Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronaepidemia puhkesi Nicaraguassa – presidentti katosi, ja huhumylly pyörähti käyntiin

Nicaraguassa on torjuttu koronapandemiaa rakkauden marsseilla ja piittaamattomuudella, mutta nyt ihmetellään onko presidentti itse sairastunut tai jopa kuollut.

Nicaragualainen vallankumouspappi Ernesto Cardenal kuoli 95-vuotiaana

Paavi palautti Cardenalin pappisoikeudet juuri ennen tämän kuolemaa

Opposition nujertaminen Nicaraguassa jatkuu – poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan

Hetken näytti jo siltä, että dialogi Daniel Ortegan hallituksen ja opposition välillä etenisi.

Nicaraguan neuvottelut päätyivät umpikujaan toisena neuvottelupäivänä

Hallitus ei halua maan ulkopuolisia tahoja mukaan neuvotteluihin.

Nicaraguan korkeimman oikeuden tuomari erosi – varoittaa maan ajautuvan sisällissotaan

Nicaraguan presidentin aiempi liittolainen sanoo, että maasta on tullut diktatuuri, jota uhkaa sisällissota ja taloudellinen kaaos.

YK ongelmissa Keski-Amerikassa – Guatemala ei halua enää YK:n korruptiokomissiota eikä Nicaragua ihmisoikeustarkkailijoita

YK:n rankaisemattomuuden vastainen komitea auttaa ja kouluttaa Guatemalan viranomaisia taistelussa järjestäytynttä rikollisuutta vastaan. Nicaraguassa YK:n ihmisoikeustarkkailijat raportoivat muun muassa mielenosoittajien kohtelusta.

Nicaraguan levottomuuksissa jo satoja uhreja

Keväällä puhjenneissa presidentti Daniel Ortegan vastaisissa levottomuuksissa on kuollut jo satoja ihmisiä

Virallinen Nicaragua juhlii Ortegan valtaannousua 39 vuotta sitten – presidentin eroa vaativissa mielenosoituksissa kuollut 280 ihmistä

Hallinnon vastaiset mielenosoitukset Nicaraguassa ovat kärjistyneet jälleen verisiksi viime päivinä. Samalla presidentti Daniel Ortegan asema horjuu.

Nicaraguan presidentti tyrmää vaatimukset ennenaikaisista vaaleista

Oppositio on vaatinut, että vuodeksi 2021 kaavaillut vaalit pidettäisiin jo ensi vuoden maaliskuussa.

Nicaraguan levottomuuksissa jälleen kuolonuhreja – hauras sopuyritys ei kestänyt

Nicaraguassa hallitus ja kansalaisjärjestöt ovat yrittäneet neuvotella rauhan palauttamiseksi. Lauantaina polttopulloisku ja ammuskelu jatkoivat viikkojen väkivaltaisuuksia.

Jo 170 kuollut kahden kuukauden aikana – onko tässä Latinalaisen Amerikan seuraava valtio romahduksen partaalla?

Nicaraguaan perustetaan totuuskomissio selvittämään viime viikkojen väkivaltaisuuksia.

Nicaraguassa kuollut jo yli 160 ihmistä – kriisineuvottelujen odotetaan käynnistyvän

Keski-Amerikassa, Nicaraguassa levottomuudet jatkuvat rauhanneuvottelujen uudelleen käynnistymisestä huolimatta.

Nicaraguassa väkivaltaisuudet jatkuvat - kirkko kieltäytyy neuvotteluista

Jo kuusi viikkoa jatkuneissa protesteissa on kuollut yli sata ihmistä. Mielenosoittajat vaativat presidentin eroa.

Levottoman Nicaraguan kriisineuvottelut umpikujassa

Nicaraguan eläkeprotestit ovat levinneet presidentti Daniel Ortegaa vastustaviksi mielenosoituksiksi. Kymmenien ihmisten kerrotaan saaneen surmansa mellakoissa.

Nicaraguan presidentti ja oppositio aloittavat kriisineuvottelut

Eläkeuudistuksesta alkaneet protestit ovat muuttuneet poliisin ja mielenosoittajien yhteenotoiksi keskiamerikkalaisessa Nicaraguassa. Kuukauden kestäneiden levottomuuksien aikana ainakin yli 50 ihmistä on saanut surmansa.

Nicaraguan Ortega yrittää hillitä protesteja: "Lakiuudistus peruutetaan, mitätöidään ja pannaan syrjään"

Ainakin 24 ihmistä on kuollut yhteenotoissa turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien välillä.

Nicaraguan protestit kiihtyvät – toimittaja ammuttiin kesken suoran verkkolähetyksen

Toimittaja teki rannikkokaupungin protesteista suoraa lähetystä Facebookiin. Nicaraguassa on protestoitu monta päivää eläkeuudistusta vastaan.

Mielenosoittajat protestoivat eläkeuudistusta Nicaraguassa, ainakin kymmenen kuollut

Nicaragualaiset raivostuivat uudistuksesta, joka nostaisi eläkemaksuja mutta vähentäisi eläkkeen määrää.

Nicaraguan paikallisvaalit johtivat väkivaltaisuuksiin – useita on kuollut

Vaaleja tarkkailleet kertovat kuolleista ja haavoittuneista, mutta maan keskusvaalilautakunta ja poliisi eivät kerro.

Nicaraguan Suomessakin tunnettu presidentti on voittamassa vaalit – vaimosta varapresidentti

Sandinistisissien johtaja Daniel Ortega on saamassa mielipidetiedustelujen mukaan noin 70 prosenttia äänistä. Ortega on itsevaltainen mutta myös suosittu.

Presidentin vaimosta tuli varapresidenttiehdokas Nicaraguassa

Presidentti Daniel Ortega pyrkii kolmannelle perättäiselle kaudelleen. Hänen vaimonsa Rosario Murillo on hallituksen tiedottaja.

Diktatuuri syvenee Nicaraguassa – kanavahanke toi kovat keinot käyttöön

Nicaragua on entistä selkämmin luisunut diktatuuriin. Muutama vuosi sitten Suomi katkaisi vuosikymmenien mittaiset kehitysyhteistyösuhteet maahan muun muassa vaalivilpin takia. Sen jälkeen hallinnon otteet ovat muuttuneet väkivaltaisemmiksi. Entinen vasemmistosissi, presidentti Daniel Ortega hallitsee Nicaraguaa käytännössä kaksin vaimonsa kanssa, eikä vapaisiin vaaleihin usko kukaan.

Nicaragua poistamassa rajoitukset presidentin valtakausilta

Perustuslain muutos mahdollistaa presidentti Daniel Ortegan asettumisen ehdolle neljännen kerran. Nicaraguan seuraavat presidentinvaalit järjestetään vuonna 2016.

Nicaraguan Ortega saamassa tahtonsa läpi

Nicaraguan parlamentti hyväksyi perustuslain uudistuksen, joka mahdollistaa presidentin uudelleenvalinnan loputtomasti. Muutoksesta äänestetään toistamiseen alkuvuodesta, ennen kuin se tulee voimaan.

Ortega aloitti uuden virkakauden

Keskiamerikkalaisessa Nicaraguassa presidentti Daniel Ortega on aloittanut kolmannen kautensa. Virkaanastujaisissaan Ortega arvosteli Yhdysvaltoja Irakin ja Afganistanin miehittämisestä, puolusti Iranin oikeutta rauhanomaiseen ydinohjelmaan ja vaati Israelia luopumaan ydinaseistaan.

Ortega jatkaa Nicaraguan presidenttinä

Entinen sissijohtaja Daniel Ortega on saanut toisen jatkokauden Nicaraguan presidenttinä. Ortega valittiin Keski-Amerikan valtion päämieheksi selvällä erolla vastustajiinsa. Kansainväliset tarkkailijat ovat raportoineet pidätyksistä ja väkivallasta äänestyspaikoilla.

Daniel Ortega voittamassa Nicaraguan presidentinvaalit

Nykyinen presidentti Daniel Ortega on voittamassa selvin lukemin Nicaraguan presidentinvaalit. Maan vaalilautakunnan mukaan osatulokset osoittavat, että Ortega johtaa noin 64 prosentin äänimäärällä. Sunnuntaina pidettyjen vaalien äänistä on laskettu noin 40 prosenttia.

Nicaraguassa kiistanalaiset presidentinvaalit

Nicaraguan presidentin Daniel Ortegan uskotaan varmistavan kolmannen kauden sunnuntain presidentinvaaleissa. Sandinistijohtaja ei perustuslain mukaan olisi voinut enää asettua ehdolle, mutta korkein oikeus hyväksyi ehdokkuuden.

Yhdysvallat torjuu syytökset Haitin "miehittämisestä"

Yhdysvallat pitää älyttömänä Latinalaisen Amerikan vasemmistovetoisten maiden syytökset siitä, että Yhdysvallat on käyttänyt Haitin maanjäristystä tekosyynä miehittääkseen maan. Venezuelan, Bolivian ja Nicaraguan poliittinen johto on esittänyt tällaisia syytöksiä.

Nicaraguassa kymmenet tuhannet marssivat

Sekä sandinisti-hallituksen vastustajat että puolustajat marssivat lauantaina Managuan kaduilla. Marssien syynä olivat presidentti Daniel Ortegan aikeet asettua uudelleen ehdolle presidentinvaaleissa.

Sandinistipuolue voittamassa Nicaraguan vaalit

Keskiamerikkalaisessa Nicaraguassa johtava sandinistipuolue on voittamassa sunnuntaina pidetyt kuntavaalit. Vaaleja pidetään tärkeänä mittarina arvostelun kohteeksi joutuneen vasemmistolaisen presidentin Daniel Ortegan kannatuksesta.

Yhdysvallat ja Nicaragua sopimassa ohjusten tuhoamisesta?

Yhdysvallat on luvannut tarjota Nicaragualle terveydenhuoltoon liittyvää apua vastineeksi neuvostoaikaisten ohjusten tuhoamisesta. Uutistoimisto AFP:n mukaan Nicaraguan presidentti Daniel Ortega ehdotti vaihtokauppaa itse viime vuonna.

Nicaraguan kehitystuen uudet tuulet

Suomi patistaa yksityisiä yrityksiä kehityskumppanuushankkeisiin Nicaraguasssa. Keski-Amerikan kierroksellaan maatarkastuksen Nicaraguaan tehnyt ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen arvosteli valtion rakenteiden kautta ohjattua kehitystukea ja patisti yrityksiä kehityskumppanuuteen, jotta Nicaraguan talous lähtisi kasvuun.

Nicaragua aikoo katkaista suhteet Kolumbiaan

Nicaraguan presidentti Daniel Ortega on ilmoittanut, että hän katkaisee maansa suhteet Kolumbiaan. Ortegan mielestä Kolumbia syyllistyi rikokseen, kun se tunkeutui Ecuadorin alueelle vasemmistokapinallisten leiriin viime viikonloppuna.

Ortega lupaa Nicaraguaan ilmaista terveydenhuoltoa

Keskiamerikkalaisessa Nicaraguassa on jatkossa kaikille ilmainen terveydenhuolto ja koulutus, lupaa maan tuore presidentti Daniel Ortega.

Ortega voittoon Nicaraguassa

Vasemmistolainen Daniel Ortega on julistettu Nicaraguan presidentinvaalien voittajaksi.

Ortegan voitto vahvistumassa Nicaraguassa

Maailman köyhimpiin valtioihin lukeutuvassa Nicaraguassa sandinistijohtaja Daniel Ortega on voittamassa sunnuntaiset presidentinvaalit suoraan ensimmäisellä kierroksella. Ortega johti yli 38 prosentin kannatuksellaan, kun 61 prosenttia äänistä oli laskettu.

Ortegasta tulossa Nicaraguan presidentti

Maailman köyhimpiin valtioihin lukeutuvassa Nicaraguassa sandinistijohtaja Daniel Ortega on voittamassa sunnuntaiset presidentinvaalit suoraan ensimmäisellä kierroksella, kertovat alustavat tulokset.

Ortega pyrkii takaisin Nicaraguan johtoon

Nicaraguaa 80-luvulla johtanut Daniel Ortega saattaa sunnuntain presidentinvaaleissa nousta takaisin valtaan.