on vielä verrattain tuore laji. Se on saapunut maahamme viinin maistelun vanavedessä. Pääasiallisesti harrastajat ovat miehiä, mutta joukosta löytyy myös naisia.

Viikko 3: Möttösen miniluento Sarajevosta

Arjen löytöretkeilijöiden viikon 3 tehtävänä oli inspiroitua miniluennolla. TPS-jalkapallon tiedottajanakin tunnettu Heikki Möttönen otti haasteen vastaan. Möttönen luennoi Turun Radion suorassa lähetyksessä Sarajevosta matkakohteena.

Samppanjapullon kaula ja korkki.

Ahvenanmaan samppanja kiinnostaa huutokauppataloja

Useat huutokauppatalot ympäri maailmaa haluaisivat myydä ahvenanmaalaisesta hylystä löytyneet samppanjapullot. Maakuntahallitus on päättänyt nostaa pullot ja tehnyt yhdelle sukellusyritykselle tarjouspyynnön nostourakasta.

Suklaata ja kuohuviiniä

Suklaahifistelijä ei pidä suklaata karkkina

Suomalaiset syövät keskimäärin 14,5 kiloa makeisia vuodessa. Määrä on yhden sukupolven aikana kaksinkertaistunut. Nykyisin karkkihammasta kolottaa muillakin kuin lapsilla. Oikeastaan vain eläkeläiset eivät vielä kauho makeisia kourakaupalla.

Parhaan kahvinmaistajat pistetään tänään järjestykseen

Suomen taitavimmat kahviammattilaiset kilpailevat tällä viikolla paremmuudesta Helsingin Messukeskuksessa pidettävissä baristakisoissa.

Risto ja Antti maitotestissä

Ruotsalaismaidon tunnistaa jo mausta

Ruotsalaisen maidon tulo markettien hyllyille herätti jo pääministerinkin puolustamaan kotimaista maidontuottajaa, mutta erottaako maidot mausta? YLE Perämeren studiotiimi järjesti sokkotestin, jossa eroteltiin tuontimaidot kotimaisista.