Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jukka Niva: Somefirmojen johtajat päättävät Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjan loanheitosta syksyn vaaleissa

Miten likaiseksi Facebookin ja Twitterin pomot antavat Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjoiden mennä? Vaikka eivät he sitä haluaisi päättää, kirjoittaa Jukka Niva blogissaan.

Republikaanien esivaali meni loanheitoksi: Cruzin vaimo ivan kohteena

Donald Trumpin ja Ted Cruzin sanailu alkaa lähteä hallinnasta. Negatiivisen mainonnan kohteiksi ovat joutuneet vastaehdokkaiden vaimot eikä sanankäytöllä tunnu enää olevan rajoja.

Laskelmoiva ehdokas lyttäisi puoluekaverinsa

Mainosalan ammattilainen sanoo, että vaaleissa ehdokkaan pahin vastustaja on usein puoluekaveri. Hänen mukaansa ehdokkaat mainostavat Suomessa varovasti, mikä voi liittyä suomalaiseen kulttuuriin.

Soini: Hallitukseen kolme vahvaa puoluetta – ei "takiaispuolueille"

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan Suomi tarvitsee nyt vahvan hallituksen. Keskustan syytökset loanheitosta hän kuittaa vaalinahisteluna.

Asiantuntijat: Lipposen "böö" näytti miten vaikeaa vaalimainonta on

Huhtikuun eduskuntavaalien kampanjointi vilkastuu päivä päivältä. Asiantuntijat seuraavat mielenkiinnolla etenkin kokoomuksen ja keskustan kampanjoita. Sosiaalinen media on näissäkin vaaleissa isossa roolissa, mutta perinteistä mediaa se ei syrjäytä.

Näkökulma: Uhkaako vaalien lähestyminen kuntaliitoksia?

Satakunnassa valmistaudutaan kuntaliitoksiin samaan aikaan, kun puolueet lähtevät eduskuntavaalikamppailuun. Toimittaja Antti Laakso toivoo, että vaalipeli ei vaikeuta maakunnan tulevaisuuden kannalta merkittäviä liitosneuvotteluja.

Mitt Romney syyttää Obaman joukkoja loanheitosta

Romneyn avustajan mukaan Obaman kampanjointi menee yhtä alhaalta kuin limbotanssijat.

Kampanjat pöhisevät somessa

Toinen kierros presidentinvaaleissa on kiihdyttänyt entisestään kampanjoita myös sosiaalisessa mediassa. Aktiivisia ovat molempien ehdokkaiden kannattajat ja vastustajat. Kampanjatoimistoissa sanoudutaan jyrkästi irti loanheitosta.

Tiura syyttää omiaan mustamaalauksesta

Kokoomuksen tamperelainen kansanedustaja Marja Tiura kiistää puolisonsa vaikuttamisen kokoomusjohtoon. Nelosen uutiset kertoi sunnuntaina, että YLE:n taloustoimituksen esimiehenä vielä viime keväänä työskennellyt Olli Ainola olisi vedonnut puolueeseen, jotta se tukisi vaaliraha- ja loikkauskohuun joutunutta Tiuraa. Tiura syyttää loanheitosta oman puolueensa väkeä.

Pelon vaalit

Vaikka amerikkalaiseen vaalikampanjointiin kuuluu ylileveä hymy, marssimusiikki ja lipunheilutus, siihen kuuluu myös pelon elementti.