Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Telttakylä heräilee Hämeenlinnan torilla

Partiolainen nukkuu vaikka mukulakiveyksellä – Roihu-leiri levittäytyi kaupunkiin

Partioleiri Roihu toi telttakylän keskelle kaupunkia. Kahtena yönä kaikkiaan yli sata leiriläistä yöpyy Hämeenlinnan torilla. Kyseessä on Virvatuli-kaupunkiseikkailu.

Hej! Hannele Muilu

Voisiko Tukholman maahanmuuttajalähiössä asua?

Ylen kirjeenvaihtaja Hannele Muilu lähti retkelle Tukholman pahamaineiseen Rinkebyhyn. Väkivaltaisuuksien leimaamasta lähiöstä löytyi toisenlainen Ruotsi.

Juuni & Olkimaan uusin julkaisu on nimeltään Sininen Lintu.

Pohjois-Suomessa on rikas folkmusiikin kulttuuri – Ilmaistapahtuma Tori-Folk nostaa bändit kellareista

Laulaja-lauluntekijä Julia Vornanen haastaa ravintolat laajentamaan elävän musiikin tarjontaa perinteisten iltakeikkojen ulkopuolelle, ja yhtyeitä esittämään omia kappaleita covereiden sijaan, jopa ravintoloille räätälöiden. Vornasen luotsaama Juuni & Olkimaa esiintyy tänä kesänä Oulun Tori-Folkissa ja Qstockissa.

Kokkolan kauppatori

Paineet kauppatorin kehittämiseen kasvavat juhlavuoden lähestyessä – Torisuunnitelma jäi vuosiksi laatikkoon Kokkolassa

Kokkolan kaupungin lähestyvä 400-vuotisjuhlavuosi lisää painetta tehdä kauppatorille jotakin. Tori on syrjässä kaupoista, ja jää monelta ulkopaikkakuntalaiselta huomaamatta. Elähtäneelle torille pitäisi tehdä myös kasvojen kohotus. Alueen kehittämissuunnitelma valmistui jo vuosia sitten, mutta se jäi rahapulan takia pöytälaatikkoon.

Markkinakansaa torikojujen luona.

"Kuningasajatus on, että tori olisi osittain katettua tilaa" – Lappeenrannan kauppatorille on visioitu huomattavia uudistuksia

Kauppatorin tulevaisuutta pohtinut työryhmä säilyttäisi torin nykyisellä paikallaan. Välillä tori olisi evakossa, jos suunnitelmat torin alaisesta pysäköintihallista toteutuvat. Evakkopaikka olisi kaupungintalon edustatorilla, joka kunnostettaisiin.

Nuorisotalo Rientola Joutsenossa.

Joutsenolaiset järkyttyivät 16-vuotiaan tytön surmasta: "Ei täällä muusta puhutakaan"

Joutsenon keskusta on sunnuntai-iltapäivänä yhtä apea kuin surmauutista sulattelevien joutsenolaisten mieliala.

Turun kauppatori.

Luistinrata ja ensimmäinen pysäköintitunti ilmaiseksi – kaksi kokoomuslaista visioi Turun keskustaa elävämmäksi

Turun suurimman valtuustoryhmän, kokoomuksen ryhmäjohtajat haluaisivat elävöittää Turun keskustan. Kaksikon mielestä keskusta tarvitsisi muun muassa toribasaarin ja baarikadun.

Kuvassa kipsinukke.

Fredrikintori täyttyy kesäsunnuntaisin antiikista, vintagesta ja designista

Punavuoriseuran ja kauppias Christina Kangaspunnan idea muuttuu todeksi jo toukokuussa. Antiikkitorilla aarteitaan kauppaavat lähikortteleiden kuusi myymälää, lisäksi ravintola Tori tarjoilee teemaan sopivasti ulkokahvilassaan vintageastioista. Tukkutorilla alueen omasta väestä lähtenyt toiminta on otettu ilolla vastaan.

Pietarsaaren pankkitalo

Sadat entiset nuoret hyvästelevät vanhat kulmat Pietarsaaressa – "Sieltä on löydetty tyttö- ja poikakavereita"

Useat sadat pietarsaarelaiset kokoontuvat keskiviikkoiltana keskustaan. Torin laidalla sijaitseva pankkitalo ja sen kulmat ovat olleet vuosikymmeniä nuorison suosima kokoontumispaikka ja katurallin reitti. Pankkitalo puretaan pian.

Joensuulaisessa kauppakeskuksessa syttyi uhkaava tulipalo 25.11.2013 aamuyöllä.

Kauppakeskuksen tulipalon jälkivahinkojen torjunta jatkuu läpi yön Joensuussa

Tulipalosta kärsineen kauppakeskuksen jälkivartointi jatkuu läpi yön Joensuun ydinkeskustassa. Palo aiheutti mittavat vahingot Torin Helmessä sijaitsevalle hampurilaisravintolalle.

Turun kauppatori.

Nuoret suopeimpia Turun toriparkille

Yle Turku julkaisi tuoreimmat tutkimustulokset Turun toriparkkihankkeen kannatuksesta. Tulokset saivat aikaan kiivaan keskustelun niin radiossa kuin internetissäkin

Tulipalo tuhosi liikerakennuksen välikattoa Joutsenossa

Palo sai alkunsa rakennuksen sisällä sijaitsevasta roskasäiliöstä. Talossa sijaitsevat liikkeet ovat auki normaalisti.

Kuopion Alatorin kauppakäytävän havainnekuva.

Kuopio: Alatorin kauppakäytävän tilat vuokrattu vuoden loppuun mennessä

Tähän mennessä kaupunki on saanut vuokratuksi noin puolet liiketiloista.

Reikä Mikkelin torin kivetyksessä

Rankkasade teki ammottavan aukon Mikkelin uudelle torille

Tiistai-iltana Mikkelin yli pyyhkäissyt ukkosrintama teki tuhojaan Mikkelin upouudella torilla. Viemäreistä ylös tulvinut vesi vei mukanaan torin katukiviä ja niiden alla ollutta hiekkaa. Tuloksena oli noin 1,5 metriä syvä kuoppa.

Kauppatorin lokki

Helsingin lokkisodassa testataan uusia aseita

Helsingin Kauppatorin lokkisodassa kokeillaan jälleen uusia keinoja. Kesän ajan torilla partioivien lokkivahtien avuksi aletaan keskiviikkoiltana virittää lokkiverkkoa. Parhaillaan testissä on myös lokkeja karkottava keltainen geeli.

Lahden kauppatori kesällä.

Yrittäjät varovaisen toiveikkaita Lahden toriparkin suhteen

Lahden kaupunginvaltuusto näytti vihreää valoa kiistellylle toriparkille. Torin ympäristön yrittäjät näkevät toriparkin pääosin myönteisenä, mutta eivät täysin varauksetta.

Teekkarit jymäyttivät: Kiina-keskus kauppatorille

Teekkarit ovat järjestäneet torstaina jäyniä eri puolilla Kotkaa. Pääjäynä tehtiin Kotkan torilla, jonne teekkarit ryhtyivät rakentamaan yli sata metriä korkeaa kiinalaista kulttuurikeskusta.

Pyynikintori 1930-luvun lopulla

Linja-autot ja lapset mahtuivat Pyynikintorille

Pyynikintori on ollut leimallisesti linja-autojen kääntöpaikka jo vuosikymmeniä. Vielä 1960-luvulla se oli myös lasten leikkipaikka. Torin reunustan komeat kerrostalot kivijalkakauppoineen olivat jo tuolloin osa kaupunkikuvaa. Teinit kohtasivat läheisellä urheilukentällä.

Kaksi tyttöä ostaa pehmistä Ravintolavaunusta Fjärdskärin levähdyspaikalla.

Ravintola kumipyörillä on nälkäisten ilo

Liikkuvat pienoisravintolat ovat rantautuneet Pohjanmaalle. Uutuudet laajentavat olemassa olevaa valikoimaa ja löytävät tiensä myös uusiin paikkoihin. Ruokailijat ovat ottaneet ilmiön hyvin vastaan.

Sokos-Vaakuna kokonaisuus torin nurkalla.

PKO:n suurinvestointi vihittiin käyttöön

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan suurinvestointi Joensuun ydinkeskustaan on valmistunut. Viidellätoista miljoonalla eurolla muun muassa laajennettiin hotellia ja rakennettiin uusi 480-paikkainen ravintola. Tavaratalon, hotellin ja ravintoloiden muodostama kokonaisuus työllistää noin 200 henkilöä.