Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Flowroxin innovaatio kilpailee vesitekniikkateollisuuden Oscar-palkinnosta

Lappeenrantalainen Flowrox on kehittänyt teollisuuden tarpeisiin vedenkäsittelyteknologian, jossa vesi saadaan puhdistettua ilman kemikaaleja.

Porissa kehitetty uutta vesiteknologiaa

Porilainen start up -yritys on kerännyt rahoituksen vesimittarien etäluennan kehittämiseen.

Uhkaava kytöpalo Finnsementin tehtaalla Paraisilla saatu sammumaan

Sementtiuunin hiilisuodattimessa syttynyt kytöpalo on aiheuttanut vaaratilanteen Paraisilla. Palo pääsi illan aikana rakenteisiin, joita on jouduttu purkamaan. Räjähdysvaaraa ei enää ole.

Suomessa on yllinkyllin raakavettä nyt ja tulevaisuudessa

Tuhansien järvien ja hyvien pohjavesialueiden maassa saadaan nauttia puhtaasta hanavedestä. Näin tulee olemaan tulevaisuudessakin, mutta kustannukset tulevat todennäköisesti nousemaan, kun raakavesi otetaankin pohjavesialueista eikä pintavesiä käytetä.

Suomalaisfirmoille tarjolla satojen miljoonien eurojen bisnes Kiinan vedenpuhdistuksessa

Kiinan lähivuosien pahin yhteiskunnallinen ongelma on pula puhtaasta vedestä, sanoo Suomessa vieraileva Kiinan-suurlähettiläs Jari Gustafsson. Gustafsson patistaakin suomalaisyrityksiä hakemaan Kiinasta uutta kasvua.

Suomalaiset kuluttavat kolmanneksi eniten eläinperäistä ruokaa maailmassa

Suomalaiset saavat yli kolmanneksen ravintonsa energiasta eläinkunnan tuotteista. Vuonna 2005 vain Islanti ja Tanska kuluttivat enemmän eläinkunnan tuotteita kuin Suomi.

"Puhtaasta ruoasta tulee Suomen seuraava menestystarina", sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder

Toisin kävi kuin luultiin. Maatalous ei olekaan ala, joka kuihtuu ja kuolee pois.

Etiopian uusi pääministeri on opiskellut Suomessa

Afrikan toiseksi väkirikkaimman maan Etiopian uusi pääministeri on valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä korkeakoulusta. Opintojensa yhteydessä hän on työskennellyt Tampereen jätevedenpuhdistamolla.

Yrittäjät ovat kiinnostuneita kaivostoiminnasta

Keskisuomalaisten yrityksillä olisi paljon osaamista kaivosteollisuuden tarpeisiin. Tästä syystä keskisuomalaiset yritykst tapaavat kaivosteollisuuden edustajia tänään Keuruulla. Kaivosteollisuudessa tarvitaan laitteiden lisäksi runsaasti esimerkiksi innovaatioita ja tuotekehittelyä.

Pyhäjärvestä yhteinen maakuntajärvi

Säkylän Pyhäjärvi ylsi maakuntajärveksi sekä Satakunnassa että Varsinais-Suomessa. Satakunnassa tulos oli varsin selvä, mutta Varsinais-Suomessa pieni Painiojärvi jäi vain kymmenen äänen päähän. Maakuntajärvikilpailussa ei valittu muita kahden maakunnan yhteisiä nimikkojärviä.

Finland flaunts water treatment expertise

Clean water may be Finland’s next big growth industry. The land of a thousand lakes is commercialising know-how rooted in one of its most bountiful resources: water.

Päijänteestä, Vesijärvestä vai Jääsjärvestä maakuntajärvi?

Maakuntien nimikkojärvien etsintä on edennyt toiseen vaiheeseen. Yleisön esittämien järvien joukosta arviointiraati on valinnut Päijät-Hämeen maakuntajärvikilpailussa loppusuoralle Päijänteen, Vesijärven ja Jääsjärven.

Maakunnille valitaan oma nimikkojärvi

Suomen järviverkkopalvelussa Järviwikissä on meneillään maakuntajärviäänestys. Internetissä voi elokuun puoliväliin saakka tehdä ehdotuksia maakuntien nimikkojärviksi.

Pohjalaisillekin omat maakuntajärvet

Myös pohjalaismaakuntiin valitaan omat nimikkojärvet. Suomen ympäristökeskus järjestää maakuntajärvikilpailun, jossa kansalaiset voivat ehdottaa ja äänestää maakunnille nimikkojärveä.

Kannabisviljelijät käyttivät vesitekniikkaa

Orimattilalaismiesten hamppuviljelmät toivat "puutarhureille" tuomiot Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tiistaina. Miesten yhteinen huumeviljelmä sijaitsi hallissa Pennalassa. Huumeviljelijät paljastuivat rattijuopomuskäryssä kun poiiisin alkotesteri näytti nollaa, mutta kokaiini ja kannabis positiivista.

Tulipalo sementtitehtaalla Paraisilla

Länsi-Turunmaan Paraisilla sijaitsevassa Finnsementin tehtaassa syttyi aamupäivällä tulipalo. Tulessa oli tehtaan hiilisuodatin.

Jukuparkin ovet pysyvät vielä kiinni

Turun uusin matkailukohde Vesipuisto Jukupark pääsee avaamaan ovensa aikaisintaan ensi lauantaina.

Vesipuiston avaus siirtyy

Turun uusimman perhematkailukohteen Vesipuisto Jukuparkin valmistuminen on myöhässä. Alun perin vesipuiston piti avautua juhannuksena. Avajaiset siirtyvät ainakin viikolla.

Tohmoon tulee jo vettä Kemijärvellä

Aamuinen vesiputkirikko Kemijärvellä ei vaikuta enää Tohmon alueen kotitalouksiin. Kemijärven vesi- ja viemärilaitoksen vesiteknikon Juha Kumpulan mukaan vedettä on vielä 30-40 taloutta Karvakossa. Tohmon vesi tulee poikkeuksellisesti Kostamon vedenottamosta.

Metso vähentää 91 työpaikkaa Turussa

Konepajayhtiö Metso vähentää Suomessa 718 henkilöä paperiteollisuutta palvelevista yksiköistään. Eniten työntekijöitä vähennetään Jyväskylästä.

Vesikonferenssi pohtii keinoja veden hallintaan

Kaupungistumisen kova vauhti on tehnyt turvallisen, luotettavan ja huokean veden takaamisen entistä haastavammaksi. Vesi saattaa aiheuttaa maailman kriisit tulevaisuudessa, sanoo Singaporen pääministeri Lee Hsien Loong.

Huono vesitekniikka pahentaa ruokapulaa

Kehitysmaissa kaivataan vesitekniikkaa juomaveden saamisen lisäksi myös maataloudelle. YK:n maatalousjärjestön mukaan ruoantuotannon huono tuottavuus köyhissä maissa johtuu paljolti huonosta kastelutekniikasta.