Uusimmat artikkelit

Alko runs afoul of law, ends wine tasting courses
State alcohol monopoly retailer Alko has organised up to 200 of the wine sampling sessions annually.

Alko lopettaa yleisölle suunnatut viininmaistelutilaisuudet – alkoholilainsäädäntö teki toiminnan mahdottomaksi
Uuden lain mukaan jokaisen osallistujan pitäisi ostaa ja hakea maisteluviinit itse Alkosta ja tuoda ne sitten takaisin Alkoon maisteltaviksi.

Tämä nainen päättää, mitä viiniä sinä juot – katso videolta, miten viinimaisteri Vilkuna maistaa viiniä
Alkon viestintäpäällikkö Taina Vilkuna saa kokovartalokiksit hyvästä samppanjasta. Alkoholi oli harvinaista luksusta tamperelaisen työläisperheen tyttären lapsuudenkodissa, mutta nyt Vilkuna on kansainvälisesti tunnustettu viinimaisteri.
Viini kuntoon viiden sentin kolikolla?
Selvitämme, hävittääkö kuparikolikko viinistä pahoja hajuja.
Näin valitset oikean viinin
Vinkit sopivan viinin valintaan

Absolutisti ei välttämättä yöelämää välttele
Vaikka mies ei ole elämänsä aikana juonut kuin rippikoulun ehtoollisviinin, ravintolat ja tanssipaikat ovat tulleet matkan varrella tutuiksi kajaanilaiselle Toni Kemppiselle. Hänellä on hauskaa ilman viinaa riippumatta siitä, kuinka paljon muut juovat.

Piimää voi maistella kuten viiniä – mutta monille tuttu tapa on pahaksi piimälle
Tiesitkö, että piimääkin voi juoda väärin? Se tavallinen tapa juoda piimää on tarttua piimäpurkkiin, hölskyttää kunnolla ja kaataa sitten hieman kupliva juoma lasiin. Ei näin, toruu piimämestari.

Poronliha-chipsi syntyi vahingossa
Helsinkiläinen ravintola Savoy tilasi sallalaiselta yrittäjältä Hannu Lahtelalta eksoottista porosnacksia asiakkaittensa viininmaistelun lomaan. Lahtela leikkeli porosalamista siivuja, mutta valmista ei tahtonut tulla. Sattumalta yksi salamisiivu tipahti lattialle. Aamulla poromies löysi sen ja maistoi. Lattialämmitys Lahtelan keittiössä oli kuivattanut salamisiivun juuri oikeanlaiseksi. Poronliha-chipsin idea oli syntynyt.
Tsunamialueille tarkoitettuja varoja käytettiin kilpikonnien laskemiseen ja juuston markkinointiin
Japanin hallitus tunnustaa, että osa tsunamista kärsineen alueen kunnostamiseen tarkoitetusta 1,5 miljardista eurosta on käytetty katastrofialueen ulkopuolella.

Viininviljelyä käynnistellään Etelä-Karjalassa
Viinirypäleiden viljely on Suomessa harvinaista, koska viinirypäleet ovat melko herkkiä kylmälle säälle. Niiden viljelyn suosio on kuitenkin kasvussa. Lappeenrantalainen Timo Taskinen on 15 vuoden aikana koeviljellyt noin 150 lajiketta ja löytänyt mielestään Suomen suveen parhaiten sopivat lajikkeet.

Manhattanin morsiamet maksavat eniten häistään
New York on Yhdysvaltain kallein kaupunki mennä naimisiin. Newyorkilaishäät maksavat keskimäärin vajaat 66 000 dollaria eli noin 50 000 euroa. Alueelliset erot amerikkalaishäissä ovat kuitenkin suuret: keskimäärin koko Yhdysvalloissa häihin kuluu noin 27 000 dollaria eli noin 20 000 euroa.

Oluen eksotiikka kiehtoo maistelijoita
Suomessa oluen maistelu on vielä verrattain tuore laji. Se on saapunut maahamme viinin maistelun vanavedessä. Pääasiallisesti harrastajat ovat miehiä, mutta joukosta löytyy myös naisia.

Viikko 3: Möttösen miniluento Sarajevosta
Arjen löytöretkeilijöiden viikon 3 tehtävänä oli inspiroitua miniluennolla. TPS-jalkapallon tiedottajanakin tunnettu Heikki Möttönen otti haasteen vastaan. Möttönen luennoi Turun Radion suorassa lähetyksessä Sarajevosta matkakohteena.

Ahvenanmaan samppanja kiinnostaa huutokauppataloja
Useat huutokauppatalot ympäri maailmaa haluaisivat myydä ahvenanmaalaisesta hylystä löytyneet samppanjapullot. Maakuntahallitus on päättänyt nostaa pullot ja tehnyt yhdelle sukellusyritykselle tarjouspyynnön nostourakasta.

Suklaahifistelijä ei pidä suklaata karkkina
Suomalaiset syövät keskimäärin 14,5 kiloa makeisia vuodessa. Määrä on yhden sukupolven aikana kaksinkertaistunut. Nykyisin karkkihammasta kolottaa muillakin kuin lapsilla. Oikeastaan vain eläkeläiset eivät vielä kauho makeisia kourakaupalla.
Parhaan kahvinmaistajat pistetään tänään järjestykseen
Suomen taitavimmat kahviammattilaiset kilpailevat tällä viikolla paremmuudesta Helsingin Messukeskuksessa pidettävissä baristakisoissa.

Ruotsalaismaidon tunnistaa jo mausta
Ruotsalaisen maidon tulo markettien hyllyille herätti jo pääministerinkin puolustamaan kotimaista maidontuottajaa, mutta erottaako maidot mausta? YLE Perämeren studiotiimi järjesti sokkotestin, jossa eroteltiin tuontimaidot kotimaisista.