Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tehdasalue.

BillerudKorsnäsin paperitehdas käyntiin Pietarsaaressa yli kahden viikon tauon jälkeen – koneet pyörivät niin kauan kuin varastosellua riittää

Työtaistelu UPM:n sellutehtaalla pakotti ruotsalaisen paperitehtaan pysäyttämään tuotantonsa vuoden vaihteessa.

Pyhtäänlinna

Metsäyhtiön kansainväliseen maineeseen nostanut toimitusjohtaja jätti yhtiön ja jakaa nyt neuvojaan ilmaiseksi: "Aina tulee takkiin jossain vaiheessa''

Markku Hämäläinen on tiettävästi Suomen ensimmäinen residenssiyrittäjä. Oman yritystoimintansa ohella hän auttaa muita yrittäjiä esimerkiksi rahoitusasioissa.

Paperirullia kuljettimella.

Kovia väitteitä paperiteollisuudesta: Pääluottamusmiehen mukaan UPM uhkaa sulkea paperikoneita pysyvästi, jos lakko alkaa

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo, että jos sopimus syntyy ilman lakkoa, Suomesta ei suljeta koneita sopimuskauden aikana. Jos lakko alkaa, neuvottelijat eivät voi enää tällaista luvata.

Anjalan paperitehtaan johtaja Matti Lielahti Inkeroisissa.

Anjalan paperitehtaan piti olla kuolevaa lajia, mutta se saikin miljoonien investoinnin – yksi syy on kirjapaperi, jolla menee lujaa

Stora Ensolla menee nyt hyvin, ja se luo turvaa myös yhtiön ainoalle paperitehtaalle Suomessa. 21 miljoonan investointi Kouvolaan on osoitus siitä, ettei tehdas ole lähdössä mihinkään.

Stora Enson Oulun tehtaassa työntekijä katselee

Uusi kartonkikone ei pyöri vielä täydellä teholla, mutta Stora Enson Oulun tehtaalla katsotaan jo seuraavaa suurinvestointia kohti

Poikkeusaikana tehty paperikoneen onnistunut muutostyö ja pakkausmateriaalien maailmanlaajuinen kysyntä saivat yhtiön selvittämään myös toisen paperikoneen muutostyötä kartongin valmistukseen.

Annica Bresky potrettikuva

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kommentoi sellukartellia varovaisesti: Tutkinta ei tarkoita, että yhtiötä syytettäisiin jostain

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky korostaa, että yhtiöllä on nollatoleranssi kilpailunvastaiseen toimintaan. Euroopan komissio on tehnyt alustavaa kartellitutkintaa havusellua valmistavissa yhtiöissä.

Stora Enson Oulun tehtaat mereltä päin.

Stora Enso miettii Oulun tehtaan toisenkin paperikoneen muuttamista kartonkituotantoon

Yksi paperikone on jo muutettu kartonkikoneeksi, suunniteltu uusi linja tekisi pakkauskartonkia. Pakkausmateriaalien tuotannon lisääminen on yksi yhtiön pitkäaikaisista tavoitteista. Suunnitelman työllisyysvaikutuksia ei vielä tiedetä.

Eurooppaan tuskin rakennetaan enää paperikoneita

Suomeen ei rakenneta uusia paperikoneita, sanoo Björn Wahlroos – "Kyse on siitä, missä järjestyksessä niitä suljetaan"

UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ei suuresti vaivaa mieltään sellukartelliepäilyllä. Suomalaisten työpaikat huolettavat häntä enemmän.

Paperirulla Stora Enso Veitsiluodon tehtailla, rullassa teksti "Veitsiluoto PK 3 29.9. 2021 viimeinen konerulla".

Toni Mathlinin lapsuudessa "kaikki" työskentelivät Veitsiluodossa, tänään valmistui viimeinen rulla ja paperitehdas Kemissä suljetaan

Iso osa pohjoista teollisuushistoriaa katoaa, kun viimeiset paperikoneet sammuvat Stora Enson Veitsiluodon tehtailla Kemissä. Veitsiluoto on ollut monille kemiläisille toimeentulon lähde, joillekin jopa neljässä sukupolvessa.

