Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Robert Holmberg.

Viikinkityylin remontti pitää homeongelmat poissa: laastiin hevosenkakkaa ja hiuksia – video

Ollaksen-tilan 1700-luvulta peräisin olevan pakarituvan makuukammarien seinät saavat viikinkiajan tapaan tehdyn rappauksen. Seinistä tulee lämmönpitävät, hengittävät ja satoja vuosia kestävät. Hometta ei viikinkiseiniin tule. Rappauslaastin ainekset ovat ilmaiset. Katso resepti videosta.

Helsingin uimastadion

Uimastadionilla jälleen vilkas kesä

Helsingin Uimastadionilla polski menneenä suvena 290 000 uimaria. Se on 46 000 enemmän kuin viime kesänä.

Oulun Lääninhallituksen rakennus

"Tiilitalossa asuu onnellinen perhe"

1960-1970 -luvuilla tiilitaloa markkinoitiin parhaana vaihtoehtona perheen kodiksi. Oululainen arkkitehti ja tietokirjailija Kaarina Niskala kertoo, että muodissa oli myös tapetoida vaikkapa kerrostalo tiilitapetilla.

Omakotitalon rakennustyömaa.

Näin home ei iske - 10 vinkkiä omakotitalon rakentajalle

Kosteusvauriot uhkaavat energiatehokkaita omakotitaloja. Vaikka lämpötiiviitä taloja rakennetaan runsaasti, kaikki eivät malta ottaa selvää niiden vaatimista ratkaisuista. Alan tutkija keräsi pahimmat omakotitalorakentajan virheet yhteen.

TTY:n testihalli, testirakennusseinä

Rakennustapoja joudutaan muuttamaan homeongelmien välttämiseksi

Tulevaisuudessa ilmastonmuutos lisää rakennusten vaaraa homehtua, koska sateet ja ilmankosteus lisääntyvät. Myös lämpöeristyksen lisääntyminen kasvattaa homeriskiä.

Naisten ja miesten ammatit sekoittuvat pikku hiljaa

Ammattikouluissa naiset ovat lähes vallanneet joitakin rakennusalan opintolinjoja. Toisaalta sosiaali- ja terveysalan ammatteja opiskelemaan on tullut selvästi aiempaa enemmän miehiä.

Rakennusyrittäjä jätti verot maksamatta

Imatralainen mies on keskiviikkona tuomittu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Vakava työtapaturma Oulussa

Oulussa sattui tänään vakava työtapaturma kun rakennusmies putosi noin kymmenen metrin korkeudelta kerrostalotyömaalla. Onnettomuus sattui kun rakennuksen ulkoseinällä tehtiin rappaustöitä satellittinostimella.

Sormatin tehdastila.

Sormatilla pyyhkii paremmin

Rakentamisen elpyminen näkyy kiinnikkeitä valmistavan Sormatin tilauskirjoissa. Tällä hetkellä yritys on 15 prosenttia edellä arvioitua budjettiaan ja yrityksen henkilöstö on täystyöllistetty. Ruskolaisyrityksen toimitusjohtajan Ismo Laitakarin mukaan nousun merkit alkoivat vuoden alusta.

Kortesjärven koulukeskus harjaan

Kauhavan Kortesjärven koulukeskuksessa juhlitaan tänään harjannostajaisia. Työt kohteessa ovat edenneet hyvin, ja hanke valmistuu tämän vuoden heinäkuun lopussa.

Rakennusmiehen putoamiskuolemasta sakkoja

Rovaniemen käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä sakkorangaistukseen Rovaniemellä toissa vuonna sattuneesta rakennusmiehen putoamiskuolemasta. Ensimmäistä päivää rakennuksella ollut mies kuoli pudottuaan neljännen kerroksen parvekkeelta, jonka kaidetta ei oltu vielä kiinnitetty.