Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulkolinja: Pohjois-Korean ydinase

Kertomus diktatuurista, joka haluaa olla maailman mahtimaa.

Ulkolinja: Uusi kylmä sota? – Ydinasevarustelu on jälleen kiihtynyt

Kansainväliset jännitteet ovat jälleen voimistuneet.

Ydinasevarustelu taas täydessä käynnissä – Venäjä alkaa kehittää uusia aseita pikavauhdilla

Venäjän ja Yhdysvaltojen asevarustelua hillitsee enää yksi sopimus ja sekin on katkolla vuonna 2021.

Putin: Venäjä keskeyttää ydinasesopimuksen noudattamisen – uusien ohjusten rakentaminen alkaa

Venäjä syyttää Yhdysvaltoja keskimatkan ohjukset kieltävän INF-sopimuksen rikkomisesta.

Lukijat kertoivat, mikä ydinaseissa juuri nyt pelottaa: oikukas hallitsija, vahinkolaukaisu tai kärjistynyt kriisi

Ydinaseet eivät pelota suomalaisia samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten, mutta kysymys ydinaseiden käytöstä kilvoitti sadat kertomaan Ylelle omat epäilynsä.

Kerro meille: Pelkäätkö, että jokin valtio käyttää ydinasetta?

Hyödynnämme yleisön ajatuksia ydinasevarustelua käsittelevässä A-studiossa keskiviikkona.

Yhdysvaltojen ja Kiinan presidentit tapasivat – tietoa keskustelujen sisällöstä odotetaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Kiinan presidentti Xi Jinping ovat tavanneet nyt toisen kerran. Keskustelujen odotetaan jäävän historiaan yhtenä vuosikymmenten merkittävimmistä tapaamisista.

Etelä-Korean presidentti: Emme kehitä ydinaseita

Etelä-Korea kommentoi Pohjois-Korean tilannetta vain päivä sen jälkeen, kun Kiina ja Etelä-Korea ilmoittivat normalisoivansa keskinäiset valtiolliset suhteensa.

Finland a no-show at UN nuclear ban negotiations

Finland believes the proposed nuclear ban would weaken existing regulations. Finland isn't the only absentee – not a single nuclear-armed state will participate either.

Tämä on harvinaista: Mielenosoitus sotaharjoitusta vastaan Rovaniemellä

Suomen Rauhanpuolustajat on järjestämässä Rovaniemelle mielenosoituksen Pohjoismaiden ja Nato-maiden suurta lentosotaharjoitusta vastaan toukokuun lopulla.

Ruotsin pääministeri Löfven: Maailmanlaajuinen turvallisuustilanne on heikentynyt voimakkaasti

Ruotsi varoittaa uudesta ydinvarustelukilpailusta Venäjän ja Yhdysvaltain välillä.

Historia: Gorbatšov ja Reagan

Gorbatšovin ja Reaganin tapaamisella on suuria seurauksia.

Pohjois-Korea aikoo vahvistaa ydinasevarusteluaan

Pohjois-Koreassa maata hallitseva työväenpuolue pitää puoluekokoustaan. Nyt kokouksessa on päätetty, että maa kasvattaa ydinasekapasiteettiaan.

Ydinturvakokous päättyi: "Ydinterrorismin uhka kasvaa"

Presidentti Barack Obaman isännöimä ydinturvahuippukokous on päättynyt Washingtonissa. Kokouksen osanottajat vakuuttivat taistelevansa ydinterrorismin uhkaa vastaan.

Aasian suurvallat historiallisen yksituumaisia – läpimurto voi kohentaa talouskasvua

Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean johtajat ovat jättäneet taakseen maiden väliset menneisyyden ristiriidat. Maat kohentavat nyt keskinäistä yhteistyötään talouskasvun kiihdyttämiseksi. Samalla Pohjois-Korean ydinasevarustelua halutaan hillitä.

Historian huonoimman tuloksen tehnyt esitys lähti Euroviisuihin kovin odotuksin: – "Ensi vuonna pidetään finaali Suomessa"

Vuonna 1982 Suomen euroviisuedustajaksi valittiin kilpavarustelua kritisoiva Kojon Nuku pommiin. Kilpailuun lähdettiin kovin odotuksin, sillä kappaleella oli kuuluisat tekijät. Tuolloin Suomi kuitenkin jäi kisoissa jumbosijalle ilman ainoatakaan pistettä.

USA määrää Pohjois-Korealle uusia pakotteita

Etelä-Koreassa vieraileva Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton sanoo maansa määrävän uusia pakotteita Pohjois-Korealle eteläkorealaisen laivastoaluksen upottamisen vuoksi. Tiedotustilaisuudessa puhuneen Clinton mukaan tarkoituksena on estää muun muassa Pohjois-Korean ydinasevarustelu sekä vähentää uusia provokaatioita.

Venäjä ja Yhdysvallat neuvottelevat jatkoa Start-sopimukselle

Yhdysvallat ja Venäjä ovat aloittaneet ensimmäisen kierroksen neuvotteluissa, joilla etsitään korvaajaa kylmän sodan aikaiselle Start-sopimukselle. Suurvaltojen ydinasevarustelua säätelevä sopimus umpeutuu joulukuussa. Maitten presidentit neuvottelevat uudesta sopimuksesta heinäkuussa Moskovassa.

Yhdysvallat uskoo ydinpelotteen merkityksen kasvavan

Venäjän kiihtyvä ydinasevarustelu kasvattaa ydinasepelotteen merkitystä Yhdysvalloille. Yhdysvaltain puolustusministerin Robert Gatesin mukaan maan on tärkeää kehittää omaa ydinasettaa, sillä myös Venäjä on viime vuosina siirtänyt varoja ydinasevarusteluun tavallisen armeijan kehittämisen sijaan.

Yhdysvallat suunnittelee uutta ydinasetta

Yhdysvaltain odotetaan kertovan ensi viikolla suunnitelmistaan uudentyyppisen ydinaseen rakentamiseksi, kirjoittaa The New York Times -lehti. Lehden mukaan uuden ydinaseen on määrä korvata maan vanhentumassa olevia ydinkärkiä.