Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hetkinen - pinkki!

Kajo luotailee pinkin värin suhdetta itsetuntoonsa

Mies ryösti Oulussa kaupan käsiaseella uhaten

Poliisi etsii ryöstäjää, joka on noin 170-senttinen ja normaalivartaloinen. Hänellä oli yllään tummanharmaa takki ja ruskeat tai keltaiset housut.

Retro Finnish fashion: This season's must-have item is a yellow Rukka raincoat

Young people are buying up yellow raincoats this autumn, as old Finnish brands and products make a comeback on the fashion scene. Gunborg Lehmus first designed the famous yellow Rukka raincoat in the kitchen of an old Kokkola farmhouse in the early 1950s.

Gunborg, 100, keksi aikanaan hitin – nyt keltainen sadetakki on taas haluttu

Nuoret ovat villiintyneet keltaisista sadetakeista. Legendaarisin on 100-vuotiaan kokkolalaisrouvan suunnittelema Rukka-takki, jonka uuteen tulemiseen valmistajakaan ei tänä syksynä osannut varautua.

Koplan kannattajat varustivat Vimpelin Pesäpalloilijan keltamustaksi – pohjalaiset älähtivät

Vimpeliläiset vastasivat provokaatioon nopeasti, sillä paikallisen lehden mukaan tunnin kuluttua toimittajan kuvanoton jälkeen patsaalla oli jo kotijoukkueen värit yllä.

Kanadan pääministeri villitsee taas somessa – Nyt puhuttavat sukat

Pääministeri Justin Trudeaulla oli eriväriset Star Wars -sukat hänen tavatessaan torstaina Irlannin pääministerin Enda Kennyn.

Saamen lipun käyttöönotosta on kulunut 30 vuotta

Saamen lippu hyväksyttiin saamelaisten viralliseksi symboliksi 15.8.1986. Lipun käyttöönotosta on nyt tasan 30 vuotta.

Yksinäiset välitunnit vaihtuivat yhteiseen riemuun koulun pihalla – kavereita lainaavasta kaverikioskista tuli hitti

Ilmassa leijuvat kymmenet saippuakuplat, hyppynarut pöllyttävät koulupihaa, marmorikuulat pyörivät vauhdilla alas rinnettä ja maja nousee porukalla. Piha on täynnä naurua, kiherrystä ja huutoa. Kaiken takana on Tervakosken koulun pihaan ilmestynyt pieni, keltainen rakennus.

Käytetyn turvaneulan suojus on vahva – "Pelkään, että neula menee poikki"

Helsingissä tapahtunutta virhettä verikokeiden näytteenotossa on puitu laajalti julkisuudessa. Vierailu ISLABin näytteenottokeskuksessa vahvistaa, että työssä noudetaan tiukkaa hygieniaa, eikä käytetyn turvaneulan suojusta saa tuosta noin vain pois.

Mysteerikalasta laittomiin villasukkiin – vuoden luetuimmat nettijutut herättivät ihmetystä

Heinolalaismiehen jättimäinen kalasaalis, laittomat kettukarkkisukat ja oman kodin avaaminen turvapaikanhakijoille. Muun muassa nämä Yle Lahden esille nostamat aiheet kiinnostivat verkossa vuonna 2015.

Konjakkipullo, keltaiseksi muuttunut joki ja kadonnut kaupunki sekä muita vuoden luetuimpia juttuja

Ylen ulkomaan toimituksen tämän vuoden luetuimpiin juttuihin kuului turistimokia, pakolaisia, konjakkipulloja ja kadonneita kaupunkeja sekä kuvakavalkadeja. Keräsimme tähän juttuun muutaman vuoden klikatuimmista uutisista.

Simpauttajan isä 70 vuotta – pelkää Alzheimerin vievän ajatuksensa

Juuan Piitterissä keltaisen talon isäntä raivoaa öisin. On melskannut ja kirjoittanut jo vuosien ajan. 70-vuotias kirjailija Heikki Turunen potee luomisen tuskaa pimeän tultua ja pelkää, että tekeillä oleva teos jää hänen viimeisekseen.

Kanimiesten kaupunki – cityjahti helpottaa metsästäjien eräahdistusta

Suomeen on syntynyt 2000-luvulla kokonaan uusi metsästysmuoto, kanijahti. Pieni pitkäkorva on alkanut kiinnostaa myös pääkaupunkiseudun harrastemetsästäjiä. Lapin mies lähti kanijahtiin keskelle Espoota ja yllättyi.

Keltaiseen taloon tulevat niin mummot kuin punkkaritkin – "Tasa-arvo syntyy vasta sitten, kun rahan arvo lakkaa"

Entisestä hylätystä talosta on tullut Tampereen tärkeimpiä vaihtoehtokulttuurin keskuksia. Aivan ydinkeskustan tuntumassa oleva Keltainen talo on Maria Mattilan manifesti muun muassa rahan merkityksettömyydestä.

Joona lähtee innolla kouluun

Ensimmäiselle luokalle menevä rovaniemeläinen Joona Jarkko odottaa malttamattomana ensi viikkoa. Oma Ounasrinteen koulu on vasta rakennusvaiheessa, joten evakkokouluun Kairatielle hän kulkee isoveljensä kanssa yhdessä bussilla.

Nykykuvaajat Suomen viimeisen torivalokuvaajan jalanjäljillä

Valto Pernu oli tarkan markan mies. Vaatteissa oli paikka paikan päällä, mutta kuoleman jälkeen paljastui mittava omaisuus. Nyt nykyvalokuvaajat ympäri Suomea kilpailevat Pernun nimeä kantavassa valokuvauskilpailussa.

Vapiskaa vastustajat! Englannin Ykkösliigajoukkueen some-tiimi ei jää sanattomaksi

Englannin kolmanneksi korkeimmalla jalkapallon sarjatasolla pelaava Doncaster Rovers osaa muiden joukkueiden kustannuksella pilailun. Viimeisempänä kohteena on ollut porrasta ylempänä pelaava Middlesbrough.

Tourin avausetapin voittaja yllätti itsensäkin ennätysvauhdillaan – "Rikoin kuivan jakson"

Rohan Dennis sai kunnian ottaa ensimmäisenä tämän vuoden pyöräilyn Ranskan ympäriajon johtajan keltaisen paidan ylleen. Dennis teki henkilökohtaisessa aika-ajossa Tourin ennätyksen.

Mies kateissa Raumalla viikkoja – poliisi kaipaa yleisövihjeitä

Raumalla kadonneen 60-vuotiaan Antero Norblomin liikkeistä pyydetään yleisövihjeitä.

Poliisi julkaisi kuvan: Hämeenlinnassa tapahtuneesta ryöstöstä kaivataan lisätietoa

Hämeen poliisi tutkii epäiltyä ryöstöä, joka tapahtui Hämeenlinnan linja-autoasemalla keskiviikkona iltapäivällä.

Teräaseella uhannut nuori mies ryösti Siwan Kangasalla

Tummiin pukeutunut nuorehko mies sai saaliiksi vähäisen summan rahaa. Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja.

Potkuhousut villitsee yleisön: "Pyrin nouseman esityksessä lasten tasolle"

Vesa Tuovinen on yhden miehen orkesteri, joka viihdyttää lapsia ympäri Etelä-Karjalaa. Keltaisiin potkuhousuihin sonnustautunut keski-ikäinen mies saa yleisön puolelleen hetkessä. Lapsille esiintymisessä on kuitenkin omat haasteensa.

93-vuotias Aino seuraa SaiPan pelit ravintolassa – "Se on niin riskaapeli joukkue, kun se on vähän siinä rajaseuduilla, että selviääkö se vai ei"

Lappeenrantalaisen kiekkoseura SaiPan kannatus ei ole kiinni iästä eikä kunnosta. 93-vuotias Aino Kosonen ei pääse enää ilman apuja katsomaan pelejä lähiravintolaan, mutta se ei estä häntä.

