Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Majakkalaiva Kemistä tehty selvitys avaa paikallaan pysyneiden alusten mielenkiintoista historiaa – "Majakkalaivailmiö sinänsä oli aika lyhytaikainen ilmiö"

Suomen viimeisen toiminnassa olleen majakkalaiva Kemin historiasta on valmistunut kattava selvitys. Restaurointityön yhteydessä valmistunut lähes kolmesataasivuinen selvitys on verkkojulkaisu, jonka voi lukea museoviraston sivulta.

Suomen viimeisen majakkalaivan vaiheista valmistui ennätyslaaja selvitys – Kemi palaa Kotkaan vapun tienoilla

Historiallisesti arvokkaista aluksista ei ole aiemmin tehty yhtä laajaa selvitystä Suomessa.

Yli 100-vuotias majakkalaiva saamassa jättipotin – jäänmurtaja Tarmon varjoon jäänyt kirkkaanpunainen kaunotar korjataan lähes miljoonalla eurolla

Suomen merimuseon laiturissa Kotkassa kelluvan majakkalaiva Kemin kunnostaminen kestäisi noin kolme vuotta.

Märketin majakan luota löytynyt hylky paljasti meriarkeologisen harvinaisuuden – lähivesille on uponnut sukellusvene ja monta muuta alusta

Märketin majakka seisoo kallioluodolla Ahvenanmaan länsireunalla ja sitä ympäröivät vedet kätkevät sisäänsä monta haaksirikkoutunutta laivaa.

Museojäänmurtaja Tarmon kaikki esineet on nyt kuvattu, kunnostettu ja luetteloitu

Museojäänmurtaja Tarmo kunnostettiin Suomenlinnan telakalla viime talvena. Nyt on saatu valmiiksi myös esineistön luettelointi.

Majakkalaiva Kemi kellui viimeisenä – valo sammui yli neljä vuosikymmentä sitten

Majakkalaivoilla oli entisaikaan suuri merkitys merenkulkijoille. Alukset pysyivät ankkuroituina paikoilleen koko kesän, ja välillä se koetteli miehistön hermoja. Suomen viimeinen majakkalaiva oli ankkuroitu Perämerelle, Kemin edustalle.

Patu Patanen pyöritti rulettia ja osti höyrylaivan – yhdistää Selännettä, Harlinia, Miljoonaa ja Erkkoa

Haminalainen touhuyrittäjä, majakkalaiva s/s Hyökyn kippari ja monen tempauksen ja tapahtuman isä Patu Patanen täyttää tiistaina 70 vuotta. Yle Kymenlaakso kokosi yhteen muistettavia hetkiä kulttuuripersoonan elämän varrelta.

Niko Kivelä ja nurkkakunnat: Kaskinen – Suomen Manhattan ja piiloparatiisi

Tässä ohjelmassa ei esiinny Krista Siegfrids.

Siegfried Lenz on kuollut

Saksan arvostetuimpiin kirjailijoihin kuuluva Lenz sai pitkän kirjailijanuransa aikana useita palkintoja, muun muassa Goethe-palkinnon vuonna 1999.

Valtakatu poikki, kaupungintaloon vesisäiliö - kemiläiset kiukuissaan...vuonna 1964

Hannu Karpo pani Kemin asioita halki, poikki ja pinoon vuonna 1964.

Hyöky aiotaan huutokaupata

Satavuotisjuhliaan viettävä S/S Hyöky aiotaan huutokaupata syksyllä. Kapteeni Jorma ”Patu” Patanen kertoo ilmoittavansa laivan huutokauppakamari Hagelstamin meriaiheiseen Nautica-huutokauppaan.

Laiva täynnä tarinoita

Majakkalaiva Helsinki on yhtäaikaa merenkulunmuseo, merimieskirkko ja kapakka. Sodistakin selvinnyt laivavanhus kätkee sisäänsä satoja tarinoita ja niistä kertovia esineitä.

Merimuseo pääsemässä vähällä yt-neuvotteluissa

Museoviraston säästöt eivät tule kohdistumaan merkittävällä tavalla Suomen merimuseoon, uskoo Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet. Myös koko Museoviraston ennakoitu 60 ihmisen irtisanomistarve on jäämässä pienemmäksi, koska säästöjä on löytynyt muualta.

Merimuseolle lahjoituksena ankkureita

Suomen merimuseo on saanut mittavan esine- ja arkistomateriaalilahjoituksen Liikennevirastolta.

Majakkalaiva Helsinki saapui Silakkamarkkinoille

S/s Hyöky eli majakkalaiva Helsinki esittelee merihistoriaa Kauppatorin rannassa reilun viikon ajan. Laivaisäntä, jungmanni Patu Patanen tarjoaa värikkään vilkaisun laivan vaiheisiin.

Yli satavuotias majakkalaiva Kemi kunnostetaan

Suomen merimuseon museoalus, majakkalaiva Kemi kunnostetaan. Vuonna 1901 valmistunut alus on Suomen viimeinen käytössä ollut majakkalaiva.

Merimuseo sulki ovensa Helsingissä

Helsingissä sijaitseva Suomen merimuseo sulki ovensa yleisöltä torstaina. Uusi museo nousee aikanaan Kotkaan. Vaikka tilat ja resurssit Kotkassa paranevat, esiin on noussut huoli merihistorian tutkimuksesta.