Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luke lähtee Jokioisten Tietotalosta – kunta suunnittelee jo tutkijahotellia

Kunnalle tärkeästä Tietotalosta jää Luonnonvarakeskuksen jäljiltä tyhjilleen satoja neliömetrejä.

Pohjoismaiden suurimman liikuntakeskuksen toteutuksesta päätetään ennen vuoden loppua – kaksi ehdokasta loppusuoralla

Pohjoismaiden suurimman sisäliikunta- ja hyvinvointikeskuksen toteuttaminen sinetöidään vielä ennen vuoden vaihdetta Jyväskylän kaupunginvaltuustossa.

Luonnonvarakeskus päättää pian Jokioisten kartanon kohtalosta

Arvokas Jokioisten kartano vaihtaa ehkä omistajaa, koska Luonnonvarakeskus karsii kiinteistökulujaan. Upea, 1790-luvulla rakennettu päärakennus saatetaan myydä Museoviraston vastustuksesta huolimatta.

Kemi lahjoittaa tilat ylijäämäruuan jakajille

Punaisen ristin ja muiden vapaaehtoisjärjestöjen ruoka-avun jakamiseen on tulossa vakituiset tilat Kemiin.

"Kulttuurin arvoa on turha yrittää mitata rahassa"

Joitakin asioita ei vain voi mitata rahassa. Kuten niitä asioita, jotka rikastuttavat elämää ympärillämme. Näin vastaa laulaja-viulisti Sanna Mansikkaniemi kysyttäessä, miten kulttuurin tuottaja jaksaa ja uskaltaa järjestää jatkuvia konsertteja ja tapahtumia. Haasteena on seurata musiikkielämää ulkomailla ja Suomessa, niin että pystyy löytämään ja tarjoamaan aina jotakin uutta.

Rovaniemen kaupungin internet-sivut jumiutuivat

Rovaniemen kaupungin nettisivut kaatuivat keskiviikoillan ja torstaiaamun välisenä aikana. Vielä ennen aamukahdeksaa sivut olivat jumissa. Kaupungin järjestelmäasiantuntijan Seppo Rautapään mukaan vika on ollut palvelimessa. Rovaniemen kaupungin internet-sivut saatiin taas käyttöön kahdeksan jälkeen torstaiaamuna.

Rovaniemen kaupungin internet-sivut uudistuivat

Rovaniemen kaupungin verkkosivusto on saanut uuden ilmeen. Uudistuksessa on haluttu saada sivuista miellyttävämmät käyttää.

Puumunan hengen taikoo terävä taltta

Tohmajärvinen puuseppämestari Mauri Kekkonen on puumies luita ja ytimiään myöten. Hänen kiperiä kannanottojaan suo-ojituksia ja avohakkuita vastaan, jo alle rippikouluikäisenä, arvosteltiin alan asiantuntijoiden piireissä kiivaasti.

Suuri pienten tilkkujen näyttely

Tilkkutyö on monipuolinen harrastus, joka huomaamatta tempaa mukaansa. Koukuttaa. Tilkkutöissä saa leikitellä väreillä ja muodoilla taitojensa mukaan.

Alas ajettava Agropolis luopuu tiloistaan

Tappiollisuuden takia toimintaansa lopetteleva Maaseudun kehittämisyhtiö Agropolis ei enää tarvitse sille peruskorjattuja Jokioisten Tietotalon tiloja.

Jokioisten kirjastotyömaa käyntiin

Jokioisten kirjaston rakennustyöt alkavat. Työt aloitetaan maalis-huhtikuun vaihteessa ja valmistuvat loppuvuodesta.

Bisnesäly voisi pelastaa kunnat

Kylät ja kunnat voisivat saada aikaa suuria säästöjä liiketoimintaa kehittämällä. Perinteisten toimintojen, kuten kesäteattereiden ja vesiosuuskuntien rinnalle olisi tärkeä löytää uusia elinvoimaa tukevia lähipalveluja.

Jokiläänin kansalaisopisto säilyy itsenäisenä

Forssan Wahren-opiston rehtori Jukka Nummelin sanoo, että kahden lounaishämäläisen aikuisopiston fuusio on haudattu. Fuusio on kuopattu, koska Jokiläänin kansalaisopiston isäntäkunnat nousivat asiassa vastahankaan.

Ei kaatikselle, vaan kierrätykseen

Meri-Lapissa järjestetään vaate- ja kenkäkeräys Euroopan jätteen vähentämisen viikon merkeissä. Tempauksen tarkoituksena on vähentää kaatopaikalle päätyvien käyttökelpoisten vaatteiden määrää.

Meri-Lapissa kerätään vaatteita ja kenkiä

Meri-Lapissa järjestetään ensi viikolla vaate- ja kenkäkeräys Euroopan jätteen vähentämisen viikon merkeissä. Tempauksen järjestää Jätekeskus Jäkälä yhteistyössä kierrätys- ja kehitysyhteistyöjärjestö UFF:n kanssa.

Säynätsalon terveysasemaa viedään taas

Säynätsalon terveysaseman yllä vuosia leijunut lopetusuhka näyttää olevan toteutumassa. Jyväskylän perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto esittää lautakunnalle, että Säynätsalon terveysaseman palvelut siirrettäisiin Muurameen.

Agropolikselle ei heru myötätuntoa

Forssalta ei heru lisärahoitusta maaseudun kehittämisyhtiö Agropolikselle. Forssan kaupunginjohtaja Tapani Venho sanoo, ettei Forssa tule antamaan lisäpanostusta osakeyhtiöön. Pelkillä hankkeilla ei tehdä taloudellista tulosta, huomauttaa Venho.

Lapin korkeakoulut uusivat ilmeensä

Lapin korkeakoulukonserni sai uuden visuaalisen ilmeen. Lapin korkeakoulukonsernin visuaalinen ilme julkaistiin virallisesti eilisessä konsernin neuvottelukunnan järjestämässä seminaarissa. Lapin korkeakoulukonsernin uusi tunnus on yhdistelmä jäkäläkuviosta, LUC-logosta sekä Lapin korkeakoulukonserni-tekstiosasta.

Sotaharjoitus valtaa kakkostien Jokioisissa

Ilmavoimien Baana-harjoitus sulkee valtatie 2:n Jokioisissa lokakuun lopussa. Satakunnan lennosto järjestää harjoituksen Jokioisten maantietukikohdassa lokakuun viimeisellä viikolla.

Wendlan puutarha kasvaa ja kukoistaa

Vuosi sitten istutettu Wendlan perinnepuutarha Jokioisilla on lähtenyt kasvamaan hienosti. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus on etsinyt myös tarinat perennapuistoon istutettujen kasvien tueksi. Esimerkiksi Jokioisilla 1800-1900 lukujen vaihteessa eläneen Palmun mummon kukat kasvavat Jokioisilla edelleen.

Ypäjä saa maaseutuasiamiehen palvelut

Suunnitelmien mukaan Humppilan ja Jokioisten maaseutuasiamiehet jalkautuvat Ypäjälle kumpikin kerran viikossa. Tuonnempana kuntien maaseutuasiamiehille vuokrattaisiin tilat Jokioisten Tietotalolta.

Forssan palolaitos siirtyi evakkoon

Forssan palolaitos on siirretty paloasemalta muihin tiloihin, jotta 50-vuotias paloasema saadaan remontoitua.