"Muodin voi ostaa kaupasta, etiketin voi oppia, mutta tyylihän lähtee meistä itsestämme"

Miesten pukeutuminen ei ole enää pelkästään mustaa, valkoista ja sinistä. Kaikkea ei kannata kuitenkaan kokeilla – yhtä aikaa.

Onko vieraan koiran hihnassa keltainen nauha? Ohita suosiolla kauempaa

Koiraharrastajat kampanjoivat sen puolesta, että nauhan merkitys opittaisiin. Kyse ei automaattisesti ole siitä, että koira olisi esimerkiksi vihainen.

Kurkkupurkki Ruotsin poliisin kiusana

Ruotsalaismetsästä löytyi 250 000 Ruotsin kruunua sisältänyt kurkkupurkki. Kukaan ei ole ilmoittautunut sen omistajaksi.

Olitko Pitkäjärven ABC:llä tiistaina aamuyöllä, poliisi kaipaa lisää havaintoja ryöstäjästä

Mikkelin poliisi kaipaa lisää yleisön havaintoja Mikkelin Pitkäjärven ABC:n kahvilan ryöstöstä. Poliisi on jo tavoittanut ryöstöhetkellä kahvilan kassalla asioineen miehen ja hänen antamansa tiedot ovat poliisin käytössä.

Mikkelin aseryöstäjä edelleen karkuteillä

Poliisi pyytää yleisövihjeitä tapahtumaan liittyen. Myös ryöstöhetkellä kahvilan kassalla ollutta miesasiakasta ottamaan yhteyttä Mikkelin poliisiin. Miesasiakkaan ei epäillä liittyvän tekoon, mutta hänen tavoittamisensa on tärkeää epäillyn rikoksen selvittämiseksi.

Liki 800 olutetikettiä ja 350 kenkää – "Laitoin tupakkarahat keräilyharrastukseen"

Untisen pariskunnan koti on täynnä muun muassa retrorasioita, keltaisia kirjoja, laatuastioita ja filmitähtikortteja. Aktiivisesti keräilyharrastus on jatkunut jo kymmenen vuotta. Alkusysäyksen innostukseen antoivat postimerkit, Tampere ja peltipurkit.

Junioritekniikkatalo mahdollistaa talviharjoittelun

FC Kemi remontoi parhaillaan seurataloa uuteen kuosiin. Junioritekniikkatalo tarjoaa ratkaisun jalkapalloseuran talviajan tilaongelmaan.

Lemmenjoen tunturista löytyi poikkeuksellinen kantarelliesiintymä

Eteläsuomalaiset miehet kokivat vaellusretkellään kotoisan yllätyksen elokuun lopussa. Noin kymmenen kilometrin päässä Vaskojoen tuvasta heidän eteensä levittäytyi keltainen sienipelto. Paikallisten mukaan miehet löysivät Suomen pohjoisimman kantarelliesiintymän.

Muistisairas nainen kateissa Lahdessa

Poliisi kaipaa yleisön apua palvelutalosta kadonneen vanhuksen löytämiseksi.

Näkökulma: Miksi päätin rakastaa Stubbin polvihousuja

Suomi yrittää tuplata elintarvikevientinsä. Se vaatii asennemuutosta ja lisää kunnioitusta sutkeille myyntimiehille, kirjoittaa A-studion toimittaja Hanna Säntti.

Löytötavaratoimiston harvinaisuudet - punainen lasten kenkä ja keltainen siivouskone

Löytötavaratoimistoissa kesä ei juuri erotu muista vuodenajoista. Esimerkiksi Kemin poliisiaseman löytötavaratoimistossa ainoastaan festivaaliviikonloput poikkeavat muista ajoista.

Latinot lahjoivat hevimiehen futispaidoilla

Lahtelainen Jani Huttunen on kiertänyt bändinsä Inferian kanssa lähes koko Etelä-Amerikan. Viimeisimmältä kiertueelta tuomisina on tukku uusia pelipaitoja.

Tampereen kiäli leviää rintanapeilla: "Eisevväliä, tokas kekkee Toi"

Tampere-seurassa päätettiin nostattaa kesämieltä painattamalla rintamerkkejä ja tehdä samalla tampereen kieltä tunnetuksi. Oman merkin ovat saaneet tärkeät avainsanat: Toi, Kekkee ja Eisevväliä. Tulkkausohjeet otsikkoon löytyvät artikkelista.

Uudet äitiyspakkaukset jakeluun keväällä – retrovärejä ja vilistäviä oravia

Uuden äitiyspakkauksen väriskaalassa on oranssia, keltaista ja ruskeaa sekä mintun- ja vaaleanvihreää. Uutena tuotteena mukana on kuolalappu.

Mies löysi rannalta valkoista fosforia – syttyi palamaan

Kävelyllä ollut brittieläkeläinen sai kolmannen asteen palovammoja poimittuaan pohjoissaksalaiselta rannalta palan valkoista fosforia. Poliisi tutkii, löytyykö ainetta rannalta enemmänkin.

Poliisi kaipaa havaintoja kadonneesta nuorukaisesta

Kadonneeksi ilmoitettuun Tero Hiltuseen on saatu yhteys viimeksi keskiviikkoiltana.

Nahoilla rahaa sairaille lapsille

Turkistarhaajat ovat lahjoittaneet 70 000 euroa lasten sairaanhoitoon Kokkolaan ja Seinäjoelle. Ensi vuonna on tarkoitus tempaista näyttävästi koko liiton voimin valtakunnallisesti.

Ylen silminnäkijä Bangkokissa: Mielenosoitus näytti hyvin organisoidulta

Bangkokissa lomaileva Yle Uutisten toimittaja tapasi hallitusta vastustavia mielenosoittajia Kuninkaallisella aukiolla. Hänen mukaansa näytti siltä, että siellä valmistaudutaan pitkään mielenosoitukseen.

Vauhdikas anastusyritys epäonnistui Pietarsaaressa

Mopoilija yritti vauhdissa napata naisen käsilaukun Pietarsaaressa perjantaina. Mopoilijan ajokki oli keltainen crossimopo. Poliisi pyytää vihjeitä tapahtuneesta.

Sotilaspoliisit harjoittelevat Itä-Helsingissä ja Itä-Vantaalla

Maanantaina alkanut harjoitus jatkuu torstaihin. Alueella liikkuu armeijan joukkoja maastopuvuissa ja taisteluvarustuksessa. Kovilla ei ammuta, mutta harjoituksesta saattaa aiheutua jonkin verran melua.

Ukrainalaiset miehittivät Moskovan katsomon ilmaislipuilla

Sinisiin ja keltaisiin sonnustautuneet ukranalaiskatsojat saivat 15 000 ilmaista pilettiä.

Pue päällesi tarina menneisyydestä

Seikkailuretki Puumalan vintagekauppaan vie jopa 1920-luvulle asti. Vaihtokauppakin onnistuu, mikäli ullakolta löytyy sopivaa tavaraa.

Muistisairas mies on kadoksissa Kuopiossa

Muistisairas Veikko Koponen nähtiin viimeksi kotonaan Kuopion Hatsalankadulla keskiviikkona.

Helsingissä etsitään kadonnutta 8-vuotiasta poikaa

Viimeisin havainto pojasta tehtiin Espoossa Turuntiellä, Karamalmin kohdalla. Poliisi sai ilmoituksen pojan katoamisesta seitsemän aikaan illalla.

Terassin tärinä saa ampiaisen hermostumaan

Ampiaiset ovat pistiäisistä ärhäkimpiä, eikä yhteenottoja ihmisten kanssa voi kesäisin välttää. Kulkuteiden lähellä olevat pesät on parasta hävittää heti alkukesästä. Ympäristötieteen dosentin Jouni Sorvarin mukaan ampiaisia on vuorovuosina enemmän tai vähemmän.

Tuoksuttomat ruusut hämmästyttävät

Monet ovat hämmästelleet nykypäivän tuoksuttomia ruusuja. Ruusun viljelijän mukaan tietyt ruusulajikkeet ovat luonnostaan miedomman tuoksuisia. Ruusun tuotanto on Suomessa vähentynyt rajusti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle