Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhteistuotannot vetivät Lappeenrannan teatterin katsomot täyteen

Footloosen ja Piirakan paluun näytökset olivat loppuunmyytyjä.

Hetken nautinto lempimukista – kahvipaussin pitäjä ei ole työpaikan laiskuri

Kahvi- tai teetauon pitäiminen tai pitämättä jättäminen eivät kerro asiantuntijan mukaan työntekijän työtehosta mitään.

Vartiovuorenmäki muuttuu kesällä Vaahteramäeksi – video

Turun kesäteatterin lavalla nähdään tänä kesänä Miika Murasen ohjaama Vaahteramäen Eemeli.

Bilbo, Brooke ja Gandalf tulivat ruudun läpi koteihin – viihde vaikuttaa myös lasten nimiin

Aladdinin Jasmine, Teija Sopanen, Frodo Reppuli, Laura Ingalls, Vaahteramäen Eemeli ja Brooke Logan. Kaikki näkyvät tv-ruudulla tai valkokankaalla mutta myös suomalaisten etunimissä – osa enemmän kuin toiset.

Sika muuttui jumalasta kinkuksi

Harva muistaa sian jumalallista alkuperää

Porttinsa jo sulkenut Astrid Lindgrenin satupuisto avataan turvapaikanhakijoille

Vimmerbyn Astrid Lindgrens Världissa Ruotsiin saapuneet pakolaislapset pääsevät vierailemaan muun muassa Vaahteramäen Eemeli -kirjoissa esiintyvissä paikoissa.

Vaahteramäen Eemelin äitinä tunnettu näyttelijä Emy Storm kuoli

89-vuotias ruotsalaisnäyttelijä menehtyi aivoverenvuotoon.

Vaahteramäen Eemelin äiti on kuollut

Ruotsalaisnäyttelijä Emy Storm oli kuollessaan 89 vuoden ikäinen.

Vaahteramäen Eemeli on metkuillut jo 50 vuotta

Astrid Lindgrenin luoma lastenkirjahahmo Vaahteramäen Eemeli täyttää 50 vuotta.

Elävä arkisto: Tamperelainen managerilegenda myi kaikkea mikä liikkui

Viihdeyrittäjä Tauno ”Tappi” Suojanen tuli 1960- ja 1970-luvuilla tunnetuksi värikkäistä tempauksistaan ja ronskista tyylistään. Hän kaappasi amerikkalaisen tv-tähden Suomeen, myi sokeaa laulajaa ”Suomen Ray Charlesina” ja palkkasi kesäshow’n tähdeksi ison pässin.

Metkuillaan -konsertit ovat loppuunmyytyjä

Tänä vuonna Metkuillaan–lastenkuorokonsertissa on mukana yli 30 kuoroa ja 800 lasta ja nuorta Etelä-Karjalasta. Metkun kuorotoiminta on vain laajentunut vuosi vuodelta.

Vaahteramäen Eemeli on myös Pikku-Rölli

Nurmijärven kesäteatteriin Vaahteramäen Eemeliksi valittu lahtelainen Christian Ruotanen näyttelee Rölliä lapsena uudessa elokuvassa.

Nuorten kirjaston ilme paljastui

Rovaniemen kirjastoon suunnitellun nuorten kirjaston ilme on päätetty. Erityisesti nuorille suunnattu kirjastotila tehdään nykyisen Lapin taitelijaseuran, entisen kahvila Illusian tiloihin. Tilasuunnittelusta järjestetyn kilpailun voittaja julkistettiin perjantaina Rovaniemelle.

Vaahteranmäen Eemeli on lahtelainen

Lahtelainen Christian Ruotanen valikoitui kymmenien joukosta näyttelemään Taaborinvuoren kesäteatteriin Vaahteranmäen Eemeliä vuodeksi 2013. Metkuilusta pitävä kymmenvuotias on halunnut esiintyä pienestä pitäen.

Positiivista anarkiaa huutaa Eemeli

Eemeli ei ollut pahankurinen, vaan kekseliäs pikkupoika. Eemeli ja Peppi ovat positiivisen metkuilun esikuvia. Hämeenlinnan Miniteatteri nosti vilkkaan pojan lavalle.

Peppi Pitkätossun maailma Vaasan kaupunginteatterissa

Marcus Grothin sovittama ja ohjaama Peppi kiinnostaa jo etukäteen, sillä päivänäytökset ovat myyneet hyvin. Esityksiä jatketaan syksyllä.

Muskarissa opitaan mielikuvituksen avulla

Musiikkileikkikoulut vetävät lapsia musiikin pariin vuosikymmenestä toiseen. Paljon on kuitenkin muuttunut sitten 1950-luvun, jolloin musiikkileikkikoulut rantautuivat Suomeen. Vaasassa musiikkileikkikoulutoiminta täyttää neljäkymmentä vuotta.

Eläinten nimet muodissa mukana - Smurffi ja Hedwig vetävät

Eläinten nimipäivälistat on uudistettu. Lemmikkieläinten nimien valitseminen saattaa tuottaa perheille paljon päänvaivaa, joten Yliopiston almanakka on päivitetty vastaamaan nykyajan nimimuotia. Hienojen nimien lisäksi on syytä miettiä, miten eläin reagoi nimeen. Myös eläinten suosikkinimet seuraavat viihdeteollisuutta, idoleita ja julkkiksia.

Savonlinnan Teatterissa ulvoo mylläri

Savonlinnan Teatterin syksy on lähes pelkkää musikaalia. Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva ja Pauli Hanhiniemen säveltämä musikaali ”Ulvova Mylläri” saa ensi-iltansa 17.9.

Yli satavuotias teatteri porskuttaa virkeänä

Oulun Työväen Näyttämöä pyörittävät vapaaehtoiset harrastajajoukot, jotka haluavat omistaa vapaa-aikansa esitysten valmistelulle ja yleisön viihdyttämiselle ilta toisensa jälkeen. Intiössä toimiva Oulun vanhin teatteri on edelleen vahvasti voimissaan.

Sisaruus on viha-rakkaussuhde

Veli tai sisko on yhtä aikaa tsemppari, kilpakumppani, ärsyttävä härnääjä ja paras ystävä. Nahistelu kuuluu asiaan, kunhan se lapsien mielestä pysyy normaalilla tasolla. Sisaruussuhteet paranevat, kun vanhemmat ovat tasapuolisia.

Vaahteramäen Eemeli metkuilee Turun Nuoressa Teatterissa

Turun Nuoren Teatterin syyskauden avaa suurproduktio Astrid Lindgrenin Vaahteramäen Eemeli. Eemeli on utelias ja hyvin energinen poika, joka ei tee kepposia tahallaan. Hän haluaa vain kokeilla kaikkea uutta ja sen vuoksi tapahtuu hieman vahinkoja, kuvailee nimikkoroolia tekevä Elias Tanhuanpää.

Viljami Rossissa on sankariainesta

Konnevedellä asuva 8-vuotias Viljami Rossi oli vielä pari päivää sitten aivan tavallinen pikkupoika, joka tykkäsi Duudsoneista ja seikkailuista. Nyt Viljami on suuri sankari, sillä hän pelasti itsensä, siskonsa ja serkkunsa tiukasta tilanteesta valtavan lumikinoksen alta.

Minun kaupunkini sarjassa Forssa ja Hämeenlinna

Radio Suomen Minun kaupunkini -kesäsarjassa kierretään kotimaan kaupunkeja yhden sen tunnetun asukkaan kanssa. Hän esittelee kaupungistaan lempi- ja inhokkipaikkojaan. Minun kaupunkini -sarja kuultiin ensi kerran kesällä 2009. Tämän kesän 10 osan uusintakierroksen aloittaa maanantaina 1. elokuuta Forssa, jota tutkailee Turkka Mali. Ohjelmat kuullaan Radio Suomessa arkisin 1.-12. elokuuta klo 17.30-17.55. Tutustu sarjan kantahämäläisiin osiin täällä!

Soisalo-opistossa teatteri-innostus

Lapset harrastavat innolla teatteria Soisalo-opistossa. Pelkästään Varkauden ja Leppävirran alueilta kootuissa näytelmäpiireissä on kolmisenkymmentä ala- ja yläasteikäistä nuorta.

Astrid Lindgren kirjoitti itselleen

Maailmankuulun lastenkirjailijan Astrid Lindgrenin syntymästä tulee keskiviikkona kuluneeksi sata vuotta. Lindgren kertoi elämänsä aikana paljon omien kirjojensa henkilöistä. Hänen omia lastenkirjasuosikkejaan olivat Nalle Puh ja muumit.

Astrid Lindgren kirjoitti itselleen

Maailmankuulun lastenkirjailijan Astrid Lindgrenin syntymästä tulee keskiviikkona kuluneeksi sata vuotta. Lindgren kertoi elämänsä aikana paljon omien kirjojensa henkilöistä. Hänen omia lastenkirjailijasuosikkejaan olivat Nalle Puh ja muumit.