Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kysely paljastaa vakavia epäkohtia luistelulajeissa – lähes puolet joutunut kiusatuksi, joka neljäs kokenut tai havainnut seksuaalista häirintää

Suomen urheilun eettisen keskuksen kyselyn mukaan pikaluistelussa, rullaluistelussa ja roller derbyssä esiintyy merkittävän paljon kiusaamista ja häirintää.

SM-viikko tulee taas heinäkuussa – maalla, vedessä ja ilmassa mitellään 23:n eri lajin mestaruuksista

SM-viikko kokoaa ensi heinäkuussa yhteen yli tuhat urheilijaa kilpailemaan lajiensa Suomen mestaruuksista.

Hiki virtaa ja taklaukset paukkuvat – monelle viihdelajina tuttu roller derby vaatii kovaa fysiikkaa ja rautaista peliälyä

SM-viikolla toista kertaa mukana oleva roller derby viihdyttää kilpatasolla yleisöään vauhdikkuudellaan ja yllättävillä tilanteilla.

SM-viikko on urheilun juhlaa heinäkuun alussa – kisatapahtumat Ylen kanavilla

Heinäkuussa Vantaalla järjestettävä urheilun monilajitapahtuma SM-viikko on neljä päivää urheilun juhlaa sekä maalla että vedessä.

Nuori äiti tunsi itsensä yksinäiseksi – taistelee nyt sen eteen, ettei kenellekään muulle kävisi niin: “Täytyy muistaa, että se on väliaikaista”

Nuori kuvataiteilija Ekaterina Kosonen palasi maailmalla viettämiensä vuosien jälkeen Kotkaan ja perusti perheen. Nyt hän parantaa kotikaupunkiaan – askel kerrallaan.

Kolmas SM-viikko kilpaillaan heinäkuussa Vantaalla – mukana lähes 20 lajin monipuolinen kirjo

SM-viikko on ohjelmassa 5.–8. heinäkuuta ensi kesänä. Yle vastaa tuttuun tapaan tapahtuman televisioinnista.

Tavalliset sankarit - kuusi tarinaa kentältä

Tavalliset sankarit - kuusi tarinaa kentältä

Aarne Soininen, 76, päätyi harvinaisen budolajin pariin erikoisella tavalla: "Se oli vähän vahinko"

SM-viikon lauantain ensimmäiset mestaruudet ratkottiin taidossa. Iltapäivän aikana on luvassa vielä muun muassa taekwondoa, dartsia ja roller derbyä.

Roller derbyssä mustelmia kannetaan ylpeydellä – "Silloin olet pelannut täysillä"

Roller derby on kontaktilaji, jota pelataan rullaluistimet jalassa. Vauhdikkaassa lajissa ei voi välttyä ruhjeilta, mutta niistä ollaan ylpeitä.

"Kontaktin ottamiseen on vielä matkaa" – Torniossa kokeiltiin roller derbyä

Roller derby on rullaluistimilla pelattava erittäin fyysinen laji, jossa loukkaantumiset ovat hyvinkin mahdollisia.

Täyskontaktilaji roller derby rantautuu Tornioon – Kypärä ja hammassuojat pakollisia

Roller derbyä pelannut ja valmentanut Iina Mykkälä on perustamassa joukkuetta Tornioon.

Kesä-Helsingissä liikunnan ilo löytyy myös ilmaiseksi

Puistojumppaa, jalkapalloa tai roller derbyä. Liikunnan ilo kesäisessä Helsingissä ei välttämättä käy kukkarolle. Erilaisten tapahtumien, kuten puistojumppien ja pop-up -juoksukoulujen avulla kynnys osallistumiselle on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi.

Hiljainen viikko on täynnä tekemistä – Katso pääsiäisen menovinkit

Pääkaupunkiseutu ei hiljene pääsiäisviikonlopuksi. Kokosimme menovinkkejä lapsiperheille, perinteiden rakastajille, urheiluhulluille ja muille.

Oululainen roller derby –joukkue SM-liigaan

Oulu Roller Derbyn edustusjoukkue Shitty City Rollers nousee SM-liigaan eli Roller Derbyn Suomi Cupiin ensi kaudella. Joukkue ylsi kuluneella kaudella ykkösdivisioonan voittoon.

"Luulin aluksi, että täällä elettäisiin feministisessä kuplassa" – roller derby on oikeaa urheilua

Roller derby on Suomen mittapuulla esikouluiässä, sillä se on rantautunut pohjoisille leveysasteille vasta kuutisen vuotta sitten. Kiinnostus erikoista lajia kohtaan on kasvanut ripeästi.

Roller derby vaatii pelisilmää ja voimaa

Helsinki Roller Derbyn -pelissä.

Ylpeyttä ja mustelmia rullaluistimilla

Rovaniemen roller derby -seura Roll-On Derby järjestää sunnuntaina näytösottelun osana Arctic pride-tapahtumaa. Näytösottelussa on mukana myös Oulun joukkue Shitty City Rollers. Rovaniemen joukkueella on suurisuuntaisia tavotteita tulevalle vuodelle.

Kontaktilajissa taklataan verkkosukkahousuissa ja minihameessa – video

Suosiotaan jatkuvasti kasvattava Roller Derby on kovaa ja hikistä urheilua, jonka viihteellinen historia näkyy värikkäissä asuissa ja pelaajien taiteilijanimissä. Näitä naisia eivät vauhti, kaatumiset ja taklaukset pelota. Katso video Kuopio Roller Derbyn harjoituksista.

Roller Derby - rytinää rullaluistimilla

Rullaluistimia ja kontaktilajeja yhdistävän Roller Derbyn suosio on nousussa. Oululaisen Shitty City Rollersin pelivuosi alkaa lauantaina Bee Season -ottelutapahtumalla Urheilutalolla, kun vastaan saapuu helsinkiläinen Queen B’s.

Lupa taklata, tytöt!

Rovaniemeläisiä naisia houkutellaan lappilaisille uuden liikuntalajin, roller derbyn harrastajiksi. Yhdysvalloissa 1920-luvulla naisten showesitykseksi kehitetty derby on nykyisin kilpaurheilua, mutta ripaus showhenkisyyttä on edelleen lajille ominaista. Pelaajat esimerkiksi eivät mene otteluihin omilla nimillään, vaan heillä kaikilla on alter egot.

Kontakti ja taktikointi kiehtovat naisia roller derbyssä

Roller derby on yhä pääasiassa naisten laji, vaikka muutama miesten joukkuekin on Suomeen syntynyt. Lajissa viehättävät vauhti ja kontaktinotto yhdistettynä strategiseen ajatteluun ja taktikointiin. Mustelmia pelkäävän laji roller derby ei ole, mutta liikuntaa siinä saa koko kehon mitalla.

Värikkäät taidepömpelit valtaavat Kotkan kadut

Seitsemän sähkökaappia saa uudet ilmeet heinäkuun aikana Kotkansaarella. Ekaterina Montonen maalaa taidepömpeliä Toivo Pekkasen puistoon.

Roller derbyä pelataan tosissaan, mutta kieli poskessa

Roller derby on vain muutamia vuosia sitten Suomeen rantautunut urheilulaji. Kaakkois-Suomesta joukkueita löytyy jo peräti kolme. Lappeenranta HCRollers tähtää ensi vuodeksi SM-liigaan.

Roller derby -naiset taistelevat Helsingissä

Roller derby on amerikkalainen vauhdikas urheilulaji, jonka pelaajat tunnetaan räväköistä peliasuistaan ja -nimistään. Naiset painavat huimaa vauhtia rullaluistimilla ja pyrkivät ohittamaan toisiaan. Helsinki Roller Derby -joukkueen johtaja, Eeva "Tigre Force" Partanen, luotsaa tiimiiään tiikerin tahdonvoimalla lauantain otteluun.

Roller Derbyn suosio jyrää mimmienergialla

Nuorten naisten harrastus Roller Derby kasvattaa suosiotaan Suomessa. Yhdysvalloissa kehitetty rullaluistelulaji rantautui Suomeen vasta kolmisen vuotta sitten, mutta on kehittynyt täälläkin showmaisesta alakulttuurista ammattimaiseksi urheilulajiksi.

Fiestasta tuli yhteisötaidetta kadulle

Taiteilija on nimennyt auton katutaiteeksi, joka on kadulla ja joka liikkuu kadulla. Liikkuvaan taideteokseen ovat saaneet jättää käden jälkensä niin taiteilijat kuin ohikulkijatkin.

Kuvat: Ilosaarirockin monipuolinen lauantai

Ilosaarirockin lauantaissa raikui niin reipas black metal kuin sulava reggaekin. Lauantaina Laulurinteellä pysyttiin pääosin kuivana, sillä päivän aikana satoi vain kerran.

Yle mukana Ilosaarirockissa

Yle Pohjois-Karjala seuraa Joensuun Ilosaarirockia netin ja kuvagallerioiden voimin. Linkit kaikkiin rokin artikkeleihin ja kuvajuttuihin löydät tämän artikkelin alareunasta.

Roller derbyssä ei välty mustelmilta

- Vaikka meillä on kivat nimet ja ollaan kivan näköisiä, tämä on ihan täysin urheilua. Kiinnostus uuteen lajiin on kova.

Ravintolapäivänä voi napostella ympäri Kymenlaaksoa

Lauantaina voit nauttia vaikka rullaluistintyttöjen vohveleita tai aterioida hippibussissa. Kymenlaaksoon avataan Ravintolapäivänä ainakin parisenkymmentä tilapäisravintolaa.

Tältä näyttää roller derby - katso video!

Roller derby on nopeatempoinen joukkuepeli ja kontakteja sisältävä urheilulaji. Urheilukatu 2:n testiryhmä otti selvää, minkälaisesta lajista on kysymys.

Maailmanmestari kutsui Urheilukatu 2:n kotiinsa

Maailmanmestari, lääkäri ja pienen lapsen isä. Urheilukatu 2 vierailee salibandytähti Harri Forstenin luona. Testiryhmä rymistelee jaksossa rullaluistimilla Roller Derbyn pyörteissä. Entä kuka huippu-urheilija sai lääkäreiltä jo lähes kuolemantuomion, mutta venyi silti arvokisakultaan ja jatkaa lajinsa huipulla edelleen?

Rollerderbyssä mustelmilla on väliä

Pelikentällä kukaan ei voi kieltää taklaamasta tai koskemasta, vaan on oltava valmiina kaikkeen kontaktiin mitä eteen tulee. - Älä ajattele. Se tulee kyllä luonnostaan, kun vain menee ja tekee, sanoo Tampere Rollin´ Ho:sin Betty BooHOo.

Kovaa vauhtia, mustelmia ja verkkosukkahousuja

Vuosi sitten Helsinkiin rantautuneessa hurjapäisten naisten lajissa, roller derbyssä kiidetään kovaa vauhtia rullaluistimilla vastustajia ohitellen ja taklaten. Kontaktilajissa mustelmilta ei vältytä.

Tähtihetki perjantaina 28.5.

Tähtihetken juontajina toimivat Satu Linnapuomi ja Tarmo Poussu. Tällä viikolla esittelyssä olivat DVD-elokuva Roller Girl ja ensi-iltaelokuvat Pari kyttää ja Streetdance 3D.