Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pukuun pukeutunut mies hymyilee hanoja esittelevässä näyttelytilassa.

Hanavalmistaja Oras Group teki parhaan liikevoittonsa ankarassa tilanteessa

Oras Group takoi viime vuonna hyvän tuloksen, vaikka pandemia hankaloitti komponenttien saamista ja kuljetuksia. Suomen ainut hanatehdas uskoo, että korjausrakentamisella alkaa nyt olla patoutunutta kysyntää. 

Kolme käsipyyhettä.

Tee saunakilpi ja valitse viikon sananikkari

Sauna-sanan kirjaimista voi muodostaa monia sanoja.

Kuvakaappaus Pislan verkkosivuilta.

Ruotsalainen jättikonserni ostaa Pislan – yli neljäkymmentä vuotta toiminnassa ollut yritys jatkaa Viitasaarella

Kaupassa kaikki Pislan osakkeet siirtyvät ruotsalaiselle teollisuuskonserni Volatille.

Ilveksen huoltajana 45 vuotta ollut Lasse Laukkanen seisoo naulakoiden edessä joukkueen pukukopissa.

45 vuotta Ilveksen riveissä – huoltaja pitää joukkueen vermeet kunnossa ja selustan puhtaana

Huoltaja Lasse Laukkanen on viihtynyt Ilveksen riveissä jo vuodesta 1971. Hän hallitsee Ilves-irtaimiston kokonaisuuden ja pitää paidat puhtaana.

Toimittaja Ulla Malminen testasi joulusaunan löylyt.

Sekasauna kaupungin sydämessä saa ventovieraat kohtaamaan: "Tämä on sosiaalinen minikokeilu" – video

Tuskin missään muualla kuin Suomessa ventovieraat miehet ja naiset voivat saunoa yhdessä keskellä kaupunkia. Pidättyväisyys ja ujous karisevat tipo tiehensä, kun kiukaalle heitetään kunnon löylyt Helsingin Torikortteleiden sisäpihalla. Toimittaja Ulla Malminen kävi testaamassa joulusaunan.

Kuvassa kahden sängyn huone, jossa muuta liikkumatilaa on erittäin vähän.

Pörssiyhtiö Pihlajalinna täsmentää eilisiä puheitaan: "Emme tarvitse petivaatteita"

Pihlajalinna kertoi keskiviikkona, että sen perustamiin vastaanottokeskuksiin voi tuoda paikan päälle lahjoituksena petivaatteita ja pyyhkeitä. Nyt yhtiö sanoo, että petivaatteet järjestetään turvapaikanhakijoille yhtiön puolesta.

Kuvassa kahden sängyn huone, jossa muuta liikkumatilaa on erittäin vähän.

Maahanmuuttovirasto yllättyi: Yksityinen vastaanottokeskus kaipaa lahjoituksena petivaatteita

Kokemäelle vastaanottokeskusta perustava Pihlajalinna pyytää yleisöltä lahjoituksia, muun muassa petivaatteita ja pyyhkeitä. Maahanmuuttoviraston mukaan petivaatteet pitää tarjota vastaanottokeskuksen puolesta automaattisesti.

Kuvakaappaus Airbnb:n nettisivustosta.

Airbnb:n suosio kasvaa – yksistään Tampereella kohteita on jo yli sata

Riikka Kangasmäki majoittaa ihmisiä omakotitalonsa yläkerrassa. Hän on kokenut palvelun turvalliseksi. Kahden vuoden aikana pyyhkeitä on kadonnut vain muutama.

Mökki Työväen Kesäkodin saarella

Älä hukuta isäntäperhettä töihin – näin olet hyvä mökkivieras

Juhannuksen lähestyminen tarkoittaa monille mökin omistajalle, että vieraita saapuu kyläilemään. Vieraaksi mielivä ei saa elää kuin pellossa tai odottaa saavansa isäntäperheeltä hotellitason palvelua, muistuttaa tapakouluttaja Kaarina Suonperä. Tässä tapakouluttajan viisi neuvoa siitä, kuinka olla hyvä mökkivieras.

Presidentti Barack Obaman isännöimä illallinen Valkoisen talon East Room -salissa vuonna 2011.