Keminmaalainen avopari Tero Lehtisalo ja Tia-Maria Korhonen on työskennellyt tai työskentelee vielä viimeisiä hetkiä Stora Enson Veitsiluodon tehtailla.

Osa Veitsiluodon tehtailta irtisanottavista on jo löytänyt uuden suunnan – Tero Lehtisalo: Ajattelin, että en aja trukkia koko ikääni

Kemissä sijaitsevilla paperi- ja sellutehtailla työt loppuvat tai ovat jo loppuneet 550 henkilöltä. Työpaikan löytämistä on helpottanut avoimien työpaikkojen runsaus.

työntekijät teippaavat laminaattipaperirullia Kotkamillsin tehtaassa

Kartonkijätti osti muovittoman kahvikupin kehittäneen tehtaan Suomesta – ilmoitti heti isosta investoinnista: "Myös meillä on visio"

Suomalaisen Kotkamills-metsäteollisuusyhtiön ostanut itävaltalainen Mayr-Melnhof-yhtymä investoi 20 miljoonaa euroa suomalaistehtaaseen. Uusi omistaja haluaa kehittää lisää muovittomia elintarvikekartonkeja.

Stora Enson Kemin sellutehdas

Vaihtuuko Veitsiluodon paperikoneiden jyly serverien huminaan, onko selluhaaveille pohjaa? Moni lakkautettu tehdasalue elpyy, mutta vuosien kuluessa

Hiljenevälle Stora Enson Kemin Veitsiluodon sellu- ja paperitehdasalueelle toivotaan uutta käyttöä. Esimerkkejä lakkautettujen tehdasalueiden elpymisestä on eri puolilta Suomea. Työntekijät toivovat sellutehtaan jatkavan, mutta mahdollisuudet tähän näyttävät niukoilta.

Kuvassa näkyy etualalla merta ja puita, taustalla on Veitsiluodon tehdas savupiippuineen.

Kemin Veitsiluodon tehtailla elokuun huoltoseisokit peruttu osittain

Yksi paperikone ja sellutehdas pyörivät tauotta eikä huoltoseisokkia enää tule. Yhtiö tarjosi työntekijöille 500 euron bonusta, jotta lomia olisi vaihdettu rahaksi ja seisokit olisi voitu välttää kokonaan.

Fiber-x Finlandin pienpaperikonen Lemillä

Yhtiö perusti paperikoneen itärajan pikkukuntaan – etsii vaihtoehtoa muoville: "Itse olen ihan täpinöissäni"

Kun Suomessa on viime vuosina lähinnä suljettu paperikoneita, ollaan Etelä-Karjalan pienessä Lemin kunnassa käynnistymässä paperikonetta. Pienoispaperikoneen avulla etsitään vaihtoehtoja muoville.

Läheltä

Tulipalo Mäntän tehtaalla: seitsemän työntekijää altistui savulle

Metsä-Tissuen Mäntän tehtaalla oli tulipalo keskiviikkona paperikoneessa. Automaattinen sammutuslaitteisto ja henkilökunta ehtivät sammuttaa palon ennen pelastuslaitoksen tuloa. 

Vaaleanharmaat savuvanat nousevat Stora Enson Veitsiluodon sellutehtaan piipuista. Taustana pilvinen taivas.

Stora Enso cuts 550 jobs from Veitsiluoto plant

The redundancies will include 440 workers from the company's paper division and 110 from maintenance company Efora.

Paperirulla Essityn tehtaalla Nokialla.

Mielenilmaus pysäytti koneet Essityn Nokian tehtaalla – Metsäteollisuus ry pitää laittomana lakkona

Essityn Nokian tehtaalla alkoi torstaiaamuna mielenilmaus, joka pysäyttää paperikoneet kahdeksi vuorokaudeksi. Työntekijät ovat tyytymättömiä yt-neuvottelujen lopputulokseen, jonka mukaan työt loppuvat 16 tuotannon työntekijältä.

Vessapaperia Essityn tehtaalla Nokialla.

Pehmopaperivalmistaja Essity sulkee paperikoneen Nokian tehtaalla – 16 menettää työnsä

Yt-neuvottelut ovat päättyneet Essityn pehmopaperitehtaalla Nokialla. Henkilöstö sai tiistaina tiedon lopputuloksesta: työt loppuvat 16 työntekijältä. Pääluottamusmies Mika Lehtonen kuvaa tunnelmia synkiksi.

jussi pesonen tj upm.

UPM:n Jussi Pesonen paperikoneiden sulkemisista: Tuomiopäivän puheet liioittelua – hallituksen on turvattava teollisuuden kilpailukyky

UPM:n toimitusjohtaja perää hallitukselta kilpailukykyä kohentavia päätöksiä. Hänen mukaansa yhtiö ei tällä erää suunnittele eurooppalaisten tehtaiden sulkemista.

Sinitakkinen Mila Hyöppinen näyttää sormilla ylöspäin, taustalla isä Kimmo Hyöppinen ja veli Elmo heittävät frisbeegolfia.

Kuuntele paperimies Kimmo Hyöppisen, 38, ajatukset tulevaisuudesta, kun Veitsiluodon tehdas suljetaan ja työt lähtevät alta: "Ei pelota"

Työelämän kriiseiltä ei ole kukaan turvassa. Niistä selviää resilienssillä, eli muutosjoustavuudella, ja sitä voi myös kehittää.

Ilmakuva Stora Enson Kemin Veitsiluodon tehtailta.

Analyysi: Paperiteollisuuden kuolinkouristukset jatkuvat – koneet on ajettu loppuun ja markkinat sulavat alta

Suomi saattaa elää metsästä jatkossakin, mutta paperiteollisuuden merkitys hiipuu hiipumistaan metsäjättien virheiden takia, arvioi taloustoimittaja Jari Järvinen.

Paperirullia kuljettimella.

Paperin kulutus kasvaa, mutta Suomen tehtaat eivät pääse siihen kiinni – viennin lähitulevaisuus on alhaisen jalostusasteen sellun varassa

Kasvua on pehmopapereissa ja kartongissa, ennen kaikkea Aasiassa. Suomen tehtaiden markkinoilla Euroopassa on yhä ylikapasiteettia.

Kemikaalien talteenottolaitoksen valvomo ja soodakattila.

Sanomalehtipaperin valmistaminen Suomessa jatkuu sittenkin – UPM aloittaa tuotannon Jämsänkosken tehtaallaan

UPM:n mukaan asiakkaiden palaute Jämsänkoskella valmistetun sanomalehtipaperin painokokeista on ollut erittäin hyvää. 

Tummat pilvet Kaipolan paperitehtaan yllä.

Keski-Suomen TE-toimisto: Jämsän Kaipolan paperitehtaan sulkeminen heijastuu alihankintayrityksiin pelättyä vähemmän

Keski-Suomen TE-toimisto on selvittänyt Kaipolan paperitehtaaseen liittyvien alihankitayritysten tilannetta. 

Kaipolan paperitehtaan keskusportti.

KSML: UPM saattaa jatkaa sanomalehtipaperin valmistamista Jämsänkosken paperitehtaalla

Tällä haavaa UPM:n Kaipolan tehdas on ainoa sanomalehtipaperia Suomessa valmistava laitos. Se suljetaan mitä todennäköisimmin vuoden loppuun mennessä.

Stora enson lippu

Stora Enso sulkemassa sanomalehtipaperikonetta ja keräyspaperimassaa valmistavaa siistaamoa Hyltessä Etelä-Ruotsissa

Käynnistettävät yt-neuvottelut, jotka vaikuttaisivat yhtiön mukaan enintään 140 työntekijään.

etsäyhtiö UPM:n Kaipolan paperitehtaan keskusportti Jämsässä.

Jämsä pyytää valtiolta jättiapupakettia Kaipolan paperitehtaan sulkemisen jälkeen

Jämsä-paketti koostuu isosta nipusta erilaisia toimenpiteitä, jotka pyrkivät estämään talouden hyytymisen UPM:n paperitehtaan sulkemisen jälkeen.

Stora Enson Veitsiluodon tehdas.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla on menossa vuosihuoltoseisokki

Tehtaalla tehdään huolto- ja kunnossapitotöitä kaikilla tuotantolinjoilla kymmenissä eri kohteissa. 

Traffic light model to help evaluating foreign travel, Europe

Torstai 27.8.2020 (tv)

Matkustamisen "liikennevalot". Kaipolan paperitehdas suljetaan. Puusta voi tehdä maskeja. Tuoksut vaikuttavat ostamiseen. Sää.

Miehiä työssä Kaipolan paperitehtaalla Jämsässä.

Keskiviikko 26.8.2020 (radio)

UPM ja Swissport Finland vähentävät väkeä. Postinjakelua halutaan harventaa. Koronatartuntojen määrä kasvaa hiljalleen. Lappiin suunnitellaan matkailukuplaa.

Mies leikkaa paperia rullasta

Analyysi: Korona oli viimeinen niitti metsäteollisuuden kruununjalokivelle – kellot soivat jo Suomen paperitehtaille

Metsäjätti UPM:n rankka saneerauspäätös on huomattavasti kovempi isku Suomen talouteen kuin lentoyhtiö Finnairin eilinen ilmoitus väen vähentämisestä, arvioi taloustoimittaja Jari Järvinen.

Eila Vihijärvi

"Ihmiset muuttavat ja kylä tyhjenee", pelkää jämsäläinen Eila Vihijärvi – kaupunginjohtaja muistuttaa, että vaarassa ovat muutkin kuin tehtaan työpaikat

Jämsän kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo, että tehtaan sulkeminen tarkottaisi suurta rakennemuutosta koko alueelle. Tehtaan työpaikkojen lisäksi vaarassa on myös alihankkijoiden työt.

Stora Enson paperitehdas mereltä päin Oulussa.

Stora Enso lomauttaa kolmesataa työntekijää Oulun tehtaaltaan kuun vaihteessa

Kemistä lomautetuksi joutuu noin sata työntekijää.

Stora enson logo

Stora Enso lomauttaa Kemin Veitsiluodosta sata työntekijää kuudeksi viikoksi

Yhtiön mukaan koronaviruspandemia on heikentänyt markkinatilannetta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Paperikone syttyi tuleen UPM Kymmene Jämsänkosken tehtaalla

Paperikone kolmonen syttyi tuleen puoli yhden jälkeen iltapäivällä.

UPM Kymin piippiu tupruttaa

UPM:n tehtaalla syttyi tulipalo, 15 työntekijää sammutti – tehtaanjohtaja: "Tärkeintä on, että kaverit ovat kunnossa"

UPM Kymin tehtaalla Kouvolassa selvitetään parhaillaan syttymissyytä ja palon aiheuttamia vaurioita.

UPM Kymin piippiu tupruttaa

Yö lakon jälkeen takana paperi- ja sellutehtaissa, mutta pitkälle ei päästy: "Tämä ei ihan nappia painamalla lähde"

Paperikoneet saadaan käyntiin noin vuorokaudessa. Sellunkeiton valmistelutyöt ottavat pidempään.

Annica Bresky

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky tuomitsee metsäteollisuuden lakot: Maine kärsii ja niillä on vaikutuksia tulokseen

Metsäyhtiöt ovat kertoneet heikentyneistä tuloksistaan tänään. Samalla UPM kertoi uudesta suursatsauksesta biokemikaalitehtaaseen Saksassa.

Yksityiskohta paperikoneesta

Paperikoneet pysähtyivät myös Etelä-Karjalassa – kiky-tunnit hiertävät työnantajan ja työntekijöiden välissä

Paperiliitto ilmoitti pidentävänsä lakon kahdesta viikosta kolmeen viikkoon, ellei sopua synny. Lakon sovittelu jatkuu huomenna tiistaina.

Petri Vanhala

"Johtaja Wahlroosin ulostulo oli uhmakas" – Paperiliitto tyrmää väitteet kohtuuttomista vaatimuksista

Lakon uhkan alla käytävissä neuvotteluissa keskustelu on pyörinyt kiky-tunneissa, kertoo Paperiliiton puheenjohtaja.

Björn Wahlroos Ykkösaamussa 25. tammikuuta 2020.

Björn Wahlroos lakon uhkasta: "Jos hyväksymme ay-liikkeen vaatimukset, täältä lähtee työpaikkoja ja niitä lähtee paljon"

Talousvaikuttaja sanoi Ylen Ykkösaamussa, että metsäteollisuus yrittää puolustaa suomalaisia työpaikkoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle