Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Janakkalassa seurakunta on uusinut Pyhän Laurin kirkon tekniikan – kuuluvuusongelmat ovat mennyttä aikaa

Kirkkoon on tässä kuussa asennettu myös kaksi kiinteää videotykkiä.

Tampere-talon isoon saliin tulossa käyttökatko - esitystekniikka alkaa olla tiensä päässä

Tämän hetken tiedon mukaan remonttitauko yritetään ajoittaa kesään.

Muhoksen kulttuurikeskuksesta halutaan kuntalaisten olohuone – Koivu ja tähti -keskukselle suunnitellaan laajennusta

Kuntalaiset ja käyttäjät pääsivät kertomaan, mitä he haluaisivat uudistuvalta kulttuurikeskukselta.

Mikkelissä Päämajatalo remontoidaan Sodan ja rauhan keskus Muistin tarpeisiin kolmella miljoonalla eurolla

Taloon rakennetaan muun muassa 120-paikkainen auditorio, joka varustetaan modernilla esitystekniikalla.

Musiikkiklubi G Livelab avataan keväällä 2019

Remontti alkaa kesällä, kun luvat ovat tulleet.

Markkinaoikeus kumosi Lappeenrannan päätöksen: kaupunki joutuu kilpailuttamaan teatterin esitystekniikan ja valaistuksen uudelleen

Teatterissa on tällä hetkellä käytössä väliaikainen tekniikka. Esitystekniikasta järjestetään uusi kilpailutus.

Lappeenrannan elokuvatarjonta monipuolistuu kilpailun vuoksi

Lappeenrannassa kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa. Kaupungissa on ollut kolme elokuvateatteria viime syksystä lähtien, kun Finnkino avasi uuden teatterinsa. Elokuvien tarjonta tulee jatkossa monipuolistumaan.

Kaupunginteatterilla on tänään huutokauppa

Lappeenrannan kaupunginteatteri myy tänään tiistaina huutokaupalla irtaimistoaan, jota ei enää uudessa teatterissa voi käyttää. Huutokauppa alkaa kello 15.

Kaupunginteatteri muutti kauppakeskukseen Lappeenrannassa - katso video

Lappeenrannan kaupunginteatterin väki muutti näyttävällä karnevaalikulkueella uuteen Ison-Kristiinan kauppakeskukseen. Kulkuetta seurasi kymmeniä kaupunkilaisia, joista osa liittyi myös kulkueeseen.

Kunnianhimoista teatteritaidetta keskellä korpea: LittleBigMusic juhlii 15-vuotista taivaltaan

Ohvanan syrjäisellä kylätalolla teatteritaidetta on tehty jo 15 vuoden ajan. Teatteri ja musiikkiryhmä The LittleBigMusic toivoo, että matkusteleminen vähenisi ja yleisö löytäisi tiensä Joensuun Hammaslahteen, jossa kylätalo sijaitsee. 15-vuotista taivaltaan ryhmä juhlii viikonloppuna alkavien juhlaesiintymisten merkeissä.

Alvar Aallon suunnittelema Lappia-talo on nyt parempi kuin uusi

Lappia-talon remonttia on tehty Rovaniemellä kuin sitä kuuluisaa Iisakin kirkkoa: pitkään ja hartaasti. Remonttia on puuhailtu viime vuosikymmeneltä asti, mutta käytännön töitä ei päästy aloittamaan kuin vasta pari vuotta sitten. Nyt talo on kuin uusi - jos ei jopa parempi.

Uuden teatterin esitystekniikka viivästyy - hankinnasta valitettiin markkinaoikeuteen

Teatteriin yritetään nyt hankkia väliaikaista tekniikkaa, jotta teatterin avaaminen yleisölle ei viivästy.

Lappia-lisän maksamista esitetään jatkettavaksi

Rovaniemen kaupungin tilaliikelaitoksen johtaja Pekka Latvala on saanut reilun 400 euron suuruista palkan lisää liittyen Lappia-talon peruskorjaukseen. Lisän maksamista ehdotetaan jatkettavan kesäkuun loppuun saakka. Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee lisän maksamista kokouksessaan maanantaina.

Suunnitelma: Maximissa jatkossakin kaksi elokuvasalia

Helsingin keskustan Maximin kiinteistöön saattaa tulla toinenkin elokuvasali. Ilmarisella ja Kämp Groupilla on viritteillä ratkaisu, jossa kiinteistössä toimisi jatkossakin kaksi elokuvasalia. Teatterin ystävät eivät ole täysin tyytyväisiä suunnitelmaan.

Digitaalisuus tappaa elokuvakerhot

Esitystekniikan uudistuminen on ollu kohtalokas elokuvakerhoille. Esimerkiksi 45-vuotta täyttävä Elokuvaryhmä Edvin sinnittelee lopettamisen rajoilla Kouvolassa.

Yle Areenan iPad-sovellus sai Chromecast-tuen

Niin sanottua älytelevisiota ei tarvita, vaan Areenan katseluun kelpaa mikä tahansa HDMI-liittimellä varustettu televisio.

Elokuvakerhot vähentyneet - kerhosta haetaan kokonaisvaltaista leffaelämystä

Esitystekniikka on muuttunut, samoin tapa katsoa elokuvia. Usko on ollut viime vuosina koetuksella esimerkiksi kouvolalaisen elokuvakerho Edvinin puheenjohtajalla. Katselun lisäksi kerho tarjoaa paikan myös keskustelulle.

Alvar Aallon Lappia-talo vaatii herkkää remontoijaa

Rovaniemen kaupungin historian suurin peruskorjausinvestointi, Lappia-talon kunnostus, on alkanut purkutöillä. Alvar Aallon suunnittelema rakennus kunnostetaan ja lisäksi se laajenee maan alle. Remontti on tehtävä tarkasti, sillä Rovaniemen Teatterin käytössä ollut talo on suojeltu.

Rohkeat alaikäiset veljekset ryhtyivät yrittäjiksi: ”Eihän se firma sormia napsauttamalla syntynyt!”

Kun seitsemäntoistakesäiset kaksospojat päättivät perustaa yrityksen, oli joukossa myös epäileviä katseita. Petteri ja Samuli Ketola eivät niistä välittäneet, ja nyt lukiolaisten ohjaksissa on oma äänentoisto- ja esitystekniikkapalveluita tarjoava yritys.

Joensuun Ilosaari on jätti-igluja, jäätä ja valoa

Joensuun Ilosaaressa järjestetään viikonvaihteessa koko perheelle tarkoitettu maksuton tapahtuma, Iglufest 2013. Tapahtuma alkaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Viikonlopuksi Ilosaareen nousee muun muassa kaksi mahtavaa iglumaista rakennetta ja iltaisin alue valaistaan värivaloilla.

Telkkaripiuha kasvattaa DVD-laitteen kokonaishintaa

DVD-laite kaupasta kainaloon ja kotiin. Elokuva koneeseen ja mukava asento sohvalla. Mutta oho? Välipiuhaa ei olekaan mukana paketissa. Eli tarinan opetus on: Kuluttajan pitää muistaa ostaa erikseen televisioon liitettävä HDMI-johto.

Älytaulu ja tabletti löysivät yhteyden Nokialla

Nokian kaupunki tahtoo olla mukana kehittämässä uudenlaista sähköistä oppimisympäristöä kouluihin. Osa nokialaiskoululaisista pääseekin nyt älytaululle henkilökohtaisen iPadin avulla.

Digitaaliset oppimateriaalit ottavat paikkansa kouluissa

Perinteinen oppikirja on pikku hiljaa jäämässä vanhanaikaiseksi opetusmenetelmäksi perusopetuksessa. Digitaalisia aineistoja käytetään yhä enemmän. Nykyaikaiset esitystekniikat tuovat mielekkyyttä oppilaiden koulutyöhön, parantaen oppimistuloksia ja kouluviihtyvyyttä.

Kinopirtin kävijämäärä kasvanut roimasti

Elokuvateatteri Kinopirtin kävijämäärä on kasvanut roimasti uuden digitaalitekniikan myötä.

Ilomantsin elokuvateatteri digitaaliseksi

Ilomantsin kunnallinen elokuvateatteri Kino Mantsi siirtyy digiaikaan. Elokuvateatteriin hankitaan digitaalinen esityslaitteisto, joka asennetaan vielä tämän kevään aikana.

Tietokonetaide pureutuu toiseen todellisuuteen

Sähköinen taide ujuttautuu kirjastoihin valokuvina ja animaatioina perinteisten näyttelyiden rinnalle. Toukokuussa 2011 avattu Oulun Rajakylän kirjasto on nykyaikaisen esitystekniikan myötä alusta asti panostanut digitaalisiin taidenäyttelyihin.

Koeistuja pääsee kurkkaamaan kulissien taakse

Helsinkiläinen Jonna Peitso viettää tyttärensä kanssa tänään "tyttöjen illan" Musiikkitalossa. Peitso piti hauskana ideana päästä tutkimaan ihkauutta rakennusta ennen kuin se virallisesti avataan.

Uusi leffakeskus Carlsonin tiloihin Kuopiossa

Uudelle elokuvateatterikeskukselle on löydetty tilat Kuopiosta. Oy Carlson ja Finnkino Oy ovat tehneet aiesopimuksen elokuvateatterin tiloista Kuopiosta. Carlson suunnittelee kehittävänsä Ajurintie 16:ssa sijaitsevan kiinteistön kauppakeskukseksi.

Radio Voimalle huomautus

Mainokset ja ohjelmat eivät erotu lahtelaisessa kaupallisessa radiossa riittävästi toisistaan, suomii Viestintävirasto.

Pori haluaa lisää suurtapahtumia

Porin Matkailu Oy Maisa ja Pori Jazz ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on lisätä erityisesti suurtapahtumien määrää Porissa ja Porin seudulla. Samalla halutaan tehdä Poria tunnetummaksi tapahtumakaupunkina. Viime vuonna Maisa ja Jazz olivat yhteistyökumppanina tai järjestämässä yli 200 tilaisuutta, joissa vieraili yhteensä yli 465 000 henkilöä.

Viidelle radioasemalle huomautus toimilupaehtojen rikkomisesta

Viestintävirasto on antanut viidelle kaupalliselle radioasemalle huomautuksen radion toimilupaehtojen rikkomisesta. Lisäksi Iskelmä Tamperetta pyörittävä Pro Radio Oy on tuomittu maksamaan 50 000 euron uhkasakko.

Hämeenlinnan Vanaja-salissa Suomen paras akustiikka

Hämeenlinnan Verkatehtaalta löytyy Suomen paras akustiikka, ainakin kuulijoiden mielestä. Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitos rakensi testilaitteiston, jolla kuulija voi kuulostella Suomen eri saleja. Testituloksista kertoi Helsingin Sanomat.

Aurajoen vesi puhdistuu arkkitehtien luomuksella

Kulttuuripääkaupunki Turun järjestämän Jokipaviljonki-arkkitehtikilpailun voittajaksi on valittu itävaltalais-suomalainen kokoonpano. Kolmen itävaltalaisen ja yhden suomalaisen ehdottamassa työssä Aurajokeen tulisi Orko-niminen viherkattoinen Hydroponi-paviljonki, joka puhdistaa joen vettä.

Oulun kaupungintalon peruskorjaus purkissa

Kaupungintalon peruskorjaus on valmistunut Oulussa. Peruskorjauksen tärkeimpänä tavoitteena on ollut taloteknisten järjestelmien uusiminen ja rakenteellisten vaurioiden korjaaminen, jotta toiminta arvokkaassa rakennuksessa voi jatkua.

Tietokone seuraa silmän liikkeitä - hiiri historiaan

Saksalaisessa Regensburgin yliopistossa on kehitetty järjestelmä, jossa tietokonetta kyetään ohjaamaan silmän liikkeiden avulla. Järjestelmä saattaa yleistyessään tehdä tietokoneiden hiiret tarpeettomiksi.

HDMI helpottaa piuhahässäkkää?

Tietokoneen ja oheislaitteitteen, kuten kameran yhdistävä liitäntäjohto on useimmiten merkkikohtainen. Kun standardit puuttuvat, kuluttajalle se tietää johtoviidakkoa. HDMI-johtojen yleistyminen voi helpottaa tilannetta.

3D-elokuvia mahdollisuus katsoa myös Vaasassa

Digitaalinen esitystekniikka on saavuttanut myös Vaasan elokuvateatteri Kino Cityn. Tekniikka mahdollistaa 3D-elokuvien katselun, jolloin elokuva näkyy kolmiulotteisesti 3D-lasien avulla.