Häntäjouhia, hopealusikoita ja käsipyyhkeitä – mikään ei ole liian vähäpätöistä näpistettäväksi Valkoisesta talosta

Valkoisessa talossa vierailee vuosittain tuhansia vieraita, joista kaikki haluavat pysyvän muiston käynnistään. Vain mielikuvitus näyttää asettavan rajat, kun vieraat keräävät "muistoesineitään" Valkoisesta talosta.

hammasharjoja mukeissa

Hammasmukin pesu usein unohtuu: ”Kerran viikossa koneeseen”

Hammasmuki kannattaa kiikuttaa astianpesukoneeseen vähintään kerran viikossa. Siivousasiantuntija viimeistelisi pesun vielä reilulla lorauksella kiehuvaa vettä.

Jari Isometsä ja hevonen

Muistatko, kun Jari Isometsälle pyyhkeitä tuotiin?

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä puhelimeen tavoitettu Jari Isometsä muisteli 20 vuoden takaista radiossa toteutettua aprillipilaa, joka onnistui enemmän kuin hyvin.

Eero Seesvaara.

Lahti Energialle vaaditaan tiukempia ohjaksia - pyyhkeitä myös kaupunginjohtajalle

Lahden kaupunginhallitus on käsitellyt tytäryhtiöstä tehtyä sisäistä selvitystä. Lahti Energialta vaaditaan useita parannuksia toimintatapoihin.

Havainnekuva Tampereen rautatien peittävästä kannesta

Tampereen johto vannoo yhä kansihankkeen nimeen – "Meillä on syvä usko siihen, että hanke menee eteenpäin"

Kumppanin vetäytyminen kansi- ja keskusareenahankkeesta ei saanut Tampereen kaupunkia heittämään pyyhettä kehään. Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala valoi uskoa hankkeen toteutumiseen.

Vaatteita kasassa.

Poistotekstiilien keräys alkaa Forssassa

Forssassa aletaan kerätä puhtaita poistotekstiilejä maaliskuun puolivälistä lähtien. Vaatteita, pyyhkeitä ja lakanoita keräävä poistotekstiilipankki on osa ESR-rahoitteista toimintaa.

Bea Seikkula, Miia-Riina Aho, Oona Salin, Amalia Porko, Peppi Mahanen, Wilma Kalliokoski, Sinikka Purontaka, Riikka Kalliosalo ja Miina Lundström esittelevät pientä osaa Hollihaan koulun löytötavaroista.

Koulun löytötavaroilla pukisi vaikka koko perheen

Sadat vaatteet odottavat vielä pääsyä omaan kotiinsa kesäksi kouluissa. Kokkolassa Hollihaan koulussa löytötavaroita on röykkiöittäin kahdessa eteisessä ja kolme säkillistä kellarissa. Siistijän arvion mukaan yli puolet jää niille teilleen.

Kirjontatyö.

Pyhien pyyhkeiden perinne elää

Käspaikat eli pitkät kirjotut liinat olivat Karjalassa aikanaan paitsi käsipyyhkeitä myös pyhiä rituaaliesineitä. Käspaikkoja on esillä Suomen käsityön museossa Jyväskylässä.

Pilkkuvirheet ja pilkunviilaus ärsyttävät monia.

Nämä ovat Yle Etelä-Karjalan luetuimmat jutut

Vuonna 2012 Yle Etelä-Karjalan luetuin nettiartikkeli kertoo stand up -koomikko Pekka Jalavan kuolemasta. Luetuimpien juttujen listalle on päässyt myös mm. artikkeli hammasmukin tarpeettomuudesta sekä isyyden tunnustamista koskeva artikkeli.

Metallinkierrätyspiste

Jätehuolto saa pyyhkeitä Lappeenrannassa

Kuntalaiset ovat keskimäärin tyytyväisiä Lappeenrannan teknisiin palveluihin. Erityisesti juomaveden laatu sai hyvän arvion teknisiä palveluja koskevassa kyselytutkimuksessa.

Tampereen virastotalon valtuustosalin ikkuna.

Valtuuston lista ei kiihdytä mieliä

Tamperelaiset ovat käyttäneet laiskasti mahdollisuutta kommentoida kaupunginvaltuuston esityslistalla olevia asioita. Kolmeen kokoukseen on tullut yhteensä alle kymmenen kommenttia.

Vettä kaislikon keskellä.

Mikkelin Orijärvessä todettu järvisyyhyä

Vedessä elävä toukka aiheuttaa kutinaa ja näppylöitä. Uimista ei kuitenkaan ole tarpeen kieltää syyhyn takia, joskin terveysvalvonta varoittaa siitä rannalla.

Mikkeliläinen kauppias jätti kirjoittamatta työtodistuksen - sai sakot

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kylpyhuonetarvikekauppiaan sakkoihin työtodistuksen kirjoittamatta jättämisestä.

"Toivottavasti hölmöilyt jäivät tähän"

Pekka Virta oli harmissaan Kärppien aiheuttamasta 1-4-tappiosta pudotuspelien avauksessa. TPS:n päävalmentaja vakuutti, ettei turkulaisryhmä ole heittänyt pyyhettä kehiin. - Toivottavasti hölmöilyt jäivät tähän peliin.

Kouvolan vanhat rakennukset heräävät henkiin keittiöpyyhkeissä

Tekstiilitaiteilija Sanna Majander suunnittelee Kouvola-aiheista keittiötekstiilisarjaa. Tavoitteena on kerätä kuvia Kouvolan unohdetuista rakennuksista ja painaa niitä vanhoihin keittiöpyyhkeisiin.

Pöpöt juhlivat hanoissa, kahvoissa ja käsipyyhkeissä

Kiivain flunssasesonki on tuloillaan. Paljon on silti tehtävissä; syysflunssalta voi välttyä paitsi kunnollisilla käsipesuilla myös pitämällä kädet kurissa. Eli sormet pois suusta ja nenästä, neuvoo sairaanhoitaja Sirkka-Liisa Miilumäki.

Kaksi lasta pesee käsiään päiväkodissa.

Infektiot pesivät päiväkodeissa

Porin seudun päiväkoteihin keväällä tehty hygieniakartoitus näyttää tuottavan hyvää tulosta, sillä alustavien tulosten mukaan infektioiden määrä on laskussa päiväkodeissa. Tutkimusten mukaan hygienian parantaminen on tehokkain tapa infektiosairauksien torjunnassa.

Nordealaisten liitto: Märkä pyyhe vasten kasvoja

Nordealaisten suomalainen ammattijärjestö Nousu on tyrmistynyt esityksestä eikä hyväksy väenvähennystä. Nousun mukaan henkilöstö työskentelee jo nyt jaksamisensa äärirajoilla. Asiakaspalvelu on paikoin ruuhkautunut sietämättömäksi, ammattijärjestö moittii ja muistuttaa myös, että konsernin liiketulos on ollut loistava.

Äitiyspakkaus kelpaa lähes kaikille

Äitiyspakkaus on säilyttänyt suosionsa. Vuonna 2009 äitiyspakkauksen valitsi 94 prosenttia ensimmäistä lastaan odottavista. Määrä on pysynyt suurin piirtein samana viime vuodet. Suurin osa käyttäjistä on myös tyytyväinen pakkauksen sisältöön.

Opiskelijoita luennolla

Helsingin korkeakouluilta pyyhkeitä yliopistouudistukselle

Pääkaupungin korkeakouluissa on vallalla vankka tyytymättömyys yliopistouudistukseen. Erityisesti Helsingin yliopiston henkilökunta arvelee, että uudistus onnistui joko huonosti tai hyvin huonosti.

Vaatekaupan myyjä panee kauluspaitaa vaateripustimeen myymälässä.

Uusi vaate ei vaadi pesua

Moni pesee uudet vaatteet ja tekstiilit ennen ensimmäistä käyttökertaa. Taustalla on uskomus, että vaatteisiin voi jäädä valmistusprosessista ihoa ärsyttäviä aineita. Tekstiilivalmistajat neuvovat pyöräyttämään koneessa esimerkiksi pyyhkeet ja lakanat, mutta uudet päällysvaatteet voi ottaa käyttöön ilman pesua.

Kaatuneita puita rautatiellä

Nettikeskustelijat moittivat poikkeustilanteiden hoitoa

Asta-myrskyn aikainen viranomaistoiminta saa pyyhkeitä. Sisäasiainministeriöstä myönnetään, ettei pelastuslaitoksissa ole varauduttu ääri-ilmiöiden hoitoon riittävästi. Nettikeskustelijat korostavat kansalaisten oman valppauden merkitystä poikkeustilanteissa.

Mökin päälle iskeytynyt puu

Viranomaisten varautuminen ääri-ilmiöihin on puutteellista

Asta-myrskyn aikainen viranomaistoiminta saa pyyhkeitä. Etenkin tiedotuksessa ilmeni puutteita. Sisäasiainministeriöstä myönnetään, ettei pelastuslaitoksissa ole varauduttu ääri-ilmiöiden hoitoon riittävästi.

Saunan paneelit kärähtivät Äänekoskella

Luhtitalon saunatilojen paneelit, kikuaan ympärillä oleva kaide ja kaiteella kuivumassa ollut pyyhe kärähtivät maanantai-iltana Televankadulla.

pyyhe

Froteepyyhe vaatii useita pesuja

Vastaostetun froteepyyhkeen huono imukyky saattaa olla monelle yllätys. Alkaakseen "toimia" kunnolla, uusi pyyhe voi vaatia useita pesuja. Parhaan imutehon saa kun pesee pyyhkeen täydessä koneessa, oikeassa lämpötilassa ja käyttää maltilla huuhteluainetta.

Toimittaja testaa piikkimattoa

Piikkimatto on joulun lahjahitti

Piikkimatto on tämän joulun hittituote. Sen ovat ottaneet toivelistalleen erityisesti selkä-, niska- ja hartiasäryistä kärsivät. Outi Pukkila on koemaannut maton.

Sauna paloi Laajasalossa

Pelastuslaitos sai hälytyksen sunnuntaina iltakahdeksan jälkeen Porekujalle. Kerrostalosauna oli syttynyt kaiteelle jääneestä pyyhkeestä.

Pyyhe sytytti saunapalon Laajasalossa

Laajasalossa syttyi kerrostaloasunnon sauna palamaan sunnuntaina illalla. Porekujalla sijaitsevan kerrostaloasunnon saunan sytytti pyyhe, joka oli jäänyt kiukaan viereiselle kaiteelle.

Helsingin pysäköinninvalvonnalle pyyhkeitä

Apulaisoikeuskansleri moittiin Helsinkiä pysäköinninvalvonnasta kieltäytymisestä ja asiattomasta käyttäytymisestä. Kantelun asiasta teki yksityisen pysäköinninvalvontayhtiön ParkPatrolin hallituksen puheenjohtaja.

"Säästöille kriittiset valtuutetut halutaan sivuuttaa"

Kaupunginvaltuutettu Timo Krogerus, sit., ja kuusi muuta allekirjoittivat aloitteen valittaakseen menettelytavoista ja puheenjohtajiston häirinnästä. Valtuuston puheenjohtaja Eero Suutari pitää päätöksentekokulttuuria hyvänä.

Riihimäen vankilan portti

Riihimäen vankila saa pyyhkeitä vankien puhalluskokeista

Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen arvostelee Riihimäen vankilaa siitä, että yhden päihtyneen vangin vuoksi puhallutettiin osaston kaikki vangit.

Porille pyyhkeitä apulaisoikeuskanslerilta

Apulaisoikeuskansleri arvostelee Porin kaupunkia syrjivästä työpaikkailmoituksesta. Kaupungin ympäristötoimi oli laatinut vuonna 2007 työpaikkailmoituksen, jossa se haki porilaista tradenomiopiskelijaa kesätöihin.

Osa 8

ILTAPESULLA

Energiansäästökilpailun voitto päiväkodille Suutarilaan

Suutarilan ryhmäperhepäiväkoti Arttu on voittanut Helsingin kaupungin energiasäästökilpailun.

Finlaysonin verho- ja pyyhetuotanto uhattuna

Finlaysonin tekstiilituotanto saattaa loppua kokonaan Forssasta. Finlayson käynnistää ensi viikolla koko henkilökuntaansa koskevat yt-neuvottelut, joissa ovat mukana Forssan lisäksi Finlaysonin Heinolan ja Kankaanpään tehtaat.

Omatkotitalo kärähti Nurmijärvellä

Omakotitalon alakerta tuhoutui myöhään eilen illalla syttyneessä tulipalossa. Palo sai alkunsa saunan kiukaalle jätetystä pyyhkeestä.

Kirkkomuseolla pyyhkeiden paikka

Karjalainen pyyheliina on kansankulttuuria, joka aluksi antoi väriä pirttien arkipäivään. Liinojen koristelusta kehittyneet taidokkaat kirjontatyöt löysivät kuitenkin ajan mittaan tiensä kirkkosaleihin. Nyt käspaikoista eli vaaruloista eli käziräpäköistä on avautunut iso näyttely ortodoksisessa kirkkomuseossa Kuopiossa.

Varkaudet hotelleista vähentyneet

Hotelleista häviää asiakkaiden mukana nykyään vain vähän tavaraa. Takavuosina jopa ongelmaksikin noussut varastelu on nyt lähes olematonta. Hotellit eivät enää juuri edes laske varastelusta aiheutuvaa hävikkiä.