Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi rokotetta saanut Reeta Korhonen sairastaa koronan kotonaan – vain yksittäisiä rokotettuja on tällä hetkellä sairaalahoidossa

Yle selvitti sairaanhoitopiireiltä, paljonko koronapotilaita on heinäkuussa ollut sairaalahoidossa ja kuinka moni heistä on rokotettu. Vastausten perusteella tilanne sairaaloissa on rauhallinen.

Olympialaisten BMX-pyöräilyssä hurjan näköisiä onnettomuuksia – yhdysvaltalainen olympiavoittaja vietiin paareilla sairaalaan: "Nyt kävi pahasti"

Kisajärjestäjät kertoivat Yhdysvaltojen olympiavoittaja Connor Fieldsin olevan hereillä sairaalassa. Niin ikään paareilla pois kannettu Australian Saya Sakakibara on tällä hetkellä tarkkailussa.

Kanttiini lopetti Länsi-Pohjan keskussairaalassa – palvelu pyritään saamaan takaisin elokuun alussa

Osasto- ja tutkimuspotilaille sekä heidän läheisilleen tärkeä kahvila avautuu parhaassa tapauksessa jo elokuun ensimmäisellä viikolla.

Koronapotilaiden määrä Pohjois-Savossa on laskenut hieman alkuviikon aikana

Koronapotilaiden määrä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin osastoilla on alkuviikon aikana laskenut. Viime viikolla tilanne vaikutti erittäin huolestuttavalta. Heinäkuussa potilaita on ollut sairaalahoidossa vaihtelevasti.

Siun soten terveysasemilla supistuksia elokuussa, asiakkaita joudutaan ohjaamaan jopa naapurikuntiin lääkäriin

Osassa Siun soten terveyskeskuksia supistetaan toimintaa elokuussa. Asiakkaita joudutaan ohjaamaan naapurikuntiin lääkäriin, koska kesälomasijaisten saatavuudessa on tällä hetkellä ongelmia.

Korona-altistuminen sulki terveyskeskuksen vuodeosaston Kittilässä

Kittilän terveyskeskuksen vuodeosasto on asetettu sulkuun sunnuntaihin 1.8. saakka. Sulkuaikana osastolle ei oteta uusia potilaita. Lisäksi vuodeosatolla on kahden viikon mittainen vierailukielto.

Hylätyn sairaalarakennuksen ullakko paloi Kouvolassa – poliisi epäilee tulipaloa tahallaan sytytetyksi

Poliisi on aloittanut vanhan sairaalarakennuksen ullakkopalon teknisen tutkinnan Kouvolassa. Tällä hetkellä poliisi lähtee siitä, että tulipalo olisi sytytetty tahallaan. Rakennus on ollut vuosia tyhjillään.

Yle seuraa: Pelastuslaitos sammuttaa suurta rakennuspaloa Kouvolassa – entisen psykiatrisen sairaalan ullakko tulessa

Valkealan vanhan psykiatrisen sairaalan ullakolla on syttynyt rakennuspalo. Kymenlaakson pelastuslaitos on sammuttanut suureksi luokiteltua paloa. Ilmoitus palosta tehtiin puoli yhdeksän jälkeen aamulla.

Tarvitseeko yksityislääkärillä kävijä Kela-korvausta? Julkista rahaa halutaan ohjata hyvinvointialueille ja pois yksityisten palveluista

Sote-uudistuksen edetessä hallitus selvittää, voisiko yksityislääkärien hoitoon, kuntoutukseen ja lääkekorvauksiin liittyviä Kela-korvauksia poistaa. Kela toivoo uudistukseen malttia, sillä liian nopeasta korvausten poistosta kärsisivät pienituloisimmat.

Korona on ruuhkauttanut Ivalon terveyskeskuksen

Ivalon terveyskeskuksessa pystytään tällä hetkellä hoitamaan vain kiireelliset tapaukset.

Satasairaalan päivystyksessä ruuhkaa

Sairaala kertoo yhteispäivystyksen ruuhkautumisesta Facebook-sivuillaan. Kun kyse on kiireettömän vaivan hoidosta, pitää hakeutua omaan terveyskeskukseen.

Koronatartunnat lisääntyvät, mutta sairaalahoidossa olevien määrä ei kasva samassa suhteessa – HUSin Lehtonen: "Pelkkien tartuntojen laskeminen ei kuvaa tilannetta"

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen toteaa, ettei koronavirusepidemian vaiheiden luokittelussa ole otettu huomioon rokotekattavuutta. Hän arvelee, että kriteereitä tullaan arvioimaan uudelleen.

Poikkeuksellinen keino koronan jäljittämisessä käyttöön Helsingissä – kaupunki vetoaa nuoriin: kerro kaverille tartunnastasi tai altistumisestasi

Tartuntoja todetaan tällä hetkellä noin 80 päivässä, mikä aiheuttaa tartunnanjäljitykseen ruuhkaa. Tätä ruuhkaa tempauksella yritetään helpottaa.

Kanta-Hämeessä koronarokotukset etenevät muun maan keskiarvoa nopeammin, päivystyksessä on yhä ruuhkaa

Kanta-Hämeen koronatilanne on melko vakaa. Maanantaina todettiin vain kolme uutta koronatartuntaa. Rokotukset ovat edenneet hyvin. Keskussairaalassa päivystyksen ja vuodeosastojen kuormitus on ollut huomattavaa.

Potilas sytytti vuodevaatteet palamaan – sairaala Novan osaston muut potilaat evakkoon, osasto kiinni

Pelastuslaitos sai hälytyksen Keski-Suomen keskussairaalaan eli sairaala Novaan tiistain vastaisena yönä. Hoitajat olivat sammuttaneet potilaan sytyttämän palon käsisammuttimella.

Helteen uuvuttamat ihmiset ruuhkauttivat Pohjois-Karjalan keskussairaalan – ylilääkäri neuvoo viemään vanhukset vaikka kauppaan

Lämpö aiheuttaa ongelmia etenkin vanhuksille ja perussairaille, joilla lämpökuorma aiheuttaa perusterveitä herkemmin erilaisia ongelmia. Oireina päivystykseen hakeutuvilla on muun muassa oksentelua, ripulia ja ruokahaluttomuutta.

Helle kuivattaa etenkin ikäihmisiä – muistisairaat ja nesteenpoistolääkkeitä käyttävät erityisessä riskissä, ylilääkäri: "Janon tunnetta voi olla, mutta muistisairailla se voi puuttua"

Taysin päivystykseen on tullut kasvava määrä helteistä kärsiviä ikäihmisiä. Monilla elimistö on kuivunut ja osa heistä on tarvinnut suonensisäistä nesteytystä sairaalassa. Neuvoja ikäihmisen huolestuttavaan tilanteeseen saa omalta terveysasemalta tai päivystysavun numerosta 116117.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä tapahtui korona-altistus tiistaina

Keskussairaalan päivystyksen altistus tapahtui 13. heinäkuuta illalla. Altistuksen johdosta 15 henkilöä on asetettu karanteeniin. Keskiviikkona todettiin maakunnassa kaikkiaan seitsemän uutta tartuntaa.

Virolahden terveysasemalla vesivahinko – palvelut siirtyvät Miehikkälään

Virolahden terveysaseman palvelut siirtyvät Miehikkälän terveysasemalle toistaiseksi ensi maanantaista alkaen.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä Hämeenlinnassa on joutunut ajoittain odottamaan tunteja

Ruuhkat päivystyksessä ovat johtuneet suurista asiakasmääristä, helteestä, koronan vaatimista turvatoimista, henkilökunnan kesälomakaudesta sekä tavallista hankalammista tapauksista.

Koronatartunnat ovat laskeneet Norrbottenissa edelleen

Sairaalahoidossa taudin vuoksi Ruotsin pohjoisimmassa maakunnassa on kaksi ihmistä.

Jyväskylässä Kyllön sairaalan vierailurajoitukset purettu – Parantumattomasti sairaiden osaston koronatilanne on rauhoittunut, kertoo kaupunki

Jyväskylän kaupunginsairaalan osastolla 7 Kyllössä todettiin viime perjantaina koronavirustartunta. Tartunnan takia vierailuja osastolla rajoitettiin.

Kyllön sairaalan osastolla on todettu koronatartunta – vierailut sallitaan vain saattohoitopotilaiden läheisille

Positiivinen tartunta todettiin Jyväskylän Kaupunginsairaalan osastolla 7 Kyllössä. Osasto 7 on palliatiivisen hoidon eli parantumattomien, etenevää sairautta sairastavien potilaiden osasto. Jatkoaltistuksia ei ole osastolla todettu.

Osalla Siun soten terveysasemista ei ole kesällä lainkaan lääkäriä – hoitoon mentävä toiseen kuntaan

Sijaisten huono saatavuus vaikuttaa palveluihin erityisesti Kiihtelysvaaran, Tuupovaaran ja Rääkkylän terveysasemilla. Asemat ovat heinäkuun aikana lääkäripalveluiden osalta suljettuna. Mikäli asiakas tarvitsee lääkäriaikaa, varataan aika sijaistavalle asemalle.

Viranomaisella ei huomautettavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa ei ole moitittavaa. Sairaalassa ei todettu sellaisia laiminlyöntejä tai epäasianmukaista toimintaa, joka olisi aiheuttanut yksittäisenä tapahtumana viruksen leviämisen.

Helle koettelee vanhuksia Kanta-Hämeessä – pelkkä vesi ei aina riitä hellejuomaksi

Helle on tuonut paljon potilaita Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen tänään ja viime viikonloppuna. Erityisesti helle koettelee vanhuksia.

Kanta-Hämeen koronasaldo on tähän mennessä 2 100 tartuntaa

Sunnuntaina maakunnassa ei todettu yhtään uutta koronatartuntaa. Sairaanhoitopiiri kehottaa rajaamaan vierailuja koronapotilaita hoitavalla osastolla 6A.

Koronapositiivinen potilas on altistanut muita potilaita terveyskeskussairaalassa Riihimäellä

Riihimäellä terveyskeskuksen osaston viisi potilasta on altistunut ja asetettu karanteeniin.

Pohjola Vakuutus luopuu sairaalatoiminnastaan

Pohjola Sairaalan osakekanta myydään kokonaisuudessaan Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveydelle. Pohjola Sairaala toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

Kainuun uuden sairaalan rakentaminen on päättymässä – vanhan potilastornin purkaminen ajankohtaista ensi vuonna

Kainuun uuden sairaalan viimeinen osa luovutettiin torstaina Kainuun sotelle. Eri yksiköt muuttavat uusiin tiloihin pääosin alkusyksyn aikana. Potilastyö uusissa tiloissa käynnistyy lokakuuhun mennessä.

Philipsin hengitysapuvälineet voivat aiheuttaa terveydellisiä haittoja – Kanta-Hämeessä käyttäjiä yli 500

Philips Respironicsin viallisissa laitteissa on käytetty äänenvaimennusmateriaalia, josta saattaa irrota hiukkasia tai haihtua yhdisteitä, Ne voivat päätyä laitteen ilmaletkun kautta käyttäjän hengitysteihin tai ruuansulatuskanavaan.

Orimattilan ja Kärkölän epidemiatilanne siirtyi perustasolle

Tällä hetkellä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat arvion mukaan voimassa 15.7. asti, mutta tarvittaessa niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan jo aiemmin.

Päivystysapu 116 117 tunnetaan vielä huonosti Pirkanmaalla

Pirkanmaalla vuoden vaihteessa käyttöön otettu päivystysapu ei ole lyönyt läpi toivotulla tavalla. Maksuttomaan numeroon tulee noin 3000 puhelua kuukaudessa vaikka siellä on varauduttu kolminkertaiseen puhelumäärään.

Punkaharjun terveysasemaa ei suljetakaan täysin – aiemmin ovet päätettiin sulkea korona-altistumisen vuoksi

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri tiedotti tiistaina, että Punkaharjun terveysaseman vastaanotto sulkeutuu korona-altistumisten vuoksi. Kuitenkin tartunnanjäljityksen edetessä on käynyt ilmi, että Punkaharjun terveysasemaa ei tarvitse kokonaan sulkea.

Kanta-Hämeessä tehdyistä koronatesteistä noin puoli prosenttia on positiivisia

Maakunnan sairaalakuormitus on helpottanut huomattavasti edellisviikoista. Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi koronapotilasta, joista toinen on tehohoidossa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Ei kiireelliset potilaat ruuhkauttavat päivystystä

Päivystysalueen johtaja Afra Prokki kuvailee, että muista kuin ei kiireellisistä syistä päivystykseen hakeutuvat hidastavat kaikkien päivystyspotilaiden hoidon saantia.

Punkaharjun terveysasema joudutaan sulkemaan koronavirustartunnan vuoksi

Karanteeniin on toistaiseksi asetettu noin 10 henkilöä.

Avi on antanut huomautuksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirille lasten- ja nuorisopsykiatrisesta hoidosta – viivästystä hoidon aloittamisessa, vuodeosastoilla ruuhkaa

Ratkaisussa huomautetaan myös siitä, että käytössä tulee olla riittävästi terveydenhuollon työntekijöitä ja asianmukaiset toimitilat.

Akuutti24:ssä ruuhkaa – vuodeosastolle pääsyä voi joutua odottamaan vuorokauden

Potilaita on tullut tavallista enemmän Akuutti24:ään. Vuodeosastoilla tilaa taas on tavallista vähemmän, koska työvoimaa ei ole tarpeeksi saatavilla ja kesälomasesonkikin on alkanut.

Yle selvitti sairaanhoitopiireiltä: koronarokotetut päätyvät sairaalaan selvästi rokottamattomia harvemmin

Sairaanhoitopiirien vastausten mukaan koronarokotteen saaneita on päätynyt sairaalahoitoon viimeisen puolentoista kuukauden aikana. Rokotuksen saaneita on kuitenkin ollut sairaalassa suhteessa vähemmän kuin rokottamattomia.

Mikkelin Moision sairaala-alueen kehittäminen nytkähtää eteenpäin – samaan aikaan sairaalamuseo siirtyy historiaan

Mikkelin Moisiossa sijaitsevaa vanhaa sairaalaaluetta aiotaan lähivuosina kehittää eteenpäin yhtenä isona kokonaisuutena. Ensimmäinen askel on tänä kesänä alkava asemakaavoitus. Samaan aikaan alueella sijaitseva sairaalamuseo tulee tiensä päähän.

Sotkamon terveyskeskussairaalan vuodeosastoa ei viedä Kajaaniin – eikä viikonloppupäivystys lopu Kuhmossa ja Suomussalmella

Kainuun soten esittämät säästötoimenpiteet eivät edenneet sote-kuntayhtymän yhtymähallituksessa. Soten budjetin tämän vuoden 25 miljoonan euron alijäämä uhkaa revetä lähes 40 miljoonaan euroon ensi vuonna, jos palvelutasoa ei lasketa tai kunnat eivät anna sotelle lisää rahaa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä haraa sairaalan maakauppoja vastaan – virkamiesjohdon mukaan järjestely olisi ristiriidassa voimaanpanolain kanssa

Lahti olisi valmis maksamaan keskussairaalan maa-alueesta runsaat 9 miljoonaa euroa. Yhtymähallitus pohtii asiaa maanantaina 21. kesäkuuta.

Sote-uudistus on pian valmis – Kymenlaakso jatkaa taistelua, jotta keskussairaala saisi laajan päivystyksen sairaalan aseman

Moni asia muuttuu sote-uudistuksen myötä Kymenlaakson sosiaali- ja terveydehuollossa ainakin päätöksenteon ja vastuunjaon suhteen. Rahoitus tulee valtiolta, ja se sidotaan asukaslukuun. Kymenlaakson asemaa tahdotaan vahvistaa edelleen.

Raahen sairaalan päivystysjärjestelyt nousivat mukaan sote-uudistuksen valmisteluun

Raahelaisten kansanedustajien keskustan Hanna-Leena Mattilan ja vasemmistoliiton Katja Hännisen mukaan sote-pykälät turvaavat päivystystoiminnan jatkumisen Raahessa. Uudistuksen eduskuntakäsittely alkaa perjantaina.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta: Savonlinnan sairaalan palvelut turvattava lailla

Etelä-Savossa on toivottu, että alueen molemmat sairaalat voivat jatkaa päivystystoimintaa sote-uudistuksen jälkeenkin. Nyt tehdyn muutosehdotuksen myötä toive näyttää olevan toteutumassa.

Christian Erikseniltä kuvapäivitys sairaalasta – Valmentajalta hätkähdyttävä tieto: sydänpysähdyksen saanut tähtipelaaja katsoi ottelun loppuminuutit televisiosta

EM-kisojen Tanska–Suomi-ottelu sai lauantaina järkyttävän käänteen, kun tanskalaistähti Christian Eriksen sai sairauskohtauksen. Instagram-päivitys sairaalavuoteesta on tanskalaisen ensimmäinen oma ulostulo aiheesta.

Sairaanhoitopiirin koronatiedotusta johtanut Matti Rekiaro jää eläkkeelle – kehuu eteläpohjalaisia ja koko koronavuotta: "Opetti yhteistyön arvoa"

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatiedotuksesta on vastannut ylilääkäri Matti Rekiaro. Rekiaro kehuu eteläpohjalaisia suositusten kuuliaisesta noudattamisesta. Eläkkeelle jäävän mielestä sairaanhoitopiirin tulevaisuuden haaste liittyy henkilöstön hyvinvointiin.

Kouvolan keskustassa tapahtui torstaina puukotus – uhri vietiin sairaalahoitoon

Poliisi on ottanut tapaukseen liittyen kiinni yhden henkilön, jota epäillään alustavasti tapon yrityksestä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle