Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sami Nisonen jätti korkeakouluopintonsa ja keskittyi kirjoittamaan puujalkavitsejä: "Monet ovat sanoneet, että tuossa ei ole mitään järkeä"

Kustannusosakeyhtiö Tammi kertoo vain ani harvan kirjailijaksi haluavan saavan sopimuksen. Luvuista puhuttaessa ei puhuta prosenteista, vaan promilleista.

"Hampurilainen munalla ja maito rahalla" – eikö naurata? Tuhannet puujalkavitsailijat panevat paremmaksi joka päivä

Entä mitä Batman tekee käsityötunnilla? Viittaa. Puujalkavitsien keksiminen innostaa tuhansia suomalaisia.

"En pese tätä paitaa koskaan Ovetshkinin taklauksen jälkeen" – Patrik Laineen vitsikirja ei tyhjene

Patrik Laine vitsaili TSN:n haastattelussa, ettei pese ikinä paitaansa, jota hänen idolinsa taklasi Suomen 3-1-välierävoitossa Venäjästä.

Mikä on hierojan painajainen? – Suvi Teräsniska – ja muita puujalkavitsejä keikkabusseista

Muusikko ja musiikkitoimittaja Samuli Väänänen yhdisti työn ja harrastuksen kirjoittamalla kirjan keikkabussien vitseistä. Samuli hurahti puujalkahuumoriin jo teininä. Ensin hän jakoi musiikkivitsejä Facebookissa. Sen seurauksena kaverit yllyttivät vitsikirjan tekoon. Puujalkoja kirjassa suorastaan vilisee.

Hervoton nauru hoikentaa

Nauraminen poistaa stressiä ja säännöllinen hekotus auttaa myös laihtumaan. Nauramisen taito heikkenee iän myötä mutta on opeteltavissa naurujoogan avulla uudelleen.

Pirkko-Liisa Perttula on Suomen tuntemattomin miljoonakirjailija

Yli miljoona myytyä teosta, yli 90 julkaistua kirjaa. Pirkko-Liisa Perttulan vitsikirjoista löytyvä kasku on melko varmasti naurattanut sinuakin, mutta tuskin silti tiesit tätä kemiläistä kirjailijaa nimeltä.

Ennen plaattiihin olla krannia auttamas

Ilmajoen murre on koottu sanakirjaksi. Murresanakirja syntyi 10 vuoden uurastuksen tuloksena. Sivuja kertyi liki 300 ja hakusanoja 8300. Viime vuosina murrekirjoja on ilmestynyt suhteellisen tiheästi, mutta sanakirjamuotoisina harvemmin.

Urheilukirjoille uusi koti Joutsassa

Joutsan kirjasto on saamassa merkittävän kokoelmalahjoituksen. Paikallinen keräilijä Sampo Rannikko on lahjoittanut kirjastolle laajan urheilukirjakokoelmansa.