Ravintolateatteri tekee tuloaan Lahteen

Rauten vanhaan tehdasmiljööseen viime kesänä Lahden keskustaan avattu monitoimikeskus Wanha Walimo tähtää ravintolateatteritoimintaan. Yleisöä tavoitellaan nimekkäillä ja valtakunnallisesti kiinnostavilla esiintyjillä.

Kino Tapiola nousee tuhkasta

Espoon kulttuurilautakunta on myöntänyt Espoo Ciné -yhdistykselle 50 000 euroa elokuvatoiminnan käynnistämiseksi Kino Tapiolassa.

Ylioppilaskirjoitusten kuunteluihin annetut ohjeet hämmentävät kouluväkeä Lahdessa

Ylioppilastutkintolautakunta on ohjeistanut kouluja käyttämään kuullunymmärtämiskokeissa perinteistä cd-soitinta. Kuitenkin esimerkiksi Kannaksen lukiossa Lahdessa on käytössä nykyaikainen tietokonepohjainen esitystekniikka, joka mahdollistaa äänen esittämisen korkeatasoisesti.

Ensimmäinen 3D-elokuva nähdään Suomessa syyskuussa

Kolmiulotteisten elokuvien esittäminen alkaa ensi kuussa neljällä paikkakunnalla. Suomen ensimmäiset 3D-elokuvateatterit sijaitsevat Vantaalla, Hämeenlinnassa Kajaanissa sekä Joensuussa. Uuden aikakauden avaa Jules Vernen romaaniin perustuva Matka maan keskipisteeseen, joka on maailman ensimmäinen 3D-tekniikalla kuvattu toimintaelokuva.

Suomen ensimmäinen 3D-elokuvateatteri Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan Verkatehtaalla sijaitsevasta Bio Rexistä tulee Suomen ensimmäinen digitaalinen 3D-elokuvateatteri, kun sinne asennetaan toukokuun aikana asiaankuuluva esityslaitteisto. Maailmalla kolmiulotteisia elokuvia esittävät teatterit yleistyvät nopeasti ja niiden esitykset ovat keränneet suuria katsojamääriä.

Verkatehtaaseen tulee digitaalinen esityslaitteisto

Kulttuurikeskus Verkatehtaan elokuvateatteriin Hämeenlinnaan asennetaan huippuluokan digitaalinen esityslaitteisto. Digitaalinen esitystekniikka parantaa kuvan ja äänen laatua. Lisäksi se mahdollistaa muun muassa stereoskooppisten kolmiulotteisten elokuvien ja interaktiivisten elokuvien esittämisen.

Kansallisooppera ei hae Franckille seuraajaa

Suomen Kansallisoopperan säätiön uusi hallitus ei ryhdy toistaiseksi etsimään korvaajaa irtisanoutuneen ylikapellimestari Mikko Franckin tilalle. Keskiviikkona toimintansa aloittanut hallitus merkitsi vain tiedoksi Franckin edelliselle hallitukselle tekemän irtisanoutumisilmoituksen.

Tv-mainonnan säännöt uudistuvat

Uusi EU-direktiivi muuttaa tv-mainosten sijoittelua ja määrää. Uuden direktiivin perussääntöjä sovelletaan perinteisten televisiopalveluiden lisäksi esimerkiksi Internetin kautta tilattaviin palveluihin.

EU aikoo väljentää TV-mainonnan sääntöjä

Euroopan komissio ehdottaa muutoksia televisiomainonnan sääntöihin. Muun muassa mainosten sijoittelua ja aikarajoja on tarkoitus väljentää.

Yli 50 yritystä haki radiolupaa

Kaikkiaan 53 yritystä haki liikenne- ja viestintäministeriöltä toimilupaa kaupalliseen radiotoimintaan.

Elokuvateattereiden digitalisoinnissa ongelmia

Elokuvateattereiden digitalisointi kangertelee, kertoo YLE:n TV-uutiset. Esitystekniikka on jo olemassa, mutta teattereiden ei kuitenkaan kannata hankkia sitä, ennen kuin tarjolla on myös digitaaliversioita menestyselokuvista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle