Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sijoitussotku: Rovaniemen kaupunginhallitus haluaa erityistilintarkastuksen

Erityistilintarkastuksen teettäisi tarkastuslautakunta, jonka tehtäviin kuuluu arvioida kaupunginhallituksen toimintaa sijoitusasiassa.

Rovaniemen kaupunki kotiutti suurimman osan sijoituksistaan kohun jälkeen – kaupunginjohtaja vaitonainen

Sijoituksista nousi vilkas julkinen keskustelu, kun kävi ilmi että kaupunki oli menettänyt yli 700 000 euroa riskisijoituksessa.

Rovaniemen kaupunki menetti riskisijoituksessa yli 700 000 euroa – sijoituksista ulkopuolinen selvitys

Rovaniemen kaupungilla on sijoituksia noin 24 miljoonan euron arvosta.

Lahti vastaa tytäryhtiönsä pääomittamista koskevaan valitukseen

Osa valtuutetuista valitti hallinto-oikeuteen, kun kaupunki päätti pääomittaa Lahti Eventsiä, jotta se sai osakkuuden moottoriratayhtiöstä ja jalansijan tapahtumajärjestäjänä

Mestareidentekijä huomasi Kalle Rovanperän erityislahjakkuuden vuosia sitten: "Täytyy olla luontaista kykyä"

Upea voitto ja Kalle Rovanperän kypsä ajo olivat yllätyksiä - mutta vain ulkopuolisille. Manageri Timo Jouhki on tiennyt jo pitkään, mistä uusin sinivalkoinen rallikyky on tehty.

Suurin työeläkevakuuttaja rellesti sijoitusmarkkinoilla: 7,4 %:n tuotto

Keva onnistui eläkevarojen sijoituksissaan ja lihotti pottia miljardeilla. Tuottoja poiki, vaikka kunta-alan eläkerahoittaja päätti tietoisesti välttää riskisijoituksia Brexitin ja Trumpin vuotena.

Sijoittajaguru Timo Ahopelto Kova talous -haastattelussa: Riskisijoitusten määrän voisi kolminkertaistaa

Pääomasijoittaja Timo Ahopelto sanoo, että alkuvaiheen pääomasijoitusten määrän voisi jopa kolminkertaistaa Suomessa. Ahopellon mukaan maan startup-yritysten laatu on erittäin korkeaa tasoa.

Balotelli Nizzassa heti toimittajien pätsiin: "Mitenkäs etelärannikon yökerhot?"

Ranskalaislehdistön tentattavaksi joutunut kohuhyökkääjä Mario Balotelli ei pidä itseään riskihankintana.

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Joukkorahoituksen lainsäädäntöä ei ymmärrä edes virkamies – lakimuutoksella halutaan selkeät pelisäännöt

Valtionvarainministeriö valmistelee tällä hetkellä lakia, joka kattaa laina- ja sijoitusmuotoisen joukkorahoituksen. Lain on tarkoitus selkeyttää sääntöjä, monipuolistaa rahoitusmarkkinoita ja tehdä sijoitusmuodosta uskottavampaa. Joukkorahoitus on osa EU:n komission keskustelunavausta pääomamarkkinaunionista, jonka tarkoitus on monipuolistaa eurooppalaisia rahoitusmarkkinoita. 

Finavia kuittaa miljoonatappiota riskisijoitusten lunastuksista

Lentokenttäyhtiö Finavia joutuu kirjaamaan vielä pitkään suurtappioita takavuosina otetuista riskisijoituksistaan. Viime vuonna ja tämän vuoden alussa tappiota on tullut yhteensä jo 12 miljoonaa euroa. Finavian johdolla on silti Liikenne- ja kuntaministerin luottamus asian hoitamisessa.

HS: Suomalaisia eläkerahoja rahastossa, jota epäillään rikoksista Afrikassa

Helsingin Sanomien mukaan suomalaisilla eläkerahastoilla oli vuonna 2013 ainakin 320 miljoonan euron arvosta sijoituksia Och Ziffin rahastoissa.

Oulun eteläisessä intoa lähteä Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen

Oulun eteläisen kunnat harkitsevat lähtevänsä mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen. Toistakymmentä maakunnan eteläosan kuntaa on mukana yhteistyöryhmässä, joka selvittää kuntien mahdollisuutta osallistua hankkeeseen.

Oululaisyritykset vievät neljäsosan koko maan pääomasijoituksista

Pääomasijoitukset aloittaviin oululaisiin yrityksiin ovat hyvässä kasvussa. Sijoitusten määrä on nelinkertaistunut kolmessa vuodessa.

WinCapita käräjöinti eteni Jyväskylässä tuomiovaiheeseen

WinCapitan Keski-Suomen haaran käräjöinti päättyi loppupuheenvuoroihin tiistaina. Keski-Suomen käräjäoikeus antaa ratkaisun asiassa aikaisintaan keskiviikkona, mutta todennäköisesti tuomio annetaan vasta myöhemmin kansliasta.

Northlandin pelastus etenee

Kaivosyhtiö Northlandin pelastusoperaatio etenee lupaavasti. Yhtiö tiedotti illalla, että sen 335 miljoonan dollarin uusi joukkovelkakirjalaina kriisin ratkaisemiseksi on merkitty täyteen ja siis onnistuu. Seuraava askel on ensi viikon tiistaina, jolloin Northlandin vanhan joukkovelkakirjalainan haltijoiden on kokouksessaan Oslossa määrä hyväksyä pelastuspaketin ehdot.

Northland velkojien ja LKAB:n valtaan

Kriisissä olevan kaivosyhtiö Northlandin suurimmat velkojat Metso ja Peab sekä Ruotsin valtiollinen kaivosjätti LKAB ja vakuutusyhtiö  Folksam ovat pelastamassa konkurssin partaalla huojuvan kaivosyhtiön. Tämä neljän yrityksen ryhmä sijoittaa yhteensä 100 miljoonaa  dollaria kaivosyhtiöön ja saa enemmistövallan Northlandin hallituksessa.

Panostus lähiruokaan ei ole riskisijoitus - nyt puhutaan euroista ja työllisyydestä

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimus osoittaa lähiruoan suosimisen tuottavan sijoitetut rahat takaisin. Keittiöissä lähiruokaa arvostetaan, nyt arvostuksen toivotaan siirtyvän niihin pöytiin, joissa päätetään budjeteista.

Oletko huolissasi eläkkeiden tulevaisuudesta?

Työnantajilta ja -tekijöiltä kerätyt eläkemaksut eivät enää kata eläkemenoja. Uskotko nykyisen eläkejärjestelmän tulevaisuuteen vai pelkäätkö sen romahtavan? Mitä keinoja olisit valmis käyttämään eläkejärjestelmän saamiseksi kestävämmälle pohjalle? Miten kohtuullinen eläke voitaisiin taata kaikille? Pitäisikö maksettaville eläkkeille olla katto? Voivatko nuoret ikäluokat luottaa saavansa itse aikanaan eläkettä? Mitä tekisit sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi?

Pitkän lainan huutokauppa oli juhlaa Irlannille

Loppuvuonna 2010 Irlannin oli pakko tukeutua kansainväliseen pelastuspakettiin. Paluu kaupallisille markkinoille tapahtui keskiviikkona, kun sijoittajille kelpasivat Irlannin kymmenvuotiset velkakirjat.

Sveitsi suitsii kultaisia kädenpuristuksia

Sveitsissä on äänestetty yritysjohtajien saamista ylimääräisistä palkkioista. Lähes 68 prosenttia äänestäneistä hyväksyi ehdotuksen, joka rajoittaa näitä palkkioita.

Matikainen-Kallström perää työrauhaa Fennovoimalle

Vihreiden Oras Tynkkynen arvioi Fennovoiman hanketta valtavaksi riskisijoitukseksi.

Ruotsilta verohelpotus bisnesenkeleille

Hallitus esittää, että pienyritykseen sijoittava henkilö voi vähentää verotuksessa puolet sijoituksestaan.

Yhteiskunnalliset yritykset yhden merkin alle

Suomalaisen Työn Liitto on kiertämässä Suomea esitelläkseen yhteiskunnallista yritystoimintaa. Tällä hetkellä Yy-merkin alla on 27 suomalaista yritystä.

Startup-yrityksiä nousee kiihtyvää vauhtia - myös rahoitusta löytyy

Suomeen syntyy yhä enemmän pieniä, nopeaan kasvuun tähtääviä startup-yrityksiä. Samalla kasvavat myös valtion panostukset uudenlaisiin yrityksiin. Startuppeja kaivattaisiin kuitenkin lisää myös perinteisille teollisuuden aloille.

HYY vastustaa Guggenheim-museota

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta vastustaa suunnitteilla olevaa Guggenheim-hanketta. HYY:n mukaan museota on edistetty kulttuurin sijaan elinkeinoelämän lähtökohdista.

Sijoitusvapaus innostaa eläkeyhtiöitä

Eläkeyhtiöt ovat tyytyväisiä sosiaali- ja terveysministeriön suunnitelmiin, joiden myötä yhtiöt voivat lisätä riskisijoituksiaan. Tavoitteena ovat korkeammat tuotot, jotta eläkemaksujen tuntuvat korotukset voitaisiin välttää.

Eläkeyhtiöille lisää riskisijoituksia?

Eläkeyhtiöt voivat tehdä riskisijoituksia takavuosia vapaammin, jos sosiaali- ja terveysministeriön kaavailema uudistus hyväksytään. Ylen A-studio kertoi maanantaina, että työryhmä aikoo esittää vuonna 2008 eläkeyhtiöille annettujen vakavaraisuushelpotusten jatkamista uuden lain turvin.

Kun markkinat määräävät, korko tottelee

Euroopan velkakriisin edetessä jatkuvaksi kiinnostuksen kohteeksi markkinoilla ja talousuutisissa on noussut ongelmamaiden valtionlainan korko. Mikä tämä alati vaihtuva, valtiontalouden kuumemittarina pidetty korko oikein on?

Keminmaan srk ei hae puukartellikorvauksia

Keminmaan seurakunta ei lähde hakemaan metsäkaupoistaan kartellikorvauksia. Talousjohtaja Juha Nykäsen mukaan seurakunta ei pysty kiistattomasti osoittamaan mahdollisia tappioitaan.

Asiantuntija: Viranomaiset eivät pysty estämään rahoituskriisejä

Irlannin pankkikriisi opettaa, että laajan finanssikriisin torjunnassa ei voi luottaa valvoviin viranomaisiin. Näin arvioi Irlannin pankkikriisin syntyä selvittänyt suomalainen asiantuntija. Hänen mukaansa myös isot pankit pitäisi myös pilkkoa maan kantokykyyn nähden sopivammiksi.

Rukan kylpylärahoitus hermostuttaa yrittäjiä

Kuusamossa kiistellään kaupungin roolista Rukan kylpylähankkeen riskirahoittajana. Kuusamon kaupunginjohtaja esittää kaupungin osakkuutta kylpylähankkeeseen yli puolentoista miljoonan euron riskisijoituksella.

Riskisijoituksesta tappioita Hämeenlinnan kaupungille

Riskisijoitusrahasto Pikespo Invest Oy on tuottanut Hämeenlinnan kaupungille lähes kaiken aikaa lievää tappiota. Hämeenlinna sijoitti Pirkanmaan kehittämisrahastoon aikanaan lähes 1,7 miljoonaa euroa.

Talouselämä: Ulkomaiset riskisijoittajat valtaavat Suomen terveysmarkkinoita

Ulkomaiset riskisijoitusyhtiöt ovat kiinnostuneet Suomen terveyspalvelumarkkinoista. Suomen kolme suurinta terveyspalveluyritystä ovat jo pääomasijoittajien omistuksessa, kertoo Talouselämän ja Mediuutisten perjantaina julkistama Terveystalous 2010 -selvitys.

EU ryhtyy rajoittamaan markkinoiden vapaata toimintaa

EU on aloittanut markkinoiden vapaan toiminnan rajoittamisen. EU:n valtiovarainministerit ovat päässeet sopuun riskisijoitusrahastojen valvonnan kiristämisestä. Työn alla on myös kahdeksan muuta hanketta, joilla on tarkoitus lisätä rahoituspalvelujen läpinäkyvyyttä ja valvontaa.

Suomi on formulakansaa

Enää pari kuukautta siihen kun ratojen matadorit käynnistävät moottorinsa. Edessä on vuosituhannen formulakausi, mikäli mainoksiin on uskominen. Ari Welling rohkenee epäillä.

Teatterikesä heijastelee aikamme ilmiöitä

Kotimainen ja kansainvälinen teatteritaide esittäytyvät Tampereen Teatterikesässä. Tuttujen Baltian maiden huippuryhmien lisäksi Tampereella ja Suomessa nähdään ensimmäistä kertaa arvostettu berliiniläisteatteri Schaubühne.

Turku ei saisi sijoittaa velkarahalla

Turun tarkastuslautakunta arvostelee kaupunkia velkarahalla tehdyistä sijoituksista. Tarkastuslautakunnan perjantaina julkistetussa raportissa muistutetaan, että Turun kaupungin velkaantuminen ei ole väliaikaista.

Kuitukangastehtaan peruskivi muurattiin Iitissä

Iitin Tillolaan rakennettavan kuitukangastehtaan peruskivi muurattiin tänään. Tehdashankkeen kokonaiskustannukset ovat 18 miljoonaa euroa.

Ranskalaispankin pääjohtaja eroaa

Skandaalien vaivaavan ranskalaisen suurpankin Société Généralen pääjohtaja Daniel Bouton on jättänyt paikkansa. Bouton ilmoittaa eronsa syyksi jatkuvat hyökkäykset, jotka loukkavat häntä henkilökohtaisesti ja saattavat myös vahingoittaa pankkia.

Sihto: asennemuutos terveydenhuoltoon

Keskustan kansanedustaja Paula Sihto perää asennemuutosta suomalaiseen terveydenhuoltoon.

Sihto: terveydenedistämisessä tapahduttava asennemuutos

Kunnat pitävät Sihdon mukaan ennaltaehkäiseviä toimia riskisijoituksena, jonka hyötyä on mahdoton nopeasti mitata. Jälkihoidon sijaan tulisi panostaa ongelmien ehkäisyyn ennalta, linjaa kansanedustaja Paula Sihto nettikolumnissaan.

Bank of America sulki suuren sijoitusrahaston

Asuntolainakriisistä johtuvat sijoitustappiot ovat pakottaneet Bank of American sulkemaan suuren riskisijoitusrahastonsa.

Sitran entisiä johtajia hallinnoimaan riskirahoja

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on yksityistänyt riskisijoitustensa hoitamista johtajilleen, jotka ovat perustaneet hallintoyhtiöitä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Ruotsissa pidätyksiä sisäpiiririkoksista

Ruotsissa kaksi miestä on pidätetty epäiltyinä sisäpiiritiedon hyväksikäytöstä osakemarkkinoilla.

Eläkevaroja halutaan riskisijoittaa

Työeläkeyhtiöt haluavat sijoittaa eläkevaroja aiempaa suuremmalla riskillä. Yhtiöiden johdon mukaan osakesijoitusten osuuden kasvattaminen nykyisestä toisi entistä paremman tuoton.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle