Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähikuvs naisen kasvoista, jonka ripset ovat jäätyneet pakkasessa

Nainen sinnitteli ripsienpidennysten kanssa kolme vuotta: "Silmäluomistani vuoti lopulta kudosnestettä"

Ripsiliimojen ja rakennekynsien aiheuttamat kosketusallergiat ovat lisääntyneet viime vuosina kauneusalalla.

Sari Vuori huoltaa keinokynsiä.

Rakennekynsien ja ripsiliimojen aiheuttamat oireet lisääntyvät, eikä kukaan tiedä ongelman laajuutta – TTL tutkii: "Näkyvillä jäävuoren huippu"

Työterveyslaitoksen mukaan akrylaattien aiheuttamat sairaudet ovat lisääntyneet etenkin kauneudenhoitoalalla. TTL selvittää nyt, miksi.

hoitaja viilaa varpaankynsiä

Kaunis, kauniimpi, sieni-infektio? Väärin tehty rakennekynsi voi aiheuttaa kivuliaan ja ruman sienen

Kauneushoitolakäynnin lopputulos voi olla ikävä, jos rakennekynsien tekijä ei osaa hommaansa.

Kuvassa värikkäitä muotivaatteita vaateliikkeessä

Punoitusta, kirvelyä ja kutinaa – vaatteiden kemikaalit voivat aiheuttaa pahoja allergiaoireita

Jos uusi vaate kutittaa ihoa, kannattaa miettiä, mitä materiaaleja se sisältää. Myös ripsienpidennyksistä ja rakennekynsistä aiheutuva allergia on yleistynyt.

Siiri Santaniemen eli Liinuloviisan taidetta kynsissä.

13-vuotias kynsitaiteilija osaa enemmän kuin koulussa opetetaan alasta

Nuoret saavat oppia kynsialasta sosiaalisesta mediasta, sillä ammattikouluissa opetetaan peruslakkauksia.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Ohjeita aamulla räjähtäneen näköisille naisille

Miten karu on aamu-nainen, kuinka selviää aamuhässäkästä hän

Hoitajia sairaalan käytävällä.

Sairaanhoitajat rikkovat hygieniasääntöjä: "Rakennekynnet unohtuivat"

Sairaalan hoitohenkilökunnalla on tarkat hygieniasäännöt korujen ja kynsien suhteen. Henkilökunta rikkoo sääntöjä kuitenkin valitettavan usein.

Irtoripsiä asennetaan

Lukijat kauneusalan terveysriskeistä: Rakennekynsien ja ripsipidennysten teko vetokaapissa herättäisi – myös asiakkaat

Ylen lukijat ihmettelevät, miksi kauneushoidoissa saa käyttää ongelmalliseksi todettuja kemikaaleja. Kauneusalalla käytettävien vahvojen aineiden on todettu aiheuttavan oireita yhä useammalle alan tekijälle.

Merja Mäkisalo-Ropponen

Kansanedustaja kauneusalan terveysriskeistä: Onko yhteiskunnalla varaa olla puuttumatta?

Pitääkö yhteiskunnan kouluttaa kauneusalalle esimerkiksi rakennekynsien tekijöitä, jos tiedetään, että sen seurauksena ihmiset saattavat saada vakavia terveysongelmia? Allergisoituminen kynsi- ja ripsiaineille tulee yhteiskunnalle kalliiksi, sanoo kansanedustaja, terveystieteiden tohtori Merja Mäkisalo-Ropponen.

Kosmetologi asettelee irtoripsiä asiakkaalleen.

Huolestuttavatko kauneustuotteiden kemikaalit?

Kauneusalalla käytettävät kemikaalit aiheuttavat yhä suuremmalle joukolle alan työntekijöistä erilaisia iho- ja allergiaoireita. Pidätkö huolestuttavana sitä, että esimerkiksi rakennekynsien ja ripsipidennysten teossa käytetään vahvoja kemikaaleja?

Kati Kristiina Mouhulla testataan, mille kaikille aineille hän on herkistynyt tai allergisoitunut.

Rajuja iho-oireita, oksentelua, työkyvyttömyyttä – tämän hinnan ammattilaiset maksavat kauneudestasi

Kauneuden ammattilaiset kertovat oireista, joita he saavat työhönsä kuuluvien kemikaalien käsittelystä. Moni kieltää aineiden ja oireiden yhteyden ammatinvaihdon pelossa viimeiseen asti ja jatkaa töitään terveysongelmista huolimatta.

Kauneushoito

Kynsi- ja ripsibisnes altistaa allergioille

Kauneussalongeissa käytettävät kemikaalit aiheuttavat alalla työskenteleville vakavia allergiaoireita. Kynsi- ja ripsistudioissa työskentelevät ovat uusi riskiryhmä.

Kuvassa lakatut kynnet.

Geeli hallitsee myös pikkujoulun bling bling -kynsissä

Erityisesti pikkujoulujen ansiosta jyrsityt ja hoitamattomat arkikynnet saavat muodonmuutoksen, ja moni istahtaa ammattilaisen tuoliin. Esimerkiksi perinteiset punaiset pikkujoulukynnet voi loihtia helposti kotonakin – taidoistaan epävarmalle apuna ovat esimerkiksi korjauskynä ja pikakuivattaja.

Nainen käyttää läppäriä.

Asiakkaiden siirtyminen nettiin ajaa kivijalkayrittäjät verkkokauppiaiksi

Useat kivijalkayritykset sinnittelevät kantakaupungin alueella korkeista vuokrista ja vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Liikkeen oheistoiminnasta saattaa löytyä pelastus asiakaskatoon.

Keinoripsiä asennetaan.

Pikkujoulukynnet ja -ripset voivat olla lyhyt hupi ja pitkä piina

Allergia- ja astmaliitto on huolissaan tekokynsien ja -ripsien aiheuttamista allergisista reaktioista. Liima, jolla kynnet ja ripset kiinnitetään, on aiheuttanut jopa astmaa. Itseliimattavissa tekokynsissä ja irtoripsissä liima on vielä vahvempaa kuin ammattilaisten käyttämä liima.

ripsien pidennystä

Ammatti-ihotautien ylilääkäri: "Kauneudenhoitoalalla saatu ihoallergia on elinikäinen"

Kun työpaikat vaihtuvat alalta toiselle, myös ammattitaudit muuttuvat. Tilanne näkyy Työterveyslaitoksessa, kun suomalainen työ siirtyy tehdasaloilta palvelualoille. Ammatti-ihotautien ylilääkäri Kristiina Aalto-Korte hoitaa kauneudenalalla käytössä olevien aineiden herkistämiä ammattilaisia. Niiden vaikutuksilta ei ole aina asiakaskaan suojassa.

Irtoripsiä asennetaan

Kotitekoiset ripset voivat olla riski

Omatoimisuus ajaa ihmiset tekemään ripsi- ja kynsikäsittelyjä netistä tilattavilla materiaaleilla itsenäisesti. Kauneusalan ammattilainen varoittaa harmaan talouden tukemisen lisäksi myös kuluttajansuojasta, jos jokin meneekin pieleen.

Irtoripsiä asennetaan

Tekoripsi- ja rakennekynsibisnes ei muutu luvanvaraiseksi

Kemikaalit ovat riski niin tekoripsien ja rakennekynsien asentajille kuin käyttäjillekin. Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) ehdotti, että toiminta tehtäisiin luvanvaraiseksi. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) ei lämpene ajatukselle.

Merja Mäkisalo-Ropponen

Satiiriohjelma järkytti kansanedustajaa: "Itkin peiton alla"

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) perää medialta ryhdikästä asioiden käsittelyä eikä henkilöön käyvää ivaa. Mäkisalo-Ropponen ärsyyntyi, kun hänen ministerille esittämänsä kirjallinen kysymys nostettiin tiedotusvälineissä valtakunnalliseksi vitsiksi.

Nooralotta Neziri ja Lotta Harala onnittelevat toisiaan nuorten EM-kisojen 100 metrin finaalin jälkeen.

Nainen haluaa näyttää hyvältä urheilukentälläkin

Meikkiä, rusketusta, näyttäviä rakennekynsiä, paikoillanne, valmiit ja pam. Toinen toistaan kauniimmat ja laitetummat naisjuoksijat pyrähtävät juoksuun pian alkavissa yleisurheilun MM-kilpailuissa. Miksi nykypäivän naisurheilijat tälläytyvät kisoihin? Miksei niin tehty ennen? Vai tehtiinkö? Johtuuko kauneuskilpailu yleisurheilussa sponsorisopimuksista?

Henkilö pitelee hampurilaista.

Terveysviranomaiset: Koruille ja lävistyksille ehdoton ei keittiöhommissa

Terveysviranomaiset ovat tiukentaneet elintarvikesäädösten valvontaa. Korujen ja lävistysten käyttö on yksiselitteisesti kielletty ruoan parissa työskenteleviltä ja ohjetta myös noudatetaan kiitettävästi.

Kosmetologi asettelee irtoripsiä asiakkaalleen.

Rakennekynsien ja ripsipidennysten aiheuttamien allergiaoireiden määrä on kasvanut selvästi

Kiinnittämiseen käytettävä liima aiheuttaa useille allergisia oireita. Ongelmaa lisää sekä rakennekynsien- ja ripsipidennysten kasvanut suosio että kosmetologien käymät pikakurssit, jotka eivät tarjoa Allergia- ja astmaliiton allergianeuvojan mukaan riittävästi tietoa.

Kellarivarasto

Häkkivarastovarkaita Rovaniemellä

Rovaniemen keskustassa kävi varkaita kerrostalon häkkivarastossa Harrikadulla. Tavaraa anastettiin poliisin mukaan usean tuhannen euron arvosta. Poliisi kaipaa vihjeitä.

Kosmetologi asettelee irtoripsiä asiakkaalleen.

Kosmetologi näyttää kyntensä MM-kisoissa

Anna-Kaisa Lehtonen kilpailee kauneudenhoitoalalla ensi kesän World Skills -kilpailussa Saksassa. MM-kisat panevat nuoren kosmetologin taidot testiin, mutta todellinen ammattitaito syntyy kokemuksen kautta ja on paljon muutakin kuin teknistä osaamista.

Maan pahin MRSA-epidemia on talttumassa Pirkanmaalla

Sairaalabakteeri MRSA:n leviämistä on saatu hillittyä tänä vuonna Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Bakteerin vastainen taistelu ei kuitenkaan ole vielä ohi.

nuori 80-luvulta

Kasari vaan oli ihanin ja karmein

Järkyttävät vaatteet, huvittavat pop-kappaleet, huonot elokuvat ja taloudellinen niukkuus eivät muistu mieleen, kun toimittaja Tanja Perkkiö muistelee 80-lukua. Miten voisivatkaan, koska kaikki kasari on parasta!

Kosmetologi Maiju kotvio ja asiakas Heidi Keckman

Kauneudenhoidosta leipä irtoaa erikoistumalla

Asiakkaiden tietämys alasta on kasvanut ja vaatimukset hoitotuloksia kohtaan ovat lisääntyneet. Erikoiskosmetologi Maiju Kotvion mielestä kauneudenhoitoalalla pitää ammattitaidon olla rautainen, jotta tämän ajan haasteisiin pystyy vastaamaan.

Katja Koste laittaa huulikiiltoa.

Kauneudenhoito ei ole vain itsensä koristamista

Lahtelainen Katja Koste vaihtoi ravintolatyön unelmaansa kauneudenhoitoon. Hyppy uudelle alalle kannatti, sillä pian kosmetologiksi valmistuva nainen on jo ehtinyt kahmia palkintoja kauneudenhoitoalalla.

Markku Toimela

Kim Jong-ilin kuolema yllätti suomalaisen avustustyöntekijän

Pohjois-Koreassa tiuhaan vieraileva suomalainen avustustyöntekijä sanoo, että maan johtajan Kim Jong-ilin kuolemasta herää outoja kysymyksiä. Hän uskoo, että tavallisille korealaisille johtajan kuolema tarkoittaa voimakasta tunnekuohua ja surujuhlaa.

Nainen irvistää.

Surkea pulla uunista ulos

Uusi hallitus on virallisesti nimittämättä, mutta sen ohjelma on jo haukuttu. Tanja Perkkiö painaa suunvuorossaan tykkää-nappia vastustamiselle.

Kauneushoitolan pitkäkyntinen jätti maksamatta

Noin kolmekymppinen nainen laitatti torstaina itselleen rakennekynnet hämeenlinnalaisessa kauneushoitolassa. Maksun hetkellä nainen kertoi unohtaneensa lompakon autoonsa. Lompakon hakuretkellä nainen on edelleen.

Rakennekynsi on usein kestävämpi ja siistimpi kuin luonnonkynsi.

Rakennekynsien repiminen voi tuhota omat kynnet

Joulun juhlinnat voivat houkuttaa laitattamaan omien kynsien päälle räväkät rakennekynnet. Niiden kanssa on kuitenkin syytä olla tarkkana, sillä jatkuva rakennekynsien käyttö voi olla haitallista. Luonnonkynsiä voi vaurioittaa myös se, jos tekokynsiä yrittää itse repiä irti.

Kosmetologi asettelee irtoripsiä asiakkaalleen.

Räpsyripsillä käydään sosiaalista kauppaa

Kauneusmarkkinoiden suurimmaksi hitiksi ovat nousseet ripsien pidennykset. Ulkonäön tuunaus on arkipäiväistynyt, eikä esimerkiksi rakennekynsiä tai valkaistuja hampaita enää paheksuta turhamaisuuksina. Kulttuuriantropologi näkee ulkonäön muuttuneen tärkeäksi osaksi sosiaalista pääomaa.

Kynsiä lakataan.

Kynsistudiot valtaavat alaa kantakaupungissa ja ostoskeskuksissa

Kynsien hoitoon ja muotoiluun erikoistuneita kauneushoitoloita sekä tuotteiden maahantuojia on viime vuosina tullut runsaasti lisää pääkaupunkiseudulle. Kasvava ala on kuitenkin villi ja hinnat eri studioissa vaihtelevat suuresti.

Anja Snellman: Parvekejumalat

Kirjailija Anja Snellman on jälleen tarttunut rohkeasti herkkään aiheeseen. Tyttönä ja naisena olemisen vaarallisuus on tässäkin yhtenä teemana. Tätä Snellman pohtii monikulttuurisuuden kautta.

Kosmetologi hoitaa naisasiakasta.

Suomalaisen naisen itsetunto kaipaa kohotusta

Suomalaisten naisten itsetunto on varsin huono - etenkin pukeutumisessa. Suominainen pukeutuu mielellään liian suuriin tai liian pieniin vaatteisiin.

Lapsillakin riittää tekemistä BB-festareilla

Lapsiltahan löytyy näkemystä ja mielipide asiaan kuin asiaan. BB-kadun leikkikentällä kuulee monenlaisia totuuksia mm. elämästä ja uutisista.