Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Konepajayhtiöt Komas ja Fortaco yhdistyvät huhtikuussa

Komasin ja Fortaco viime heinäkuussa julkistama liiketoimintakauppa  astuu voimaan huhtikuun alussa. Kaupan myötä Komasin henkilöstömäärä nousee 330 työntekijään.

Komas ostaa kaksi Fortacon yksikköä

Jyväskyläläinen konepaja Komas jatkaa voimakasta kasvuaan. Yritys on kertonut tänään ostavansa Fortacon Härmän ja Sastamalan koneistusliiketoiminnan.

Komas jatkaa kasvuaan – osti Fortacon Kurikasta

Jyväskyläläinen Komas Oy on ostanut Fortaco Oy:n koneistusliiketoiminnan Kurikassa. Nykyisin 200 henkilöä työllistävä Komas vahvistuu 36 henkilöllä. Liikevaihto kasvaa 26 miljoonasta eurosta noin 32 miljoonaan euroon. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Fortaco irtisanoo ja myy toimintojaan Kurikassa

Jo aiemmin useita yt-neuvotteluja läpikäynyt Fortaco irtisanoo jälleen väkeä Kurikassa. Lisäksi Kurikan koneistusyksikkö myydään jyväskyläläiselle Komas Oy:lle.

Kurikassa jälleen yli 50 työpaikkaa uhattuna

Fortaco aloittaa yt-neuvottelut Kurikan kokoonpanotehtaallaan. Ohjaamovalmistuksesta on jo nyt kymmeniä henkilöjä lomautettuna.

Komasille jättitilaus puolustusvoimilta

Komas Keski-Suomi on saanut 14 miljoonan euron tilauksen Maavoiminen Materiaalilaitokselta. Tilaus koskee kranaatinheittimistön ampumatarvikkeita.

Arctic Machine avaa tuotantolaitoksen Jyväskylään

Elokuussa avattava tehdas tuo alkuvaiheessa noin 10 uutta työpaikkaa. Tienhoitokalustoa valmistavalla yrityksellä on jo nyt hallinnollisia työntekijöitä Jyväskylässä, yrityksen päätuotantolaitos on Suonenjoella.

Fortaco irtisanoo 92 Kurikassa

Lopputilin saa 72 työntekijää ja 15 toimihenkilöä. Tappiollinen komponettivalmistus Kurikassa loppuu, mutta ohjaamoliiketoimintaa kehitetään ja se keskitetään yhteen tehtaaseen Kurikassa.

Vastaperustettu Fortaco aloittaa yt-neuvottelut

Ruukin ja Komasin vasta perustama yritys Fortaco Ostrobotnia Oy aloittaa yt-neuvottelut Kurikassa. Neuvottelut voivat johtaa reilun sadan työntekijän ja parinkymmenen toimihenkilön irtisanomiseen.

Ruukki ja Komas muodostivat Fortacon

Komasin ja Ruukki Engineerin yksiköt yhdistyvät uudeksi Fortaco -nimiseksi yhtiöksi. Yhdistyvien yksiköiden työntekijät siirtyvät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Uudella yrityksellä on Euroopassa 2600 työntekijää.

Junttan irtisanoo 19 työntekijää

Kuopiolainen paalutuskonevalmistaja varautuu myös sadan henkilön lomauttamiseen ensi vuoden aikana. Vähennyksiä perusteellaan toiminnan uudelleenjärjestelyillä.

Komas ja Ruukki yhdistivät voimansa

Uuden konepajateollisuudessa toimivan yhtiön nimeksi tulee Fortaco. Pohjalaisista yksiköistä uuteen yhtiöön siirtyvät Komasin Kurikan ja Härmän yksiköt sekä Ruukki Engineeringistä Kurikan ja Sepänkylän yksiköt.

Rautaruukki ja CapMan perustavat uuden konepajayhtiön

Uudesta yhtiöstä tulee Euroopan suurin konepajateollisuuden yhtiö.

Komasin Seinäjoen yksikölle uusi omistaja

Kansainvälinen konepajateollisuusyritys Komas jättää Seinäjoen. Yhtiön Seinäjoen yksikkö on myyty UH-Koneistukselle. Kaupan yhteydessä Komasin 38 työntekijää siirtyivät uuden omistajan palvelukseen.

Kauhukuvista tuli totta Keski-Suomessa

Keski-Suomessa tarkasteltiin vuonna 2005 erilaisia tulevaisuudennäkymiä eli skenaarioita. Näistä näkymistä ovat toteutuneet lähes huonoimmat mahdolliset.

Taitaja-kilpailun voitto voi olla millimetrin sadasosista kiinni

Erot kilpailijoiden välillä ovat pieniä, mikä tekee Taitaja-kilpailuiden tuomaroinnista haasteellista. Koneistuksessa kilpailutyöt kuljetettiin Komasin konepajalle 3D-mittaukseen, jotta pienimmät erot havaittaisiin.

Komasin sopimus saattaa tuoda töitä

Jyväskyläläinen Komas Oy keskittää pintakäsittely-ostonsa. Sopimus FSP Finnish Steel Painting -yrityksen kanssa saattaa tuoda lisää töitä Jyväskylään, missa yhtiöllä on kaksi pintakäsittelylaitosta.

Keskisuomalaista osaamista viedään Kiinaan

Keskisuomalaista osaamista viedään vuosi vuodelta enemmän Kiinaan. Kehittämisyhtiö Jykes on viitisen vuotta auttanut keskisuomalaisyrityksiä luomaan suhteita Kiinan kehittyvillä markkinoilla.

Komas Groupille uusi toimitusjohtaja

Konepajateollisuuden järjestelmätoimittaja Komas Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Mika Kari. Hän aloittaa tehtävässään ensi kuun alussa. Tämänhetkinen toimitusjohtaja ja yhtiön perustaja Jukka-Pekka Nikula jatkaa yhtiön hallituksessa.

Teollisuus toipumassa taantumasta

Keskisuomalaisenkin teollisuuden suhdanteet ovat kääntymässä. Esimerkiksi taantumassa pahasti kärsineen konepajateollisuuden sorvit pyörivät taas. Teollisuus vetää mukanaan lamasta myös muita aloja, jotka ovat riippuvaisia siitä.

Suomalainen osaa siirtää lunta

Suomessa valmistettava lentokenttien aurauskalusto herättää kasvavaa kiinnostusta ulkomailla. Kansainvälinen julkisuus ja kehut kaluston tehokkuudesta ovat selvästi lisänneet etenkin nettitiedustelujen määrää eri kenttäviranomaisilta.

Moventas ulkoistaa Komasille

Moventas ulkoistaa koneistamisyksikkönsä Komasille. Yksikön 22 työntekijää siirtyvät Komasin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yksikkö tekee tuuliturbiinien hammaspyörien alkukoneistamista.

Syytteet nurin Komasin etusormi-jutussa

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet työturvallisuusrikoksesta Komas Oy:ta vastaan. Syyttäjä vaati Komasin yksikön päällikölle, työnjohtajalle ja yhtiölle sakkorangaistuksia työturvallisuusmääräysten laiminlyönnistä.

Ässille vain yksi piste Jokereilta

Kahden maalin johto kuivui kasaan ja Jokerit vei pelin jatkoajalla.

Sisu Auto ulkoistaa kuorma-autojen valmistuksen

Sisu Auto Oy siirtää Karjaan kuorma-autotehtaan valmistus- ja kokoonpanotoiminnot konepajayritys Komas Oy:lle. Siirtyvän liiketoiminnan henkilöstö, noin 95 henkilöä, siirtyy Komas Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Työntekijöille oireita Jyväskylän typpioksidivuodosta

Kymmenkunta jyväskyläläisen Komas Oy:n työntekijää on ollut terveyskeskuksessa tarkastettavana tehtaalta aamulla vuotaneen typpioksidin vuoksi. Työntekijöillä on ollut muun muassa silmäoireita. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen vakavasti.

Keski-Suomen hätäkeskus tiedottaa 9.7.

Jyväskylän mlk, Jyskä, Komas oy:llä klo 07.00 aikaan tapahtunut onnettomuus, jossa vapautui ilmaan vaarallista ainetta.