Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Treenaatko sinäkin tietämättäsi tehottomasti? Voimaa ja kestävyyttä kannattaa harjoitella tietyssä järjestyksessä

Moni yhdistää ajan säästämiseksi voima- ja kestävyysharjoittelun samalle kerralle, mutta yhdistelmätreeni ei tuota parasta tulosta.

Golfin kohupelaaja tankkaa 2000 kilokalorin aamiaisia ja uskoo mahdottomaan: "Tavoitteeni on elää 140-vuotiaaksi"

Avauslyönneistään tunnettu Bryson DeChambeau uskoo elävänsä todella pitkään.

Golfin tiedemies palasi koronatauolta huomiota herättävän lihaksikkaana: kohta hän lyö palloa jo liiankin pitkälle – "Jossain vaiheessa pitää tulla stoppi"

Pelitauolta kuun lopussa palaava Mikko Korhonen ei usko golfmaailmaa puhuttaneen ilmiön muuttavan lajia.

Korkeasaaren "bodaaja-valkopääsaki" on luonut buumin maailmalla – apinasta uutisoitu niin Yhdysvalloissa kuin Britanniassa

Kansainvälinen media on yllättäen huomioinut Korkeasaaren valkopääsakin sen poikkeuksellisen kropan vuoksi.

Analyysi: Palomiehiksi haluttaisiin enemmän naisia, mutta pääsykokeiden kuntotesti on ajalta, jolloin ei haluttu

Sisäministeriön pitää pian ratkaista, kumpi on tärkeämpää, saada naisia palomiehiksi vai penkkipunnerrus. Niin kauan kuin penkkipunnerrus on ratkaiseva osa valintakoetta, suosii se miehiä.

"Ei ole tervettä, jos viikko ilman treeniä on sietämätön ajatus" – pakkomielteinen kehon muokkaaminen liikunnalla voi olla merkki kehonkuvan häiriöstä

Liikunta on hyvästä, mutta joskus treenistä voi tulla liian hallitseva osa elämää. Jos treenaamisesta tulee suorituskeskeistä, ahdistus peittoaa liikunnasta saatavan hyvän olon. Lopputuloksena voi olla jopa kieroutunut käsitys omasta ulkonäöstä.

Luulitko, että kipu estää treenaamisen? Fysioterapeutit ampuvat alas vanhentuneita liikunnan myyttejä

Esimerkiksi istumaannousuliike ei ole selälle vaarallinen, eikä kipua tarvitse pelätä. Kokeile pilatesohjaajan hellävaraista ja tehokasta keskivartalojumppaa.

Perhe mieltyi isoihin, lihaksikkaisiin kissoihin – nyt talon ihmisillä on työvuorot, ja kissanruoka tuodaan kotiovelle Saksasta

Ainaksen perheessä asuu neljä rotukissaa ja koira. Lemmikit ovat perheelle elämäntapa. Tärkeintä on terveys, ei ulkonäkö.

"Ihminen voi elää ison osan päivästä tekemättä lihaksillaan mitään" – suomalaisten fyysinen kunto vaihtelee hurjasti

Asiantuntija patistaa lihasvoimaharjoitteluun jo nuoria aikuisia. Päivittäinen liikunta on monilla hyvillä vähäistä.

"Suomessa elää paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä, että liikunta tekisi heille hyvää" – liikuntaneuvoja halutaan joka pitäjään

Päijät-Hämeessä liikuntaneuvonnasta on saatu hyviä tuloksia. Kakkostyypin diabetesta sairastava Pauli Harjula luopui insuliinista liikuntaneuvonnan avulla.

Penkkipunnerruksessa kilpaileva 74-vuotias Eila: Voimailua harrastavaa naista pidettiin ennen kummajaisena

Eila Kumpuniemi kertoo, että nykyään lihaksikkaat naiset eivät enää herätä ihmetystä. Parin viikon kuluttua hänellä on edessään klassisen penkkipunnerruksen EM-kisat.

Tämän päivän ulkonäköpaineet huolestuttavat Björgeniä – "Se on pelottavaa"

Marit Björgen on hallinnut naisten hiihtoa jo vuosikaudet. Lihaksikkaasta vartalostaan tunnettu norjalainen sanoo Dagbladetin haastattelussa olevansa huolestunut tämän päivän ulkonäköpaineista.

Metsäfit on vielä tuotteistamatta – kuka hoksaa potentiaalin ensin?

Metsäfit saattaisi olla menestystuote maailmalla kasvavan ulkoliikuntabuumin myötä. Kun lihaskuntoaan treenaa metsässä, saa luonnon terveysvaikutukset kaupan päälle.

Video: Katutreenaajien ihmetemput uhmaavat painovoimaa – alkuun pääsee vähemmälläkin

Street workout eli kehonpainoharjoittelu on laji, johon ei tarvita salijäsenyyttä. Huipputason saavuttamiseen täytyy uhrata hikikarpalo jos toinenkin, alkuun sen sijaan pääsee kuka vain.

Liikkuminen: Omaa lajia etsimässä – voisiko kotijumppa olla sinun juttusi?

Kotijumppa madaltaa kynnystä liikunnan aloittamiseen.

Haluatko kehittyä hyväksi ratsastajaksi? –Panosta istuntaan.

Istunta on hyvän ratsastuksen perusta.

Stressaatko sinäkin muutaman liikakilon takia? – "Tavallista vaakaa ei kannata tuijottaa"

Vaivaako huono omatunto siitä, että parin ylimääräisen kilon pudotuksesta on tullut ikuisuusprojekti? Se on turhaa, sillä painonhallinnassa ratkaisevaa on kilojen laatu eikä niiden määrä.

Riikan vlogi: Haba kasvaa johtamalla

Riikka tapasi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin

Muskelimiehen naama pysyi renkailla peruslukemilla – kreikkalainen juhli olympiakultaa

Lihaksikas Eleftherios Petrounias voitti telivoimistelun voimalajin Rion olympiakisoissa näytöstyyliin.

Tehokas salitreeni – kuusi perusliikettä kuntosalille

Kuusi tehokasta perusliikettä kuntosalille.

Treenaa tehokkaasti – kehonpainoharjoittelun kuusi perusliikettä

Kehonpainoharjoittelun kuusi perusliikettä

Inarilaislähtöinen Heikki Korkalo tuli toiseksi penkkipunnerruksen Euroopan mestaruuskisoissa

Voimanoston, penkkipunnerruksen ja maastanoston Euroopan mestaruuskisat 2016 järjestettiin Rovaniemellä. Korkalo on nostellut painoja 18-vuotiaasta lähtien.

Kuuden ravikuningattaruuden hevosmies: "Sanon joka aamu eläimille huomenta"

Yksi Suomen merkittävimmistä suomenhevoskasvattajista, kajaanilainen Heikki Parviainen iloitsee tilan uudesta tulokkaasta. Useita ravikuningattaruuksia voittanut hevosmies tunnistaa hyvän hevosen muun muassa jaloista.

Monen liikuntainnostus lopahtaa nopeasti - pienillä muutoksilla liikkumisesta pysyvä tapa

Kuntosalit ja liikuntapaikat täyttyvät alkuvuodesta, mutta pian innostus liikuntaan monella hiipuu. Pitkäjänteinen liikunnan harrastaminen on useille kompastuskivi. Uudet elämänmuutokset tulisi aloittaa maltillisesti, jotta niistä tulisi pysyviä.

Pömpöttääkö vatsa? – Vääränlainen liikunta voi pahentaa tilannetta

Erityisesti äidit kamppailevat usein pömpöttävän vatsan kanssa. Ongelma voi vaivata myös esimerkiksi kehonrakentajia ja liikalihavuudesta kärsiviä. Moni käy pömpötyksen kimppuun kuntoilemalla. Vääränlaiset vatsalihasliikkeet voivat kuitenkin pahentaa tilannetta.

Äiti, karkaileeko sinulta pissa tai kakka?

Puhutaanko synnytyksen jälkeisestä karkailusta liian vähän?

Näin nousee rauta! – Katso Smulterin ME-nosto

Fredrik Smulter nosti klassisen penkkipunnerruksen epävirallisen maailmanennätyksen Helsingissä. Viralliseksi ennätykseksi 282 kiloa ei voida hyväksyä, koska kilpailu ei ollut kansainvälinen. Rauta nousee kuitenkin kevyesti Smulterin käsissä!

Smulterille rauta oli jälleen kevyttä: uusi epävirallinen ME!

Fredrik Smulter nosti epävirallisen maailmanennätyksen klassisessa penkkipunnerruksessa.

Mikä on hyvä rasvaprosentti? Laske täältä omasi

Rasvaprosenttia pidetään usein painoindeksiä parempana mittarina ylipainon arvioinnissa. Mutta mikä rasvaprosentin pitäisi olla? Kysyimme asiantuntijoilta. Alla oleva rasvaprosenttilaskuri kertoo keskiarvoihin perustuvan, suuntaa-antavan rasvaprosentin. Laskuri ei siis välttämättä kerro todellista rasvaprosenttiasi. Esimerkiksi hyvin lihaksikkaan ihmisen rasvaprosentti voi olla huomattavasti laskurin antamaa keskiarvoa alhaisempi.

Näkökulma: Fitnessbuumi saa tuntemaan itsensä riittämättömäksi

Fitness on parin viime vuoden aikana noussut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Se, joka hikoilee illat salilla ja syö terveellisesti on usein suositumpi kuin se, joka käy salaa röökillä nurkan takana. Onko tässä ilmiössä mitään pahaa, pohtii uutisluokkalainen Myrsky Virmavirta.

Alisa Vainio herkisteli PM-mestaruuskuntonsa SaiPan lätkäharjoituksissa - "Aika helppo kilpailu"

Alisa Vainio jatkaa vahvaa virettään kilpailusta toiseen. Tuore Pohjoismaiden mestari on hionut kuntoaan syksyllä SaiPan naisten jääkiekkojoukkueen mukana.

Testaa kotona neljällä perusliikkeellä, millainen on lihaskuntosi

Lihaskuntoa on helppo testata ihan kotioloissa ilman painoja tai muita liikuntavälineitä. Juttu on julkaistu syyskuussa 2015.

Keskivartalonhallinta vaikuttaa moneen asiaan – Lihaskuntoa voi kehittää vielä ikäihmisenäkin

Ihminen voi parantaa lihaskuntoaan koko elämänsä ajan, mutta murrosiässä ja heti sen jälkeen lihakset reagoivat lihaskuntoliikkeisiin eri tavalla kuin vaikkapa aikuisiällä.

Helenius: Teperillä ei ole mitään jakoa minua vastaan

Joulukuussa kehään palaava ammattinyrkkeilijä Robert Helenius unelmoi vielä MM-ottelusta.

Miten lihas kasvaa solutasolla? Katso animaatio!

TV1:n Prisma Studiossa 16.9. Ruipelo kasvattaa lihakset

Teräskuntoon aikuisten leikkitelineellä – siis street workoutia

Entinen huippu-urheilija, perheenisä, teinipoika, palomies, opiskelija – statuksesta viis, kun kukin ottaa vuorollaan haltuunsa lasten leikkitelinettä muistuttavan häkkyrän ja ryhtyy esittelemään taitojaan. 

Ravitsemustieteen professori: Vatsarasva ei sula pelkillä vatsalihasliikkeillä

Useimmilla ihmisillä vatsarasva häviää laihduttamalla. Ravitsemustieteen professorin Mikael Fogelholmin mukaan vatsalihasliikkeiden tekeminen ei tarkoita sitä, että juuri vatsan rasva sulaisi pois.

Julkisuus tuli kaupan päälle – tulevat Stadin naisbrankkarit kiertävät haastattelusta toiseen

Helsingin pelastuskoulun palomiesopintoihin pääseminen teki Sanna Elosesta ja Suvi Suojalehdosta yllättäen julkkiksia. Nyt kaikki haluavat tietää, miten kaksikko onnistui siinä, mihin yksikään nainen ei ole Suomessa yli vuosikymmeneen pystynyt. Kova harjoittelu ja hyvät geenit auttoivat, uskoo Suojalehto.

Aivan järjetöntä, jos kauneusihanteemme tulevat tv-sarjoista

Oletko kiinnittänyt huomiota tv-sarjojen täydellisiin henkilöihin ja verrannut itseäsi heihin? Jokainen meistä tv-katsojista on varmasti huomannut näyttelijöiden olevan aina viimeisen päälle laitettuja. On tärkeää, että nuorilla on ihailunkohteita, mutta pitäisi myös osata arvostaa itseään, pohtii Sini Hopia.

Smulter täräytti maailmanennätyksen!

Penkkipunnerruksen maailmanmestaruuden jo kolme kertaa aiemmin voittanut Fredrik Smulter otti nimiinsä maailmanennätyksen ja mestaruuden. Suomi sai yli 120 kilon sarjassa kaksi MM-mitalia.

Maailman vahvin nainen ME:hen - penkkipunnerruksessa 235 kiloa!

Sandra Lönn on tehnyt penkkipunneruksen uudet ME-lukemat lajn MM-kilpailuissa Ruotsissa.

Eikö treeni kulje? – Syy saattaa olla kuukautisissa

Nykyään myös monet naiset ovat alkaneet urheilla yhä tavoitteellisemmin. Timmin ja lihaksikkaan kropan tavoittelussa saattaa oman kehon kuuntelu unohtua. Naisilla hormonikierto vaikuttaa treenaamiseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle