Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nämä hirsitalot pihasaunoineen ovat ensimmäisiä laatuaan Helsingissä vuosikymmeniin – Uusi asuinalue on kuin aikamatka 1900-luvun alkuun

Helsingissä Honkasuon uusi kaupunginosa on varattu kokonaan puurakentamiselle. Ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle kesäkuussa 2016, ja yhteensä alueelle on tulossa koti 2 000 helsinkiläiselle.

Mussalon satamassa pidetään suuronnettomuusharjoitus Kotkassa – mukana koululaisia ja päiväkotilapsia

Harjoituksessa harjoitellaan säiliöpalon sammuttamista ja vaarallisten aineiden torjumista kemikaaliratapihalla. Samalla kaikki alueella toimivat yritykset testaavat omien pelastussuunnitelmiensa toimivuutta.

Koronarajoitukset herättävät hämmennystä jääkiekon SM-liigakauden alkaessa – KooKoon toimitusjohtaja: ''Tuntuu, että soppaa tekemässä on aika monta kokkia''

Esimerkiksi turvavälikäytäntöjen tulkinta herättää KooKoon toimitusjohtajan Sakari Välimaan mukaan kysymyksiä.

Kunnat voivat hakea avustusta omille ilmastohankkeilleen – ympäristöministeriön avustusta jaossa kaikkiaan 1,5 miljoonaa euroa

Ideana on, että kunnat voisivat avustuksen turvin räätälöidä omia, taloudellisesti kannattavia ilmastotekojaan. Avustusten hakuaika on käynnissä ja se jatkuu lokakuun alkuun asti.

Iin Micropolis evakuoitiin maanantaina aamulla – rikkivetyä vapautui laboratoriosta rikkoutuneen ilmastoinnin vuoksi

Yksi ihminen altistui kemikaalille ja hänet on toimitetty jatkotutkimuksiin. Kohteeseen hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Pelastuslaitos suoritti kohteessa kemikaalisukelluksen ja poisti vaaraa aiheuttaneen materiaalin.

Moni yläkouluikäinen aloittaa lukuvuoden koronarokotuksella omassa koulussa – Näin rokotuksiin on valmistauduttu Vantaan Aurinkokiven koulussa

Kouluissa pestään alkavan lukuvuoden aikana edelleen käsiä ja noudatetaan suurinta osaa muistakin jo tutuista varotoimista. Kouluilla tapahtuvat koronarokotukset ovat kuitenkin uutta ja värittävät monen 12–15-vuotiaan koulutyön alkua.

Lahden Mustankallion liikuntatilat saavat uuden ilmanvaihdon – remonttia on toivottu jo neljän vuoden ajan

Tiloissa harjoittelevat seurat ovat hakeneet omatoimisesti väistötilat remontin ajaksi. Mustankallion tiloissa treenataan telinevoimistelua, nyrkkeilyä, painonnostoa ja parkouria.

Ravintolan keittiössä syttynyt tulipalo levisi kerrostalon katolle Tampereen Hallituskadulla – yli 50 ihmistä evakuoitiin

Päivystäjän mukaan tulipalo sai alkunsa rakennuksen katutasolla sijaitsevasta ravintolasta, josta palo pääsi leviämään rasvahormin kautta talon vesikatolle ja rakenteisiin.

Ratikan koeajot osoittivat taas tarpeellisuutensa Tampereella – sade keskeytti liikennöinnin, kun tuulilasit huurtuivat

Tampereen ratikoissa on etäohjattava ilmastointi. Pitkän lämpimän kauden jälkeen äkillisesti tullut viileä sadepäivä sai systeemin sekaisin. Ongelma ratkaistiin järjestelmän uudelleenohjelmoinnilla.

Helle vaivaa varsinkin kotona-asuvia vanhuksia – kotipalvelu seuraa asiakkaittensa kuntoa

Varsinkin kotonaan asuvat vanhukset voivat kärsiä helteestä ilmastoinnin puutteen takia. Lisäksi pitkän hellejakson aikana kotona asuvien vanhusten ulkoilu ja liikkuminen usein vähenee, mikä voi aiheuttaa yleiskunnon heikentymistä.

Korona herätti ilmanvaihdon puutteisiin – "hengitystiesairauksien torjunta unohdettu"

Rakennusten ilmanvaihdossa on unohdettu hengitystiesairauksien torjunta, sanovat tutkijat. Koronapandemia osoitti, että virukset voivat tarttua ilmassa leijuvien aerosolihiukkasten mukana.

Siirrettävät viilennyslaitteet viedään nyt käsistä – Kuopion Prisman myyntipäällikkö: "Laitteita ostetaan kuin maitoa"

Tuuletinten ja ilmastointilaitteiden kauppa käy vilkkaana hellepäivinä. Varastot myydään hetkessä tyhjiksi. Myös ilmalämpöpumppuja menee, mutta niiden asennus vie enemmän aikaa, jolloin akuuttiin tarpeeseen mukaan lähtee liikuteltava laite.

Asumaton talo tuhoutui tulipalossa Kemissä

Omakotitalon ja ison pihanrakennuksen palaminen aiheutti sankkaa savua. Palopaikan läheisyydessä, Lapintien varressa, alueen asukkaita neuvottiin pitämään ovet ja ikkunat suljettuina sekä ilmanvaihto pois päältä.

Jos pelkäät koronatartuntaa, kannattaisi muuttaa lentokoneeseen – näin lentokoneiden erittäin tehokas ilmanvaihto toimii

Parin sadan ihmisen sullominen lähellä toisiaan metalliputken sisälle ei kuulosta hyvältä näin korona-aikaan. Lentokoneen sisällä riski saada tauti on kuitenkin erittäin pieni: matkustamon ilma vaihtuu täysin 2–3 minuutissa.

Painovoimainen ilmanvaihto tukahdutettiin 50 vuotta sitten Suomesta – Nyt sitä opetellaan uudelleen helpon ja terveen talon toivossa

Koneellisen ilmanvaihdon yksinvalta näivetti insinööritietämyksen. Vanhaa oppia ei osata käyttää kunnolla myöskään vanhoissa taloissa. Siksi Museovirasto julkaisee oppaan. Asukkaan on ymmärrettävä järjestelmän toiminta ja osattava säätää sitä vuodenajan mukaan.

Kännykän akku aiheutti palohälytyksen koulussa Sodankylässä – sammutus onnistui nopeasti sammutuspeitteellä

Yksi pelastuslaitoksen yksikkö meni paikalle tuulettamaan koulun tiloja savusta.

Ikkunan avaaminen voi pelastaa tartunnalta, koronavirus saattaa levitä luultua enemmän ilmateitse – katso, miten virus tarttuu kotona ja bussissa

Kuvia tutkimalla ja laskuria käyttämällä saat käsityksen siitä, miten koronavirus tarttuu esimerkiksi bussissa, kotona tai koululuokassa.

Mukkulan koulussa todettiin sisäilmaongelmia – tilojen käyttö jatkuu silti normaalisti

Koulun E-rakennus jossa ongelmat on todettu on koulun, päiväkodin ja myös kirjaston käytössä.

Seinän varteen kasautunut lumi voi tuoda ikävän yllätyksen – tarkastuslenkki talon ympäri on talvella paikallaan

Tänä talvena lunta on monin paikoin niin paljon, että esimerkiksi talon tuuletusluukut ovat voineet hautautua kinoksiin.

Kokkolaan tulossa kolme uutta päiväkotia

Uusien päiväkotien rakentaminen liittyy kaupungin varhaiskasvatusverkoston uudistukseen.

Virus laivalla halutaan tappaa tehokkaasti tai ohjata oikein ilmastoinnilla – lupaavien tulosten myötä siirrytään laboratoriosta merelle

Turun ammattikorkeakoulun tutkijat kehittävät uusia keinoja risteilymatkustamisen turvallisuuden parantamiseksi.

Heinolassa kaukolämmön tuotannossa häiriö

Loimua oy arvioi tilanteen palautuvan normaaliksi aamupäivän aikana.

Perhon uusi päiväkoti kokoaa kaikki lapset saman katon alle – samalla syntyy energiatehokas rakennus

Tiloissa korostuvat yhteistyön mahdollisuudet ja rakennuksessa energian säästö.

SPEK: Vaaratiedote Turun Pansiontien palosta tavoitti lähellä olevia hitaasti

Pitkä viive voi olla vaarallinen esimerkiksi kaasuvaaratilanteessa.

Etelä-Savon tulokärkeen keittiöiden ilmanvaihdolla – "Raha on vain vaihdon väline", sanoo puolet Jevenistä myynyt Seppo Vartiainen

Seppo Vartiainen ja Kalle Korhonen tienasivat molemmat Jevenin myynnistä yli kolme miljoonaa euroa.

Viallisesta valaisimesta lähtenyt käry tyhjensi Kuurojen palvelusäätiön ryhmäkodin Jyväskylässä

11-paikkaisen ryhmäkodin asukkaat evakuoitiin käryn takia, palokunta selvitti hajun johtuneen viallisesta valaisimesta.

Kasvomaskien hyöty koronan torjunnassa jakaa asiantuntijoitakin: "Näyttöä on olemassa tarpeeksi", "Suurempi merkitys on muilla viruksen ehkäisykeinoilla"

Uuden tutkimuksen mukaan kouluissa pitäisi ottaa poikkeuksellisia keinoja käyttöön. Korona leviää ilman mukana huomattavasti pidemmän aikaa ja laajemmin kuin on tiedetty.

Ilmari Niskanen avasi maalitilinsä Huuhkajissa, mutta ei rohjennut tuulettaa osumaansa – tyly tulos veti mielen matalaksi: "Sunnuntaina on kasvojen pesun paikka"

Puola kukisti Gdanskissa pelatussa maaottelussa Suomen 5–1. Suomen ainoasta osumasta vastasi Ilmari Niskanen, joka osui uransa toisessa A-maaottelussa.

Nuohoojilla on tilauskirjat täynnä – Yrittäjä: Piti palkata lisää työntekijöitä

Sisäministeriö muistuttaa, että nuohota voi ympäri vuoden.

Väistötiloille taas tarvetta Kokkolassa – ruotsinkielinen yläkoulu remonttiin vuoden päästä?

Ilmanvaihto on riittämätöntä muissa osissa kuin jo korjatussa kellarissa, eikä sitä pystytä nykykoneilla tehostamaan.

Porissa tehdasalueen jätekasan tulipalo saatiin hallintaan – raivaustyöt jatkuvat vielä tunteja

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo on saatu rajattua hyvin ja sammutustyötä jatketaan todennäköisesti läpi aamupäivän.

Palomiehet jättivät mysteerieläimen sikseen – ilmanvaihtoammattilainen kutsuttiin apuun Porissa

Kiertokadulla sijaitsevan kerrostalon ilmanvaihtokanavaan ujuttautunut eläin osoittautui haasteelliseksi pelastustehtäväksi Porissa torstaina.

Syitä sisäilmaongelmiin jäljitetään Mukkulan koulussa laajalla kuntotutkimuksella

Koulun yhtä rakennusta koskeva selvitys valmistuu ensi keväänä.

Ouluhallin peruskorjaus on valmis – halli avautuu käyttäjille maanantaina

Remontti piti sisällään muun muassa talotekniikan uusimista.

Lappeenranta valjasti ilmanvaihtonsa rahakoneeksi – talojen virtuaalivoimaloista toivotaan ratkaisua tuulivoiman synnyttämään suureen ongelmaan

Kotimaista säätövoimaa tarvitaan huomattavasti lisää tuuli- ja aurinkovoiman kasvaessa. Sitä voidaan saada säätelemällä kiinteistöjen sähkönkulutusta.

Tuulettaminen oli jo aiemmin Saksassa kansallislaji – nyt ikkunoiden avaamisessa on kyse myös kansanterveydestä

Arkea maailmalta: Saksa uskoo, että tuulettaminen pitää kosteusvauriot ja koronan loitolla, kirjoittaa Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Kokkolan Koivuhaan koululaiset aloittavat syyslukukauden viidessä eri väistötilassa

Sisäilmaoireilu ajaa koulun evakkoon moneen paikkaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle